Šta je novo?

Grand Theft Auto V

Nema sanse da bude ista prica za hardverom kao 2008, 5 godina kasnije primarni target su i dalje iste konzole iz 2008, a PC je od prosecnog DC na 2.66 GHz C2D, dosao na quad core i5 na 4.2 GHz, sto je efektivno bar 300% vise CPU snage... a ondasnje grafike su bile Radeon 2x00 serije 256 mb ram-a... spram 6 i 7 serija, neporedivo...

ondasnje grafike su bile ati 4xxx serije, i bez 1gb rama nisu mogle da guraju igru nikako

ondasnje grafike su bile ati 4xxx serije, i bez 1gb rama nisu mogle da guraju igru nikako

Totalno netacno! Imao sam phenom II x2 sa nvidia 9600gt 512 vram, 2 giga ram i igra je radila veoma lose. Otkljucavanjem druga 2 jezgra i dodavanjem jos 2 giga rama sa istom grafom moze komotno da se igra na medium-high podesavanjima 22" native rezoluciji uz par commandline "tvikova" i da pritom izgleda skroz ok. Gta IV najvise trazi cpu pa zatim ram i gpu. Ima fps padova ali do 19 max, prosek je 25 fps-a sto je po meni sasvim ok za normalno igranje.

pa i nije bas zwobot, imam x6 i 5750 1gb, i neradi nesto specijalno dobro, naravno gta iv i zadnji pec 1.0.7.0 (a da ne govorim ako pokusas enb da ubacis za to ti treba zmaj od graficke..), radi ono ok, ali tacno se oseti pad fps-a, daleko je od neigrivog ali nije to to a hardver je dobar, pa mi objasni sto je to tako.. :D
sto se tice petice, nek radi ko max payne 3, i zadovoljan sam, posto i za njega sam zinuo kad sam video system req, ali je radio super, nznm tacno fps, ali iznad 30 je bio..e sad vi meni moz da kazete to nije rage engine to nije ovo ono ja kazem samo, ako tako bude odradjen super, ako ne nista, medium low negine, a mozda i neka graficka padne ili xbox do tad..

Poslednja izmena:
Meni mnogo bolje radi na 1.0.4.0. Igra vise voli Intel & Nvidia-u. Igra kada je stock trazi sirovu snagu CPU-a i rama, a grafika moze i iz srednje klase. Tek kada se ubace iCenhancer, ENG i ostali modovi, pocinje da trazi i sirovu snagu GPU-a.

[YOUTUBE]ubSvdNAaQ6Q[/YOUTUBE]

:p

Dabogda im rylodovale sve konzole u studiu..

Ma hoce sigurno, nego nas malo ..

BTW A da.... Da Bog da im ukrali i zapalili celu isporuku diskova za konzole :D

Ja koliko znam i PS3 i kutija su "razbijeni". Onda mi nije jasno po kom osnovu izbegavaju da izbace PC verziju za koji misle da je leglo piratizovanih igara i igraca ?

Kultura dobrog dela konzolasa je prilicno drugacija, narocito na zapadu, pa vecina ne zeli da se bakce piraterijom, a mnogi cak i ne znaju za pirateriju na konzolama. I pored krize i dalje je mnogo relativno dobro stojecih porodica / (casual) igraca kojima nije problem da pljunu kes za svaki hit u najavi, a narocito ne za GTA, CoD i slicne na koje se klinci opasno loze, tako da za ovakve igre nema zima sto se prodaje tice.

Ja koliko znam i PS3 i kutija su "razbijeni". Onda mi nije jasno po kom osnovu izbegavaju da izbace PC verziju za koji misle da je leglo piratizovanih igara i igraca ?

Plate ih M$ i Sony za vremensku eskluzivu...

Konzolna publika nece kukati cak i ako je frame rate los i rado ce dati 60$ za igru.

Zato zinat nece da izdaju za pc, a mi dzaba palamudimo ovde na 28 strana. :D

Ne mogu da verujem da se premisljaju za PC? Pa trebali su i RDR da izbace i na kraju nista nisu uradili, a toliko ljudi bi to zaigralo na PCju. Eeeee... Dabogda im ispali svi zubi, osim jednog, a taj ih boleo u narednih godinu dana.

Poslednja izmena:
RDR im nikad necu oprostiti, jedna od najboljih igara ikada i oni je ostave kao exkluziva za konzole. Ako im se ponovi ista prica i sa GTA bice definitivno najomrazenija izdavacka kuca na PC sceni.

Ne postoji GTA koji nije izašao za PC, naravno da će izaći, samo je pitanje vremena.

6 meseci cekanja u odnosu na konzole je minimum, ja se nadam da nece vise od 6. Al videcemo jos. Po meni je i to bezobrazluk, al bolje ikad nego nikad. :)

Mozda izadje ono standardno Septembar oktobar (tako je uvek GTA izlazio za PC a IV cak Novembar ) :-D

Malko si omasio. Evo ukratko pregled datuma.

------------konzole----------pc
GTA 3 -- 22.10.2001. - 20.05.2002.
GTA VC- 29.10.2002. - 01.05.2003.
GTA SA- 26.10.2004. - 07.06.2005.
GTA 4 -- 29.05.2008. - 02.12.2008.

Poslednja izmena:
Poslednji put kad sam ih uzeo u ruke, umalo ne izgubih oči od mutnih tekstura, lošeg draw distancea i niske rezolucije.. kreneš da se penješ uz stepenice, a ono ivica nema AA...reko, aj nazad u bure s kupusom

Poslednja izmena:
Pa zavisi sta ko ocekuje, vidis da lik ima sli gtx670, sigurno ih nije kupio da bi popunio profil nego da svuda odvrne ultra sa max AA i MSAA.
Ja ne igram cesto igre ali kad vec nesto instaliram hocu da to bude na veoma visokim detaljima sa bar 2xAA, zato i ne volim konzole a cak i ako imam relativno jeftinu gaming konf. mogu da ocekujem mnogo bolju grafiku nego na nekoj konzoli ;)

A GTA V kad izadje-izadje, bar sto se mene tice, ne cekam nista posebno, da izadje na prolece za pc dosta ljudi bi kukalo na zahtevnost itd, ako nista drugo jedno 6-8 meseci kasnije ce ove aktuelne jace gtx6xx i 7xxx graficke biti mnogo jeftinije jer ce biti prilicno matore a nece imati vecih problema sa ovim naslovom (npr gtx660/ti 7850/70 i jace).

Nazad
Vrh Dno