Šta je novo?

GREE klima uredjaji

• Začetnik teme Začetnik teme romim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
  • Oznake Oznake
    133
Ovde su pisali da je i 18ka mrsava za tu kvadraturu bez izolacije...
Svakako Cliviu ima moj kolega, 12ku, kuca je u pitanju bez izolacije i koristi je samo za dogrevanje do nekih 0-5 stepeni. Zatim koristi drva.
Clivia ti moze zagrevati to do 0, ispod toga ne verujem. Potrosnju tacno ne znam, nece biti puno kw-a.
Sa izolacijom moze odlicno da greje sigurno.

Mi smo se pre dve-tri sezone grejali na pular 12, 40kv nekih nedelju dana jer nam je primarno grejanje (toplotna pumpa) bilo u kvaru. Decembar je bio u pitanju, doduse imamo izolaciju. Sada imamo cliviu 18 i sluzi nam samo za prelazni period, oko 70kv.

Mozda je bolja varijanta gree amber pro 12. Ja sam se grejao proslu zimu samo sa njom. Dnevna soba sa decijom sobom oko 40 kvadrata. Ima izolacija i pvc stolarija.

Soba u kuci 28 kvadrata bez izolacije, visina plafona 2,7m, zelim da grejem samo sa klimom koju ne bih gasio uopste, temperatura bi bila podesena na nekih 24°C.
Da li je Gree Clavia 12 dobar izbor? I koliko bi trosila mesecno kw?
Zbog nedostatak izolacije, pre bi isao na Airy ili Amber Pro ---> da ima rezerve kad zatreba + imaju dvoredni izmenjivac! I spoljasnje su teze od Clivia!
Airy ---> 30kg
Amber Pro ---> 29kg
Clivia ---> 25.5kg

Poslednja izmena:
Da li je velika razlika izmedju gree cosmo regular 18 i airy 18,u cijeni jest,ali isti ucinak topline daju koliko sam upratio.

Clivia pro, podesena na 23c u kuci je 21c, na app pokazuje 22c, nece da ukljucuje sama, samo ako povecam temperaturu na 24c. Ne koristim daljinski za merenje temperature.

Verovatno visina montaže i/ili pozicija u prostoru, pa meri temperaturu kod sebe koja nema mnogo veze sa ostatkom sobe, a verovatno ima i malo "Gree ponašanja u prelazu".

Ako te neslaganje zadate/dobijene ne iritira, ne obraćaj pažnju na displej nego je podesi da dobiješ željenu sobnu, a šta "piše" na njoj - bole te brige.
U suprotnom, podesi offset, da ti se zadata i sobna bolje poklapaju 👇

Clivia pro, podesena na 23c u kuci je 21c, na app pokazuje 22c, nece da ukljucuje sama, samo ako povecam temperaturu na 24c. Ne koristim daljinski za merenje temperature.
Ja sam zbog toga presao na koriscenje ifeel opcije , da ti meri temperaturu na daljinskom. Mnogo je verodostojnije. Slicno je i na gree amber pro da znas.

Ja sam zbog toga presao na koriscenje ifeel opcije , da ti meri temperaturu na daljinskom. Mnogo je verodostojnije. Slicno je i na gree amber pro da znas.
I ja na ifeel, bolje i preciszije bude. Kad je ostavim bez te funkcije, nabije temp previse. Al skontali smo da je zbog rupe koju nisu popunili pa cekam nekog ko ima mredevine da ovo malo zatvorim sa necim 😀

Prilozi

• 20260923_165052.webp
    20260923_165052.webp
    238.8 KB · Pregleda: 23
I ja na ifeel, bolje i preciszije bude. Kad je ostavim bez te funkcije, nabije temp previse. Al skontali smo da je zbog rupe koju nisu popunili pa cekam nekog ko ima mredevine da ovo malo zatvorim sa necim 😀
Nikako sa pur penom, kupi zivu gumu i naguraj.

Meni na ifeel kad jednom dostigne temperaturu i ode u standby nece da nastavi. Najbolje mi se pokazalo kad podesim na 24-25 i na medium ili medium-high ventilator.

Nikako sa pur penom, kupi zivu gumu i naguraj.

Meni na ifeel kad jednom dostigne temperaturu i ode u standby nece da nastavi. Najbolje mi se pokazalo kad podesim na 24-25 i na medium ili medium-high ventilator.
To ovako nesto. A da naguram malo staklenu vunu pa da je zatvorim sa tim onda? Ili samo guma

Prilozi

• Screenshot_20260923_172126_Chrome.webp
    Screenshot_20260923_172126_Chrome.webp
    35.2 KB · Pregleda: 21
Pitao sam i na opštoj temi ali da pitam i ovde, pošto je u pitanju i Gree AIRY 12 3,5 kW.

Treba mi nešto za roditelje koji useljavaju u stan (novogradnja), a klimu bi koristili kao primarno sredstvo grijanja: dnevna soba gdje bi bila klima (25 kvadrata), i dvoja vrata za kuhinju (6 kvadrata) i hodnik (8 kvadrata).

Za tako nešto kakva je Gree AIRY 12 3,5 kW?
Zna li možda neko kakva je u odnosu na nju LG AI Air DELUXE H12S1D 3,5 kW?
Nešto treće?

Ako je vec novogradnja sigurno ima izolaciju, pvc itd. ---> I zbog toga ne bi isao na Gree! Treba ti neka koja provereno nisko modulira i kada je +10c 😉
Npr. neka Midea ili nekog japanca npr. Fujitsu Keta 12
LG ovde ima mozda 1-2 clana, tako da nema neka iskustva za LG 🙂

Poslednja izmena:
Ako je vec novogradnja sigurno ima izolaciju, pvc itd. ---> I zbog toga ne bi isao na Gree!
Da li misliš na nešto što sam pročitao, da Airy zimi više radi kao "on - off", jer ne može da moduliše?

Za LG, ovaj model mi djeluje solidno na papiru. Ja imam LG Dual Inverter, a ova LG AI Air DELUXE je skuplja od moje 250 €, i ima bolje specifikacije.

Da li misliš na nešto što sam pročitao, da Airy zimi više radi kao "on - off", jer ne može da moduliše?
Sto ce u prelaznom periodu da radi kao On/Off zbog poznate Gree kontra logike ---> na +10c nece da spusta nisko, nego tek kad spoljna bude 5c i nize 😉
Za LG, ovaj model mi djeluje solidno na papiru. Ja imam LG Dual Inverter, a ova LG AI Air DELUXE je skuplja od moje 250 €, i ima bolje specifikacije.
Ako si vec zadovoljan sa LG onda cepni i njima LG i zavrsis posao 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno