a za koju bi je trebala zameniti onda?Da zameniš klimu
a za koju bi je trebala zameniti onda?Da zameniš klimu
Dobro je maxy napisao,al da budemo realni ,ove gree klime koliko sam mogao zaključiti su mrcine za neke i skuplje modele al kultura rada im je slaba strana.kako to da sredim da mogu da spavam
Izmericu sutra .... samo neznam dali da merim od 8 ujutru do 8 ujutru sledeceg dana ili od ponoc do ponoc? Mislim da nema razlike ali eto da pitam... xDRelevantnija je dnevna potrosnja.
Smart utucnica sama pamti potrosnju non stop. Racuna se od 00 do 24. Samo bacis pogled za datum koji te zaninaIzmericu sutra .... samo neznam dali da merim od 8 ujutru do 8 ujutru sledeceg dana ili od ponoc do ponoc? Mislim da nema razlike ali eto da pitam... xD
Hoces da kazes da mogu da pogledam koliko je juce potrosila za ceo dan? I kako ?Smart utucnica sama pamti potrosnju non stop. Racuna se od 00 do 24. Samo bacis pogled za datum koji te zanina
Kako vidiš oktobar 65kW,Novembar za 16 dana 130kW.,po mom skromnom mišljenju za prostor od 60m2 sa 12skom je sasvim solidno.Možda se i varam ako ima neko nek demantuje.definiši zavidnu potrošnju
Ja drzim na 21C trenutno jer svakako prebacuje 2C pa gasi gasi,tako da je u cijeloj kući oko od 22,5-24C,naravno to radim na ovim trenutnim vanjskim temperaturama ,kad bude hladnije dizem za stepen ili dva.Prošlog leta sam uzeo inverter Gree EcoPlus Pular 12k prvenstveno za hlađenje. Pošto u stanu od 70m²(novogradnja, izolacija, PVC)imam elekrto-kotao rekoh sad u prelaznom periodu da probam klimu i za grejanje. Mogu da kažem da sam veoma zadovoljan sa trenutnom potrošnjom
Klime se nalazi u dnevnoj sobi, temperatura podešena:
-Danju 23-24°c
-Noću 23°c
Izmerena temperatura u dnevnoj sobi se kreće od 23.5-25°c u dečjoj sobi bude oko 23°c dok u spavaćoj sobi pošto je u drugom delu stana bude oko 21-22°c.
Pogledajte prilog 413626
Ovako pokazuje merač potrošnje(meri kada je potrošnja veća od 2w) koristim je više od 20 dana za grejanje sigurno...
Ono što sam primetio je da brzo postigne zadatu temperaturu od 24°c i onda se gasi(oko 18w) prilikom(ako može da se kaže da moduliira) potrošnja je oko 500w.
Neko je pitao da li se čuje pucketanje kada se hladi palstika, odgovor je DA.
Pa kupiš smart utičnicu,uštekaš klimu u nju,imaš uputstvo kako da spojiš smart utičnicu sa kućnim wifi i koju aplikaciju da instaliraš,spojiš se i sve pratiš,možeš naštimati parametre koštanja po kW i odmah imaš podatak koliko ona sama je potrošila novaca o potrošenim kW.Hoces da kazes da mogu da pogledam koliko je juce potrosila za ceo dan? I kako ?
Jel problem da slikaš nalepnicu sa brojem modela na unutarnjoj jedinici,obično dole ispod nalepljena?Meni se GREE Muso EVO, pali gasi stalno jer lako postize temperaturu u maloj sobi 16m3 i kada se upali vuce nekih 550-650w, radi evo vec par dana, preko noci me malo nervira kad se gasi i pali (kada se sama klima hladi i zagreva) pravi neke cudne zvuke kao da plastika puca i da se lomi, tako sa tim radom sam testirala koliko trosi za jedan sat, i dobila sam 300wh. Sta mislite, jel to odlicna potrosnja po satu?
Jel problem da slikaš nalepnicu sa brojem modela na unutarnjoj jedinici,obično dole ispod nalepljena?
Definitivno se različito ponašaju gree iste klime i to smo ustanovili više puta. Samo se ja iznova iznenadim.Kako vidiš oktobar 65kW,Novembar za 16 dana 130kW.,po mom skromnom mišljenju za prostor od 60m2 sa 12skom je sasvim solidno.Možda se i varam ako ima neko nek demantuje.
Ja drzim na 21C trenutno jer svakako prebacuje 2C pa gasi gasi,tako da je u cijeloj kući oko od 22,5-24C,naravno to radim na ovim trenutnim vanjskim temperaturama ,kad bude hladnije dizem za stepen ili dva.
Ja je nisam gasio gotov nikako(24h),mozda je zato nabrala više potrošnje a bilo je situacija kada se mogla ugasiti.Definitivno se različito ponašaju gree iste klime i to smo ustanovili više puta. Samo se ja iznova iznenadim.
Ista nam je kvadratura. Ceo prostor greje, ali mi je potrošnja duplo manja od tvoje. Istina, gasim je često jer kod mene pregrevava prostor, ne gasi se kada dostigne temp, ne odlazi za sada u defrost. oktobar 33kw (3800 din mi je stigla struja), novembar za sada 94kw (očekujem da bude barem 7-8k). držim je na 23 i na 25. i uglavnom na prvoj brzini a nekad i na drugoj. potrošnja joj je 800-900w. još imam bebu pa je uglavno 26-27 stepeni skoro svuda, sem u spavaćoj u kojoj je 23-24 stepeni.
da. tako je oduvek. senzor uvek očitava fazon 16-17-18 stepeni i roka kao luda. možda je do tog senzora problem.Na I feel se isto tako ponaša?
Pa naštimaj offset na 1 a ne da kad prebaci 2 C ti gasi,znači da ti gasi tek jedan stepen kad pređe zadatu.znam sve o tome ali jednostavno moja tako debilno radi. pregrevava prostor i tako se loše ponasa evo vec drugu zimu. nekome se gasi često i ohladi puno prostor, dok krene da radi, a moja se nabija 27-28 a setovana je na 23 recimo...
Nezz na koju misliš konkretno rupu,ako na onu što instalacija prolazi vani,ta je popunjena i zatvorena živom gumom s vana.Senzor temperature je valjda blizu cevi pa dobija falš vazduh. Ja sam takođe imao problema sa željene temperature sve dok rupu izmegju gips kartona i zida ni sam dobro popunio.
Dešavalo se prošle zime da se probudim u panici jer temperatura bila preko 30.
A preko leta vratim se kući - frižider.
Sada je kako treba.
Eto čisto savet da pripazite na to.
Takodje, firmware neće ni kod mene na v3.77
Možeš li to slikati ili konkretno objasniti na koju rupu misliš jer očigledno si u pravu da dobija falš vazduh,evo bas jutros -4C vani,u sobi 21C a gore pokazuje da je temp. 17C a zadata 21C ,vuče 1400w bezveze .Senzor temperature je valjda blizu cevi pa dobija falš vazduh. Ja sam takođe imao problema sa željene temperature sve dok rupu izmegju gips kartona i zida ni sam dobro popunio.
Dešavalo se prošle zime da se probudim u panici jer temperatura bila preko 30.
A preko leta vratim se kući - frižider.
Sada je kako treba.
Eto čisto savet da pripazite na to.
Takodje, firmware neće ni kod mene na v3.77
Replika je bila za člana Monique90 na traženu sliku modela.Isti model unutarnje kao kod mene,e to je bas bila polemika oko nas nekoliko članova ,ovo acc i afc u broju modela unutarnje jedinice,ja kad sam slao upit proizvođaču za europu(mađarima) odgovor je bio da je to Gree Fairy model a afc ako piše da je to navodno Muse evo model a vanjska kod obe ista potpuno.E ko će da ga znaje što bi rekli.Meni pri kupovini rekli Gree lomo regular odnosno naslednik je ta Fairy(gleda se po vanjskoj) al ako je isti model vanjske i kod mene i kod tebe šta je onda ta tvoja muse evo(čiji je naslednik).
E to nikako da dokučim al ne treba se toliko zamarati osim ako nemaju neki problem fabrički .
Zar postoji muse profi?pretpostavljam da je pisano ali posto sam novi ovdje molim za info koja je razlika izmedju muse evo i muse profi.... koja je bolja?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari