Šta je novo?

Gran Turismo 5

Btw, da li iko oseca razliku u fizici izmedju izmisljenih i pravih staza? Mnogo mi arkadnije deluje voznja na izmisljenim stazama, ne znam u cemu je fora.. kao da je uvek ukljucen Skid Recovery Force. Totalno mi je neprirodno kad auto prokliza, kao da je uproscena fizika na njima..

Mislim da tripujes. Ja sam se puno vozikao sa hrvatima pre neko vece bas po izmisljenim stazama (neki od njih su znali samo te iz gt2) i fizika je potpuno ista.

Jedina je razlika sto su te staze dosta shire i odaju onaj tupav osecaj da "gde bre ima ovakav put ili staza" , pa ti se zbog toga cini verovatno da je prostija fizika. :p

Mozes da napravis mali test - uzmes ili z06 ili onaj ruf ctr , pa probaj neke stvari za koje znas da ce sa njima funkcionisati na pravim stazama :)

edit: e da jel ima neko slucajno neki german touring race car??? samo da pradjem onaj sampionat i vracam odma` :D
mogu da pozajmim neki reli auto (za one koji jos nisu pokidali reli special-e) , imam lanciu delta s3 (464bhp , 900kg) i premium focus st `06 (310bhp , 1100kg) , onaj koji ima na arcade mislim a kosta 950 000cr u dealership.

Poslednja izmena:
Nisam ih sve vozio, ono malo iz licenci i par trka.. uglavnom, na Trial Mountain-u mi je katastrofa recimo, mozda i zato sto je ultra glatka staza, ali sam vozio sa hrvatima preksinoc na njoj, SLS sa Racing Hard gumama i Trial Mountain :d njima se toliko svidelo da su samo repeat stiskali, ja sam ih kulturno pozdravio i otisao :)

Pa fora je u stazi, to su staze prenesene iz GT2 i koliko se ja secam identichne su samo upscaleovane na HD, a to se vidi i po teksturama i modelima iz vremena Kantera :d, zato na tim stazama nemash onaj osecaj kao na ovim modernim skoro napravljenim koje su i na najravnijim delovima grbave jer su mnogo detaljnije uradjene.

Poslednja izmena:
neke staze su neverovatno dobro uradjene. Ring , recimo , mogu da se kladim da je sam put laserski skeniran (vidi se kada vozite po mraku, svetla obasjavaju svaku neravninu na stazi).

@ Boris - ja sam sa njima vozio z350 superlageru i gallarda sa sports hard gumama pa je bilo zanmiljivo. a sls cim vidite da neko vozi zamislite mene iza njega kako mu trubim i blickam svetlima i vicem "NOOOOOB" (preko headseta) u ritmu pritiskanja sirene :d

Prvo smo vozili ring sa istim automobilom, na istim Racing gumama, i tu je malo normalniji, ali preterane su ove gume za takav auto, igra postane arkadnija 3 puta.. i tu sam ih ostavio za minut :d
Ali na Trial Mountain sa tim gumama je katastrofa, tramvaj :)

Marko, koji ti PSN uopste koristis od ona dva?

Poslednja izmena:
Lozacu, ajde bre sedi jednom u auto, previse se opretecujes sa tim da li je nesto arkadno ili ne. Jel to znachi da ako recimo na mini morisa stavish slickove, taj auto vishe nije sa ovog sveta ? :d:d

Jedno je to da li je on dobar, ili interesantan za voznju, a drugo da li je realno. Evo ja sam Vspeca za neku trku morao do daske da nagruvam, i nisam mu ni stavio Racing gume, ali je uzasan za voznju, understeeruje, volan neprecizan, snaga tamo gde mi najmanje treba, itd, totalna suprotnost od stocka. Zato i postoji neki tamo japanac sa 40 godina iskustva da napravi auto kako treba :d, nije dovoljno samo nabacati sve najvece, najskuplje i najjache da bi automobil bio dobar...

Poslednja izmena:
Dobro, pogresno sam se izrazio, manje je zanimljivo za voznju... dosta manje :)

Btw, Inside Sim Racing Review (prvi deo).

Mozda su geekovi ali su vrh isprozivali sve ostale reviewove :)

[YOUTUBE]ZkavE6EyU_4[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Marko, koji ti PSN uopste koristis od ona dva?

MARKO_GT_SERBIA , samo taj je za gran turismo ;)

bas gledao sad ovaj review i smorio se negde na pola , kada sam video one trial mountine i forest bullshitove.
treba nekom lancia delta S4 `85 rally car , 464bhp , 900kg, imam duplikat ? :p

Kako se glupiraju pa to je strasno.. Navodno i na novim kolima mozes da zamenis ulje i dobijas 5 konja vise. Takodje, dobijas vise konja posle nekih 1000, 1500 predjenih milja sa tim automobilom dok se kao ne razradi.. :wall: Tako da vremena krugova postaju relevantna u pm.. kako volim ovo jurenje realizma na apsolutno pogresnim mestima.

Da, umesto da bude realno tamo gde tebi treba :d

Daj bre.. i*iotizam. Jel mi i vozac 'stari' pa su mu sporije reakcije posle nekog vremena? Dobra je ideja za 'karijeru', ali ako izvedes auto u time trial-u ili Online svi bi trebalo da su na istim uslovima i da mi ne prolazi stalno kroz glavu u kakvom mi je stanju auto..

cudi me da si uzeo u obzir to sto ce ti auto bili jaci 10ak konja kada budes jurio brze krugove ili sta god, ali nisi uzeo u obzir da je recimo nemoguce da odvezes 2 poptuno ista kruga pa da osetis tu razliku.

jedino ako se budes vozikao onim mx5-icama :p u cijem slucaju ce tih 10ak konja stvarno biti preterivanje.

Poslednja izmena:
cudi me da si uzeo u obzir to sto ce ti auto bili jaci 10ak konja kada budes jurio brze krugove ili sta god, ali nisi uzeo u obzir da je recimo nemoguce da odvezes 2 poptuno ista kruga pa da osetis tu razliku.

Oseti se odma razlika bre :) Ceo sekund je razlika izmedju one dve MX5-ice, a ova jedna je samo 10 kila laksa.
Ako recimo zelis da juris neki rekord koji drzi baja sa par hiljada km predjenih u tom automobilu, a ti ga tek kupio.. pa kasnices bar pola sekunde, sekund zbog toga.. kakva de*ilnost lol.

Poslednja izmena:
Jurenje rekorda je za poster mastere :d

Zato poster masteri kroz GT Academy i slicne dogadjaje dobiju sansu da postanu pro.. :)

Zato poster masteri kroz GT Academy i slicne dogadjaje dobiju sansu da postanu pro.. :)

...vozikajuci mx5ice ?? :p

@shin-bojan - stvarno odlicne vesti , ali " at least some of them" nije preterano ohrabrujuce.
ali ce garant vayron medju prvima otici medju premiume :p

Poslednja izmena:
Ne vidim što bi im bio problem da otkupe detaljnije modele od drugih studija koji se time bave.

pa i oni imaju manje vise iste modele kao u gt5 :p
a sto se tice detaljnosti jedini od kojih bi mogli da itkupe (pod uslovom da su ovi voljni uopste da im prodaju) su fm3 (diskutabilan kvalitet, exterijeri automobila izgledaju kao standardni modeli iz gt5) i iRacing (u kome nema turistickih automobila).

ali evo gledam predloge na gtplanetu za premiume, i ako ih pd bude poslusao , bice extra.
uglavnom predlazu supre mkIV , ruf-ove, M3 csl i gtr-ove ,lemans trkacice... :)

U fm3 postoje 2 "kvaliteta" modela.
Oni detaljniji prilicno dobro izgledaju, ali ne moze xbox 360 to da izgura tokom trke :).

"how many standard cars are you planning to convert to premium??"

- "Converting [standard cars to premium] wouldn't be bad, but since we're at it I'd like to make new cars as Premium models"

New premium cars u obliku DLC? :mad:

Čime ste prešli Deep Forest trku na Historic Racing Car Cup? Prešao sam drugu trku sa Countach-om, ali Deep Forest je pretežak... Ima neko auto na zajam za ovu trku samo?

Poslednja izmena:
Standarde ce samo oversource-ovati u Premiume pa bi bio bezobrazluk da to naplacuju, ali nece mi smetati ako budu naplacivali potpuno nove automobile, ili jos bolje, staze..

meni bi za automobile smetalo, jer smatram da je gt5 trebao da ima sve premiume a ne gt4 konvezrije pa da mi to prodaju kao gt5. :p

isto bi trebao da ima i vise staza, ionako bih vozio samo ring, tsukubu, suzuku, monte karlo, i top gear test stazu da igra to od mene nije trazila za prelazenje A spec-a.

Nesto najgluplje na ovom univerzumu je cini mi se all-stars takmicenje. Trkacki automobili od 850+bhp , 900kg a staze forest crap, tokio route, i onaj mountain trial...
Ceo glupavi sampionat proveo u 2. i 3. brzini :S:

Prešao sam Deep Forest trku na Historic Racing Car Cup konačno! Pobedio sam za 0.084s, preznojio sam se ko prase pred klanje :d

kojim autom si pobedio onu belu "mlaznu" toyotu? :)
ja nikako nisam mogao ni da joj pridjem.
...oba srebra na te dve staze.

Standarde ce samo oversource-ovati u Premiume pa bi bio bezobrazluk da to naplacuju, ali nece mi smetati ako budu naplacivali potpuno nove automobile, ili jos bolje, staze..

Postojanje standarda ne znachi nishta, jer to mora da se radi od nule, oni imaju 100x manje poligona od Premiuma. Zato ce im trebati josh 5 godina da naprave 300 automobila, daj boze da i u GT6 svi budu premiumi :)

Znam, za mene bi to bili potpuno novi automobili jer nisam jos nijedan standard vozio niti nameravam, ali oni kojima ne treba kokpit ne vidim kakve bi koristi imali od istih automobila samo u premium verziji... osim u foto modu :)

Vrh Dno