Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Sleep mod se ne zove dzabe sleep. On na pocetku odrzava tu neku temperaturu ako je 22 onda 22, a kasnije polako spusta temperaturu tj prag na -2 tj u ovom slucaju 20 stepeni. Kod bergena ima samo jedan sleep mod, ja koristim nocu i kod jedne i druge, a kod ambera imas 3 razlicita sleep moda, jedan tako radi, drugi polako spusti ali rano ujutru pre budjenja opet vraca na setovano da kad se probudite opet imate 23 temepraturu tj 22 jer spustim za stepen i ukljucim sleep mod, a treci zaboravih kako bese. To nije resenje.
Ne znam da li tako bolje modulira ili ne jer kod mene moduliraju obe fenomenalno u bilo koje doba dana kao sto sam rekao, dok ne padne ispod nule umeju bez problema da se spuste na 170w, ukupna potrosnja Ambera od novembra do danasnjeg dana je oko 302-303kw. Kad padne ispod nule, onda izmedju 300 i 420w. Naravno povuku i vise ako zatreba neki kraci period, ali to je uglavnom to.
Od kad sam ugradio izolaciju ove godine desi se i da se ugase pa nekad i duze, ali se ne oseti pad temperature tj cim padne ispod zadate za pola stepen one se ukljucuju. Da li sam imao srece, ili su i druge (iste klime) takve to ne mogu da kazem , ali kod mene je tako.

Nesto sa tim vasim modelima definitivno nije redu, e sad da li ne znaju, ne mogu ili jedostavno nisu zainteresovani da isprave ne znam, ali mislim da se to lako softverski moze srediti da naravno postoji zelja kod proizodjaca. Znam da ova dva modela koja ja imam iskreno ne bih menja ni za jednu drugu.

Poslednja izmena:
Treba kupiti krštenu klimu, a ne izmišljati toplu vodu. Koliko je ovde razglabano o pojedini modelima, stičem utisak da neki imaju afinitet prema mazohizmu.
Treba, ali mnogi kao ja se nisu dobro informisali kada su uzeli klimu, pa se zeznuli, priznajem nisam dovoljno istraživao kada sam uzimao klimu, jer nisam mislio da tu među inverterima u ovom cenovnom rangu ima neke razlike, jbh.

Da ne pretrazujem kako bese, koliko grejes tom klimom i koliko ti je ukupno potrosila do danas od kad si je ukljucio?

Preko Gree aplikacije. Izaberes klimu (ja imam 2 pa za svaku moze posebno), znaci ne pocetni ekran vec kad udjes u ona kompletna podesavajna od entilatora do svega. Gore desno imas 3 tacke, kliknes na njih i tu vidis koji je i moze da se odradi update.
Kako se povezujes na aplilaciju,ja nikako nrmogu da se povezem.Imam dve Viole.Zvao sam Energy net i kazali su mi da je to zato sto imam dinamicku IP adresu,trebao bo da imam staticku.Pre je sve normalno radilo sa dinamicnim IP adresom.
Ovo mi stalno izbacuje prilikom registracijem

Prilozi

• Screenshot_20220920-074432_GREE+.jpg
    Screenshot_20220920-074432_GREE+.jpg
    74 KB · Pregleda: 16
  • Screenshot_20220922-125703_GREE+.jpg
    Screenshot_20220922-125703_GREE+.jpg
    56.2 KB · Pregleda: 16
Mozda si iza CG-nata, ali opet to ne bi smelo da pravi problem. Po onome sto vidim na SS nesto se buni da ti nije bezbedan wifi. Jel imas pass na toj wifi mrezi?

Generalno ne mogu sada napamet da se setim, resetujes wifi na klima uredjaju, ima valjda 2 nacina wifi+ mode istovremeno 1-2 sekunde dok se ne cuje bip, ili ako nema wifi dugme na daljincu turbo+mod 10 sekunde opet dok ne cujes zvuk.
Kad to uradis nadjes naziv mreze na koju zelis da se kacis selektujes i uneses pass. Tako bi trebalo.

Mozda si iza CG-nata, ali opet to ne bi smelo da pravi problem. Po onome sto vidim na SS nesto se buni da ti nije bezbedan wifi. Jel imas pass na toj wifi mrezi?
Mozda nije isto ali kod ugradnje ip alarma moras prebaciti da je open ip na tel, ustvari da ga provajder otvori.
Cesto se to desava kod raznih online uredjaja gdje je obostrana komunikacija. Mozda nije to kod tebe pa izvini ako te zbunilo.

Koliko ja znam ne treba se otvarati port (sem za dvr i slicno ako ne ide preko clauda) niti sam ni za jedan smart uredjaj ikada imao potrebe da to radim, od klima do meraca, uticnica, prekidaca nisam imao problem. Pojedine aplikacije sada sa novim androidom traze da dozvolis aplikaciji da koristi pojedine servise. Ako nisi odobrio Gree aplikaciji mozda to pravi problem.

Poslednja izmena:
Da ne pretrazujem kako bese, koliko grejes tom klimom i koliko ti je ukupno potrosila do danas od kad si je ukljucio?
Grejem malo 12kv, ne znam koliko je potrošila ne merim non stop potrošnju, pa taj podatak nemam.

Sve imam utisak da 12tice nisu bas za 10-15 kv i da je to najveci problem kod Gree. Jedostavno ne ume da se snadje u malim sobama kad brzo zagreje... pored naravo tog pregrevanja kod problematichnih modela koji sam siguran da kroz firmver mogu da rese.. samo promene prag (ako je senzor ok), ali da li nemaju zelje ili jedostavno smatraju da tako treba... ko to zna...

Ma dzabe kad ne moduliraju ispod 400W, osakatili su ih žešće, tvoja spušta ispod 200W i tu je druga priča. Planiram u jednom trenutku da grejem i hodnik sa ovom sobom, samo da odradim jedan pregradni zid.

To moduliranje ispod 400w ti znaci kad je prelazni period ili kad je pozitivna temperatura, kad je zima i napolju minus tesko ce bilo koja klima dati prihvatljiv izduv sa 180w.. moze jedino da hladi :D Bitno da te greje, da ne pregreva ili da bude hladnjikavo i ako iskljucuje umesto da nize modulira, a na kraju da racun bude prihvatljiv, sto kod tebe opet nije slucaj. Opet kazem mislim da dobra modulacija i auto fan kod Gree ne idu nikako zajdno. Mora fiksni fan. Sve je to po meni (auto fan, pregrevanje, modulacija) bag u sofveru. Mozda gresim iskusniji ce me ispraviti.
Opet, aposlutno svako od nas ima drugacije uslove i kod svakog ce ista klima drugacije raditi.

Po specifikacijama tvoja bi trebalo da spusta do 220w i grejanje i hladjenje, a moja Amber do 100w hladnjenje a 200w grejanje, a ona spusta i ispod tj na 170w u modu grejanja.

Poslednja izmena:
Piše svašta na papiru a u praksi drugo, probao sve fiksne fanove, i automatski, i i feel i bez njega, ali 400w je limit.

Meni baš za prelazan period treba niža modulacija.

Ti si imao sreće da ubodeš model koji je ok, ja sreću neću više okušavati sa gree i sa novim modelima. Jednom sam se zeznuo i to je dovoljno.

Taj pular je izgleda oslabljeni muse. Isto se ponasaju :D Ocigledno modeli za izbegavanje. A koja ti je verzija firmvera? Jesi nadogradjivao i jel ti nudi u aplikaciji neki firmver?

Poslednja izmena:
Zadnji put kad sam proverio bila je ažurirana na zadnju. Od kad me prebacili na supernovu aplikacija mi ne radi više neće se konektuje. Moram da vidim šta zeza.

Generalno ne mogu sada napamet da se setim, resetujes wifi na klima uredjaju, ima valjda 2 nacina wifi+ mode istovremeno 1-2 sekunde dok se ne cuje bip, ili ako nema wifi dugme na daljincu turbo+mod 10 sekunde opet dok ne cujes zvuk.
Kad to uradis nadjes naziv mreze na koju zelis da se kacis selektujes i uneses pass. Tako bi trebalo.
Sve sam to radio,i nista nepomaze.To se desilo kada je aplikacija updateovana i od onda nemogu vise da povezem klime.Kedino mi noje kasno zasto pokazuke da WiFi nije bezbedan,neznam gde to da iskljucim na ruteru ili telefonu?

Sleep mod se ne zove dzabe sleep. On na pocetku odrzava tu neku temperaturu ako je 22 onda 22, a kasnije polako spusta temperaturu tj prag na -2 tj u ovom slucaju 20 stepeni.
Sleep mod se ne zove sleep zbog toga što održava dva stepena nižu temperaturu nego što ventilator radi na najmanjim mogućim obrtajima. Kod mene na Daikinu na sleep modu na zadana 22 je horizontalna ravna linija na 22 na wifi termometru u bocu u periodu 00:00-06:00 radnim danima kako je i programiran.

:D zar je toliko teško otvoriti user manual i pročitati?

Ne moraju svi brendovi da imaju isti Sleep mode, a neki mogu imati dva ...

Kod Gree tako radi. Brzina izduva moze biti bilo koja, kao i automatik.

6. SLEEP button
●Press this button, can select Sleep 1 ( ), Sleep 2 ( ),Sleep 3 ( ) and cancel the Sleep, circulate between these, after
●Sleep 1 is Sleep mode 1, in Cool, Dehumidify modes: sleep status after run for one hour, the main unit setting temperature will increase 1°C,
2 hours,setting temperature increased 2°C, the unit will run at this setting temperature; In Heat mode: sleep status after run for one hour,
the setting temperature will decrease 1°C, 2 hours, setting temperature will decrease 2°C, then the unit will run at this setting temperature.
●Sleep 2 is sleep mode 2, that is air conditioner will run according to the presetting a group of sleep temperature curve.
In Cool mode:
(1) When setting the initial temperature 16~23°C, after turned on Sleep function, the temperature will be increased 1°C in every hour,after
3°C the temperature will be maintained, after 7hours,the temperature will be decreased 1°C, after that the unit will keep on running under
this temperature;
(2) When setting the initial temperature 24~27°C, after turned on Sleep function, the temperature will be increased 1°C in every hour,after
2°C the temperature will be maintained, after 7hours,the temperature will be decreased 1°C, after that the unit will keep on running under
this temperature;
(3) When setting the initial temperature 28~29°C, after turned on Sleep function, the temperature will be increased 1°C in every hour, after
1°C the temperature will be maintained, after 7hours,the temperature will be decreased 1°C, after that the unit will keep on running under
this temperature;
(4) When setting the initial temperature 30°C, under this temperature setting, after 7hours, the temperature will be decreased 1°C, after
that the unit will keep on running under this temperature;
In Heat mode:
(1) Under the initial presetting temperature 16°C, it will run under this setting temperature all along.
(2) Under the initial presetting temperature17~20°C, after Sleep function started up, the temperature will decrease 1°C in every hour, after
1°C decreased, this temperature will be maintained.
(3) Under the initial presetting temperature 21~27°C, after Sleep function started up, the temperature will decrease 1°C in every hour,after
2°C decreased, this temperature will be maintained.
(4) Under the initial presetting temperature 28~30°C, after Sleep function started up, the temperature will decrease 1°C in every hour, after
3°C decreased, this temperature will be maintained
●Sleep 3- the sleep curve setting under Sleep mode by DIY:

Pozdrav svima,

Imam Gree G-Tech klimu godinu dana, za grejanje sam ga koristio samo tokom prelaznog perioda. Generalno je solidan uređaj, ali ima te čudne boljke. Moja iskustva su sledeća.

---------------------
Problem 1:
Offset je fabrički setovan na +2 stepena. Znači zadam temperaturu od 22 stepena, klima zagreje na 24 i ugasi se dok temperatura ne padne na oko 22 opet. To rešavam setovanjem offseta na 0 stepena. Ako uređaj ostane bez struje, mora se ponovo podešavati. Uputstvo imate na forumima, ali evo i ovde ponovo:

1. Dok klima radi, daljinski namestite na grejanje, temperaturu na 20 stepeni
2. Klimu ugasiti pomoću daljinskog
3. Klimu isključiti iz struje (najmanje na 30s, ili bar dok se ne ugasi crvena lampica)
4. Na daljinskom stisnite dugme za uključivanje klime (naravno, klima se još neće upaliti jer je bez struje)
5. Klimu uključiti u struju
6. Odmah krenuti sa kucanjem komande na daljinskom: + - + - + -
7. Ako je novi offset prihvaćen, na displeju klime će se pojaviti 0

Problem 2:
Klima pregreva samo tokom prvog ciklusa zagrevanja. Ovo se dešava čak i kada je offset setovan na 0. Kada tek upalim klimu i namestim na 22, ona greje do 24 i ugasi se. Kada padne ispod 22, ona se uključi ponovo i od tada normalno održava 22. Znači samo prvi ciklus pravi problem.
E sada ako je i ventilator namešten na 1 ili na auto, klima će duvati dosta toplo ali neće dostići tih 24 (ili će mu trebati puno vremena). Ovo rešavam tako što brzinu duvanja stavim na 4 ili 5 tokom tog prvog ciklusa zagrevanja i kada se dostigne 24 stepena onda brzinu duvanja smanjim. (Ili samo stavim daljinski ispod klime, ako je iFeel uključen).
--------------------------

Dodao bih da kod problema 2, kada prođe neko vreme i ja iz nekog razloga povećam zadatu temperaturu, klima će ponovo hteti da "prebaci" tih +2 stepena, ali samo u prvom ciklusu. Dok ne diram zadatu temepraturu sve je OK.

Voleo bih da neko proba oba saveta na G-Tech i potvrdi da bolje radi nakon toga.

Ja sam trenutno u potrazi za drugom klimom za moj stan, i dvoumim se da li da uzmem Muse Evo 9k. Sa jedne strane, hteo bih da imam istu marku, sa druge strane ne želim da gubim vreme na stalno praćenje i podešavanje klime. Da li neko ima iskustva sa Muse Evo 9k? :)

Poslednja izmena:
Ako slično radi kao 12k, i ta klima je za izbegavanje. Sem ako nisi mazohista i želiš non stop da čačkaš daljinski i podešavaš klimu 🙂.
Zbog čega bi hteo da imaš istu marku?

Pozdrav svima,

Imam Gree G-Tech klimu godinu dana, za grejanje sam ga koristio samo tokom prelaznog perioda. Generalno je solidan uređaj, ali ima te čudne boljke. Moja iskustva su sledeća.

---------------------
Problem 1:
Offset je fabrički setovan na +2 stepena. Znači zadam temperaturu od 22 stepena, klima zagreje na 24 i ugasi se dok temperatura ne padne na oko 22 opet. To rešavam setovanjem offseta na 0 stepena. Ako uređaj ostane bez struje, mora se ponovo podešavati. Uputstvo imate na forumima, ali evo i ovde ponovo:

3. Klimu isključiti iz struje (najmanje na 30s, ili bar dok se ne ugasi crvena lampica)
4. Na daljinskom stisnite dugme za uključivanje klime (naravno, klima se još neće upaliti jer je bez struje)

Problem 2:
Klima pregreva samo tokom prvog ciklusa zagrevanja. Ovo se dešava čak i kada je offset setovan na 0. Kada tek upalim klimu i namestim na 22, ona greje do 24 i ugasi se. Kada padne ispod 22, ona se uključi ponovo i od tada normalno održava 22. Znači samo prvi ciklus pravi problem.
E sada ako je i ventilator namešten na 1 ili na auto, klima će duvati dosta toplo ali neće dostići tih 24 (ili će mu trebati puno vremena). Ovo rešavam tako što brzinu duvanja stavim na 4 ili 5 tokom tog prvog ciklusa zagrevanja i kada se dostigne 24 stepena onda brzinu duvanja smanjim. (Ili samo stavim daljinski ispod klime, ako je iFeel uključen).

Dodao bih da kod problema 2, kada prođe neko vreme i ja iz nekog razloga povećam zadatu temperaturu, klima će ponovo hteti da "prebaci" tih +2 stepena, ali samo u prvom ciklusu. Dok ne diram zadatu temepraturu sve je OK.

Voleo bih da neko proba oba saveta na G-Tech i potvrdi da bolje radi nakon toga.

Ja sam trenutno u potrazi za drugom klimom za moj stan, i dvoumim se da li da uzmem Muse Evo 9k. Sa jedne strane, hteo bih da imam istu marku, sa druge strane ne želim da gubim vreme na stalno praćenje i podešavanje klime. Da li neko ima iskustva sa Muse Evo 9k?
Zasto bi kupio opet istu marku i rizikovao? Zamisli da opet imas isti problem, ja bi se ziv pojeo.

Pozdrav svima,

---------------------
Problem 1:

Problem 2:

Ja sam trenutno u potrazi za drugom klimom za moj stan, i dvoumim se da li da uzmem Muse Evo 9k. Sa jedne strane, hteo bih da imam istu marku, sa druge strane ne želim da gubim vreme na stalno praćenje i podešavanje klime. Da li neko ima iskustva sa Muse Evo 9k? :)
Ovo što si ti naveo kao problem su kod gree fabrički setovana podesavanja za sve klime njihove. +2 je jer klima meri temp na svojoj visini i pomocu algoritma izracunava razliku. Prosto klima je namestena tako, a kolika je tebi prostorija kad ona tako brzo zagreje. I da kad setujes offset tvoj promblem 2 ,algoritam uvek prvi put provrti fabrička setovanja pa onda prihvati tvoj offset. Zasto je to tako, eee... U suštini ljudi ovde imaju sa nekim modelima "prave" probleme, ova dva su iz domena ne vidja mi se kako radi offset i to u prelaznom periodu.... ;)

Svakome je njegova muka najveća.

Vivax je drekavac (spoljna drnda, a unutrašnja je relativno tiha), ali zato lepo modulira na 250-270 W i ni Bog otac je ne može naterati da radi na većoj snazi. Za prelazni period odlična, a kad zazimi, mora malo da se radi sa daljincem više. Srećom nije bilo magle, inače bi bila okovana ledom do pola izmenjivača.

Vox sušta suprotnost. Manje je bučna spoljna jedinice, više je bučna unutrašnja, ali voli da pregreva i radi po subjektivnoj proceni sa bar 200 W više

Hajer mi je najveći problem, jer hoće da greje, ali neće da da veću brzinu izduva... I spoljna i unutrašnja jedinica su tihe, po malo zbunjujući daljinac, ali takva im je filozofija.

Elem, mrtva trka između ova tri poluproizvoda.

Galanz, matora klima, on off, radi kako radi evo već 13 godina... Glupo je da se žalim na ovog metuzalema. Kad se upali kompresor, sve počne da vibrira u zgradi. Komšije su navikle, misle da to tako treba. Ne radi noću, pa im ne smeta za spavanje.

Za LG nemam primedbe.

Gree Muse Evo 12
Da prilozim i ja svoja zapazanja posle 3 meseca koriscenja:
Definitivno klima ne modulira nisko, ne znam tacno na koliko spusta ali po racunu za struju rekao bih oko 550-600w prosecno, tacnije oko 400-450kw za ceo mesec 24/7.
Sto se samog moduliranja tice skoro pa sam siguran da nema veze sa brzinom unutrasnjeg ventilatora vec sa razlikom izmedju zadate i trenutne temperature u prostoriji. To sam primetio tako sto sam pratio zvuk spoljne jedinice. Tacnije, na zadatu temperaturu od 24c ona ukljuci kada temperatura padne na 23c, u trenutku zaleti kompresor ali veoma brzo spusti brzinu i odrzava tako neko vreme dok ne dobije signal da je u sobi postigla tih zadatih 24c. Kada postigne zadatu temperaturu, ne gasi se nego nakon toga jos smanji brzinu kompresora trudeci se da na taj nacin odrzava zadatu temperaturu ali kako dani jos uvek nisu previse hladni ona i pored te modulacije veoma lako postigne 25c u prostoriji. E tu nastaje onaj problem zbog koga je mnogi ne vole. I pored toga sto je prebacila zadatu temperaturu za ceo stepen i postigla 25c ona i dalje ne iskljucuje kompresor nego jos vise smanji modulaciju, nadajuci se da ce na taj nacin temperatura u sobi poceti da pada. To je ujedno i najnizi stepen modulacije koji je predvidjen za ovu klimu u rezimu grejanja, medjutim veoma cesto je i on previse pa umesto da temperatura krene da pada ona se popne na famoznih 26c i tu klima definitivno zatvara krilca i prestaje sa radom, ali je vec debelo prebacila temperaturu koju smo zeleli. Tako stoji u OFF modu dok temperatura ponovo ne padne ispod zadate tacnije na 23c i ponovo krece sa radom kao sto sam opisao. Gledano sa te strane to je razlika od 3c koju ona moze da napravi od ON do OFF moda.
Mislim da logika kojom su se vodili inzinjeri i nije bila losa ali definitivno je ovakav nacin modulacije predvidjen za vece prostorije bez pregradnih zidova. U manjim prostorijama je malo neugodan osecaj viska temperature sto se manifestuje i malo vecom potrosnjom struje od one koja bi bila da kompresor moze da modulira jos nize.
ALI, da zna da zapne i da ugreje to ne moze niko da joj ospori. Mislim da se bolje snalazi na vecim minusima nego u prelaznom periodu. Ne ide cesto u defrost, za ovih 3 meseca rada primetio sam mozda 2-3puta, tiha je i spolja i unutra, WIFI dolazi uz nju, jonizator...
Na kraju ne znam kako tacno da je opisem...
Mozda kao Golf 2 sa el.podizacima i klimom 😂😂😂
Sto je najvaznije radi, greje za sve pare i vise od toga, ali i trosi. Verujem i da traje, mozda kao Golf, ali je daleko od finoce i elegancije u radu nekih Japanaca. Zato je i ta cena, nije mala a nije ni mnogo veca od daleko losijih brendova, svakako je dosta jeftinija od Japanaca.
Jedno je sigurno, nece vam biti hladno, mozda malo vruce 😊 i sto je takodje jako bitno i dalje daleko jeftinije grejanje od grejanja na drva, gasa i gradske toplane.

Ja samo da se na neki nacin pohvalim da sam sa Gree muse 3 kom mozda nekako resio problem da ne pregrevaju i da se ne ugase i da ne pada vise tolko temperatura. Zvao sam juce coveka koji ih je montirao u oktobru 2020 i nagrdio ga da sad dodje i pogleda kako u drugoj prostoriji rade Fujitu klime. Dosao stvarno covek i rekao da mogu da se za to usteluju preko daljinskog i da ce bolje da rade cak i od ove druge. Neznam sta je uradio za 15 minuta najvise ali klime se od 12h danas nisu ja mislim uopste ugasile i prilicno tacno odrzavaju temperaturu za trazenih 19 u prostoriji je ceo dan bilo oko 18-18,5. Jedino sto sam sada primetio da je veceras opet pale temperatura na 17, ali mi je malopre rekao da ce u toku radnog vremena od 7 do 16h da ponovo bude blizu 19. I jedino sto mi dve spoljne nekako skripe i malo tandrzu a treca ne. Gree valjda ima neka posebna setovanja pa mozes da doziras tacno u gram koliko ti treba za koju prostoriju tako mi je rekao i sada klime vise ne duvaju onoliko vruce nego bas kako treba i ne gase se uopste jedino me malo brine sto dve spoljne bas onako lupkaju podosta. Ali bolje je ovako i mislim da sigurno manje i trose.

Znači čovek rešio probleme Gree klima a ti nisi video kako? Sad si nas razočarao 😁

Ofset ne utiče na to da se klime ne gase.

Nazad
Vrh Dno