Šta je novo?

Gran Turismo 5

Boris Lozac je napisao(la):
A ti si Pencha, Pancha? :) Dobar si.. ;) Zato sam i rekao nemojte racing, jer znam koliko je tad tek loshe.. :)
Nemoj ni da pokusavas te trial-e sa stock automobilima, moras da ih 'tjunujes' :)
Taj sam ;)
Ma trial sam samo probao da vidim u cemu je fora ne da bi obarao rekord, znam da uvek ima freak-va koje ne mozes stici.

Falcon je napisao(la):
Bila dobra vožnja sinoć, koliko sam pizdeo na onaj Suzuki Swift toliko sam uživao u napetosti.
Ja sam prsao od Suzukija i one voznje po felnama, kliza kao lud. Tu sam sve zivce pogubio. Em kliza em nece da ubrza nikako... Vi ste se ludo zabavljali tu, gledao sam vas. Kao Boris i ja u SLS na ringu, sve vreme ga gledam u retrovizoru do onog poslednjeg pravca blizu cilja i vidim njega kako mi draftuje i smorim se jer znam da ce isped mene izaci, probao malo da se izvadim kasnim kocenjem ali mi trava uhvatila tocak, zanesem se i Boris prvi :p

4 od 5 krugova Boris mi je bio na zadnjem braniku, a onda sam uleteo preširoko u jednu krivinu i posle nisam mogao da preteknem Borisa a da bude fer preticanje (bez zakucavanja i izbacivanja sa staze).

Kako mocna igra, sinoc sam k'o budala igrao 7h bez prestanka i nisam osecao noge :d

Nego, kako da dodjem do onih a-spec automobila kojih nema u dealershipu?

Traži u polovnim automobilima, a sa novim patchom imaš i online polovne automobile ali ih ima jako malo i ne menjaju se koliko sam primetio.

Ako baš zapneš, javi koji ti auto treba, pozajmiću ti ;)

Trazio sam ali ima samo 15tak automobila, mislis na used cars dealership ili?

U used nemas sve automobile, vec samo one koje ti igra ponudi.
Pogledaj i online used dealership, tu obicno moze da se nadje ono sto ti fali(tamo sam recimo nasao polovni Lamborghini koji mi je falio za event).

used car dealership ti funkcionise i offline i refreshuje po 6 automobila nakon svake trke, prectice-a, licence...

a online stoji do odredjenog datuma (bar ja tako mislim) pa se ili dodaju novi ili menjaju ovi koji su sada :)

fora je da ce ti retko zatrebati auto iz dealershipa ili polovnjaka ako budes prelazio redom (i uzimao zlata i srebra, psoto bronza daje neke utesne krsine) , prvo licence (na kojima mozes osvojiti gomilu dobrih automobila) a posle i sam a-spec.

Poslednja izmena:
Falcon je napisao(la):
4 od 5 krugova Boris mi je bio na zadnjem braniku, a onda sam uleteo preširoko u jednu krivinu i posle nisam mogao da preteknem Borisa a da bude fer preticanje (bez zakucavanja i izbacivanja sa staze).
Provalio sam da Boris to na iskustvo igra, dobio je sve sinoc trke ali zasluzujuci nasim greskama :) Zalepi se za branik i ne pusta do kraja, ceka gresku.
Doduse mi smo vozili i pricali telefonom :d

U used nemas sve automobile, vec samo one koje ti igra ponudi.
Pogledaj i online used dealership, tu obicno moze da se nadje ono sto ti fali(tamo sam recimo nasao polovni Lamborghini koji mi je falio za event).

Kako da dodjem do online used dealership? Imam samo used cad dealership i online collectionar dealership :(

Kako da dodjem do online used dealership? Imam samo used cad dealership i online collectionar dealership :(

I mislio sam na Online Collectors Dealership(ili kako se vec zove :)).
Steta je sto ne postoji pravi online dealership gde bi ljudi mogli da prodaju automobile koji im ne trebaju.

Aha, e ***, posto ima samo 12 automobila u ponudi :( A koci me da predjem onaj beginer a-spec sa lightweight automobilima.

Aha, e ***, posto ima samo 12 automobila u ponudi :( A koci me da predjem onaj beginer a-spec sa lightweight automobilima.

Javi koji ti tacno model treba ako mozes.
Ako se ne snadjes do veceras, pogledacu sta od automobila imam koji zadovoljavaju uslove, pa cu ti pozajmiti ;).
Ostavi samo psn id.

Light Weight K Cup (3 races)

- Race Type : Single
- License : N/A
- Tyres : Normal or Sport
- Length : 3400mm or below

Tracks :
  • Motorland (4 laps)
  • Tsukuba Circuit (3 laps)
  • Beginner Course (7 laps)

Observed AI Opponents :
  • Daihatsu Copen Active Top '02
  • Daihatsu Cuore TR-XX Avanzato R (J) '97
  • Daihatsu MOVE Custom RS Limited '02
  • Honda BEAT '91
  • Honda BEAT Version F '92
  • Honda BEAT Version Z '93
  • Mazda Autozam AZ-1 '92
  • Mitsubishi MINICA DANGAN ZZ '89
  • Nissan PAO '89
  • Suzuki ALTO LAPIN Turbo '02
  • Suzuki ALTO WORKS SUZUKI SPORT Ltd.
  • Suzuki Cappuccino (EA21R) '95
  • Suzuki Kei WORKS '02
  • Suzuki WAGON R RR '98

Other Eligible Vehicles:
  • Autobianchi A112 Abarth '79
  • Daihatsu Copen Detachable Top '02
  • Daihatsu Midget '63
  • Daihatsu Midget II D-Type '98
  • Daihatsu MOVE CX '95
  • Daihatsu MOVE SR-XX 2WD '97
  • Daihatsu MOVE SR-XX 4WD '97
  • Fiat 500F '65
  • Fiat 500L '69
  • Fiat 500R '72
  • Ginetta G4 '64
  • Honda LIFE STEP VAN '72
  • Honda N360 '67
  • Honda S500 '63
  • Honda S600 '64
  • Honda S800 '66
  • Honda TODAY G '85
  • Honda Z ACT '70
  • Mazda Carol 360 Deluxe '62
  • Subaru 360 '58
  • Suzuki ALTO WORKS RS-Z '97
  • Suzuki Cappuccino (EA11R) '91

Prize Money : 2,000 / 500 / 400 / 300 / 200 / 100
Prize Car : Ginetta G4 '64

Mora da imaš bar jedan od ovih automobila medju polovnim...

Koji pogled koristite dok vozite? Ja sam u pocetku stalno koristio cockpit ali kod vecine automobila mi je jako nepregledan, kao da sedim na zadnjem sedistu, kasno vidim krivine. Sada se navikavam na haubu i to mi deluje najblize pravom pogledu, a mnogo je pregledniji...

ja preporucujem svima kokpit kameru, ali zoom-ovanu :)

prvo, sto sve dobija prirodnu dimenziju , a drugo sto je rezolucja dashboarda sa instrumentima veca (valjda zbog ne moranja da renda veci deo kokpita pri default kokpit pogledu) pa se i nema potrebe za hud-om.

Provalio sam da Boris to na iskustvo igra, dobio je sve sinoc trke ali zasluzujuci nasim greskama :) Zalepi se za branik i ne pusta do kraja, ceka gresku.
Doduse mi smo vozili i pricali telefonom :d

Pa kad ste stavili start trke po najsporijim vremenima iz practice-a, pa uvek poslednji krecem :D :p Bili ste fer ali i par puta onako preticanje sa prekasnim kocenjem i izguravanjem ali verujem da nije bilo namere ;) (ne znam da li si cuo kad sam legao na sirenu na Ringu :D ), ne znam kakvo vam je prethodno iskustvo sa trkanjem cim ste se smejali na Suzuki Swift (jer kao sto je Falcon video, cesto su najzanimljivije trke upravo sa sporim fwd automobilima), ali super ste bili, bila je kvalitetna online sesija :)
Da, i malo daju kinte za prvo mesto, za prvo mesto na Ringu sa SLS-ovima sam dobio oko 6.000, a posle na Tsukubi svaki put po 5.000..

Koji pogled koristite dok vozite? Ja sam u pocetku stalno koristio cockpit ali kod vecine automobila mi je jako nepregledan, kao da sedim na zadnjem sedistu, kasno vidim krivine. Sada se navikavam na haubu i to mi deluje najblize pravom pogledu, a mnogo je pregledniji...

To verovatno sve zavisi od osobe do osobe i sta je njemu percepcija realnog.. vidjao sam milion debata na tu temu. Jednostavno, meni je kokpit najrealniji jer vidis one delove automobila koje bi video u stvarnosti (A stub, kontrolnu tablu, haubu.. imas slepi ugao) i stoga nijedna kamera ne moze to da docara tako.. Uvek je bilo argumenata da je to 2D ekran i da ti kokpit samo bezveze zauzima pola ekrana itd, ali nijedan argument mi nije bio dovoljno ozbiljan da mogu da kazem da je neka druga kamera realnija..

Poslednja izmena:
joj kako me nervira igra:mad: veliki sam fan gt serijala ali brate zakomlikovo nam je zivot ovaj driverov ortak yamauchi:) jbmty japanske automobile kad sve vozim sa audijem i zondom, na misice sam dosao do 25 levela ali nesam zavrsio neka takmicenja na expert-u one clasic race cars i all stars. ubise me minolte i nisani racing koji nema da se kupe. Ima neko ideju kako preci? Za ljubitelje online voznje nik mi je stilgarfrombg.

Prvo u B-specu osvojis Furai(NR-A Roadster Cup koji predjes sa Roadsterom, to moze da se kupi :)), pa sa njim u A-specu(Like The Wind) osvojis Minoltu.

Poslednja izmena:
DSC05988.JPG

Danas sam od jednog frenda dobio X1 na test, pa sam ga malo isprobao na slajfringu:
gume R3
downforce na max
vreme 4:04
Vozio sam samo jednom posto sam morao odmah vratiti auto.
Samo jedna stvar skoro je nemoguce voziti sa R3 gumama i punim danforsom na volanu od 900 stepeni, pa sam morao prebaciti volan u mod od 200 stepeni.

Poslednja izmena:
to je inace razlog zbog koga na g25 uopste ne vozim automobile jace od 650bhp... :) Taj ugao rotacije.

e da , pocela nova sezona top gear-a , i pogodite sta je odma` bilo u najavi :d

Capture1-1.png

Capture2-1.png

Da, nesto su se bas navrzli, i tokom epizode kad su trazili gde da jedu svi su hteli "Balkans" :D

Poslednja izmena:
imas na torentima , pastuj - Top Gear S15E07 - America's East Coast Special , i nadji onaj sa najvise seed-ova :p

Moram i ja to skinuti.

Poslednja izmena:
Pa vozikali su i Yuga ranije :)

Jeste primetili razliku u ponasanju automobila i guma online i offline? Izgleda da su offline uvek zagrejane na idealnu temperaturu, zato se uvek zacudim kad odem Online i understeer me urnise.. Defintivno ima neke razlike i u fizici, vidim da mnogi pokusavaju da dokuce u cemu je fora ali se svi slazu da stvarno ima razlike. Takodje Online je izgleda nemoguce prevrnuti auto iz nekog razloga..

Poslednja izmena:
Nova prinova.. odlican za voznju.

esprit1.jpg

esprit2pc.jpg

Vrh Dno