Šta je novo?

GREE klima uredjaji

I ja sam radnička klasa,i važna mi je potrošnja.Ali i da klima max troši,račun bi bio kao 1 metar drva.I koliko još posla sa njima,plus mnogo je i prljavije.Klima je u svakom slučaju najjeftinija i gospodska opcija..
Opet i jedan i drugi brkate babe i žabe.

U sredu sam ubacio Gree muse komfort evo 12.Ugradnja profesionalno odrađena,radio je moj drugar ovlašćeni serviser.Klima radi kao sat,bez problema greje oko 45kvm.Nema buke,nema pištanja kako se kod nekih dešava.Defrost je vrlo redak.Skoro nečujno radi.Takođe i gree + aplikacija radi bez problema.Potrošnju nisam pratio,a da budem iskren i ne zanima me.Bitno mi je da radi posao i da je vrlo tiha,i u svakom slučaju jeftinija od drva..

U sredu sam ubacio Gree muse komfort evo 12.Ugradnja profesionalno odrađena,radio je moj drugar ovlašćeni serviser.Klima radi kao sat,bez problema greje oko 45kvm.Nema buke,nema pištanja kako se kod nekih dešava.Defrost je vrlo redak.Skoro nečujno radi.Takođe i gree + aplikacija radi bez problema.Potrošnju nisam pratio,a da budem iskren i ne zanima me.Bitno mi je da radi posao i da je vrlo tiha,i u svakom slučaju jeftinija od drva..
Jeftinija je min. 100%

Ja gruvam 25-26c u sobi sa 6 prozora bez izolacije, luftiram vise puta dnevno sa promajom, 19m2, 2 spoljasnja zida gde siba vetar i dosta manje trosi, tada kada je ona merila, meni je prosek bio ~5kWh.
158kWh za ceo novembar mi je potrosila. S obzirom da je moja klima jedna od najekonomicnijih, moze se ocekivati da ta trosi mozda max 20% vise i to je to.
Tu kod nje mislim da ima drugih problema, da je losa gradnja(u smislu toplote) i da je losa stolarija.
Ne moze jedan inverter da trosi duplo vise od drugog na nasim temperaturama.

Ja gruvam 25-26c u sobi sa 6 prozora bez izolacije, luftiram vise puta dnevno sa promajom, 19m2, 2 spoljasnja zida gde siba vetar i dosta manje trosi, tada kada je ona merila, meni je prosek bio ~5kWh.
158kWh za ceo novembar mi je potrosila. S obzirom da je moja klima jedna od najekonomicnijih, moze se ocekivati da ta trosi mozda max 20% vise i to je to.
Tu kod nje mislim da ima drugih problema, da je losa gradnja(u smislu toplote) i da je losa stolarija.
Ne moze jedan inverter da trosi duplo vise od drugog na nasim temperaturama.
Koju bese ti klimu imas? Ja nikako da zapamtim.... I srecna nova svima !!!

To ti je odlično
Pa da tako mi i iz servisa kazu, kao imaju takvu istu kuci, ali ponovo da napomenem da ja grejem samo 15m2, i na primer sad za novembar mi je klima potrosila oko 330kw. A na primer @Xepoj87 160kw za isti mesec greje cak i veci prostor. GREE nikad vise, modulacija od 600w najnize je smesno iskreno.

Koje crno odlično. Za čitavu grejnu sezonu stana od 60 kvm potrošio prošle godine manje od 2000 kWh sa dve klime...
Ili je klima krš ili ti je energetska efikasnost objekta skoro 0

Koje crno odlično. Za čitavu grejnu sezonu stana od 60 kvm potrošio prošle godine manje od 2000 kWh sa dve klime...
Znaci da mi neko preti da ce me ubiti ili Gree klimu uzeti, moze slobodno da me ubije :D. Ko god da gleda GREE klimu da uzima bolje da kupi neku TA pec ili neki norveski radijator, gree jeste lepo greje i sve, ali se gasi non stop (pregreva) mnogo trosi, i mnogo je glasan, unutrasnja jedinica je kao tornado , a spoljna jedinica kao da se kamion neki okrece u dvoriste kao sto je neko u ovoj temi pomenuo :D. Evo meni do sad od novembra je 600kw do sad. Mislim smesno za ono sto su mi rekli da invertor radi.

@monique90 kod mene i jest gree,jucer 7kw potrosila za 50m2,a vanjska jeste losa,traktor.
Tokom noci se ugasila bar 15 puta,pali gasi se,al ne trosi kao tvoja. Do sad max 17kw potrosila za 24h

@monique90 kod mene i jest gree,jucer 7kw potrosila za 50m2,a vanjska jeste losa,traktor.
Tokom noci se ugasila bar 15 puta,pali gasi se,al ne trosi kao tvoja. Do sad max 17kw potrosila za 24h
Da moja je trosila vise jer sam uzela 12-ku a prostor samo 15m2. Bukvalno nikad nije ulazila u modulaciju, pa cak i kad jeste onda je trosila ono kao nekih 550w - 600w+. Nikad necu preporuciti Gree nikome, barem ne MUSE

Da moja je trosila vise jer sam uzela 12-ku a prostor samo 15m2. Bukvalno nikad nije ulazila u modulaciju, pa cak i kad jeste onda je trosila ono kao nekih 550w - 600w+. Nikad necu preporuciti Gree nikome, barem ne MUSE
Zato gledaj nekog japanca ako vec nisi uzela,i ja razmisljam ovu svoju izbaciti i uzeti uredaj kako spada

Znaci da mi neko preti da ce me ubiti ili Gree klimu uzeti, moze slobodno da me ubije :D. Ko god da gleda GREE klimu da uzima bolje da kupi neku TA pec ili neki norveski radijator, gree jeste lepo greje i sve, ali se gasi non stop (pregreva) mnogo trosi, i mnogo je glasan, unutrasnja jedinica je kao tornado , a spoljna jedinica kao da se kamion neki okrece u dvoriste kao sto je neko u ovoj temi pomenuo :D. Evo meni do sad od novembra je 600kw do sad. Mislim smesno za ono sto su mi rekli da invertor radi.
Kod mene je tiha i jedna i druga jedinica.I ne troši mnogo.Sutra mi stiže pametna utičnica,i onda ću znati pravo stanje.Gree muse comfort evo je u pitanju.
Meni je bitno da dobro greje.Čak i pored te potrošnje,mnogo je povoljnije od drva..
Kako odlicno ako ja za stan od 50m2 potrosim evo jucer 7kw a dan prije 5.5kw,stara gradnja bez izolacije a ona grije sobu od 12m2
Ja znam koliko su me koštala drva,i čak da mi klima ima max potrošnju opet mi je povoljnije.Ali,svako ima neki svoj orjentir i računicu po kome to gleda dal mu se isplati..

Koju bese ti klimu imas? Ja nikako da zapamtim.... I srecna nova svima !!!

Pa da tako mi i iz servisa kazu, kao imaju takvu istu kuci, ali ponovo da napomenem da ja grejem samo 15m2, i na primer sad za novembar mi je klima potrosila oko 330kw. A na primer @Xepoj87 160kw za isti mesec greje cak i veci prostor. GREE nikad vise, modulacija od 600w najnize je smesno iskreno.

Ja imam Mitsubishi LN(o toj sam pricao), ali imam i 4x Gree Amber Premium 12 i 4x Gree Viola 12 u drugim prostorima i nigde nema ni blizu tvoje potrosnje u odnosu na kvadraturu.
2 Viola 12 su mi u 10m2.
I nije problem Gree, nego Gree Muse(lose modulira, kao i par drugih klima drugih proizvodjaca u tom cenovnom rangu), Amber Comfort vec modulira na 160W na grejanju i jedna je od najboljih kupovina u tom cenovnog rangu. Viola 12 koja je prethodnik Muse, modulira na 300W recimo.

Modulacija klime nema puno veze sa potrosnjom, nece ti mnogo manje trositi druga klima slicne efikasnosti samo zato sto modulira nize.
Moje misljenje je da ti druga klima bez da kosta barem 50% vise, nece znatno manje trositi, ali ne mogu da tvrdim nesto sto nisam licno istestirao.
Mislim da je tvoj prostor problem, ali se nadam da ces me ispraviti ako uspes da zamenis klimu za neku drugu i situacija bude bolja, pa da na najlaksi nacin resis svoj problem.

Poslednja izmena:
Kupili smo Gree eco puls pular 18 oktobra ove godine, od oktobra skoro da je nismo gasili, zagreva povrsinu od 45kv jer su otvorena vrata soba i do sad smo bili zadovoljni, jer i na 23 stepeni i dva fena bude toplo u celom stanu. Uvece stavim na jedan fen, da se ne bi cula u toku spavanja i skroz bude okej. Poslednjih par dana mi deluje glasnija, nocu i na jedan fen zvuk kao da duva vetar, posto je klima iznad garniture( ranije smo je usmeravali ka plafonu da ne bi duvala u nas), sad se na tom mestu slabo oseca da struji topli vazduh pa i nije potrebno usmeravanje, jedino se oseca da duva kad joj pridjes blize.

Pozdrav ekipa 👋
Imam problem sa Gree klimom (GWH12KF-K3DNA6B), konkretno sa greskom H1. Gledao sam na netu i pise da je u pitanju mode za odmrzavanje, medjutim, problem je u tome sto imam problem sa greskom od letos, a da bi sada u sred zime klima postala bukvalno neupotrebljiva zbog greske. Bio je serviser, ocistio je filtere na unutrasnjoj jedinici, a za spoljnu je rekao da nije prljava, medjutim greska je i dalje prisutna. Da li neko ima neko konkretno resenje?

Ima. Pozovi pravi servis, a ne servis za čišćenje i pranje klima. Vučeš grešku od letos i sad si se setio...

Kao što rekoh, Muse je najkotraverzniji model među inverterima, to definitivno. Više puta sam zvao i prodavnice i sam Energy Net i zaista su svi rekli da je to model sa zanemarljivim brojem reklamacija za razliku od nekih mnogo skupljih modela. Da li postoje razlike u radu između starih Muse modela i ovogodišnjeg je veliko pitanje - da je razlika samo u težini spoljne jedinice ja bih to prvi uočio i podelio iskustva sa dosta ljudi koji su pljuvali ovaj model, jer su te informacije svima na raspolaganju. Svakako bi se moglo utvrditi da li postoji razlika ukoliko se testira rad ovogodišnjeg modela i modela iz ranijih godina od strane iste osobe, sve ostalo je "rekla - kazala". Daleko od toga da ga branim i daleko od toga da ga preporučujem nekom. To samo nakon ove zime, pa da vidimo rezime svega.

Moj kum radi u Gigatronu i prodavao je masovno kako Muse starije modele, tako i ovaj iz 2021. On sam je kupio ovaj poslednji, potom je najviše uticao na mene da kupim isti. Obe klime rade identično, onako kako sam ranije pisao. Rade 24/7 i temp. se održava sve vreme. Ko želi da prati modulacije i izvodi matematike potrošnje, verovatno je bolje da zaobiđe ovaj model.

@kalin62 Moj savet za kupovinu - prikupi najpre dobro informacije od ljudi koji koriste modele koje si uzeo u razmatranje, pre bilo kakve kupovine. Ako planiraš da meriš potrošnju i modulaciju svako malo i ako ti je fokus na ekonomičnosti onda traži tu Violu ili neki drugi model koji ljudi preporučuju za ove potrebe, a ako planiraš da se greješ snažnom klimom i ne brineš što se grejanja tiče, onda ti je za taj novac koji si pomenuo Muse u top 3 što se tiče izbora kako stoje stvari, pogotovo ako imaš neizolovanu kuću/stan kao i ja. U svakom slučaju, ako na kraju odluka ipak padne na ovaj novi Muse, pročačaj još po netu, ti si ga našao za preko 65k, u BC Group je trenutno:

A, oni sami nude mogućnost da spustiš tu cenu i ako malo cinculiraš, spustićeš za par hiljada, a dobiješ isto jer svaka prodavnica će ti to samo prodati, a serviser ti je svakako onaj koji ima Energy Net sertifikat za Gree, dakle ovlašćeni, pogotovo ako planiraš da ti klima bude u garanciji onoliko koliko proizvođač nudi, a Gree nudi 5 god. za sve svoje modele.
Screenshot_20240104_211110.jpgGree muse comfort.45 kwm greje,potrošnja za 12 sati.Danas sam stavio Mi 2 smart utičnicu..

Pogledajte prilog 421733Gree muse comfort.45 kwm greje,potrošnja za 12 sati.Danas sam stavio Mi 2 smart utičnicu..
I ne bila takva potrosnja kada je danas bilo relativno toplo na celom podrucju Balkana. Cini mi se da ti danas vise nije radila nego sto jeste sudeći po vremenskim uslovima (mislim nonstop da je pravila pauze). Vidi se na slici da je u stand-by tj da pravi pauzu jer vuce 19W..
Na koliko je stepeni drzis? Koji fanspeed? Koliko je najnize modulirala?

Da li ima neki iskustva sa WOOX Smart uticnice? Vidim u gigatronu imaju te Woox
Moram obavezno 2 komada da nabavim da baš vidim koliko kw rokaju moje klime
Gree muse comfort evo 12 (2023.03)
Gree amber premium 9 (2017)

Da li ima neki iskustva sa WOOX Smart uticnice? Vidim u gigatronu imaju te Woox
Moram obavezno 2 komada da nabavim da baš vidim koliko kw rokaju moje klime
Gree muse comfort evo 12 (2023.03)
Gree amber premium 9 (2017)
Imam woox od prosle.zime..i ja.sam.zadovoljan..
Amber komfort 12-ca Greje 3/4stana set 22-23 npr.40kv.pomaze joj musa 12-ca..ali vrlo.retko.u decijoj sobi koja je setovana na 18-19c.Starogradnja debeli.zidovi sa novom kvalitetnom pvc stolarijom..

Prilozi

• Screenshot_20240102_201806_com.wooxhome.smart.jpg
    Screenshot_20240102_201806_com.wooxhome.smart.jpg
    52.5 KB · Pregleda: 28
I ne bila takva potrosnja kada je danas bilo relativno toplo na celom podrucju Balkana. Cini mi se da ti danas vise nije radila nego sto jeste sudeći po vremenskim uslovima (mislim nonstop da je pravila pauze). Vidi se na slici da je u stand-by tj da pravi pauzu jer vuce 19W..
Na koliko je stepeni drzis? Koji fanspeed? Koliko je najnize modulirala?
23C.Fan 3.A modulacija od 500 do 600w.Jednom je spustila ispod 500,ali ovo je neki prosek..

Eto konkretno je Amber danas potrosio 7kw.struje..sto.znaci 290w/h.setovana je bila.22c.auto fan..Nocu povecam fan na 3-4..kako kad..Ja nizu potrisnju od ovoga neocekujem..Licno sam prezadovoljan..

Nazad
Vrh Dno