Šta je novo?

Grcka > Srbija slanje para

Monk Psycho

Slavan
Učlanjen(a)
14.05.2007
Poena
350
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 2600k scythe katana; i7 6700
Matična ploča
asrock z77 pro4; hp elitedesk 800
RAM
32;16
GPU
7950; intel integrated
Storage
spinning rust
Zvuk
integrale on both
PSU
seasonic 750w; hp elitedesk 200w
Kućište
fractal design arc xl; elitedesk 800
Monitor
dell p2414h
Miš & tastatura
logitech neka polovna
Ostale periferije
altec atp3
Mobilni telefon
Coolpad Cool S1
Pristup internetu
  1. Optički internet
Slacu pare svakog meseca u Srb. Izmedju 500 do 1000 e. Koji je po vama najjeftiniji i najbrzi nacin za ovakvo cimanje?

Sad sam slao eurobanka > raiffeisen i lepo sam naucio skolu (57e).

Prihvatljiva resenja su mi do 30e.

People I'm open for suggestions. Primary concern is saving money. So fire away...

Otvoriš jos jedan račun i karticu pošalješ u Srbiju... Jedino što se ne mogu euri podizati. Ako se ne potroši, ti podignes sa računa i poneseš u Srbiju

Via RN4x

Otvoriš jos jedan račun i karticu pošalješ u Srbiju... Jedino što se ne mogu euri podizati. Ako se ne potroši, ti podignes sa računa i poneseš u Srbiju

Via RN4x

Radim u Grckoj. Nije mi bas u interesu da kad god nekome prdne da ja moram da pravdam osnov novca, kupujem kartu za dolazak u Srbiju i vadim/nosim 3 drveta papira. Saljem porodici novac dok ne vidim sta ce biti i kako ce se stvari ovde odvijati.
Inace primat je podizanje u evrima.

Da je tako lako ja ne bih ni otvarao temu :d

Western Union online, valjda je iz EZ 5e do 5000e da se salje? Podizanje u EUR.

Radim u Grckoj. Nije mi bas u interesu da kad god nekome prdne da ja moram da pravdam osnov novca, kupujem kartu za dolazak u Srbiju i vadim/nosim 3 drveta papira. Saljem porodici novac dok ne vidim sta ce biti i kako ce se stvari ovde odvijati.
Inace primat je podizanje u evrima.

Da je tako lako ja ne bih ni otvarao temu :d
Na način koji ti je predložen niko neće znati išta.
Tvoji troše sa grčke kartice, koju si im jednom poslao i to je to. Na kraju krajeva, ako hoće samo da podižu, to će biti def. ispod 30e mesečno za te iznose. A kad podignu dinare sa bankomata, neka kupe EUR u menjačnici.

Poslednja izmena:
Western Union online, valjda je iz EZ 5e do 5000e da se salje? Podizanje u EUR.
Upravo tako. Tacnije 4,90e po slanju.
Navedes da je sa plate za odrzavanje porodice i niko te nista ne pita.

TT over 6X

Dobro došao kod mene u Atinu. Za bankarski transfer na žalost mrka kapa, nisu toliko grčke banke krive koliko sam SWIFT. Nisam nikad probao Western Union, umesto toga imam deljeni devizni račun sa ocem u Srbiji i šaljem mu veće sume odjednom umesto malih transfera. Javi mi gde si i gde radiš, verovatno ću imati neku korisnu informaciju za tebe.

Na način koji ti je predložen niko neće znati išta.
Tvoji troše sa grčke kartice, koju si im jednom poslao i to je to. Na kraju krajeva, ako hoće samo da podižu, to će biti def. ispod 30e mesečno za te iznose. A kad podignu dinare sa bankomata, neka kupe EUR u menjačnici.

Sve bi bilo super da mi nisu dusu izvadili dok nisam otvorio racun u banci. A to isto da prolazi i moja zena niti treba niti mora niti ja zelim. Probacu WU, najjeftinija mi varijanta

Dobro došao kod mene u Atinu. Za bankarski transfer na žalost mrka kapa, nisu toliko grčke banke krive koliko sam SWIFT. Nisam nikad probao Western Union, umesto toga imam deljeni devizni račun sa ocem u Srbiji i šaljem mu veće sume odjednom umesto malih transfera. Javi mi gde si i gde radiš, verovatno ću imati neku korisnu informaciju za tebe.

Hvala, bolje vas nasao, a da sam znao da je ovako ne bi ni dosao :d. Sve sam dosad prostudirao tako da znam da je ovo do swifta. Meni je problem sto zelim da izbegnem svaku mogucu vrstu papirologije. A tu mi je jedino WU spas.

Ne mora žena da prolazi kroz papirologiju.
Uzmi još jednu karticu na svoje ime ili u drugoj banci račun na svoje ime itu drugu karticu pošalji porodici u Srbiju.

Da li iz Srbije moze da se salje onlajn u EU preko WU ???

@ -V-O-Y-A-G-E-R-

Zasto da se pati ako mu WU zavrsava posao ???

WU = 12 puta godišnje otići u poštu u kojoj je WU, popuniti formular i poslati pare

Lokalna banka = otići jednom, eventualno 2x, i od tada sve što mu treba radi online

Koji papiri? 5000e salje online preko WU.

A ako dodje do limita, PayPal je cesto jeftinija opcija od SWIFTa ka Srbiji :(

Poslednja izmena:
Prosle godine nije bilo moguce poslati EUR iz Grcke u Srbiju preko WU, tacnije paylinka preko koga ide, cak kada se izabere Srbija na kalkulaciji troskova nije izlazila valuta. Kada se registruje i poveze moglo je ali samo da se podigne u DIN po kursu WU.

5 EUR je za SEPA zemlje, 7 EUR je za ostatak sveta s tim sto za nas ide konverzija po njihovom kursu... Ako je u medjuvremenu proradilo javljaj :)

Prosle godine nije bilo moguce poslati EUR iz Grcke u Srbiju preko WU, tacnije paylinka preko koga ide, cak kada se izabere Srbija na kalkulaciji troskova nije izlazila valuta. Kada se registruje i poveze moglo je ali samo da se podigne u DIN po kursu WU.

5 EUR je za SEPA zemlje, 7 EUR je za ostatak sveta s tim sto za nas ide konverzija po njihovom kursu... Ako je u medjuvremenu proradilo javljaj :)

To mi se sad desava. Zato i pitam.

Ne mora žena da prolazi kroz papirologiju.
Uzmi još jednu karticu na svoje ime ili u drugoj banci račun na svoje ime itu drugu karticu pošalji porodici u Srbiju.

Da znas kakva je procedura otvaranja racuna dobijanja kartice, veruj mi popizdeo bih. A da bi ovlastio zenu, u ovoj banci mora da prodje isto sto i ja (da dobije plavi karton, socijalni broj, da ima adresu ovde, da ima telefon na sebe a to povlaci placanje vize sto i ovako planiram ali samo da sve sredim za sebe, a to povlaci jos 500e troskova za vizu itd.......).

Da se razumemo ja saljem zeni pare ne ona meni. Ako mora 12 puta u wu, koji je iovako pored njene banke, ako ustedimo 600e na godinu dana mislim da ces se sloziti da se isplati.

Poslednja izmena:
Ne znam jel imaju money gram opciju...nešto kao wu ali povoljnije; znam da drug šalje kevi često pare preko iste doduše iz Nemacke.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Zovi ih ... ja sam izabrao Austriju, podesio se EUR sam, prebacio na Srbiju i ostao je EUR.
Ali ne mogu Continue na fonu :)

To mi se sad desava. Zato i pitam.

Da znas kakva je procedura otvaranja racuna dobijanja kartice, veruj mi popizdeo bih. A da bi ovlastio zenu, u ovoj banci mora da prodje isto sto i ja (da dobije plavi karton, socijalni broj, da ima adresu ovde, da ima telefon na sebe a to povlaci placanje vize sto i ovako planiram ali samo da sve sredim za sebe, a to povlaci jos 500e troskova za vizu itd.......).

Ja i dalje ne razumem kako ti ne razumeš da tvoja žena nema nikakve veze sa ovim što ti je predloženo :)

Ti otvoriš ili 2 računa ili uzmeš 2 kartice u svojoj banci dole, gde već imaš račun.
I onda jednu karticu pošalješ svojima. Kartice su na tvoje ime. Banka ne zna da će žena da koristi tu karticu, niti to treba da ih zanima.

Naravno, ako je WU tako jeftin, idi sa njim :)

Ja i dalje ne razumem kako ti ne razumeš da tvoja žena nema nikakve veze sa ovim što ti je predloženo :)

Ti otvoriš ili 2 računa ili uzmeš 2 kartice u svojoj banci dole, gde već imaš račun.
I onda jednu karticu pošalješ svojima. Kartice su na tvoje ime. Banka ne zna da će žena da koristi tu karticu, niti to treba da ih zanima.

Naravno, ako je WU tako jeftin, idi sa njim :)

Kazem ja, ne razumes ti moje muke. Bio sam u Srbiji, otisao u eurobanku (grcka kartica) gledali me kao Talibanca kaze vi nemate racun u eurobanci. Kao sto se zna grckih banaka vise nema u Srbiji. Sa grckom karticom mogu da podignem pare na bankomatu ali samo dinare sto mi ne odgovara zbog kursa i dodatnih troskova. Prioritet mi je da saljem evre i da se evri prime u Srbiji po najmanjim mogucim troskovima. To sa Swift nije moguce. A tek da otvaram drugi racun i da dobijem jos jednu karticu. Pa pre cu ja da snimim nastavak filma "Junior" i da rodim bebu.

Ako moze moneygram ili da nekako smutim wu da bude 5e ima da se napijem :d

@sasa022 eurobank nazalost....

Poslednja izmena:
Ne treba u nasoj Eurobanci nista zena niti ti da radite, vec u Grckoj, u bilo kojoj banci da ti otvoris karticu i tu karticu das zeni :) A na racun te kartice ti uplacujes/primas platu :)

Ali da, jeftinije je da saljes WUom, ako moze.

Da, da, sa stranom karticom ne možeš u Srbiji podizati stranu valutu (doduše, ne možeš ni sa domaćom karticom u drugoj domaćoj banci, koliko mi je poznato).

Ako ne bude bilo druge opcije za slanje, nego druga kartica za ženu, definitivno probaj Curve kartice https://www.imaginecurve.com/getcurve/ (upišeš li ref. kod RMUXL dobićeš 5 funti kredita). Elem, toj kartici možeš kroz aplikaciju da dodaš drugu karticu, recimo svoju grčku, pa da Curve karticu pošalješ za Srbiju, pa sve što oni budu trošili preko te kartice će dužiti tvoju grčku karticu.

Njihove provizije
https://support.imaginecurve.com/hc/en-gb/articles/213537609-Is-there-a-fee-to-withdraw-cash-abroad-

Za iznose preko 200 GBP će ti naplatiti 2% od sume ili 2 GBP, šta god je više, a tu je još i provizija banke čiji ATM koristiš, 5-6 EUR obično. Žena dobije dinare sa bankomata i neka kupi EUR za to u menjačnici. Kažem, ako ne uspeš ni sa jednim drugim vidom slanja.

Ne treba u nasoj Eurobanci nista zena niti ti da radite, vec u Grckoj, u bilo kojoj banci da ti otvoris karticu i tu karticu das zeni :) A na racun te kartice ti uplacujes/primas platu :)

Ali da, jeftinije je da saljes WUom, ako moze.

E to tek nece da moze. Zena mora da prodje istu proceduru :(. Moram da joj platim vizu da je prijavim ovde, da joj izvadim sve papire i socijalno i prebivaliste. A to izadje 500e i minimum 2-3 nedelje posla.

Moneygram online izadje 30e isto kao i da odem u wu licno. Ako uspem da nadjem nacina da zaobidjem ovaj bug sa online wu na konju sam.

Me sad razumete ili i dalje pricam klingonski? :d

Da, da, sa stranom karticom ne možeš u Srbiji podizati stranu valutu (doduše, ne možeš ni sa domaćom karticom u drugoj domaćoj banci, koliko mi je poznato).

Ako ne bude bilo druge opcije za slanje, nego druga kartica za ženu, definitivno probaj Curve kartice https://www.imaginecurve.com/getcurve/ (upišeš li ref. kod RMUXL dobićeš 5 funti kredita). Elem, toj kartici možeš kroz aplikaciju da dodaš drugu karticu, recimo svoju grčku, pa da Curve karticu pošalješ za Srbiju, pa sve što oni budu trošili preko te kartice će dužiti tvoju grčku karticu.

Njihove provizije
https://support.imaginecurve.com/hc/en-gb/articles/213537609-Is-there-a-fee-to-withdraw-cash-abroad-

Za iznose preko 200 GBP će ti naplatiti 2% od sume ili 2 GBP, šta god je više, a tu je još i provizija banke čiji ATM koristiš, 5-6 EUR obično. Žena dobije dinare sa bankomata i neka kupi EUR za to u menjačnici. Kažem, ako ne uspeš ni sa jednim drugim vidom slanja.

Zanimljivo ali opet komplikovano previse.....

Простудирај Еврожиро(Eurogiro).

E to tek nece da moze. Zena mora da prodje istu proceduru :(. Moram da joj platim vizu da je prijavim ovde, da joj izvadim sve papire i socijalno i prebivaliste. A to izadje 500e i minimum 2-3 nedelje posla.

Moneygram online izadje 30e isto kao i da odem u wu licno. Ako uspem da nadjem nacina da zaobidjem ovaj bug sa online wu na konju sam.

Ama opet mi u klin, ti u ploču :)
Ne treba žena da otvori račun na svoje ime, ne treba da ide u Grčku.
Ti otvori ili drugi račun (u drugoj grčkoj banci) ili od svoje banke traži drugu karticu (ako imaš MC, traži Maestro, ako imaš Višu, traži neku drugu Vizu ili MC...
Onda tu drugu karticu daš ženi i to je to. Kartice su na tvoje ime. A ti si već u Grčkoj.

Banka ne zna ko koristi karticu, niti je to bitno. Njima odgovara svakako, jer će ubirati harač.

Ako nema opcije slanja deviza, ovo je elegantan način.

Alternativno, znam da je u Beogradu bila turistička agencija, kanc. im je bio blizu stare železničke stanice, oni su imali kombi koji ide za Grčku. Slao sam neki uređaj za Atinu pre 4-5 godina uz neku simboličnu nadoknadu. Možda bi ti njihov vozač to isto mogao završiti svaki mesec, častiš ga 10e i svima dobro :)

Zbog čega ti supruga ne izvadi Visa internet karticu preko Banke Intesa, ti joj šalješ novac preko paypala i ona ga povuče na tu karticu.
Meni su preko 10 godina u bankama inteze na Novom Beogradu dopuštali da dižem euro direktno sa te kartice na salteru (mada negde traže i devizni račun, pa se prebace euri sa kartice na taj račun i daš izjavu).
Provizija je 4 eura za povlačenje sa paypala.

Ama opet mi u klin, ti u ploču :)
Ne treba žena da otvori račun na svoje ime, ne treba da ide u Grčku.
Ti otvori ili drugi račun (u drugoj grčkoj banci) ili od svoje banke traži drugu karticu (ako imaš MC, traži Maestro, ako imaš Višu, traži neku drugu Vizu ili MC...
Onda tu drugu karticu daš ženi i to je to. Kartice su na tvoje ime. A ti si već u Grčkoj.

Banka ne zna ko koristi karticu, niti je to bitno. Njima odgovara svakako, jer će ubirati harač.

Ako nema opcije slanja deviza, ovo je elegantan način.

Alternativno, znam da je u Beogradu bila turistička agencija, kanc. im je bio blizu stare železničke stanice, oni su imali kombi koji ide za Grčku. Slao sam neki uređaj za Atinu pre 4-5 godina uz neku simboličnu nadoknadu. Možda bi ti njihov vozač to isto mogao završiti svaki mesec, častiš ga 10e i svima dobro :)

Ti i dalje ne shvatas. Nije to ko kod nas ocu da otvorim racun. Ovde (eurobank-a uslovljen firmom da otvorim tu) mora 5-7 papira i to samo mastercard moze da se dobije uz taj racun. I nema druge kartice sem da placam otvaranje i vodjenje racuna sto niti zelim niti mi treba. (ako se ovako nastavi vracam se ja u nasu Tunguziju, tu bar psovanjem resavam dosta stvari. :d).

A i nemam vremena da svaki put jurcam po bankama da bih otvarao racune, dosta mi bilo ova 2 meseca sto sam se cimao

Ne isplati mi se jer gubim tu negde oko 40-50 evra na konto podizanja kesa sa kartice i konverziju....

Da radi wuonline to bi bilo najbolje, mada cu videti da nesto smuljam.

Zbog čega ti supruga ne izvadi Visa internet karticu preko Banke Intesa, ti joj šalješ novac preko paypala i ona ga povuče na tu karticu.
Meni su preko 10 godina u bankama inteze na Novom Beogradu dopuštali da dižem euro direktno sa te kartice na salteru (mada negde traže i devizni račun, pa se prebace euri sa kartice na taj račun i daš izjavu).
Provizija je 4 eura za povlačenje sa paypala.

Kod nas u Pancevu rade 2 Intesa banke i red je da docekas penziju. Visa Karticu vise nemam, vezao sam PP za masterku TB (kakva greska :d).
Iskreno i na ovo sam zaboravio i moram da odem da mi izdaju Visa Internet karticu i da me oderu 800 kinti za nju :d
I zeni bi bilo cimanje posto bi svaki put morala da ide i da ceka u Intezi red da podigne pare (nadam se da ce napokon da stave nove bankomate...)

Sum up, najbitnije mi da pare stignu kao evri u Srbiju i da tako mogu da se podignu. 2stvar da je provizija <=30e (ako je moguce) i trece, ne mogu da se cimam sa papirima svaki put kad vlada donese anti-money laundering zakon da dolecem gde god sam samo da bih popunio papire.
Ovo sve ispunjava Wu samo da vidim da li ako ne online moneytransfer kosta isto.

Jes' komplikovano, sta cu kad nismo u eu.....

Pa I kad budemo u EU, nećemo odmah prihvatiti EUR (niti moći to odmah), tako da ni tada neće(š) biti u prilici da podigne(š) EUR u Srbiji tek tako :)

Pa I kad budemo u EU, nećemo odmah prihvatiti EUR (niti moći to odmah), tako da ni tada neće(š) biti u prilici da podigne(š) EUR u Srbiji tek tako :)
Meni je bitno da mogu da posaljem i da mogu da podignem bez hokus pokus fazona i da znam odma koliko ce to da kosta i zasto

Послато са 6037Y уз помоћ Тапатока

U Grckoj ne moze slobodno da otvoris bankovni racun?
ALo - ja imam racun u Nemackoj, bez ikakve vize. (ne, nije zabranjeno ni za rezidente Srbije - zabranjeno je imati novac na tom racunu, ne i imati racun). Ne moze zemlja EU da zabrani nekome ko ima radnu dozvolu/boravisnu da otvori racun, valjda?

Vidi Ria i Eurogiro koliko kostaju stvarno. Moguce da je jeftinije dosta i od WU offline, posto vam WU sajt zeza ;)

• Like
Reagovanja: M J
Nazad
Vrh Dno