evo ti preporuka:@maxy imas neki preporuku za bežični termostat?
veca brzina znaci veci protok vode, brze ce se zagrevati (ili hladiti) ako je veci protok vode, ali ce i praviti veci sum u mrezi.@maxy i jos jedno pitanje, koliko brzina pumpe utice na gubitke? Imam 3 brzine, trenutno je na 3.
ne da bude bezicna, nego da ne koristi struju sa mreze, vec da radi na baterije.Ako sam ga dobro shvatio on bi i da jedinica na kotlu bude bežična, a za takav ne znam da postoji
Q7 je najbolji bežični i imam ih 3 komada
temperatura vode zavisi od tolotnih gubitaka objekta koji grejes.Idem sutra da kupim termostat, na koju temperaturu preporucujete da stavim grejace? u pitanju je kuca od 90 kvadrata, kotao je 12kw, 2 grejaca od po 6kw. Da li je ok da bude na 60 stepeni?
Moj generalni savet je da nocu treba grejati vise nego danju,I da li mozete da me uputite u neke strategije grejanja? Tipa da li je ok da celu noc grejem kucu na 24 stepena, i onda preko dana samo dogrejem posle podne, ili da danju drzim 22 stepena, a nocu spustim na 20 (ili ugasim skroz grejanje)?
ne postoji tako nesto, zato sto prijemnik sadrzi rele, a njemu treba stalni izvor napajanja>ne da bude bezicna, nego da ne koristi struju sa mreze, vec da radi na baterije.
To je tačno.kada je topliji dan bice potreba niza temperatura vode,
I ovo je tačno.kada je dan hladniji bice potrebna veca temperatura vode
Ovo nikako nije tačno.to sve regulise sobni termostat i on ce gasiti grejace na nizoj temperaturi i tako pravi ustedu energije.
To je u redu.Ok, ja prihvatam da se ne slažemo.
Pa ja sam ti to sve lepo napisao.ni meni niko nije odgovorio na pitanje...
Ne govorim ja da sobnim termostatom regulises diretno tempreturu vode u kotlu,Ti ako nije problem, sad mozes meni da odgovoris kako ti sobnim termostatom menjas zadatu temperaturu na kotlu?
kako sobni termostat ima uticaj na krajnju temperaturu vode u kotlu, u odnosu na termostat za temperaturu vode na kotluGrejači se gase kada ili sobni termostat pošalje signal da je postignuta željena temperatura vazduha ili kada termostat na kotlu postigne zadatu temperaturu vode.
Jednostavno stavi na najnizu mogucu temperaturu i voda ce da ti se ohladi.Evo da uprostim, dacu ti pristup online mom sobnom termostatu i ti promeni zadatu temperaturu na mom "kotlu".
I kad ce onda opet poceti da greje? Kad mu ja vratim na zadatu?Jednostavno stavi na najnizu mogucu temperaturu i voda ce da ti se ohladi.
Jel tako?
To je samo banalni primer kako sistem radi i kakvu svrhu ima sobni termostat na temperaturu vode u sistemu,To sto ti pise Bakara je tako konfuzno.
I kad ce onda opet poceti da greje? Kad mu ja vratim na zadatu?
Ko to tako radi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari