Šta je novo?

GREE klima uredjaji

• Začetnik teme Začetnik teme romim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
  • Oznake Oznake
    133
Da, i salje povremeno klimi informaciju o temperaturi na senzoru daljinskog

U zivotu nikad nisam imao daljinski koji na poledjini ima uputstvo za koriscenje. Dizajner ovoga je genije kad je uspeo da napravi ovoliku cigletinu od daljinskog bez da je uspeo sve funkcije da integrise u zasebne dugmice. Pritom bih ocekivao bar u aplikaciji da postoji opcija. Mora da jako dobro radi cim su se potrudili da je sto manje njih nadje 😁

Pritom bih ocekivao bar u aplikaciji da postoji opcija. Mora da jako dobro radi cim su se potrudili da je sto manje njih nadje 😁
Kako bi klima "javila" daljincu da počne da šalje merenje sobne kad nema dvosmerne komunikacije!? 😉
A i da to ignorišemo, s' obzirom koliko su pozicija i usmerenost daljinca ka klimi bitni i neizostavni za rad iFeel-a, ima logike zašto nema u aplikaciji.

S' tim rečenim, uz adekvatnu poziciju/usmerenost, iFeel radi odlično na Gree-u, izuzev možda nedovoljne učestalosti slanja merenja što u specifičnim uslovima može da bude manji problem (na 10min šalje očitavanje) 🙂

Dizajner ovoga je genije kad je uspeo da napravi ovoliku cigletinu od daljinskog bez da je uspeo sve funkcije da integrise u zasebne dugmice.
Vala baš.
Mada, onda bi žene kukale kako je ružan (delimično s' pravom) 😆🤣

Da, slazem se da kontrola i-feel funkcije preko aplikacije sa takvom tehnologijom komunikacije izmedju daljinca i klime nije moguca. Ocekivao sam da ima bar neku indikaciju da li je mode aktivan ili nije. Pa sad kad nije da bude zatamnjena opcija kao sto vidim neke "x-fan", "se" i slicno.

X-Fan je za hladjenje ---> I iskreno je to sviranje onoga (marketing)! 😉
Sta ona da osusi za 2-3min? Najbolje ako je gasis (na hladjenje) da je pustis samo na Vent. jos 15-30min ili duze! Da osusi lepo izmenjivac!

U zivotu nikad nisam imao daljinski koji na poledjini ima uputstvo za koriscenje. Dizajner ovoga je genije kad je uspeo da napravi ovoliku cigletinu od daljinskog bez da je uspeo sve funkcije da integrise u zasebne dugmice. Pritom bih ocekivao bar u aplikaciji da postoji opcija. Mora da jako dobro radi cim su se potrudili da je sto manje njih nadje 😁
I Feel na Kliviji radi odlično. Da nije bilo te funkcije malo morgen bih se grejao u oktobru i u prvoj polovini novembra. Sada kada su temperature niske sasvim dobro radi i na kliminom senzoru. Daljinac jeste glomazan, ali ništa što smeta i ova fora sa uputstvom pozadi je vrh 😁

Nakon tacno 7 dana testiranja ove klime moj prvi utisak, dakle bez sagledavanja aspekta dugotrajnosti, ja ne bih dao jedan cent za bolju klimu. Dobio sam iskustvo koriscenja bukvalno 1 na 1 kakav zam zamisljao. Zamisljao sam da je ne pipam, da temperatura ima minimalne oscilacije, da nema onog osecaja spaljenog vazduha kao kod TA peci i da trosi ispod 1 kWh. Max potrosnja bila je 16 kWh, minimalna 13, a ovo je ozbiljna zima. Ovde je zadnje dve noci jos u 21h bilo - 5 i dok ovo pisem i dalje je. Samo jedan dan je bilo ozbiljnijeg sunca, a leden vetar gotovo non stop duva. Vezanih dana sa - 10 ovde svakako dodju svake prestupne godine tako da losije uslove necu ni da razmatram, dakle moze samo toplije da bude. Da imam izolaciju na svim zidovima i pvc prozore jos bi to bolje bilo, ali za tih par kWh necu ni da se zezam.

Sto se hladnjenja tice, tu je svakako zavrsavala posao ovog leta, ali je tu konkretno njen znacaj mnogo manji jer je potreba za hladjenjem mnogo manja.

"Druže, nemaš ti pojma, trebao si dodati još toliko novca i uzeti Mitsu ili Daikin 12-ku i biti gospodin."
Drago mi je da je tako, samo rokaj i šalji apdejtove 😉

Nakon tacno 7 dana testiranja ove klime moj prvi utisak, dakle bez sagledavanja aspekta dugotrajnosti, ja ne bih dao jedan cent za bolju klimu. Dobio sam iskustvo koriscenja bukvalno 1 na 1 kakav zam zamisljao. Zamisljao sam da je ne pipam, da temperatura ima minimalne oscilacije, da nema onog osecaja spaljenog vazduha kao kod TA peci i da trosi ispod 1 kWh. Max potrosnja bila je 16 kWh, minimalna 13, a ovo je ozbiljna zima. Ovde je zadnje dve noci jos u 21h bilo - 5 i dok ovo pisem i dalje je. Samo jedan dan je bilo ozbiljnijeg sunca, a leden vetar gotovo non stop duva. Vezanih dana sa - 10 ovde svakako dodju svake prestupne godine tako da losije uslove necu ni da razmatram, dakle moze samo toplije da bude. Da imam izolaciju na svim zidovima i pvc prozore jos bi to bolje bilo, ali za tih par kWh necu ni da se zezam.

Sto se hladnjenja tice, tu je svakako zavrsavala posao ovog leta, ali je tu konkretno njen znacaj mnogo manji jer je potreba za hladjenjem mnogo manja.
Ako sam na početku grejne sezone i mislio da sam omašio klimu sada više takvih sumnji nemam. TA peć nijednom nisam uključio, nijednom nisam osetio da mi je hladno, čak se ni vazda zimogrožljiva žena ne buni. Klivija je ispunila sva očekivanja.
Jeste da nije savršena, ima milion nelogičnosti u radu, ima logiku suprotno zdravom razumu, ali da greje-greje. Računi su tek druga priča, prepolovljeni u odnosu na prošli oktobar, novembar pa najverovatnije i decembar

I Feel na Kliviji radi odlično. Da nije bilo te funkcije malo morgen bih se grejao u oktobru i u prvoj polovini novembra. Sada kada su temperature niske sasvim dobro radi i na kliminom senzoru. Daljinac jeste glomazan, ali ništa što smeta i ova fora sa uputstvom pozadi je vrh 😁
Koju indoor temperaturu pokazuje aplikacija kada je i feel ukljucena?

E pa posto sam klimu nahvalio na sva usta, red je da se javim i kad zabaguje. Sinoc u 18h kad sam krenuo na docek spustim temperaturu sa 22 na 20. Kad sam se vratio nocas u 1 dignem ponovo na 22. Inace sve ostalo ne pipam-fan na 3/5, krilca na dole fix, horizontalni swing. Jutros kad sam ustao temperatura u prostoriji 18.8 stepeni. Inace se termomentar ne mrda, stoji 3 metra dijagonalno od klime. To je bilo pre dva sata, od tada ne uspeva da prebaci 20.4 na termometru iako sam digao temp na klimi na 24. Jebemliga sta se zbunila. Spoljna jutros bila - 2, sad je +1.

E pa posto sam klimu nahvalio na sva usta, red je da se javim i kad zabaguje. Sinoc u 18h kad sam krenuo na docek spustim temperaturu sa 22 na 20. Kad sam se vratio nocas u 1 dignem ponovo na 22. Inace sve ostalo ne pipam-fan na 3/5, krilca na dole fix, horizontalni swing. Jutros kad sam ustao temperatura u prostoriji 18.8 stepeni. Inace se termomentar ne mrda, stoji 3 metra dijagonalno od klime. To je bilo pre dva sata, od tada ne uspeva da prebaci 20.4 na termometru iako sam digao temp na klimi na 24. Jebemliga sta se zbunila. Spoljna jutros bila - 2, sad je +1.
Standardna procedura
Cupanje iz zida na na 10 minuta pa da se proba posle toga. Desi se da se zbuni ponekad

Ah, ništa kao buđenje usred noći usled pucketanja jeftine plastike moje Gree Airy Premium. Ne znam da li ostali modeli imaju ovaj problem, ali za one s lakim snom - ovaj model za izbegavati.

Ah, ništa kao buđenje usred noći usled pucketanja jeftine plastike moje Gree Airy Premium. Ne znam da li ostali modeli imaju ovaj problem, ali za one s lakim snom - ovaj model za izbegavati.
Stalno ti je uključena ili pališ povremeno? U ovom drugom slučaju krckanje ti je manje-više neizbežno na većini klima (skupljanje/širenje tj. fizika).

Kako god, ja još nisam testirao (pošto mi je krckanje Airy-a knap u prihvatljivim granicama), ali bi trebalo da pomogne (javi ako budeš probao): 👉 https://forum.benchmark.rs/threads/gree-klima-uredjaji.479835/post-7610521

Može da digne ako radi par sati preko 45%, zavisno od veličine prostorije, jačine izduvavanja pare itd.

Nazad
Vrh Dno