Šta je novo?

Gree Amber Comfort 12k

Hvala na savetima. 3 brzina se bas cuje, kao huk vetra, ali je u hodniku tako da ne smeta.

Vec danima stoji na 23c ne gasim je. Medjutim bilo je toplo napolju ovih dana pa se upali jednom li nijednom u toku dana/noci. Pusticu je tako nemam drugog izbora.
Juce nestajala struja u gradu i potouno je pobrljavila. Morao sam da resetujem daljinski i nju da cupam iz zida. Pocela je da pojacava izduv sa podignutim krilcima, a nije palila kompresor. Osecaj kao fen sa ugasenim grejacem. Vrlo neprijatno. Valjda ce da se normalizuje.

Malo je zafrkana situacija kod tebe. Ako sam dobro skontao klima ti stoji u hodniku? Nekome to funkcionise, ali i dosta je forumasa prijavilo losa iskustva sa tim nacinom jer se topao vazduh nabije u hodnik i vara senzor klime.
Probaj sa i feelom, ako mozes gdje staviti daljinski u dnevnu da je uperen prema klimi bez prepreka(msm do 5 ili 7metara max) i aktiviraj opciju i-feel na daljinskom, da pomocu daljinskog koriguje temperaturu

Probacu ako ovo ne radi. Trenutno ga drzim na radijatoru do ulaznih vrata u kucu.Tu su mi zimi najveci gubici i ta TA iz hodnika me ubi zimus. Jedino ne valja sto salje temperaturu UJ na 10min. Ideja je da greje hodnik i dnevnu i smanji racun za struju.😁

Ja isto imam Amber Comfort 12 , klima ugradjena pre malo vise od mesec dana.. Grejao se par dana na nju i to ne po ceo dan, cesto se pali i gasi recimo kad stavim na 23c ona posle nekog vremena se ugasi i to na minut-dva i onda nastavi da radi, valjda treba tako.. A kad pojacam na recimo 25c onda izduvava bez stajanja, ne gasi se.. Inace unutrasnja jedinica je dosta bucna (u porednjenju sa Hisense Comfort 12 koju imam u drugog prostoriji i radi necujno) , valjda treba tako..Plastika isto krcka povremeno dok radi.. Uostalom videcemo kad zazimi i kad prodje sezona grejanja kakvi su kompletni utisci..

Ja isto imam Amber Comfort 12 , klima ugradjena pre malo vise od mesec dana.. Grejao se par dana na nju i to ne po ceo dan, cesto se pali i gasi recimo kad stavim na 23c ona posle nekog vremena se ugasi i to na minut-dva i onda nastavi da radi, valjda treba tako.. A kad pojacam na recimo 25c onda izduvava bez stajanja, ne gasi se.. Inace unutrasnja jedinica je dosta bucna (u porednjenju sa Hisense Comfort 12 koju imam u drugog prostoriji i radi necujno) , valjda treba tako..Plastika isto krcka povremeno dok radi.. Uostalom videcemo kad zazimi i kad prodje sezona grejanja kakvi su kompletni utisci..
Mislio sam da ima kvalitetniju plastiku,mene to krckanje plastika baš nervira pogotovu ako se spava u toj sobi.

U kolikoj se prostoriji nalazi amber?
Kod mene u hodniku se pali 3-4 puta dnevno po 15 tak minuta i to je to.
Na fan 3 se cuje kao tajfun da duva. Plastika krcne dok krilce ne dodje u zadatinpolozaj. Posle toga ne krcka vise.

U kolikoj se prostoriji nalazi amber?
Kod mene u hodniku se pali 3-4 puta dnevno po 15 tak minuta i to je to.
Na fan 3 se cuje kao tajfun da duva. Plastika krcne dok krilce ne dodje u zadatinpolozaj. Posle toga ne krcka vise.
U pitanju je soba malo veca, ne znam tacno koliko kvadrata ima.. Ali drzim vrata uglavnom pritvorena, kad zazimi vise onda ce sve biti otvoreno, vecu sobu i kuhinju cu grejati sa klimama , manju sobu sa TA. Jos nijednom mi nije bila upaljena 24h jer je vreme promenljivo, videcemo kad krenu minusi i kad se ne bude gasila kako ce raditi.. Inace ugradjena mi je odmah pored prozora i uz zid, mogao sam da stavim da bude na sredini sobe i da duva i prema hodniku ali onda bi mi crevo morali razvlaciti preko pola sobe i busiti kroz zid, ne bi bilo estetski lepo, ionako planiram da ubacim po jednu u svaku prostoriju , za sada imam ovu u sobi i Hisense koju sam vec spominjao u kuhinji, a ubacicu i trecu u manju sobu pa ce biti tri 12-ke u dovosbnom stanu 😁
Mislio sam da ima kvalitetniju plastiku,mene to krckanje plastika baš nervira pogotovu ako se spava u toj sobi.
Plastika krcka kad se krilca pomeraju. Uzeh taj Amber jer sam citao da je najbolja serija od Gree , doduse ovo je Comfort taj je slabiji od Ultra verzije

Poslednja izmena:
Pozdrav svima, kupio sam pre par meseci Gree Comfort Amber 12k, odlično radi, koristim je za grejanje i hlađenje istovremeno.

Pre dva dana sam iz zainteresovanosti upalio Dry mode (odvlaživanje(iako nemam vlage) i posle 15 minuta sam ugasio ali me je sutradan sačekalo neprijatno iznenađenje, prilikom paljenja Heat, cold, fan moda oseća se nesnosan miris koji se nikad do sada za ovih par meseci nije pojavio.

Filtere redovodno čistim, smatram da sam napravio grešku paljenjem odvlaživanja, iznesite svoje mišljenje ako smatrate suprotno.

Šta raditi… Da li da kupim neko sredstvo da isprskam unutrašnju jedinicu?

Pa to ti je zbog toga što si je istovremeno koristio i za grejanje i za hlađenje.

Šta treba raditi zavisi od toga u kakvom je stanju turbina. Ako je buđava, zovi servis da je skine. Ako je samo izmenjivač, kupi hemiju, skini masku sa izmenjivača nsprskaj. Me zaboravi da očistiš i kadicu.

Pa to ti je zbog toga što si je istovremeno koristio i za grejanje i za hlađenje.

Šta treba raditi zavisi od toga u kakvom je stanju turbina. Ako je buđava, zovi servis da je skine. Ako je samo izmenjivač, kupi hemiju, skini masku sa izmenjivača nsprskaj. Me zaboravi da očistiš i kadicu.
Pa mislim leti sam hladio a zimi samo grejem, od kako sam pre dva dana uključio odvlaživač i nisam ostavio X-fan da isuši unutar nešto (čitao sam tako na netu) se usmrdilo u roku od dan.

Znači nemoguće da se nešto ubuđa za jedan dan, kolika je stopa produkcije tih bakterija??!!

Mislio sam ovaj sprej da kupim i prskam: https://www.komelshop.rs/delovi-za-...486-sprej-za-ciscenje-klime-mabosan-075l.html

Buđ je u pitanju, ne bakterije.

Da nisi možda sušio veš?

Spore buđi su svuda oko nas, a kada se ispune uslovi onda ona krene da se širi. Hlađenje i odvlaživanje jesu uslovi koji joj pogoduju.

Spore buđi su svuda oko nas, a kada se ispune uslovi onda ona krene da se širi. Hlađenje i odvlaživanje jesu uslovi koji joj pogoduju.
Jao brate kako sam se zeznuo za ovu klimu, platio sam je skoro 90k i plus ugradnja, sve me izaslo 1000e, a klima nema funkciju samočišćenja koju ima najbolja klima hisense od 50-60K... Opet kažem ova je odlična ali eto, tako neke funkcije i nedostatak softverske podrške me izluđuju.

Kakvog samociscenja nemas opciju, a te jeftine Hisense imaju?
I kakve softverske podrske?

Samociscenje nema ali ima x fan koji treba da bude ukkjucen u cool i dry modu, da isusuje isparivac da se ne ubudja. To kaze uputstvo.
Apdejt za klimu. Nocas je napolju bilo oko 5c I uhvatio je da modulira celu noc na 190w i odrzava zadatu 23c. Samo sto je na 190w izduv 27.5c pa deluje kao da duva hladno 😀.

E to je vec stvar subjektivne prirode. Neko voli da mu klima nisko modulira i prohladno puse, nekome je ipak draze da se pali gasi ponekad ali da izbacuje vreo vrazduh.
Sto se potrosnje tice u pet deka je.
Ono sto je bitno je da temperatura prostorije ne seta puno.
Probaj koristiti autofan. Vidi da li je to dovoljno da se toplota rasporedi. Koliko znam Gree klime(barem moja) imaju donji prag izduva oko 38c na autofanu.
Jedini problem moze biti ako sama smanji puno pa ce ti se nabit toplota u hodnik. Probas pa vidis.
Kod tebe su izgleda mali toplotni gubici, cim ona sa 200njak wati grije cijeli stan..

Probacu autofan kad zahladni jos malo da vidim dali ce moci da se dobaci do sobe. Gubici su trenutno mali ali ce drasticno da porastu kad padne temp ispod 10c preko celog dana.
Buni me daljinac. Dok klima greje ne mogu da podesim fiksnu poziciju vertikalnog krilca i da je zapamti za sledece duvanje - ne pojavljuje se ona ikonica na daljinskom. Kad ode u stand by onda mogu da odaberem jedan od pet polozaja, konica se pojavi i na svakom duvanju ostaje taj polozaj. Da li brljavi daljinac? Kada preko aplikacije namestim fixnu poziciju takodje nema ikonice na daljincu. Zasto?

Trebalo bi da upamti. Zamijeni baterije, pri tome ostavi malo vani da se resetuje

Baterije nove uz daljinac dobio pre dve nedelje. Nema veze, stavicu neke krstene pa da probam. Ali, dok greje ne mogu da odaberem fix polozaj nego podize i spusta krilca pa gde ih zaustavis. Tada nema ikonice i na sledece duvanj ne pamti polozaj. Malo glupo.

To mi je nesto novo. Kod mog Gree pritisces dugme i sa svakim klikom se pomjeri za jedan stepen. Tu gdje ostavis stoji. Cak i kad se ugasi iz struje vraca u zadati polozaj

Mislim da se i kod mene na Pularu ponaša kao što je @ribolovacr napisao mada nisam skoro pomerao krilca, probaću baš neki dan pa javljam.

Ja na Viola i Amberu Premium imam nacrtan polozaj krilaca na daljinskom.
Identican je daljinski i unutrasnja(osim sto je na Comfortu 18 iste velicine kao Premium 12) na Comfortu kao i na Premiumu, nema sanse da nema polozaj krilaca da se odabere :)
I vertikalno i horizontalno mogu da se nameste i postoje ikonice za tacan polozaj i pali uvek u tom polozaju.
Promena u aplikaciji ne menja nista na daljinskom, cim opet nesto daljinskim promenis, na klimi se setuje podesavanje sa daljinskog i obrnuto.
Ovako imas i za gore-dole, samo jedno krilce:

Poslednja izmena:
Vidis da ikonica polozaja nestane. Kad tako namestim ne zapamti uvek polozaj na sledecem duvanju. Ikonica treba da ostane i izgleda kao zid sa strelicom koja oznacava zadati polozaj vertikalnog krilca. To se steluje kad klima ode u stendbaj. Tada pamti polozaj uvek.
Nije neki problem ali je malo glupo reseno.

Nestane kada iskljucim na tasteru, to znaci da je automatski polozaj.
Ako zaustavis na nekom od ovih polozaja, tu ostane.
Ja sam ovo snimio coveku da vidi u kojim sve polozajima mogu da se podese levo-desno krilca i stalno stiskam dugme na snimku.
Evo ti na Violi, tako stoji i na Amberu i ne sklanja se dok ne ugasis klimu, pa nakon paljenja, opet stoji u istom polozaju.

Prilozi

• IMG_2519.jpeg
    IMG_2519.jpeg
    149 KB · Pregleda: 89
Poslednja izmena:
Kod mene ocigledno nesto brljavi. Ali sam navatao dobar polozaj 😁

Evo, otisao sam do kuce i setio se da ti uslikam bas Amber daljinsk, vidis da su fiksirana krilca skroz ka desno i jedan nivo iznad najnizeg:

Prilozi

• viber_image_2023-11-08_01-47-44-475.jpg
    viber_image_2023-11-08_01-47-44-475.jpg
    139.5 KB · Pregleda: 78
Tako stoji i kod mene sad, stim sto horizontalna nisam dirao.
Poenta je da se ikonica za fiksan polozaj pojavi tek kad stelujes u stand by modu, tj kad ne duva. Kada duva onda zaustavljas krilca u nekom pooozaju i ikonica ne ostaje na ekranu.
Moguce da kod mene nesto brljavi.
Hvala za slike.

Nazad
Vrh Dno