Šta je novo?

Gree Amber Comfort 12k

Koja glupost, na premium modelima nema, a na ulaznim ima. Bas cu kod mojih da probam kad odem. Mislio sam da svaka skoro klima ima, pogotovo noviji modeli. Eno na Aux-u od 300e ima samociscenje. X fan ima, radio je citavo ljeto.

Kakve vibracije vi pominjete ? Ja ne znam ko vama ugradjuje klime? 4m cevi minimum i to je to. Pular jeftini nista se ne cuje, apsolutno nista. Ni spolja ni unutra. Ako klima od 80+ hiljada pravi buku pa odma menjaj majstora i kraj.
Ludacki srafovi i udri.

Sta podrazumevate pod tim otapanje?! Mislite na funkciju samociscenja UJ, tj zamrzavanje pa otapanje UJ radi pranja-ciscenja?!

Imam tu funkciju na Vox klimi, ukljucivao sam je jednom, zamrzne unutrasnji isparivac i tako stoji skoro pola sata i onda ga otopi i voda spere prljavstinu, nesto slicno kao defrost kad radi SJ. Ne znam koliko je efikasno, mozda embican gimick!

Nije, ja to cesto upalim, ali bas cu kod mojih probati jer filter na ovoj parapetnoj je glupo napravljen, otvoren je duzinom za mjestu gdje se nalazi kabal za modem za WiFi pa tu uvuce malo prasine.

Koja glupost, na premium modelima nema, a na ulaznim ima. Bas cu kod mojih da probam kad odem. Mislio sam da svaka skoro klima ima, pogotovo noviji modeli. Eno na Aux-u od 300e ima samociscenje. X fan ima, radio je citavo ljeto.
Upravo to sve vreme ja pričam. A u eđuju me u suprotno. Dokumentovao sam i slikama iz Gree kataloga za 2022 i 2024. Moja majka ima Pular i ja sam pročitao da ima Samočišćenje sa samootapanjem. I to ste ovde potvrdili. Ali niko nije potvrdio da osim X Fan-izduvavanja Amberi imaju Samoočićenje-samootapanjem. Izgleda da nemaju...Meni stižu uskoro pa vam javljam šta ima, šta nema. Verovatno će Amber za 2026 imati i tu funkciju. Ali ne razumem da ne staviš tu funkciju u premijum modele. A stavio si u ulazne i srednje...Pular, Clivia..Muse i Airy su već premijum ili bar blizu.

Hm, ma da zbog toga otkažem Ultru i da se vratim na 2 Pro. Taman da me serviser otera u 3 pi... ma..rine!!!! 😀

Danas sam kod mojih probao da li ima samociscenje i razocarenje.... Na daljinskom se prikaze funkcija CL, klima zapisti, ali ne reaguje uopste, sto znaci da sada dok se uveliko grije 1x mjesecno mora parocistac da radi. Takodje druga stvar sto sam primijetio je da se na filteru kod parapetne bas sakupi ona krupna prasina ili je to sto je tepih blizu klime i majka prodje stapnim svaki dan, pa sam joj rekao posto peru filter na 2 nedjelje pa ga na izmedju pranja i usisa, ne mora ga skidati, samo mekom cetkom prodje po njemu.

Danas sam kod mojih probao da li ima samociscenje i razocarenje.... Na daljinskom se prikaze funkcija CL, klima zapisti, ali ne reaguje uopste, sto znaci da sada dok se uveliko grije 1x mjesecno mora parocistac da radi. Takodje druga stvar sto sam primijetio je da se na filteru kod parapetne bas sakupi ona krupna prasina ili je to sto je tepih blizu klime i majka prodje stapnim svaki dan, pa sam joj rekao posto peru filter na 2 nedjelje pa ga na izmedju pranja i usisa, ne mora ga skidati, samo mekom cetkom prodje po njemu.
Tako i na moju amber compfort

Zdravo. Ako moze pomoc kako da odradim demontazu klime sad zimi? Naso sam negde da mora da se klima greje toplim vazduhom da bi se pokrenuo kompresor i da bi se prikupio freon? Gree Muse klima je u pitanju

Ne mogu sad da nađem uputstvo a zapisao sam letos. Sećam se da mi serviser bio lepo objasnio. Po sećanju otprilike ovako: pustiš na hlađenje klimu 10-15 minuta. Onda zavrneš bočne šrafove-ventile. Ugasiš klimu. Otšrafiš cevi za dovod i odvod i zatvoriš izolir trakom da ne ulazi prašina. Isto i u ulaze na klimu. Iščupaš klimu iz štekera. Isključiš spoljnu jedinicu sa konektora. I sad možeš da je demontiraš kako hoćeš. Kad je spustiš mora da stoji uspravljeno. Ne sme da se položi ili okrene naopako. Kad je već skineš odnesi je na servis i čišćenje, jer ko zna kad ćeš opet imati tako lep i lak pristup. Malo košta ali služiće te... Ako ima neki serviser nek kaže detaljnije, i da li grešim.
Imam negde detaljno uputstvo ali ne mogu da nađem. Od kad smo renovirali i sve sredili (i sve premestili) ništa više ne mogu da nađem. Lepo sam se snalazio u svom lomu....😀

Staru klimu smo skinuli, servisirali i ugradili u dedin stan. Kaže serviser da je odlična i da će da dugo služi. Stara Galanz klima,12 BTU, on-of, spoljna jedinica ima 40-50 kila. Valjda ima Toshiba kompresor...sviđala se mojoj gospođi jer ima leptire i cvetove na panelu....E to je pravi kriterijum za izbor klime!!!
Hteo sam još tad da stavim18-cu ali nije bila sa cvetovima pa smo uzeli 12cu. E sad sam evoluirao na 2 12ce, a stigle su i inverter nove tehnologije...pa se malo čitalo i sad čekam 2 Ambera....bez cvetića!!!

Staru klimu smo skinuli, servisirali i ugradili u dedin stan. Kaže serviser da je odlična i da će da dugo služi. Stara Galanz klima,12 BTU, on-of, spoljna jedinica ima 40-50 kila. Valjda ima Toshiba kompresor...sviđala se mojoj gospođi jer ima leptire i cvetove na panelu....E to je pravi kriterijum za izbor klime!!!
Hteo sam još tad da stavim18-cu ali nije bila sa cvetovima pa smo uzeli 12cu. E sad sam evoluirao na 2 12ce, a stigle su i inverter nove tehnologije...pa se malo čitalo i sad čekam 2 Ambera....bez cvetića!!!
Imam ja taj Galanz, ima 30kg, i nema te leptire, samo klima, radi za sve pare, 250e, 2012 god.

Klime montirane u nedelju, Ultra I Pro. Prvi utisak da su jake i da gruvaju. Naročito ultra. Montirane od 9 do 18h. Dnevni boravak bio širom otvoren a baš je bilo hladno. Bio sunčan dan ali zubato sunce. Uključene klime odma nakon montaže. Ultra zagrejala dnevni boravak za 10 maximum 15 minuta. Za 20 minuta bila vrućina, za pola sata nesnosna vrućina. Pro u dečijoj sobi zagrejala za 7-8 minuta ali tamo nije bilo otvoreno ceo dan već samo dok se radilo , bušili, montirali a ne ceo dan. Nakon 15 minuta i tamo bila vrućina. Letimice sam samo prošao funkcije. Puštao ih kad se deca kupala uveče, i šljakaju super. Pametne utičnice nemam da vam kažem potrošnju i kako moduliraju. Meni se sviđa što kad duvaju ne duvaju hladnjikav vazduh već samo vruć.

Meni potrošnja nije toliko bitna i da nisko moduliraju. Hoću da duvaju toplo i da brzo greju. To sam izgleda i dobio. Hoću da mi je prijatno.

Sve je ok. Nisam ništa loše pomislio. Samo prenosim moje razmišljanje. Da sam hteo nižu modulaciju išao bih na neku drugu klimu, npr. Midea breezles. Ali ja sam hteo da klime imaju snagu, i da mogu da imaju kapacitet da brzo zagreju i ohlade. Nije mi bila na 1. mestu ekonomičnost. Pogotovu što mi je to zasad rezervna opcija grejanja. Ali ako računi za grejanje budu visoki, prećićemo na grejanje klimama.

Stariji model BREEZLES MSFAAU, ne novi CB1. Prvo lepa im je te unutrašnja jedinica, ima zavijutke sa strane, praktična je što duva bočno, ima Breezles mode, i velika je pa izvlači kapacitet od manje spoljne jedinice pa se ponaša kao 15-ca. Ono što me odbilo što neke serije imaju grejač spoljne jedinice a neke ne. To se vidi samo u razlici težine spoljne jedinice. 26 ili 29kg. I to ne z6nš dok ti ne stigne...
A bila je u opticaju i Gree Airy...Isto super klima!!! Jedino nema mnogo iskustava sa njom. Ali sjajne specifikacije.

Kako na brezeless znati ima li grijac...pisalo je u opisu ali ja nisam siguran
Nikako, samo po težini spoljne jedinice. Tipski brojevi su isti. Pročitao sam već negde. To sa Breezles modelom je velika varka. I novi Breezles je CB1 a starije MSFAAU ali nije više A+++ već je za klasu slabiji A++ je. Hmmm... otvorite 4-ro očiju.

Gree amber ultra nema funkciju samočišćenje-autoclean. Gree amber Pro je ima i upravo je radi. Kad se stisne istovremeno Mode i dugme za krilca gore dole više od 5 sekundi na ekranu daljinskog pokaže CL. Kod Amber Ultra se ne dešava ništa. Kod Amber Pro se na displeju unutrašnje jedinice pojavi isto CL i krene da duva hladno.

Gree amber ultra nema funkciju samočišćenje-autoclean. Gree amber Pro je ima i upravo je radi. Kad se stisne istovremeno Mode i dugme za krilca gore dole više od 5 sekundi na ekranu daljinskog pokaže CL. Kod Amber Ultra se ne dešava ništa. Kod Amber Pro se na displeju unutrašnje jedinice pojavi isto CL i krene da duva hladno.
Ne mora da znaci da je ta kombinacija i za Amber.
Kod mene na GTech je kombinacija MODE+FAN na 5 sec i pali tu opciju.
Na poledjini daljinskog bi trebalo da ima kako se i sta aktivira.

Prilozi

• IMG_3929.jpeg
    IMG_3929.jpeg
    204.7 KB · Pregleda: 15
Nazad
Vrh Dno