Šta je novo?

Grejanje na gas

Kako vam bude prijatno na 21 stepen?? Meni na toj temperaturi nije komfor...23 ili.23,5 mi je nekako najprijatnije

Pazi, ja dolazim iz stana(ova) gde sam ziveo skoro 20 godina a pre toga sam odrastao u kuci gde se grejalo na TA peci i smederevac, a tu su bile i restrikcije struje i nije svuda bilo ravnomerno toplo.

U stanu je bilo oko 23-24C, i zimi si bio u majci kratkih rukava (ako ne i u sorcu) i gotovo nikad nisi morao da se pokrijes dok lezis i gledas tv. U nekim stanovima je bio pakao, prozor si morao da otvaras, udjes spolja i nije ti dobro. U kuci gde je 2-3 stepena hladnije, sedis u majci dugackih rukava i osecaj je skoro isti, osecas da je hladnije, jedino sto se nekad moras pokriti dok gledas tv.

Ali mi smo tako odrasli u kucama, leti si u kratkom a zimi u dugackom, problem je sto smo se razmazili temperaturama u stanu a realno nije normalno da u sred zime sedis u zatvorenom u sorcu i majci kratkih rukava, bar po meni.

U stanu imam Imergas Eolo star 24 kotao, koji greje 60m2

U stanu je uvek temp oko 24-25 stepeni

Na termostatu kad podesis temp na 23 stepena, nece nikad paliti grejanje, zato sto je uvek temp u dnevnoj gde se nalazi daljinac od grejanja pokazuje 24-25.
Meni prijatno za sedenje ali zeni hladno.
Na kraju sam iskljucio termostat i podesio temp na bojleru i sad radi tako sto odrzava temp vode u sistemu

Da li je ovo ispravno ili nije, ne znam, ali je ovo jedini nacin da grejanje radi kako treba.
Bez da radijatori ostanu hladni

Nazad
Vrh Dno