Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Ja kad sam gledao klime za dole u +60m2 prvo sam pikirao Gree Viola 18btu pa sam svog coveka pozvao da ga pitam. A on meni: ako hoces stvarno da zaboravis na drva onda idi na Amber 9! I tako sam uradio i nisam se pokajao evo 8 zima :)
A gore sam se ja zaje*** nisam zvao coveka nego vec zaleteo i kupio :LOL:
Stvarno je aždaja, to zagreje za čas. Ja sam napravio kombinaciju u stanu jedna 12ca Amber ultra i jedna 12ca Amber pro. I odrade brzo zagrevanje za 10ak minuta. Koga zanima nek čita moja utiske na forumu za Amber Confort...da ne smaram. U poslednjem trenutku sam promenio narudžbinu sa 2 Pro na jednu Ultra i jednu Pro. I izgleda da je to dobra kombinacija..

Tebi ona kad zahladni vuce 1kW, mora ici na sat u defrost. Kod Gree, se zalece i ne spusta bas brzo, zato sto tebi brzo opada temperatura.
@style53 Viola je jako dobra klima, ali Amber je azdaja, jos je kod tebe "devetka"😂

Tebi ona kad zahladni vuce 1kW, mora ici na sat u defrost. Kod Gree, se zalece i ne spusta bas brzo, zato sto tebi brzo opada temperatura.
@style53 Viola je jako dobra klima, ali Amber je azdaja, jos je kod tebe "devetka"😂
Zar nebi taj grejac oplate trebao da spreci stalni dF

Prilozi

• Screenshot_2025-01-10-00-27-37-221_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2025-01-10-00-27-37-221_com.facebook.katana.jpg
    97.2 KB · Pregleda: 42
Mjerio? Kod ove moje je 70 ili 75W. Skoro sam mjerio kad je bio minus, ima post od ranije. I on se pali samo kad je temperatura ispod 0°.

Da 125 ako ne i vise. I taj grejac oplate sluzi da jos manje ulazi u df bar tako predstavljaju......

To je to, radi na minimumu i potrosnja za 2 klime je ok. Gledaj da sto manje gledas u nju, vjeruj mi, lakse ce ti biti😂

Pa vidi ovako, danas je citav dan temperatura napolju bila oko 10°, potrosila je 1 klima 12kWh. Ipak 40kWh je dosta.

Izolacija vrijedi, ali je tebi skok potrosnje na njoj meni, ako cemo iskreno neshvatljiv. Na koliko ti snage radi na spoljnoj temperaturi 1° i koliko stepeni ti opadne temperatura u prostoriji tokom 10-minutnog defrosta?

Izolacija vrijedi, ali je tebi skok potrosnje na njoj meni, ako cemo iskreno neshvatljiv. Na koliko ti snage radi na spoljnoj temperaturi 1° i koliko stepeni ti opadne temperatura u prostoriji tokom 10-minutnog defrosta?
Pa opadne za 2-3 stepena mislim nisam merio a povuce na 1.2 1.4 1 sve zavisi ali ga brzo obori kad bio minus sedam ultra na 1 kw 1.2 a clivija na 600 ali set 25
Evo sad samo ultra radi posto za stepen vise

Prilozi

• Screenshot_2025-01-10-01-08-41-336_com.wooxhome.smart.jpg
    Screenshot_2025-01-10-01-08-41-336_com.wooxhome.smart.jpg
    42.8 KB · Pregleda: 26
Danas ultra 23 clivija 22 inace 24-25 sve zavisi koliko se smrznem na poso
Ipak drndas temp. stalno gore dole ;)
zamisli radi ti na 22c pa je ti dignes na 25c a spojna temp. je oko 0c pa mora da kove DF :eek:
Postavi obe na 24c(bez I-Feel) Fix Fan 3-4, Krilca skroz na dole... a ne da biju prema hodnik itd. i to je to...

Ipak drndas temp. stalno gore dole ;)
zamisli radi ti na 22c pa je ti dignes na 25c a spojna temp. je oko 0c pa mora da kove DF :eek:
Postavi obe na 24c(bez I-Feel) Krilca skroz na dole a ne da biju prema hodnik itd. i to je to...
Ne to sada inace min 24 sada 23 a nocu zbog deteta da se ne odkrije na 25

Nazad
Vrh Dno