Ко прелази са дрва или угља на пелет, мораће да потроши добрано пелета не би ли постигао сличну температуру, сећам се раније грејања са котлом на угаљ - дрва у кући је био пакао од врућине, колика год да је зима, пелет држи неку оптималну температуру, скуп је, али чист и нема одлазака 3х дневно у котларницу.Сад ће трећа сезона коју се већ грејемо на пелет. ПВЦ столарија, зидови куће су око 33цм дебели али немам изолацију само је малтрисана. Купио сам Алфа Плам Комо Компакт 23kw за етажно грејање који је у приземљу куће а греје се први спрат неке површине око 80 квадрата. Котлом нисам задовољан због чишћења пре свега а и потрошњом. Прошле сезоне сам потрошио око 4Т пелета. Користио Коларевић и могу да кажем да је добар, не оставља много шљаке и не прља котао као sperow. Ове године сам узео Голијски па ћемо да видимо. Иначе изоловао сам цеви додатно у просторијама које не грејемо и купио безжични термостат унитек 5q7RF коју су уградили за 3300 динара + наплате 20цм кабла 100 динара али пре тога ти мозак иступе како сам ја то већ требао да купим и шта да они сад до немају. Нико ми није ни реко да треба кад сам их звао а питао сам шта све треба и кој термостат. Пријавио сам да пећ много троши рекли су зато што је много запушена ту сам попиздео јер је до детаља чистим па сам терао да ми покаже где је запушена, на крају је испало наравно да није. На све што им укажеш није до пећи или је до инсталација или је до пелета или је до тога што се не чисти добро. Иначе у мом крају су почели масовно да уводе грејање на гас због тога што је за 3 године цена пелета скочила (по тони) за 20е и тек ће . По мом неком сад виђењу боља опција је била да сам тај новац уложио у 2 инвертер климе и изолацију. Видећемо каква ће ова грејна сезона да буде и како ће котао сад да ради.
Problem lozenja crvrstih goriva je sto nema fine regulacije temperature, pa imas nepotrebnih viskova i padova temperature, kod peleta je to elektronski regulisano, problem je sto je to dosta komplikovaniji sistem od grejanja klimom.Ко прелази са дрва или угља на пелет, мораће да потроши добрано пелета не би ли постигао сличну температуру, сећам се раније грејања са котлом на угаљ - дрва у кући је био пакао од врућине, колика год да је зима, пелет држи неку оптималну температуру, скуп је, али чист и нема одлазака 3х дневно у котларницу.
Ja sam resio problem pretvaracem i akumulatorom (obicnim akumulatorom za automobil).Da li imate problem sa centralnim grejanjem u slučaju nestanka struje?
Neko to rešava akumulatorom i pretvaračem ali s obzirom na cenu akumulatora koji su napravljeni za takav način rada i obavezna zamena na nekoliko godina razmišljao sam o nekom malom agregatu.
Ima li neko iskustva?
55 ampera Topla, a drugi je cini mi se Varta isto 55 ampera.Ko je proizvođač i koliki je kapacitet akumulatora?
Koliko si najduže radio na baterije?
Da li se sam aktivira?Našao sam neki agregat:
Ako menjam akumalator 0d 5-6 hiljada dinara na 3-4 godine ovo mi se više isplati.![]()
Agregati za struju
<p>U ponudi su kvalitetni agregati za struju marke Einhell, Elektro-Maschinen i AGM. Pogledaj ponudu prodavnica i uporedi cene.</p>www.pametno.rs
Ne. Ti što se sami aktiviraju su prilično skuplji.Da li se sam aktivira?
Покушај у Новом Селу код Ниша . Нисам сигуран да могу овде да напишем која је фирма. Ја сам од њих узео Голијски за који су рекли да је наводно одличан. Једино што се из камиона истоварује ручно, немају "руку" .Narode jel ima neko ko je blizu Nisa da zna prodavca peleta ovde trenutno nema peleta, neki ga nece nabavlajti a neki ne znaju akda ce biti. Potrebne 3 mozda i 4 palete
Ja imam ispravljac koji puni akumulator i pored njega neku elektroniku koja automatski prebacuje na akumulator kad nestane struja, to kroistim samo za pumpu, pitao sam majstora kada mi je uvodio grejanje da li ja sutra kada ugradim kotao na pelet mogu da koristim tu istu elktroniku on rece naravno da moze . E sada to je sve custom made jos devedesetih uopste nisam ulazio u detalje sta kako radi. Najduze je prosle zime radilo oko 2.5h bez ikakvih problema.^ onda mi to nikako ne radi posao, nisam uvek pored da ga startujem cim nestane struje.
+ moram uvek imati svezi benzin, onaj koji stoji izvetri.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari