Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Pozdrav svima,
Gree clivia 12, situacija na ovoj zimi je sledeća - kad držim I feel i auto fan, ne znam dal stalno ali vidim da krene nekad da duva mlako, skoro pa hladno. Isključim I feel i stavim fix fan, izduvava kao iz rerne. Ako zna neko malo da objasni oko toga, ne mogu da se usaglasim oko toga kako da namestim da radi. Hvala

Kad je napolju minus i-feel isključi i stavi fix fan.
Kad je prelazni period i napolju toplije uključi i-feel i opet bolje fix fan ili probaš završava li posao auto fan.

Kad je napolju minus i-feel isključi i stavi fix fan.
Kad je prelazni period i napolju toplije uključi i-feel i opet bolje fix fan ili probaš završava li posao auto fan.
E hvala, još nešto vezano za fix fan. Temperaturu držim na 22c. Na termometru mi piše 23,6 i dalje duva... Smanjim na 20 reko staće ali i dalje nastavlja sa izduvavanjem. Ne znam dal sam nestrpljiv ili ima nešto što ne znam 😄

Možda maši temperaturu, pitanje gde stoji termometar, da li možda duva klima ka njemu. Treba da bude na nekih metar visine, i da ne duva klima u njega.
Pustiš da radi, ako ti je prevruće spusti temperaturu malo pa će ona ostalo sama.

Imao neko problem da se spoljasna jedinica kad otvori prozor ne cuje a unutra u sobi kao neko busilicu da ukljucio mini hilti?
Zavisi od svega. Tvoja ultra ima 45kg ova druga ne znam. Cenovno je za očekivati da nisu ista klasa kvaliteta ugrađenih materijala na duže staze gledano po zimskim sezonama. Očigledno su vibracije problem, ono što možeš sam kad se završi sezona da promeniš gume između nosača i same klime, propadaju vremenom neminovno. Isprati limariju spoljne i sve spojeve. Dalje cevi isto zavisi kako su savijene samim tim se prenose na unutrašnju jedinicu manje ili veće vibracije. Testove rade na nekih 1.5m u labaratorijskim uslovima i ne treba da se prenose vibracije kada se podesi kako treba. Najbolje je da bude što manji razmak između unutrašnje i spoljašnje najveća je efikasnost klime, sve ostale su priče majstora jer im je mnogo lakše na 3m cevi rešiti vibracije.

Zavisi od svega. Tvoja ultra ima 45kg ova druga ne znam. Cenovno je za očekivati da nisu ista klasa kvaliteta ugrađenih materijala na duže staze gledano po zimskim sezonama. Očigledno su vibracije problem, ono što možeš sam kad se završi sezona da promeniš gume između nosača i same klime, propadaju vremenom neminovno. Isprati limariju spoljne i sve spojeve. Dalje cevi isto zavisi kako su savijene samim tim se prenose na unutrašnju jedinicu manje ili veće vibracije. Testove rade na nekih 1.5m u labaratorijskim uslovima i ne treba da se prenose vibracije kada se podesi kako treba. Najbolje je da bude što manji razmak između unutrašnje i spoljašnje najveća je efikasnost klime, sve ostale su priče majstora jer im je mnogo lakše na 3m cevi rešiti vibracije.
Meni ne prenosi na unutrasnju vec na zid samo ne znam kako a nemam gume ni na jednoj klimi

Meni ne prenosi na unutrasnju vec na zid samo ne znam kako a nemam gume ni na jednoj klimi
Vibracije se prenose na cevi a cevi prenose na zid najviše pa tek onda ostatak na unutrašnju što je u ovom slučaju neznatno. Ako je samo to rešićeš a ako je i do savijanja cevi ili samo cevi moraće serviseri da ti reše. Da li ima oštećenja u spoljnoj, slabije radi itd. samo instrumenti mogu da pokažu u radu u ovakvim uslovima sve ostalo su naklapanja, jasno je svima da je cilj smanjiti vibracije na minimum. Kada pritisnem spoljnu ultre od 65kg rukom odozgo i naslonim se na nju menja malo zvuk ustvari su to vibracije, gume neke jadne stavljene tako da cu ih zameniti prvom prilikom, jedino što je to velika težina pa je stabilnije samo po sebi od manjih spoljnih a vibracije se prenose najviše na plastiku ispred ventilatora spoljne tu zvecka.

Poslednja izmena:
Testove rade na nekih 1.5m u labaratorijskim uslovima i ne treba da se prenose vibracije kada se podesi kako treba. Najbolje je da bude što manji razmak između unutrašnje i spoljašnje najveća je efikasnost klime, sve ostale su priče majstora jer im je mnogo lakše na 3m cevi rešiti vibracije.
Ma koji si sad pa ti tako pametan pao sa neba i znas bolje i od fabrike i od majstora pa kazes da ne treba 3m cevi?! Ako se bavis klimatizacijom bolje to batali!!!

Nađi u uputstvu gde piše da mora da bude 3m ili pitaj te tvoje majstore da nađu pa pokaži ovde.
Otidji na energynetov gree katalog klimatizacije i pogledaj tabelu specifikacija za bilo koju klimu. 1000 puta je to pisano ovde, osim toga mnogi proizvodjaci ne zele da priznaju garanciju ukoliko klima nema 3m instalacije, jer je to nepravilna ugradnja.

Meni glavni serviser iz energyneta rekao da mora min.3m! Coveka znam licno 13godine...

Otidji na energynetov gree katalog klimatizacije i pogledaj tabelu specifikacija za bilo koju klimu. 1000 puta je to pisano ovde, osim toga mnogi proizvodjaci ne zele da priznaju garanciju ukoliko klima nema 3m instalacije, jer je to nepravilna ugradnja.
U uputstvu klime nećeš nigde naći da mora da bude dužina cevi 3m. Katalog i šta kaže uvoznik je nebitno on može da smišlja svoja pravila može im se njihovo pravo kao i oko priznavanja garancije. Dakle, nađite bilo koje uputstvo koje je proizvođač pisao gde stoji da mora 3m nećete ga naći. I pišite koliko hoćete i milion puta nije tačno.

Kako to da se promeni
Prvo vidi kad se to desava, na koliko W. Takodje isprati i cijevi da li vibriraju previse, a ispod njih na ulazu u rupu mozes staviti sundjer.
Tema "Problem sa vibracijama." https://forum.benchmark.rs/threads/problem-sa-vibracijama.482001/
U uputstvu klime nećeš nigde naći da mora da bude dužina cevi 3m. Katalog i šta kaže uvoznik je nebitno on može da smišlja svoja pravila može im se njihovo pravo kao i oko priznavanja garancije. Dakle, nađite bilo koje uputstvo koje je proizvođač pisao gde stoji da mora 3m nećete ga naći. I pišite koliko hoćete i milion puta nije tačno.
O ovome smo diskutovali godinama, misli kako hoces, radi kako hohec, ali barem nemoj prenositi dezinformacije, u ostalom koliko je tebi metara stavljeno na Amberu?

Mozda postoji mogucnost da su malo vecu rupu izbusili i sada cevi da vise mrdaju?
Rupa bi trebala da bude idealna ako je moguće a što su tako izbušili pitaj njih možda su takve bile okolnosti i nije moglo drugačije. I ovo je moguće što je napisano da su pogodili armaturu i pojačava vibracije možda može da se pomeri anker, šraf šta su već stavljali a u najgorem slučaju pomeriće se pozicija nosača spoljne.

Znam, pitanje je bilo za @shaolin_RS
Malo je kraće od 3m nisam merio. Sve ću ja to sam preraditi samo da nabavim sve od opreme. Neću staviti razmak cevi na mogući minimum samo zbog zida pored koji nije dovoljno visok da zaštiti spoljnu od vetra i padavina, nekih metar će sigurno biti kraće cevi. Možda ću i razdvojiti cevi i o tome razmišljam. Ispratio sam algoritam ove klime, sa povećanjem temperature na 24C na ovaj minus troši oko 1150W najniže. Softver je problematičan očigledno možda nešto pomogne novi firmware ako uspe spajanje na aplikaciju.

Meni glavni serviser iz energyneta rekao da mora min.3m! Coveka znam licno 13godine...
Imam i ja takvog majstora za kola "brat moj,car si,ti si mi najvernija musterija, dugogodisnja etc" al kad dodje racun,sve se lepo naplati.
Da li tvoj majstor ima interes da ti kaze 3m obavezno? Mislim da ima aka 60e (ok,mora barem metar inst, znaci 2m je 40evra dodatno) i tako 1000 ugradnji...show must go on...

A zbog cega smanjujes instalaciju, idalje ne shvatam razlog? Ti grijes ono 70 kvadrata, pa koliki su ti gubci, kad 24-tvorka mora povuci toliko.
Da li tvoj majstor ima interes da ti kaze 3m obavezno?
Kod nas majtori posle 3m, svaki dodati metar je 15-20€. Svaka moja klima ima 3m cijevi, nijedan serviser mi nije naplacivao dodatne metre, ali isto tako ako im se ne kaze nece da stave(slucaj kod brata).

Cek,al koliko ti je ugradnja?

Koga god sam pitao,doduse prosle godine u aprilu je bilo, fixno 10 setak hiljada + 3m cevi 60e. Verovatno je to otislo na gore...

Ja platio u decembru 120e ugradnju, sve je ulazilo u tu cenu, bez doplate za 3m cevi.

Iz Milanovca si. Ja bi iskreno voleo da je neko iz Bga imao te cene prosle godine ovde, al slaba vajda..

A zbog cega smanjujes instalaciju, idalje ne shvatam razlog? Ti grijes ono 70 kvadrata, pa koliki su ti gubci, kad 24-tvorka mora povuci toliko.
Radi maksimalne efikasnosti klime i najniže potrošnje. Grejem preko 100m2 sa visinom do 6m sve otvoreno i ne grejem još toliko sve su to gubici preko vrata. Serviser ovlašćen od energynet je postavio klimu 19cm iznad betonske terase. Sve je stalno zaleđeno ispod klime sada i 2cm leda na betonu, ovo joj sigurno prija što je dodatno hladi odozdo led. Neću više da razbijam led i improvizujem odvode preko terase rešiću to kako treba. Tako da je svakako podižem minimum pola metra a ako visina klime dozvoli i metar.

Nazad
Vrh Dno