Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Danas bio do komse ugradjuje mu lik mideu mdv 12 ja ga pitam za problem kod ultre sto na sst vreme ide gde ai gree uzo njima ne valja elktronika to najgora klima i normalno na sat vreme da ide. Kakav covek prosto bi me pojeo sto nisam kod njega kupovao midea uredjaje. Jedino sta nalazim zamerku isto u toku dana bio do jedne radnje da vidim za neki kotao i imaju klime i lik mi pokaza bergen i klivija ista plastika isto sve samo naziv drugaciji ako su i delovi isti onda da ga *****.

Poslednja izmena:
Danas bio do komse ugradjuje mu lik mideu mdv 12 ja ga pitam za problem kod ultre sto na sst vreme ide gde ai gree uzo njima ne valja elktronika to najgora klima i normalno na sat vreme da ide.
Na Ultra/Premium ne valja elektronika... :rolleyes: A kod Midea sto neki modeli radu neki cudan DF u plusu? ma ajde bre... :ROFLMAO:
Trebao si da mu kazes da ne :poop:

Poslednja izmena:
Na Ultra/Premium ne valja elektronika... A kod Midea sto neki modeli radu neki cudan DF u plusu? ma ajde bre... :ROFLMAO:
Tebao si da mu kazes da ne :poop:
Znas kako se umusio reko ajde od komse kum ce da neki savet. Nemaju si veze oni svi samo znaju da buse rupe i ubodu u struju neka teza problematika nema si veze

Znas kako se umusio reko ajde od komse kum ce da neki savet. Nemaju si veze oni svi samo znaju da buse rupe i ubodu u struju neka teza problematika nema si veze
Ne bih rekao da bas svi nemaju veze. Zavisi od majstora, njegovog iskustva i znanja. Takodje zavisi da li je posten ili je prevarant koji hoce da otalja posao i uzme lovu. Danas ima raznih "majstora" posebno ih je bilo leti u spicu sezone, li ipak ne treba generalizovati i sve ih trpati u isti koš jer nisu svi isti.
Ja sam sa majstorom imao dosta srece, sve je uradio po pes-u (ako nekome treba dobar majstor u Bg neka se javi, rado coveka preporucujem svima) a sta me je najvise iznanadilo ne prica mnogo, samo odgovara na pitanja. (ne hvali konja svoga)

Ne bih rekao da bas svi nemaju veze. Zavisi od majstora, njegovog iskustva i znanja. Takodje zavisi da li je posten ili je prevarant koji hoce da otalja posao i uzme lovu. Danas ima raznih "majstora" posebno ih je bilo leti u spicu sezone, li ipak ne treba generalizovati i sve ih trpati u isti koš jer nisu svi isti.
Ja sam sa majstorom imao dosta srece, sve je uradio po pes-u (ako nekome treba dobar majstor u Bg neka se javi, rado coveka preporucujem svima) a sta me je najvise iznanadilo ne prica mnogo, samo odgovara na pitanja. (ne hvali konja svoga)
Pitaj tog majstora ako je posten da ti odgovori zasto ultra 12 ulazi u df cim se priblizava minus jacina nije upitna pomaze joj clivija 18 dali je to normalno ili ne

Klasika svako brani svog brenda sto prodaje i ugraduje! Tako je i kod servisera od energyneta, kad sam jednom spomenuo japanca odmah krenuo: ma gde bre... to greje samo do -15c, sta ce da radis na -18c i takve budalastine :LOL:
A najgore kad gledas neku klimu u prodavnice kao npr u G! Tamo je svaka klima Top i nema zime sa njom :LOL:

Tako je nije svaki... ali 70% su na baterije(moje misljenje) :)
I ja imam svog coveka sto je top serviser, samo njega zovem u vezi klime i do sad mi je ugradio 4 klime za 13godine! Bice i 5 ove godine :)

Poslednja izmena:
Klasika svako brani svog brenda sto prodaje i ugraduje! Tako je i kod servisera od energyneta, kad sam jednom spomenuo japanca odmah krenuo: ma gde bre... to greje samo do -15c, sta ce da radis na -18c i takve budalastine :LOL:
A najgore kad gledas neku klimu u prodavnice kao npr u G! Tamo je svaka klima Top i nema zime sa njom :LOL:

Tako je nije svaki... ali preko 70% su na baterije :)
I ja imam svog servisera sto je top covek, samo njega zovem u vezi klime i to sad mi je ugradio 4 klime za 13godine
Ovaj ne brani nijedan brend jer ih koliko sam video sve radi...tako da... A da ima takvih ima... ***...svako od njih gleda da ti proda "masinu" na kojoj ima najvecu marzu, zato klime ne treba kupovati od servisa vec samo od prodavaca. Mada su i prodavci isti i oni gledaju da prvo ako mogu uvale gde imaju najvecu marzu a nakon toga sta najvise imaju na lageru. Sve je to normalno u danasnje vreme, na zalost tako svaki biznis funkcionise. Zato se treba raspitati o svemu i svacemu pre bilo koje kupovine klime pa i svega ostalog. A ne kupiti odmah nesto jer je Pera, Mika, Zika napisao da je fenomenalno i odmah kupiti ;) Kupuje se bez zurbe, lagano natenane ukoliko neko ne zeli da baci pare pa posle ga boli glava a svi drugi su mu krivi sto je pozurio sa odlukom.

Ovaj ne brani nijedan brend jer ih koliko sam video sve radi...tako da... A da ima takvih ima... ***...svako od njih gleda da ti proda "masinu" na kojoj ima najvecu marzu, zato klime ne treba kupovati od servisa vec samo od prodavaca. Mada su i prodavci isti i oni gledaju da prvo ako mogu uvale gde imaju najvecu marzu a nakon toga sta najvise imaju na lageru. Sve je to normalno u danasnje vreme, na zalost tako svaki biznis funkcionise. Zato se treba raspitati o svemu i svacemu pre bilo koje kupovine klime pa i svega ostalog. A ne kupiti odmah nesto jer je Pera, Mika, Zika napisao da je fenomenalno i odmah kupiti ;) Kupuje se bez zurbe, lagano natenane ukoliko neko ne zeli da baci pare pa posle ga boli glava a svi drugi su mu krivi sto je pozurio sa odlukom.
Klima se kupuje udjes ovde i cistas zasto bi lagao ako necim nisam zadovoljan. Bar sam ja takav i obavezno pitas izolacija kvadratura stan kuca mnogo bitna stavka

Klima se kupuje udjes ovde i cistas zasto bi lagao ako necim nisam zadovoljan. Bar sam ja takav i obavezno pitas izolacija kvadratura stan kuca mnogo bitna stavka
Ne treba se oslanjati samo na ovaj forum. I ovde ima "svakakvih" Treba pogledati sve sto se moze pogledati na netu.
Ja sam prvo ovde procito maltene ceo forum, pa sam smarao par coveka preko poruka (smarao sam ljude za koje sam procenio da znaju znjanje)
Nakon toga sam citao forume u Cro, finalni mi je bio jedan Ruski forum i jedan Ruski kanal na yt. Evo baci pogled kako covek radi recenzije za klime svih brendova (maltene im srafove skine) :)

Ne treba se oslanjati samo na ovaj forum. I ovde ima "svakakvih" Treba pogledati sve sto se moze pogledati na netu.
Ja sam prvo ovde procito maltene ceo forum, pa sam smarao par coveka preko poruka (smarao sam ljude za koje sam procenio da znaju znjanje)
Nakon toga sam citao forume u Cro, finalni mi je bio jedan Ruski forum i jedan Ruski kanal na yt. Evo baci pogled kako covek radi recenzije za klime svih brendova (maltene im srafove skine) :)

Aj pogledaj za ultru

Klima se kupuje udjes ovde i cistas
Da... ali to trebas isto da proveris malo i na drugi neki forum :)
Npr. onaj cirkus oko MHI ovde samo kod jednog @freerage ima neki problem, kod ostali sve je top, retki DF itd.
A kad malo dalje pogledas kao ja u nemacki i bugarski forum onda je skroz druga prica... DF na 45-90min, non stop on/off rezim, senzori izbacuju se van unutrasnje itd. :)

@novi15101987
Pozovi energynet i pitaj zbog DF!
Znas kakav odgovor ce da dobijes?
Takav je prinicip rada invertera, ko si ti da mu odredis kada ce da ide u DF? :LOL:

Da... ali to trebas isto da proveris malo i na drugi neki forum :)
Npr. onaj cirkus oko MHI ovde samo kod jednog @freerage ima neki problem, kod ostali sve je top, retki DF itd.
A kad malo dalje pogledas kao ja u nemacki i bugarski forum onda je skroz druga prica... DF na 45-90min, non stop on/off rezim, senzori izbacuju se van unutrasnje itd. :)

@novi15101987
Pozovi energynet i pitaj zbog DF!
Znas kakav odgovor ce da dobijes?
Takav je prinicip rada invertera, ko si ti da mu odredis kada ce da ide u DF? :LOL:
Ne cekacu jos malo iskljucio sam i feel i cekam minus ako ne odem lepo i pitam ako ne inspekcija rada.

Svuda ima "svakakvih", pa i kod njih. Do sada stvarno nigdje nijesam nasao da se neko zali na Premium modele, za Ultru sam se stvarno iskljucio i nijesam toliko istrazivao, a pisali su da je isto. Jedinu "manu" koju sam nasao je ta da ne ide ispod 500W.

Svuda ima "svakakvih", pa i kod njih. Do sada stvarno nigdje nijesam nasao da se neko zali na Premium modele, za Ultru sam se stvarno iskljucio i nijesam toliko istrazivao, a pisali su da je isto. Jedinu "manu" koju sam nasao je ta da ne ide ispod 500W.
Meni ne smeta to sto ne ide ispod 500 samo mi smeta cesti df pa povuce vise nego sto treba ali i to nije strasno jer ga ne radi dugo i brzo nadoknadi jaka je ali opet bolje da ne upada tako cesto

Ja kad sam gledao klime za dole u +60m2 prvo sam pikirao Gree Viola 18btu pa sam svog coveka pozvao da ga pitam. A on meni: ako hoces stvarno da zaboravis na drva onda idi na Amber 9! I tako sam uradio i nisam se pokajao evo 8 zima :)
A gore sam se ja zaje*** nisam zvao coveka nego vec zaleteo i kupio :LOL:

Tebi ona kad zahladni vuce 1kW, mora ici na sat u defrost. Kod Gree, se zalece i ne spusta bas brzo, zato sto tebi brzo opada temperatura.
@style53 Viola je jako dobra klima, ali Amber je azdaja, jos je kod tebe "devetka"😂

Druze i drugima idu klime (mozda ne svakome) na sat u
Ja kad sam gledao klimu za dole u +60m2 prvo sam pikirao Gree Viola 18 pa sam svog coveka pozvao da ga pitam. A on meni: ako hoces stvarno da zaboravis na drva onda idi na Amber 9! I tako sam uradio i nisam se pokajao evo 8 zima :)
A gore tu sam se sam zaje*** :LOL:
Jedino da tvoja serija prva bolja evo napisao sam bio nema razloga d ame laze ima 24 ultru kazemna sat vreme joj ide u df kad je minus. Nama se i deljinski razlikuje tvoj je bolji
Tebi ona kad zahladni vuce 1kW, mora ici na sat u defrost. Kod Gree, se zalece i ne spusta bas brzo, zato sto tebi brzo opada temperatura.
Tako je sto si napisao istina je 1 kw brzo opada temp
@style53 Viola je jako dobra klima, ali Amber je azdaja, jos je kod tebe "devetka"😂
Ali ona vice 2.8 kw zasto na 1 upada u df to je skoro pa trecina

Poslednja izmena:
Jeste trecina njene snage, ali df ne zavisi samo od povucene snage, nego i od spoljne temperature, kolicine vlage, razlike temperature unutra...... Sami izjenjivac tokom grijanja je hladan, pa ako je napolju hladno, sva vlaga koja dodje u kontakt sa njim ona krece da mrzne i pojavljuje se to inje. Evo Dikin radi defrost na sat oko nule, a modulira na 200W.

Ako radi na 200w, kad stigne da zamrzne i da ode u df nije mi jasno, al ok tako je programiran?!

Jeste trecina njene snage, ali df ne zavisi samo od povucene snage, nego i od spoljne temperature, kolicine vlage, razlike temperature unutra...... Sami izjenjivac tokom grijanja je hladan, pa ako je napolju hladno, sva vlaga koja dodje u kontakt sa njim ona krece da mrzne i pojavljuje se to inje. Evo Dikin radi defrost na sat oko nule, a modulira na 200W.
Koliko ja tebe razumem najbitnija je izolacija? Ili?

Pa sigurno!
Ti bre stvarno ne citas postove non stop ista pitanja u krug! :LOL:
Citam ali nista ne razumem ti imas ultru i nemas izolaciju i ne upada ti jos slabija malo ili nije tvoja 9 moja 12. Neznam master sta hteo reci sem da i dakin na 200 upada sto po meni i nije do izolacije

Jeste slabija ali izgleda da radi posao i za 12btu :LOL:
100x receno ima tu dosta faktora!
Prostor,izolacija,vreme(temp,vlaznosti,sneg,vetar itd.)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno