Šta je novo?

GREE klima uredjaji

To je 1.66kw po satu, za grejanje 80m2 po ovim temp...i to sve na dugme?
Smatras da je to puno?
Imas jednu 18-ku i jednu zver od 12-ke!
Pa vise bi potrosio onaj jedan kalorifer od 2000din.

Na koliko ih sad drzis podesene ziv bio?

I osim toga, sto rece kolega iznad, dve klime ti vuku 1.66kW/h zajedno sto je smesno. Da upalis panelni konvektor koji vuce 2kW/h mozda bi mogao da ugrejes neku spavacu sobicu sa njim i to je to. Ti za manje struje grejes citavih 80m2!

I osim toga, sto rece kolega iznad, dve klime ti vuku 1.66kW/h zajedno sto je smesno. Da upalis panelni konvektor koji vuce 2kW/h mozda bi mogao da ugrejes neku spavacu sobicu sa njim i to je to. Ti za manje struje grejes citavih 80m2!
Upravu ste sto jeste jeste

Da se nastavim na tvoju misao. Prvi put ove godine nisam spustio 3 panelna radijatora sa tavana. Služili za povremeno dogrevanje. Amberke opasno rade posao.

Bas,20kW ne moze nikako.jos ako se grejes sa tri klime...ali,stigao sacun za decembar. 25.000. 3 klime,grejem 70 i neki kvadrat neizolovanog prostora,amber ultra 12 i dve vox ive,poredjenje sa decembrom prosle godine-potrosnja skoro ista,nekih 50kw vise sada.ali prosle zime bila samo dva voxa i nije se grejala i koristila spavaca soba.Sada sa amberom milina.Jos da uradim izolaciju,gde bi mi kraj bio. inace ukupna potrosnja 1650kw.
Dodje nam slicna potrosnja koliko mi se cini...

I meni je u proseku oko od 1.5 do 2.00 kwh sa dve klime kada sam u kuci i kada su zidovi ugrejani. Kada dodjem da je zagrevam ide bogami i na 60kw dnevno 😂.
Kada nisam kuci tj svake deige nedelja sam tamo, ukljucena mi je opcija na obe klime od 8c tj protiv smrzavanja. Na ovoj opciji potrosnja na ovo trentuno vreme je oko 20kw dnevno. Znaci da je temperatura u kuci oko 10 stepeni recimo...

I meni je u proseku oko od 1.5 do 2.00 kwh sa dve klime kada sam u kuci i kada su zidovi ugrejani. Kada dodjem da je zagrevam ide bogami i na 60kw dnevno 😂.
Kada nisam kuci tj svake deige nedelja sam tamo, ukljucena mi je opcija na obe klime od 8c tj protiv smrzavanja. Na ovoj opciji potrosnja na ovo trentuno vreme je oko 20kw dnevno. Znaci da je temperatura u kuci oko 10 stepeni recimo...
Izolacija resava sve

Amber ultra 12 clivija 18 80 kvadrata na ovom vremenu 40 kw set 24 :(
Ako mislis da bi sa japancima prosao jeftinije ne bi. Ja grejem oko 80kvadrata isto neizolovano juce mi 18kmta i Hiseanse nordic potrosile 34kw obe setovane na 24 ali obe nisu presle 23.5 jer dosta toplotnih gubitaka. Ja jedino imam na tavanu izolaciju 15cm vune al izmedju ima sprat tako da nema velikog uticaja za prizemlje.

Ako mislis da bi sa japancima prosao jeftinije ne bi. Ja grejem oko 80kvadrata isto neizolovano juce mi 18kmta i Hiseanse nordic potrosile 34kw obe setovane na 24 ali obe nisu presle 23.5 jer dosta toplotnih gubitaka. Ja jedino imam na tavanu izolaciju 15cm vune al izmedju ima sprat tako da nema velikog uticaja za prizemlje.
Dve 18 ili?

Ma na 30c i fan1 najtopliji izduv, pricajte vi sta god hocete🤣🤣🤣

Imam gfee cliviu u globalu sam zadovoljan!!! Ali me interesuje dali je neko imao iskustva u poslednjih par dana mi ne daje jacinu ventilatora kako treba... Npr. Stavim na fan 5 ili turbo nebitno i neje to ta jacina izduva kao pre?!!! Sta bih moglo biti?

Imam gfee cliviu u globalu sam zadovoljan!!! Ali me interesuje dali je neko imao iskustva u poslednjih par dana mi ne daje jacinu ventilatora kako treba... Npr. Stavim na fan 5 ili turbo nebitno i neje to ta jacina izduva kao pre?!!! Sta bih moglo biti?
Mozda filteri,jesi cistio?Ja obicno kad operem filtere jace radi posle

A da li si gledao kako sama turbina izgleda, da li se na njoj nakupila prasina?

Pogledacu sutra!!! Klima je nova radi od polovine septembra ali mozda je nakupila!
Ma ne zivis u egipat pa da toliko nakupila od septembar ;)
Proveri uticnicu da li je sve redu zbog napona
Secam se kad sam ugradio Amber 9 Premium pre 8 godine da mi majstor rekao da obavezno zamenim uticnicu, E sad tacno zbog cega ne znam vise... ali odmah sam to sutradan uradio

Ma ne zivis u egipat pa da toliko nakupila od septembar ;)
Proveri uticnicu da li je sve redu zbog napona
Secam se kad sam ugradio Amber 9 Premium pre 8 godine da mi majstor rekao da obavezno zamenim uticnicu, E sad tacno zbog cega ne znam vise... ali odmah sam to sutradan uradio
Ako mu dobra voltaza sto bi menjao ili da nagorela :D meni obe clivije na produzni :/

Na koliko ti upada ultra. Jer planiras kadicu užza odvod kondeza da joj stavljas ja planiram mnogo curi
Najbolje ko može na spoljni zid i nek kaplje na zemlju..... Za kadicu ( malo nagetu na obe strane ka rupi) treba grejni kabal ili silikonski grejač u kadici, 4-5mm debljine i po meri kadice napraviti 20×80cm (primera radi) , 100-tak wati i priključiti da radi povremeno i da se gasi na 60° (ptc senzor u grejaču).

Najbolje ko može na spoljni zid i nek kaplje na zemlju..... Za kadicu ( malo nagetu na obe strane ka rupi) treba grejni kabal ili silikonski grejač u kadici, 4-5mm debljine i po meri kadice napraviti 20×80cm (primera radi) , 100-tak wati i priključiti da radi povremeno i da se gasi na 60° (ptc senzor u grejaču).
Ili moze da se napravi rupa sira i nebi trebalo sve da umrzne bar mislim

Imao neko problem da se spoljasna jedinica kad otvori prozor ne cuje a unutra u sobi kao neko busilicu da ukljucio mini hilti?

Kolika ti je duzina instalacije? Ima li 3m cevi? Mislim da si ti jedini koji se zali na Amber Ultru, sve mi vuce na losu ugradnju. Slikaj najbolje sve to..

Vrh Dno