Pozdrav ljudi, nov sam ovde, ali mi treba pomoć... ako neko zna očemu se radi, ili je imao sličan problem.
Naime, grejem se na pelet, ovo je 3. sezona. Gorionik Ferroli SUN P7, kotao prastari Radijator Zrenjanin. Stari, ali šljaka.
Prve dve zime je sve bilo ok, međutim ove godine je počeo gorionik da me ne sluša.
Prvo je to bila greška F05... serviser kaže, to je zbog lošeg napona. Ja kupim stabilizator napona i stvarno rešim problem.
Posle par dana, crkne mi grejač, zamenim njega i sad radi.
Sinoć,, tj. jutros se desilo to, da je pelet "zapeo" u metalnoj luli gorionika, i to senzor nije registrovao kao grešku A01.
Kada je ceo proces gorenja stao zbog nedostatka peleta, gorionik nije registrovao grešku, već je nakon postventilacije ponovo krenuo da uzima onu početnu količinu peleta...
i tako ko zna koliko puta.
Rezultat toga je da su lula, rebrasto crevo i spirala bile pune peleta, toliko pune, da je motor dobijao signal za novim peletom, ali nije mogao da se pokrene pošto je sve bilo zablindirano peletom.
Da bi testirao gorionik, ispraznio sam spremnik, i pustio gorionik u rad. Rezultat toga je isti. Spirala radi, u pepeljaru ne stiže pelet, posle 5 minuta na displeju se pojavi signal kao da je pelet upaljen a nakon toga, opet ne izbacuje grešku A01 (što bi trebalo) već kreće u novi ciklus nakon postventilacije.
Moje pitanje je: da li je tu zakazala fotoćelija ili postoji neki drugi senzor koji registruje nedostatak i višak peleta.