Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Hmmmm
Evo GTech trwnutno na -6 sa setovanom 23.5 pokazuje da je 24 a po termometru 22.5 sa vec par sati ustaljenih 490w i ukupno za 24h potrosenih 12.5 kwh. Naravno otvorena vrata ka hodniku kao i uvek do sada greje nekih 40m2. Nema gasenja osim DF kada radi koji su jako kratki i sa niskom potrosnjom. Pretpostavljam da ih radi po algoritmu a ne po potrebi. Crevo odvodno davno zaledilo.

Prilozi

• IMG_1531.jpeg
    IMG_1531.jpeg
    211 KB · Pregleda: 94
Druze kad tebi prije klima pocrni tako... mogu mislit kako je fin zrak...

Prometna ulica je jako blizu na par metara. A i ja sam na prvom spratu. Tako da sve sto dignu kola od cadji i prasine zavrsi kod mene🤣

To je ok, odrzava temperaturu. I meni danas klime trose vise nego juce.
U svakom slucaju ako posumnjas da brljavi postupak je sledeci: Gasis na daljinski, cupas iz struje na 10 min, vadis bateruje iz daljinskog i stiskas bilo koje dugme nekoliko puta da se isprazne kondenzatori u daljinskom. Vracas baterije u daljinski, ubadas klimu u zid i palis je.
Čemu služe kondezatori u daljinskom?

Da li ima neka test tabela potrosnje Amber 9 prema spoljne minus temparature? Znaci koliko vuce struju na primer na -10 -15 itd ili koliko max moze ona da vuce?

Ova zadnja dva dana kad bilo preko noci -11 a preko dana -1 bila mi potrosnja struje za 24h 68kw. Kad odbijem neki 15-20kw zbog drugi potrosaca to su neki 48kw samo sto su dve klime(Amber9 i Muse12) potrosile?! A kad je temp u plusu potrosnja je u kompletu oko 38-45kw za 24h!
Zato sam juce pisao da li moguce da je Amber mozda nesto pobrkala sto roka samo toplo...

Vidim danas na donji sprat Amber izkljucena a kamin roka:ROFLMAO: 40m2 sobni termometar 28c
IMG_20240111_155442.jpg

Пише вероватно на спољној јединици колика је максимална струја или снага. Мислим да и једна и друга могу да троше преко 2 киловата, значи 48 киловатсати је у просеку око 50% од максималног капацитета. Потрошња је ок ако грејеш већи или лоше изолован простор.

Пише вероватно на спољној јединици колика је максимална струја или снага. Мислим да и једна и друга могу да троше преко 2 киловата, значи 48 киловатсати је у просеку око 50% од максималног капацитета. Потрошња је ок ако грејеш већи или лоше изолован простор.
Amber 9 greje donji sprat 40m2 ako je temp u plusu onda jos jedna soba neki 20m2 znaci 60m2
Muse 12 greje gornji sprat negde oko 48m2
Pvc stolarija ali izolaciju nemam.
Kad je temp u plusu znam da obe klime + drugi potrosaci trose neki 1.5-1.7kw na sat (po strujomer) zadnji dva dana oko 2.75 a kad tad i preko 3kw na sat

Logično je kada je veći minus da će trošiti više nego kada je bilo toplije pre NG.

Kod mene Pular 12tica radi bez većih problema i na ovim većim minusima, doduše vidi se da gubi na kapacitetu (ne duva toliko toplo na sličnoj potrošnji), modulira do nekih 390-400W najniže, defrost radi retko i obično traje oko 5 minuta, malo je ledila u tacni i hvatala malo inje na izmenjivaču ali ništa alarmantno. Noću su temperature padale ovih dana i na -11 kod mene...

@style53 Ок потрошња. Писао сам пре неколико дана да су код мене климе потрошиле 48 киловатсати за 24 сата, греју типа 110 квадрата, температура била од -12 до -8.

Logično je kada je veći minus da će trošiti više nego kada je bilo toplije pre NG.
To mi je jasno samo nisam mogao da verujem da je bas tolika razlika od neki 38-45kw na skoro 70kw za 24h 😁
@style53 Ок потрошња. Писао сам пре неколико дана да су код мене климе потрошиле 48 киловатсати за 24 сата, греју типа 110 квадрата, температура била од -12 до -8.
Ok. Koje klime imas druze?
Da vidim da narucim ove tapo115 samo ne znam gde da li preko jakov ili kp

Poslednja izmena:
Ok. Koje klime imas druze?
Панасоник, није ни битно, само сам написао да је сасвим очекивано да потрошња скочи пуно кад падне температура.

Evo posle ova nekoliko hladna dana:
Amber comfort 12btu 16kwh dnevno 40mkv plus stepeniste prema spratu,non stop.
Hisense nordic 12btu 14kwh dnevno, stim sto greje 12h 40mkv, 12h 18mkv.
Vivax 12btu on-off 6kwh za 12h odrzava samo nocu 23c u sobi od 12mkv.
Ovo je potrosnja kada je preko dana bilo -5c, a nocu -12c.
Ovu potrosnju prosle godine nije bilo teorije da ostvarim sa 4 TA peci. Malo je reci prezadovoljan.😁

@ribolovacr
Nisi stavio isti post u sledece teme: "Klima uredjaji - opšta diskusija", "Hisense Energy Nordic" i "Gree Amber Comfort 12k". A mozes i u svaku koja u sebi sadrzi reci klima, izbor, inverter i grejanje. Molim te da ispravis to mislim da ce da znaci ljudima...
Ahahaahah🤣
Kakav si ti kralj...

Ovu potrosnju prosle godine nije bilo teorije da ostvarim sa 4 TA peci. Malo je reci prezadovoljan.😁
👌

Pitanje je VELIKO koje TA peci, njihovo stanje, koja snaga?
Sa 4 TA peci 140 kvadrata lagano.
40kwh dnevno? Znaci i skupa i jeftina?

Sa 4 TA bi mi potrosnja bila izmedju 50 i 60 kwh dnevno za 80 i nesto kvadrata.
Tako da one ostaju za bekap kad zakuca -30c

4 TA peci za 80+ kvadrata? Tu debelo nesto ne valja:)
Jedna 6ica Magnohrom( iskljucivo taj proizvodjac valja ) roka 50 kvadrata bez frke, kad je dobro izolovan prostor moze i 60 ali ajde. Ostale proizvodjace Cer i Elind slobodno u presu ili deponiju mada je lose zbog zagadjenja.

Sve valja, takav je raspored prostorija. Ako je kod tebe kao sto kazes ti prolazis sa jednom12ticom za 140kv lagano.

Druze pusti klime da rade njen posao i uzivaj ili gledas samo u meraci? 😁 kad dodje postar sa cestitku ce da vidis koliko kw i koliko kako bi kinez reko dinala(dinara):ROFLMAO:

Druze pusti klime da rade njen posao i uzivaj ili gledas samo u meraci? 😁 kad dodje postar sa cestitku ce da vidis koliko kw i koliko kako bi kinez reko dinala(dinara):ROFLMAO:
Prava sezona pa mi sve zanimljivo, a moram da procenim i sta raditi za sledecu, tj koju konfiguraciju da stavim na sprat. Sledece sezone opustencija i utakmice.🙂

Gdje mi je drug @alcaponetz kako grije Gree
Tu sam drug malo odsutan bio ,malo kod buraza do skandinavie išao pa vidim gore -17C ,rekoh bolji naš Balkan 😁😂.
Grije gree,veća malo porošnja al može izgurati,češći defrost i morao sam crijevo ispčupati iz lule jer dole kad teče zaledi crijevo pa onako sad kapa direktno u neku kantu.
Mada ja sad malo i kotlovnicu naložim navečer da dam podršku klimi😁 obzirom da je danima prosjek -5C.
Al već sledeće sedmice porast temp.
Kako kod tebe?

Pouu svima,
Registrovah se zbog strasnog popizditisa sa Gree Muse Confort 12 klimom, uzeh je na preporuku kolege belotehnicara koji ih ima kod kuće i vrlo je zadovoljan.
Regulacija u obicnom rezimu grejanjanje OCAJNA, ne razumem da uredjaj te vrste ima tako los algoritam regulacije temperature. Bukvalno za 20-30 evra se napravi smart termoregulator sa dve redundantne sonde koji posao radi zilion puta bolje.
Sa druge strane i feel radi fantasticno. Pronasao sam nacin da sa njim grejem tih 15-20 kvadrata uz pik od 1000-1300w i regulaciju temp do 24-25° na min 500-600w. Sto je za ovoloko malu povrsinu uzas, ali bolje od svih dosadasnjih nacina grejanja.
U obicnom rezimu bez i feel opcije potrosnja je izmedju 800 i 1400w. U sobi je prijatno( uvek sam u kratkim rukavima, nikad dugacko).
Da napomenem na Tesy grejalica koju sam prosle godine uzeo radi fantasticno i neuporedivo bolje uz regulaciju kakvu joj vi zadate u aplikaciji, samo trosi 2,4kw satno kad je hladno.

Mana jos jedna- nemogucnost povezivanja aplikacije ako je wifi otkljucan. Ni posle tri meseca nisam povezao app i to me strasno nervira.
Defrost radi unutar par minuta, potrosnja oko 600-650w.
Kad je bilo hladno isla je potrosnja do 20kw(s tim sto je prva 3-4h radila i na 1700w jer sam klimu isključio preko noci).
Generalno nije za preporuku, e sad, za ovih 58 000 koliko je placena, da l' ima bolje i sta...

Nazad
Vrh Dno