Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Juče bilo sparno kod mene, ali ne i pretoplo. Klima setovana na 25 C i radila se nešto preko 100 W. Sa tom snagom nije mogla da se izbori sa vlagom u 40 kvm i tri prostorije. Ja nisam u prostriji gde je klima, tako da je iz tog razloga morala stepen dole kako bi podigla snagu i izbacila vlagu. Odlično prati zadatu temperaturu, ali vlagu na taj način ne može da reši kada je sparno. Da je juče bio topliji dan, radila bi svakako sa većom snagom, pa tog problema ne bi bilo.

Tako je kod svake klime.
I ja sam juce morao na 24c da spustim, kao i ventilator podignem na drugu brzinu da bi se izborila sa vlagom.
Dodatni problem je sto ne mogu da zatvorim prozor pri ovakvom vremenu jer mi tada Fujitsu Luca vonja na vlagu.

Imam obicnu klimu, naletih na klip jutjubera Cileta kako reklamira neki kontroler kojim navodno obicna klima moze da se kontrolise putem Wifia
Jel isprobao to neko? Sam kontroler kosta trenutno 2000 dinara

IMa toga odavno, preko 10 godina.
Radi tako sto se on poveze na net, a ti ga uperis ka klimi, pa on salje IR signal kao daljinski.
Samo sto neces moci bas sve opcije klime da koristis, ali osnovne koje su bitne ces moci.

Posto nema porrebe za klimom,ja uzeo da isprobavam modove na istoj.
I....
Na modu gde je samo ventilator klima duva neki smrad kao na ustajalu znojavu majicu.
Sad, da li je sto nije radila neko vreme ili ne znam zbog cega.
Da li se neko susretao s' tim,i o cemu se radi?

Imas temu za samostalno odrzavanje klime,pa baci pogled,ne bi trebalo da je nista strasno.

Velika je vlaga u vazduhu, pa sve dodje do izrazaja, a na fan najvise.
Jesi radio servis ove godine? Svejedno mozes da uzmes neko sredstvo za ciscenje, najbolje neki coil cleaner, a mozes i Axel Sgrasso, pa mozes da pomesas sa Asepsolom...isprskas i stavis klimu na minimum na hladjenje jedno sat vremena, da se ispere.

Velika je vlaga u vazduhu, pa sve dodje do izrazaja, a na fan najvise.
Jesi radio servis ove godine? Svejedno mozes da uzmes neko sredstvo za ciscenje, najbolje neki coil cleaner, a mozes i Axel Sgrasso, pa mozes da pomesas sa Asepsolom...isprskas i stavis klimu na minimum na hladjenje jedno sat vremena, da se ispere.
Nema ni godina kako sam je ugradio,mislim da je rano za servis.
Sta trebam time da isprakam,i kako?
Na odmoru sam, pa imam vreme za experimentisanje

Skines filtere i isprskas te metalne resetke odozgo i spreda.
To svakako treba da radis pred sezonu hladjenja, jer se nakupi prljavstina tokom grejne sezone.
Najbolje je da zoves majstore i da ti to urade, zbog garancije, oni mogu celu da rasklope i operu i turbinu i sve, a ako ces sam, onda ti je najbolje samo da naprskas kako sam ti rekao.

Pravo vreme za servis je bilo pre početka sezone hlađenja.

Pravo vreme za servis je bilo pre početka sezone hlađenja.
Није много хладила,можда нема ни десетак пута. Али чињеница је да је нисам прскао ничим
Skines filtere i isprskas te metalne resetke odozgo i spreda.
To svakako treba da radis pred sezonu hladjenja, jer se nakupi prljavstina tokom grejne sezone.
Najbolje je da zoves majstore i da ti to urade, zbog garancije, oni mogu celu da rasklope i operu i turbinu i sve, a ako ces sam, onda ti je najbolje samo da naprskas kako sam ti rekao.
Нисам знао. Хвала пуно

Juce montirana Gree Amber Ultra 12-ica kod matorih u kuci.
Fin raspored a grejace dnevni boravak i trpezariju skupa 30m2.
Kuća starija gradnja,cogla ipo debeli zidovi i nema izolacije. Ima etazno grejanje. Stolarija novija ali nije nisko emisiona.
Videcemo kako ce da se ponasa obzirom da je uzeta za prelazni period.
Uzeo nju iako nisam odusevljen Gree uredjajima u svom stanu. Ali,ovde mi nije bitna modulacija i ne ocekujem da ce nisko da ide. Trebao mi je jak uredjaj i wifi kontrola

Juce montirana Gree Amber Ultra 12-ica kod matorih u kuci.
Fin raspored a grejace dnevni boravak i trpezariju skupa 30m2.
Kuća starija gradnja,cogla ipo debeli zidovi i nema izolacije. Ima etazno grejanje. Stolarija novija ali nije nisko emisiona.
Videcemo kako ce da se ponasa obzirom da je uzeta za prelazni period.
Uzeo nju iako nisam odusevljen Gree uredjajima u svom stanu. Ali,ovde mi nije bitna modulacija i ne ocekujem da ce nisko da ide. Trebao mi je jak uredjaj i wifi kontrola
Odlicna

Na hladjenju danas lepo ujednacila temp u celoj kuci,ukupno 80m2
Pocetna yemp 27 setovana na 25 na autofan i brzo postigla tem i smanjila fan na minimum.
Nemam merac da propratim kako se ponasa.
Majstori nisu zavrsili posao posto je falila lula na spoljasnjoj jedinici da prikace uz kondenz crevo. Mislim da to nema pojma obzirom da je spoljasnja sa donje strane na vise mesta otvorena. Ima vise proreza i vidi se izmenjivac komplet kroz njih.

То се не ставља за климе које ће се користити за грејање. Вода треба слободно да отиче из тацне после одмрзавања.

Nemoj stavljati lulu, osim ako bas negde moras da usmeris protok vode.
U tom slucaju kupis grejni kabl i dodas ga u lulu i duzine celog odvodnog creva, inace ti nece bas najsrecnije raditi.

Ide izolacija tu svakako iskoro
Tako da ce ici PVC cevka za odvod kondezata. Lula ovde ne oije vodu posto je otvorena sa donje strane klima na vise mesta. PVC cev ide ispod izolacije a u nju ce ici ono rebrasto crevo na mestu gde izlazi iz izolacije iza klime

Prilozi

• IMG_0716.jpeg
    IMG_0716.jpeg
    193.4 KB · Pregleda: 97
Opet si uzeo gree? 🤣
Pa da
Bilo je ili ovo ili Fujitsu LT.
Zbog podrske servisa i zbog Wifi gde mogu ja da manipulisem sa klimom ako nesto zaj.bu 🤣. Kako god ni jedna od ove dve nije bila los izbor. Ali su eto te dve stvari presudile. Dobar je to hardver a softver moze dosta bolje.

Nemoj stavljati lulu, osim ako bas negde moras da usmeris protok vode.
U tom slucaju kupis grejni kabl i dodas ga u lulu i duzine celog odvodnog creva, inace ti nece bas najsrecnije raditi.
Ja hteo da namestim lulu i spustim crevo ili jedno pola metara paralelno sa dnom klime da samo udaljim kapanje od kuce ili da idem varijanta crevo uz kucu pa na trotoar, u pitanju je obicna Gree.
Nerviralo me sto mi kape i ide na fasadu.
Vidim pisanje ne valjda lula
Jel se misli samo lula bez creva?

Ja hteo da namestim lulu i spustim crevo ili jedno pola metara paralelno sa dnom klime da samo udaljim kapanje od kuce ili da idem varijanta crevo uz kucu pa na trotoar, u pitanju je obicna Gree.
Nerviralo me sto mi kape i ide na fasadu.
Vidim pisanje ne valjda lula
Jel se misli samo lula bez creva?
Lula uopste. Zna da zaledi i zapusi kada je hladnije. A Amber ima par rupa i jos proreze sa donje strane,tako da ta lula i ne ide uz klimu jer i nema funkciju.

Kod mene koliko sam video sva voda prilikom grejanja ide na otvoru koji je u sredini

Ja sam dobio lule uz Ambere, a ide i uz sve klime valjda.
U svakom uputstvu kod svih proizvodjaca pise da ako se koristi u hladnijim predelima, da se lula ne stavlja.
Sve klime umaju vise rupa, ali nisu one pravljene za odvod, samo je rupa gde ide lula za odvod.

Imam na Midea Mission lulu i sproveden grejnu kabl od metar i po kroz lulu i kroz crevo koje vodi u balon za vodu, jer mora da se hvata kondenz od grejanja, ne smemo da je ostavimo da curi nazalost.
Dakle, celom duzinom ovog creva ide i grejni kabl unutra:

20211016_143222.jpg

Ovde nema kao kod tebe gore
Ovde imaju prorezi i vise rupa

Prilozi

• IMG_0741.jpeg
    IMG_0741.jpeg
    59.9 KB · Pregleda: 60
Evo kako radi Gree Amber Premium 12
Spoljasnja 28
U kući 25 kada je upalkena klima a sada 24
Zadata temperatura 23 u AutoFan modu