Nece da naskodi, ali nece ni da koristi.Ok, da li moze nesto da naškodi ako to stoji upaljeno (levi prekidač) tokom godine i kad nema potrebe za grejanjem?

Kad si vec razvuko sve. Digni kredit i odma naruci toplotnu pumpu i stavi umesto tog kotla isplati ce ti se do februara sobzirom koliko to jede strujuPozdrav,
Sta pogresno radim? CItam ovde poruke i vidim da su racuni za struju smeni za razliku od mog. Kotao je na struju 12kw. Povezano je da rade dva grejaca i oni su na 9kw ukupno. Kuca 100 kvadrata, novogradnja, izolacija stiropor 10cm, pvc stolarija. Imam ukupno 5 radijatora i podno grejanje u hodniku, kupatilu i wc-u. Sobni termostat je na 24 stepeni i ne menjam temperaturu, odrzava je konsantno. Kad dostigne temperaturu iskljuci kotao ali pumpa ostaje da radi 24h. Racun za novembar je bio 75.000 dinara. Za decembar ce biti preko 100.000 dinara jer sam prekoracio 4.000kwh. Neki savet? Hvala unapred
Imam kotao na gas, ali na zalost nisam uspeo ove sezone da dobijem prikljucak. Pa trazim neko resenje ako postoji da bar malo ove sezone smanjim racun.Kad si vec razvuko sve. Digni kredit i odma naruci toplotnu pumpu i stavi umesto tog kotla isplati ce ti se do februara sobzirom koliko to jede struju
Probao sam i to, nije smanjilo racun. Iskljucio sam 3 radijatora grejem dve prostorije inverter klimom ali se racun nije znatno smanjio, mozda za nekih 500kwSavet
Spusti temperaturu na 22 stepena😏
Električni kotao ti je samo za male i dobro izolovane stanove.Pozdrav,
Sta pogresno radim? CItam ovde poruke i vidim da su racuni za struju smeni za razliku od mog. Kotao je na struju 12kw. Povezano je da rade dva grejaca i oni su na 9kw ukupno. Kuca 100 kvadrata, novogradnja, izolacija stiropor 10cm, pvc stolarija. Imam ukupno 5 radijatora i podno grejanje u hodniku, kupatilu i wc-u. Sobni termostat je na 24 stepeni i ne menjam temperaturu, odrzava je konsantno. Kad dostigne temperaturu iskljuci kotao ali pumpa ostaje da radi 24h. Racun za novembar je bio 75.000 dinara. Za decembar ce biti preko 100.000 dinara jer sam prekoracio 4.000kwh. Neki savet? Hvala unapred
Nisu gubici minimalni, ako kuća u novembru "potroši" 4000kw. Tu je problem...Ne znam koliko si ga platio i da jeste uvek bolji ugodjaj kad ti je cela kuca topla i hodnici. Ali mogao si da uzmes tri kineske klime i da preguras zimu sobzirom da je novogradnja gubitci su minimalni racun za tri klime ne bi ti prelazio 15000-20000rsd i to najhladbinij mesecima Klime bi ti ostale za hladjenje i za prelazni period da kad dobijes gas ga ne paslis kad je 15 stepeni napolju
Kakva je izolacija plafona/krova?Pozdrav,
Trebate otvoriti tu sobu, ako je drzite zatvorenu u njoj ce se stvoriti budj po zidu.4 radijatora plus susac( vrata u svim prostorijama otvorenim osim i decijoj sobi koja dobro dihtuju i tu sobu ne grejemo)
To je OK temperatura,Temperatura podesena na 22,5
Sistem kotla radi preko sobnog termostata
Kaf nabije zadatu temeperatutu on ga gasi pa jedno sat( nisam merio vreme u principu toliko o radi ukljucen kotao) ugasi ohlafi radijatore skorz dok ne padne temp za stepen i manje pa onda pali grejanje ponovo i zagreva vodu, po sobama su i termo glave. ( sa brojevima 0 pahulja 1 do 5)
termo glave sluze ako zelis da imas nizu temperaturu od zadate na tom radijatoru.Znaci kao sto sam opisao, kako da smanjim racun za struju cemu sluze one termo glave kad imamm termostat i na koliko one treba da stoje?
Sta je mod modulacije? Ja sam smanjio kw na 4 prilikom grejanja ali nije mi jasno sta mu znaci taj mod
Cisto sumnjam, razlika je verovatno mizerna.Da li manje trosi i ako sam ugasio taj jedan radijator?
Prioritet mi je manja potrosnja . Ovo je prvi mesec pa nzm ni koliko su racuni ali hocu da sto manje platim to. Znaci bitnija mi je ekonomicnost
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari