Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Bolje amber premium 12 nego pro 18… znaci ili premium 12 (ako oce kao 18icu ali 12ica premium je jaca od pro 18) ili pro 24

Amber jeste jaca, ali njemu je primarnije hladjenje nego grijanje, a posto ce sluziti vise kao pomoc gasu, mislim da je bolja Pro 18

Hvala svima na odgovorima, povoljnija dosta ova 18 pro amber i koliko vidim laksa joj je 20kg spoljna jednica. Sto je tolika razlika izmenju Amber pro i premium? Cilj mi je da zamenim grejanje na gas (gas stoji kao backup) jednim premium modelom 18 minimum ili 24. Ako ima neko ove modele koliko traje vremeski defrost?

Управо монтирана Gree Amber Pro, мајстор је оставио да ради на 30 степени.
Сат ипо од уградње на дисплеју унутрашње јединице избацује ознаку “F6”.

О чему се ради?

Управо монтирана Gree Amber Pro, мајстор је оставио да ради на 30 степени.
Сат ипо од уградње на дисплеју унутрашње јединице избацује ознаку “F6”.

О чему се ради?
I taj majstor izgleda da nije u vinklu...

F6 Overload limit descending frequency
Ugasi je, iscupaj iz struje na 10-15min i izvadi baterije iz daljinski.. Pa je ponovo upali ali ne na 30c nego na 23-24c pa prati sta se desava... Ako se ponovo pojavi F6 odmah zovi tog strucnjaka...

Poslednja izmena:
То сам и ја нашао као објашњење али не разумем шта може бити.
То сам и ја нашао као објашњење али не разумем шта може бити.
Чим сам спустио температуру грешка је за сада нестала

Poslednja izmena:
Hvala svima na odgovorima, povoljnija dosta ova 18 pro amber i koliko vidim laksa joj je 20kg spoljna jednica. Sto je tolika razlika izmenju Amber pro i premium? Cilj mi je da zamenim grejanje na gas (gas stoji kao backup) jednim premium modelom 18 minimum ili 24. Ako ima neko ove modele koliko traje vremeski defrost?
Ona idi na Amber premium/ultra, ja sam mislio da ces je koristiti kao pomoc gasu.

Kad mu modulacija nije bitna... I ja bi rekao da ide slobodno na Amber Ultra 18, ce da ima snagu(rezervnu) koliko hoce...

Ako ima neko ove modele koliko traje vremeski defrost?
Ja iskreno za ove 8 zime nisam nikad uhvatio Amber 9 Premium ispod 10min uvek je izmedju 13-15min ipak je to spoljna od 45.5kg i ima dva i po redni izmenjivac...
Jedino ako su nesto promenili na nove Premium modele pa je mozda kraci DF(ali sumnjam) a ovamo imas i izolaciju, nece ti se sigurno ohladi toliko brzo prostor za 10-15min :)

Poslednja izmena:
Tvoje klime ne rade defrost? Sta je tu cudno, ako radi mora icu u defrost, pa radila ona na 200W ili 500W, samo je pitanje duzina rada.
Meni daikin radi ceo dan na 250w/h i ne ode niti jednom u df. Gree takodje samo sto vrti oko 600-700w. Tek pocinju defrosti na daikinu kad temp bude oko -1/-2.
Ako daikin ode za 24h u 8 defrosta, gree ce otici jednom ili nijednom. Ja kazem prosto se divim toj gree gde ona za celu sezonu ode svega 15ak puta u df. Ne kazem da broj defrosta odredjuje kvalitet klime, ali jednostavno neke idu cesce u df neke redje, zavsii kako je softverski odradjeno. Vecina tih defrosta kod daikina su kratki defrosti gde ona zavrsi df za 3-4min cak nekad ne stigne ni da ubrza kompresor do kraja. Ne smeta mi defrost, jer ga brzo i elegantno zavrsi, nema zvukova sistanja brujanja itd.

Doduse ima jedna razlika, npr kod vivax invertera i midee generalno, obozavaju da idu u defroste i kad treba i kad ne treba. Drugar juce montirao AERI+ i ode mu otpr svakih 1:30h u df, podesena na 22c i radila sa 300-400W. Nije bilo leda. Generalno Midea iz nekog razloga mrzne vise nego drugi brendovi, mozda zvuci glupo ali tako jeste. Prodjete gradom pogledate hrpu klima i led samo na Midei🙂.

Pazi, svaka klima ima algoritam po kojem radi defrost, gdje ukazi vise fatora, od brzine rada kompresora, tako i vremena rada istog, spoljne temperature i temperature izmjenjivaca. Kazete kako ulazi u defrost, ako radi na 200-300W, a niko nece da vidi koliko je vrijeme rada kompresora i kolika je temperatura izmjenjivaca. Daikin je poznat kada su temperature oko nule da cesto radi deforst, takodje i da Midea ledi, to nije novitet, vec se ovdje godinama pise o tome. Za Gree kod mojih bila su samo 3 defrosta ove godine, na trmperaturama 0°-(-1°) i to je dobro bila obijela.

Imam Gree Amber Premium Ultra 24K inverter WiFi. Ovih 600W moduliranje sanjam kad zaspim. Grejem i hladim oko 75m2 sa ovom jednom klimom. Mnogo je bučna na grejanju i klasa je A+ na grejanju oko 0C napolju. Na hlađenju jeste A+++ i tu potroši 100-200 KWh mesečno a na 26C kad se podesi se bukvalno smrznemo unutra jednostavno neprijatno je a na 27 nema efekta kao da ne radi što se tiče leta. Grejanje stoji u specifikaciji ulazna snaga 1.75KW i to je tako manje više. Januar 2024 oko 1100-1200KWh je potrošila ne gasi se radi non stop na 21 ili 22C fan na 4. Nemam merač ali to je tu negde cenim da radi na 1500W u proseku. Eventualno ta 12ka od ovog modela pošto u specifikaciji stoji da je ulazna snaga dosta niža 0.85KW i ima A++ na grejanju u praksi i ima nekog smisla ako bi ponovo birao. Problem je što sa ovom 24kom jedino što mogu da uparim su TA peći da se pune tokom noći u najudaljenijim prostorijama od klime a sa ovakvom potrošnjom jedino neka dobra japanska klima 12ica dodatno možda i ima smisla pošto januar obavezno uđem baš dobro u crvenu zonu.

Ja iskreno za ove 8 zime nisam nikad uhvatio Amber 9 Premium ispod 10min uvek je izmedju 13-15min ipak je to spoljna od 45.5kg i ima dva i po redni izmenjivac...
Jedino ako su nesto promenili na nove Premium modele pa je mozda kraci DF(ali sumnjam) a ovamo imas i izolaciju, nece ti se sigurno ohladi toliko brzo prostor za 10-15min :)
Po meni nije problem kad udje u DF vec ko nema izolacije oseti se pad temperature i sto izgubi kontinuitet rada odmah povecava snagu da nadoknadi izgubljenu toplotu i automatski se forsira da upadne u sledeci .

Imam Gree Amber Premium Ultra 24K inverter WiFi. Ovih 600W moduliranje sanjam kad zaspim. Grejem i hladim oko 75m2 sa ovom jednom klimom. Mnogo je bučna na grejanju i klasa je A+ na grejanju oko 0C napolju. Na hlađenju jeste A+++ i tu potroši 100-200 KWh mesečno a na 26C kad se podesi se bukvalno smrznemo unutra jednostavno neprijatno je a na 27 nema efekta kao da ne radi što se tiče leta. Grejanje stoji u specifikaciji ulazna snaga 1.75KW i to je tako manje više. Januar 2024 oko 1100-1200KWh je potrošila ne gasi se radi non stop na 21 ili 22C fan na 4. Nemam merač ali to je tu negde cenim da radi na 1500W u proseku. Eventualno ta 12ka od ovog modela pošto u specifikaciji stoji da je ulazna snaga dosta niža 0.85KW i ima A++ na grejanju u praksi i ima nekog smisla ako bi ponovo birao. Problem je što sa ovom 24kom jedino što mogu da uparim su TA peći da se pune tokom noći u najudaljenijim prostorijama od klime a sa ovakvom potrošnjom jedino neka dobra japanska klima 12ica dodatno možda i ima smisla pošto januar obavezno uđem baš dobro u crvenu zonu.
Ko te nagovori da uzmes Amber 24k crni sine😁 Ljudi greju 60m2 sa Amber 9k…

Po meni nije problem kad udje u DF vec ko nema izolacije oseti se pad temperature i sto izgubi kontinuitet rada odmah povecava snagu da nadoknadi izgubljenu toplotu i automatski se forsira da upadne u sledeci .
Slažem se sa ovim, imam sendvič zid možda je to i dovoljno ali je stolarija drvena i tu gubi toplotu, prvo u stolariju treba uložiti a ne u izolaciju zidova sa spoljne strane kako bi se izbegao gubitak toplote.
Ko te nagovori da uzmes Amber 24k crni sine😁 Ljudi greju 60m2 sa Amber 9k…
Majstor sa kojim sam se konsultovao pre kupovine. Visina prostorije gde je postavljena klima je do 6m u jednom delu a negrejem oko 50m2. Ukupno je projektovana za oko 130m2 sa tim da zapremina prevazilazi prilično neki prosek za tu kvadraturu. Treba voditi računa gde se postavlja najbolje da nije u prostoriji gde se najviše boravi pošto jako duva pravi promaju i zbog buke no ovde nije bilo mogućnosti da se montira na drugoj poziciji.

Poslednja izmena:
Zasto kod gree clima kad je ukljucen i feel i bilo koje dugme pretisnes tipa povecas divaljku gubis funkcije i feel a ikonica stoji

Iskreno nisam bas gledao koliko opadne temp. tokom DF ali nije nesto strasno... Posle DF fino povuce 5-10min, pa se odmah vrati na staro na koliko je pred DF vukla :)

Zasto kod gree clima kad je ukljucen i feel i bilo koje dugme pretisnes tipa povecas divaljku gubis funkcije i feel a ikonica stoji
Kako to mislis? Meni kad je na I-Feel ja nemam potrebe vise da drndam daljinski... ako dignem temp. +1c ona i dalje je na I-Feel samo odmah povuce da postigne taj jedan stepen i to je to...

Kako to mislis? Meni kad je na I-Feel ja nemam potrebe vise da drndam daljinski... ako dignem temp. +1c ona i dalje je na I-Feel samo odmah povuce da postigne taj jedan stepen i to je to...
Ja moram kad se zena lde u dnevnu gde je ultra smanji fan na 3 a ja kad dodjem u spavacu smanjim cliviju na fan 1 jer mi smeta ne mogu da spavam. I onda moram da iskljucim i feel i da ga ponovo ukljucim jer se prekina krene da cita sa unutrasnje jedinice pratim preko aplikacije temp

Onda gledaj da nadjes neki kompromis Clivia uvek na Fan 1 a Amber na Fan 3 (obe bez Ifeel)... Ja ne bi mogao da drndam non stop daljinski pa nije to TV pa da menjam kanali...

Pozdrav. Kupio Gree Clivia AI 12k juce ugradjena, namera da je koristim za dogrevanje prostorije od 20-tak kvadrata. Iskreno ocekivao sam vise sto se tice grejanja ali meni je ovo prva inverter klima pa nemam predstavu, mozda je to to. Ocekivao sam nesto nizu buku, jeste tiha ali ipak se cuje cak i na najmanjoj brzini ventilatora. Povremeno su cuje i neko brujanje ali nista preterano jako. Ono sto me iznenadjuje to je spoljna jedinica koja je izuzetno tiha. Sto se tice grejanja potrosnje i td skroz sam nov pa ako bi neko mogao da mi preporuci neku aplikaciju gde mogu da pogledan potrosnju i slicno. Hvala unapred svima!

Ispravka sto se tice grejanja, greje sasvim korektno ali joj je potrebno malo vremena sto je verovatno normalno. Druga stvar je sto sam ja ocekivao da ce to da bude vrelo kao kalorifer...

Nazad
Vrh Dno