Šta je novo?

Gran Turismo 6 (GT6)

Poslednja izmena:
Ceo dan vozim kamion, a nocu volim da se opustim uz istoimenu igricu. Vikend i nemam.

gPs3V.jpg

Baci pogled na SK forum, jedno 10, 15 ljudi u ETS2 temi voze i u stvarnosti kamione.. :)
Ne kapirate da u voznjama, sto realnije = sto zabavnije, jer ima smisla.. odnosno tako je onima koji provale taj fazon i nikad se ne vrate na ista iole arkadnije..
Nije bilo boljeg osecaja dok sam vozio LFS u njegovom vrhuncu, dodju NFS klinci, greskom skinu LFS umesto NFS :D i upadnu na server i krse sve redom, voze u kontra smeru, ukazes mu u cemu je fora i da vidis koja transformacija.. cima posle ljude da ostanu s njim na serveru, da mu pokazu fore, gde gresi, gde moze da skine vreme.. nema nazad posle :) Ili GTA zezanje po gradu, ili HC, izmedju ne postoji :)

Poslednja izmena:
Po meni je jednako dobra stvar vrhunska simulacija i vrhunska arkada koja ima smisla. I to drugo uopste nije lako napraviti.

Po meni je jednako dobra stvar vrhunska simulacija i vrhunska arkada koja ima smisla. I to drugo uopste nije lako napraviti.

Voleo bih da mi navedes jednu koja se pojavila u zadnjih 10 godina, a da moze da se svrsta u ovu kategoriju?... :)

Ja jedino cega mogu da se setim a da nije GTA, je NFS: Porsche Unleashed, doduse to je bio period pre nego sto sam otkrio volane i simulacije ali je definitivno imalo smisla i vrhunska je igra bila.
A kruzne trke i arkadna fizika, po meni to ne treba da postoji.. ne vidim poentu.

edit: lazem, i dalje mogu da sabijam na tastaturi CMR2 i 4.. Al opet to nisu kruzne staze nit trkanje..

Poslednja izmena:
Pa za igre o kojima se ovde priča, tj. za standarde današnjih igara jesu hc simulacije...

u tom slucaju dodaj i farmville u tu grupu vrhunskih hc simulacija..:cigar:

Ja se slazem sa Borisom oko putica i livadica u Gran Turismo. Pominjao sam to pre koju godinu i naravno docekan na noz... ako vec ne moze da bude racing sim bolje onda nesto kao TDU da se vozikas okolo. Upravo to i jeste poenta Euro Truck Simulatora, igra neverovatno opusta, cak ti se i prispava ali ne zato sto je dosadna nego sto udjes u zen stanje.

prvo, ko ne bivoleo da ima sto vise staza (sto kruznih, sto putica)? :)

drugo, jel ima neko ifnormaciju koliko kosta (i $ i vremena) da se skenira 1km puta/staze? mada, mogli bi da ubace neki vrhunski editor pa da ljudi sami prave. u trekmaniji npr (sto je i odgovor na poslednji quote ovog posta), najbolje staze su uvek pravili igraci..

trece, nemam ja nista protiv "zen igara", ali predstavljati to kao vrhunac (hc) gejminga.. mislim, da ne komentarisem dalje :). neko iznad rece da smo se uvatili etc-a da prozivamo blabla.. probao sam malo keca, vozio jedno pola sata i reko dosta je, nije ovo za mene. posle toga nit sam pratio sta se desava sa etc1 nit sa etc2, dok se nije pojavio boris da pljuje i nalazi manu svemu sto postoji, a argument mu je truck simulator

Pa ne, interesantno je vase interesovanje odnosno polu-interesovanje, sad majke mi zesce ima smisla koristiti izraz vikend konzolas :) Jer odlicno opisuje taj fenomen.. Nista ne igramo konkretno, daj samo nesto da kazemo da smo odigrali, moze i to sa automobilima, to, tamo.. daj 200 grama :).

kad si se vec uvatio za vikned konzolasa izraz. aj smisli neki sa one igrace koji nista ne igraju jer ih boli glava od jedne polovine igara, a u drugoj nalaze dlake u jajetu :D

I ko kaze da sam strucnjak, ukazujem na to da pogresno igrate ovo, odnosno sa tim interesovanjem za automobilizmom i trkanjem za vas nije voznja sa kruznim stazama..

aha, znaci ako me ne zanimaq da se trkam sa drugim ljudima, menjam gume i dolivam gorivo, za mene nisu igrice sa kruznim stazama? znaci da otkazujem planove da idem na ring i da se provozam monakom? :(

Voleo bih da mi navedes jednu koja se pojavila u zadnjih 10 godina, a da moze da se svrsta u ovu kategoriju?... :)

kad si se vec uvatio za vikned konzolasa izraz. aj smisli neki sa one igrace koji nista ne igraju jer ih boli glava od jedne polovine igara, a u drugoj nalaze dlake u jajetu :D

Moze 'konkret igrac'? :D Necu na silu da prelazim kraljice samo da bi se reklo da igram nesto :) Zato mi i treba nesto konkretno cemu cu da se posvetim, bilo to pola sata jednom u tri dana, nebitno.. Ako je to jedan online fps i jedna voznja, meni dosta..

aha, znaci ako me ne zanimaq da se trkam sa drugim ljudima, menjam gume i dolivam gorivo, za mene nisu igrice sa kruznim stazama? znaci da otkazujem planove da idem na ring i da se provozam monakom? :(

Igras sta hoces, samo hocu da kazem da je ogromna steta da nikad ne overite i tu stranu voznji, znam da su volani sad bolesno skupi i to je zlocin, ali previse je dobar fazon jer ne mozes da uporedis ni sa jednim drugim zanrom, sve one mogu biti teske i realne ali opet veze nemaju sa stvarnoscu iz prostog razloga sto ne radis fizicki ono sto bi radio.. ne furas pusku krecuci se, vec sedis..
I za Ring opet moras da poznajes racing pravila iako se ne trkas ni sa kim, ali verovatno iskustvo nije tako dobro koliko mislimo, vozio bi van trkacke linije, da bi prolazili ovi koji su brzi od tebe i dolaze tu cesto, puna je staza non stop i vise bi gledao u retrovizor kako bi se sklonio nekom nego ispred sebe :) Ne kazem da ne bi overio, ali malo gubi poentu ako bi non stop vozio pogresnom stranom staze i totalno kontra od onog kako bi trebalo.. :)

@kimi: Sad mi je jasno zasto Risbo skoro nikad nije isao sa nama u kafanu kad smo ga zvali..... Dok smo se mi ozderavali, covek je kilometre i kilometre prelazio.... :d
@Risbo: Mislim da ti gajis odbojnost prema GT serijalu od trenutka kad su ti RankoSD i Driver objasnili neke stvari online..... :d
I koliko se secam, Kimi je imao volan pre nego ti, ali ajde, neka stoji tvoja tvrdnja da mi vikend konzolasi ne znamo nista......

Zar nije Kimi skoro nabavio neki G25, koji skuplja prasinu? :) Ja se druzim s njima od 2004-e ako cemo da se gadjamo godinama :p

Nije bilo nijedne ozbiljne trke tu u GT5, sve je to bilo ono, neko se okrene, ajde da ga sacekamo, i ostale vikend zabave :D :p

Poslednja izmena:
Igras sta hoces, samo hocu da kazem da je ogromna steta da nikad ne overite i tu stranu voznji, znam da su volani sad bolesno skupi i to je zlocin, ali previse je dobar fazon jer ne mozes da uporedis ni sa jednim drugim zanrom, sve one mogu biti teske i realne ali opet veze nemaju sa stvarnoscu iz prostog razloga sto ne radis fizicki ono sto bi radio..

Ako si ti provalio simulacije i volan pre "3 godine" ne znaci da niko od nas ovde to nije vozio ozbiljno, volanom, i pre mnogo godina, verovatno pre nego sto si ti kupio prvi komp :) Poslednje cemu sam dao shansu su bili GTR i GTR2, i online i u lanu i to je tek smor nevidjeni, za*ebes se jednom na 20 krugova, bolje da ustanes i odes na pljeskavicu, a jos ako se to desi u drugom krugu :d LFS i ne racunam, to je simulacija izmishljene realnosti u beta fazi :d Probao gomile trka i svaki put se smorim posle prve (I ne moram da vozim celu ligu u shatro Puntu da bi znao da mi je to smor :)).

Ono sto je nelogicno u celoj prici je to da ljudi koji uglavnom voze simulacije (a upoznao sam ih gomile jos od 80ih godina na F1GP na Amigi), nemaju mnogo iskustva, niti znaju mnogo o pravim automobilima, i nekako ih ne interesuje mnogo da sednu u pravi auto na pravoj stazi, a uglavnom ce pored ovakvog izbora automobila kupovati dizele, sto govori o tome da su oni tu zbog svega samo ne zbog simulacije neke realnosti :)

Zato je meni prvo bitno da tu postoji pravi automobil, koji u realnosti kida i koga je uzivanje voziti, na pravoj stazi, a sad ako nema pravog trkanja, ebiga, u igrama gde ga ima izbor automobila i staza je kriminalan, jer su i to radili programeri, ne oni koji poznaju autosport...

Poslednja izmena:
Ono sto je nelogicno u celoj prici je to da ljudi koji uglavnom voze simulacije (a upoznao sam ih gomile jos od 80ih godina na F1GP na Amigi), nemaju mnogo iskustva, niti znaju mnogo o pravim automobilima, i nekako ih ne interesuje mnogo da sednu u pravi auto na pravoj stazi

To ko oni sto igraju army simulacije i arkade i loze se a ne mogu da se krecu od debljine i umrli bi pri pokusaju radjenja skleka :d

Poslednja izmena:
Da znaš da jeste.

..ali juce :p

Evo ovde kod nas u Dohi ima onaj gt simulator u key4 marketima , juce sam imao prilike da provozam nissan gtr endurance verziju koju voze na gt academy , a staza je nurburgring ( f1 varijanta ).

Sudeci po ovome (gt6 promo neki) fizika je totalno promenjena za taj auto , ali totalnoo... Vozio na g27 volanu , bez pomagala.
Auto se stvarno ponasa kao divlja zver , ali je stabilan ako znate sta radite.
Grafika je malo ispreglanija , zvuk je isti bar za taj auto. Menu je izmenjen.

Inace , mnoge igre imaju dobro skinut zvuk motora automobila , ali ovde mislim samo na aute iz serijske proizvodnje.
Sto se tice trkackih verzija , programeri bi trebalo da se poubijaju masovno...
Ovo ovde je gt grad , posto je zemlja prebogata , na jednom parkingu mozete videti side by side maserati gran turismo , ferrari 458 italiu , avantadore i gallarde ( mislim da je bio cak i reventon ... lamborginiji naravno) ...sls amg-a pun qrac sa brabus varijantama , ... sve sam video osim veyrona , koenigsag-a i pagani zonde... SVE.... i cuo naravno :)

ali samo mali broj istih iznutra (nissan gtr , camaro-e , aston martin dbs i v8 vantage i porsche carrera S)...

sada se samo ceka ps4... pa se mozda uzme i trustmaster rs500

Sad ce Microsoft da kupi random F1 vozaca, ne kapirajuci uopshte poentu price :)

Opa, živi se u Dohi :)

Nego sta.. Dosadilo mi "Prokletije" i njeno svakodnevno sivilo :d
Fizika je kao sto rekoh , dosta bolja , gume se vise osecaju kao gume i oseca se kao da se nesto desava sa njima , kao da se deformisu.
Isao skoro svaki dan za vreme pauze da provozam neki krug po Ringu , poceli da me zezaju tamo zaposleni , donose posluzenje i podesavaju sat po mom dolasku :d

Jel to neka specijalna verzija GT samo za taj simulator? Koliko sam uspeo da vidim GT 6 bi trebalo da se pojavi tek krajem godine za PS3!?

Pa nije specijalna verzija, nego demo, postojao je jos od GT2 :)

Aha. To nisam znao, tj da je izasao demo :) Dobro, hvala na odgovoru.

Demo je jos pre 4 meseca izasao, trenutno se ne moze igrati jer je istekao. :(

To je bio vise kvalifikacioni demo za GT Academy, u poslednjih par verzija GTa postojalo je uvek nekoliko demoa za razne upotrebe, jedan obavezno sa Nordschleife...

Izaslo novih informacija u vezi GT6, lista novih vozila, itd:
http://blog.us.playstation.com/2013/11/04/full-gran-turismo-6-game-details-new-trailer-revealed/

Ovo je posebno zanimljivo, GPS-om snimite neku putanju, i to se moze automatski pretvoriti u stazu u igri :)
The technical innovation in the game also extends to hugely ground-breaking technology that will see in future updates a new game feature known as ‘GPS Logger’. The GPS Logger will employ the GPS function of your phone or tablet and Gran Turismo’s in-game Course Maker to recreate your everyday school run or work commute as a circuit – the trip to college or work will never be the same!

Ko rece da je ovo samo bedni update GT5 :)

:Klanjanje

Nazad
Vrh Dno