Šta je novo?

Gran Turismo 5

Tearing u GT5 je toliko redak da je smeshno o tome prichati, mnogo vishe ga je bilo u Prologu. A tek o padu framerate-a je smeshno prichati, igra curi u bilo kojim vremenskim uslovima, broju automobila itd, zato osvetljenje i jeste dinamicko shto se tiche kvaliteta, da bi se zadrzao framerate. Cak i u onom testiranju igra nije nikada pala ispod 50fps, a to je nemoguce primetiti ochima...

Sta si ti video u Unchartedu 2, ja ne znam, ali tearing sigurno nisi.

Naglo cimanje pogleda levo/desno, je izazivalo mucnine u mom slucaju :D U pravu si, kad bolje razmislim nije to taj efekat lomljenja tekstura kao u prvom delu, ali nesto drugo jeste.. bukvalno jedine dve igre (ovo verovatno nije pravilno receno :) ) koje su mi izazivale neku neprijatnost i koje nisam mogao da igram duze od pola sata, sat odjednom.. Sad naravno to sve zavisi od osobe do osobe, nekom ce smetati nekom ne..

Jel igrao taj mozda ME1, pa taj port je katastrofa po svemu na 360 no vazno je da se sony igre pljuju na sve strane.

Po cemu je ME1 port ?

Tearing u GT5 je toliko redak da je smeshno o tome prichati, mnogo vishe ga je bilo u Prologu. A tek o padu framerate-a je smeshno prichati, igra curi u bilo kojim vremenskim uslovima, broju automobila itd, zato osvetljenje i jeste dinamicko shto se tiche kvaliteta, da bi se zadrzao framerate. Cak i u onom testiranju igra nije nikada pala ispod 50fps, a to je nemoguce primetiti ochima...

To mozda vi stariji ne mozete da primetite ;).

Uncharted 2 stvarno nema tearing. Tripujes Borisu za U2 stvarno. U1 je imao samo tako, GT5 isto.

Zavrsih Nascar Championship na Extreme Series, ma katastrofa. AI je totalno bezveze, nerealan + varanje od strane kompa. Nema ovo veze sa trkanjem.

Vozi se 5 trka po 5 krugova. Prve 3 zavrsim prvi i igram 4-tu:

Prolazim pored auta on je prvi ja drugi, driftujem i krenem da ga obilazim na pravcu, vozimo paralelno ja ga vrlo lagano stizem, odjednom, on pocinje da udara sa strane iz cista mira ispred nas je velik pravac !? to uradi dva puta ja mu pobegnem za pola duzine auta i on me udari u zadnji deo i potpuno okrene !?

Nailaze drugi 2 sek. iza, kompletan karambol. Nista smiri se, jurim za njima ... Probijam se 7 mi dobro je prve tri sam bio prvi imam sanse da uzmem sampionat.
Jos jednom auto iza mene ja ga ne vidim, udarac - okrecem se na pravcu, o sta je sad ... ?

Opet sam zadnji, jurim daj bar da zavrsim 12-ti ima jos jedna trka, mozda ima sanse ... gledam 10 tog i 11 tog ispred mene guraju se ... Super sansa, 10-ti izlece sa staze u pesak, super napadam ali !?

Njegovi tockovi se pola ne vide, sva cetiri su u pesku ja ga gledam sa strane, on radi neverovatan spin recovery pod uglom od 90 stepeni i punom brzinom juri pored mene iz peska ! , sa sve tockovima koji se do pola ne vide u pesku i izbija ispred mene.

Gasim konzolu. Gorak utisak.

Poslednja izmena:
Evo sada i online brljavi nesto. Pravili smo servere i siinkoje i nenad i driver i ja i na svim samo chat radi, ne moze ni da se startuje trka.

Koliko para trazis za GT5? :D

Igracu do svih zlata, imam GT4, cuvacu i GT 5, ali igra je zaista nedovrsena. Osecaj voznje je fenomenalan, ali to je deo price, AI je bezveze odradjen samo da ga ima. To bi trebao da bude sustinski deo GT-a. Igracu online ali hteo sam da zavrsim sve trke i licence pre toga, verovatno sam izvozao preko 40 tak sati do sad sto A Spec i 17 lvl B Spec, jednostavno gomilu trka sam ponavljao jer je AI samo ubacen da ga ima dok vozis, ne postuje ni pravila fizike ni tebe dok vozis.

GT pored istorije automobilizma i fenomenalne simulacije voznje zasluzuje bar pristojan AI, nisu se potrudili. To treba podhitno da isprave.

@malimravbg sreca pa nisi stigao do Daytone sa 10 krugova, tu bi te pojeli zivog :D

Ljudi nikada nece biti zadovoljni, ranije nam je smetalo to sto je AI bio tupav jer je imao zacrtanu putanju i nije izlazio iz nje, sada kada je AI odradjen kako treba njegova agresivnost se kritikuje...

Hteli smo promenu vremenski uslova, smenu dana i noci, prevrtanje automobila, sto vise automobila na stazi, bolji AI i kada smo sve to dobili uvek se nadje neko ko ce da place za screen tearingom koji se toliko cesto pojavljuje da ga ne vredi ni pominjati...

A ja cu sad malo da pohvalim AI jer sam primetio u sampionatima razlicito ponasanje vozaca sa razlicitim imenima, jedan veoma cesto izlece, drugi je agresivan i ne daje tako lako da se prestigne dok se treci bukvalno sklanja sa puta :)

Pre neki dan sam odvezao prvu endurance trku i kada ih stignes za jedan krug lepo se sklanjaju u stranu, *****avao sam jednog tako sto sam ga pratio, on se pomeri desno i ja odem desno, on se pomeri levo i ja odem levo, na kraju sam ga naterao da izleti sa staze :D

sada kada je AI odradjen kako treba njegova agresivnost se kritikuje...

Ranko , ovo je najgori ai u istoriji svemira :)

Ja ne znam koliko ti nabudzis auto (verovatno do maximuma) kada ne stignes da vidis koliko ai nema pojma. Probaj da odigras neki sampionat, ali sa stock, ili konkurentnim autom sa ostalima. Znaci muka ziva. Prolazice kroz tebe, gurace ti zadnji deo, sto rece malimrav - izvodice neverovatan speen recovery i td.

Ja bar , stvarno nemam ni najmanji osecaj da se trkam sa necim sto bi trebalo da predstavlja ljudske protivnike.

Tearing moze da se primeti, barem ja mogu , jednom u mozda 3-4 trke. Mislim da je to , da li ce te primetiti vezano malo i za dijagonalu ekrana koga koristite.

Ali ga u Uncharted 2 stvarno nisam primecivao :d

Isto mi se ne svidjaju ni texture u gt5. Na stazama su uzasno mutne, narocito trava i oguljena zemlja...
Senka je isto dosta losija od prologa, i ona po meni kvari utisak nekako najvise.

Ranko , ovo je najgori ai u istoriji svemira :)

Ja ne znam koliko ti nabudzis auto (verovatno do maximuma) kada ne stignes da vidis koliko ai nema pojma. Probaj da odigras neki sampionat, ali sa stock, ili konkurentnim autom sa ostalima. Znaci muka ziva. Prolazice kroz tebe, gurace ti zadnji deo, sto rece malimrav - izvodice neverovatan speen recovery i td.
Ma slazem se, postavi video neke igre sa najboljim ai-em u istoriji svemira pa cemo onda da diskutujemo sta je bolje a sta gore... :D

Pa znas sta, u vecini online trka neko prolazi kroz mene, gura mi zadnji deo i pravi urnebesne pokrete, vidis sad, to mozda i jesu najgori vozaci u istoriji svemira, ali to govori jednu stvar, AI je dosta slican kao i vecina pravih vozaca :D

Zavrsih Nascar Championship na Extreme Series, ma katastrofa. AI je totalno bezveze, nerealan + varanje od strane kompa. Nema ovo veze sa trkanjem.

Vozi se 5 trka po 5 krugova. Prve 3 zavrsim prvi i igram 4-tu:

Prolazim pored auta on je prvi ja drugi, driftujem i krenem da ga obilazim na pravcu, vozimo paralelno ja ga vrlo lagano stizem, odjednom, on pocinje da udara sa strane iz cista mira ispred nas je velik pravac !? to uradi dva puta ja mu pobegnem za pola duzine auta i on me udari u zadnji deo i potpuno okrene !?

Nailaze drugi 2 sek. iza, kompletan karambol. Nista smiri se, jurim za njima ... Probijam se 7 mi dobro je prve tri sam bio prvi imam sanse da uzmem sampionat.
Jos jednom auto iza mene ja ga ne vidim, udarac - okrecem se na pravcu, o sta je sad ... ?

Opet sam zadnji, jurim daj bar da zavrsim 12-ti ima jos jedna trka, mozda ima sanse ... gledam 10 tog i 11 tog ispred mene guraju se ... Super sansa, 10-ti izlece sa staze u pesak, super napadam ali !?

Njegovi tockovi se pola ne vide, sva cetiri su u pesku ja ga gledam sa strane, on radi neverovatan spin recovery pod uglom od 90 stepeni i punom brzinom juri pored mene iz peska ! , sa sve tockovima koji se do pola ne vide u pesku i izbija ispred mene.

Gasim konzolu. Gorak utisak.

Ti driftujes u Nascar-u ??? :zgran:

ACA GT je napisao(la):
Gledali li ste ovo?

Gledali li smo :D, na predhodnim stranama je vec prokomentarisan taj clip.

Nisam mislio da cu ovo reci, ali igri zaista fali rewind.
Mozda bi ga trebalo ograniciti da je dostupan samo kada AI za****, cisto da ne moze da se koristi previse.

Ma slazem se, postavi video neke igre sa najboljim ai-em u istoriji svemira pa cemo onda da diskutujemo sta je bolje a sta gore... :D

Pa znas sta, u vecini online trka neko prolazi kroz mene, gura mi zadnji deo i pravi urnebesne pokrete, vidis sad, to mozda i jesu najgori vozaci u istoriji svemira, ali to govori jednu stvar, AI je dosta slican kao i vecina pravih vozaca :D

Ma u stvari u pravu si , ai je toliko dobar da prosto ne mogu da nadjem igru od onolike gomile gde postoji bolji ai :p

A ako si aludirao na mene sto se tice tih online trka, to jedino moze da se desi dok laguje , pa te vidim cas 200m iza mene, cas odmah tu iza okrenutog, pa tek onda osetim udar :p Tu ja nista ne mogu. Jedino da driver iskljuci torrent :d

Poslednja izmena:
Ja ne znam kako vi to vozite, ali meni je jedini problem sa AI u tome shto je prejak u jakim trkama. Kada se normalno vozi i ne gura sa njima, nece se ni oni gurati. Puno puta mi se desilo da se okrenem na sred puta i oni ce me obilaziti ako stojim mirno, a naravno da ce me udariti ako "bez najave" uletim na stazu sa trave/peska i ponasham se kao da sam sam na stazi. I naravno ne moze da bude kao ziv chovek, ali ja ne znam u kojoj se to simulaciji AI bolje ponasha. U GTR 1/2 recimo je josh gora stvar, AI na prvim mestima je nemoguce jak, ali je josh gori shto se tiche agresivnosti, udarice te i gurace se i ako si potpuno chisto vozio.

Ako prichate o AI u arkadama, tamo oni postoje samo zato da bi napravili osecaj "trkanja", rubberband je u svim arkadama toliko izrazen da je to smeshno, ali ne vidim da je iko to pomenuo, i to je losh i nerealan AI...

Kada se normalno vozi i ne gura sa njima, nece se ni oni gurati. Puno puta mi se desilo da se okrenem na sred puta i oni ce me obilaziti ako stojim mirno

Meni se ovo nikad nije desilo. Ono sto se meni desava je da prestignem recimo 4 od 5 automobila u koloni , stanem fino iza poslednjeg jer dolazi krivina, sasvim umereno i na vreme kocim , drzeci pritom rastojanje nesto manje od jedne duzine automobila od auta ispred.... i sta se desi... taman pustim kocnicu i auto iza me sibne , ja jedva zadrzim auto na stazi (za to vreme bi normalan vozac to video i pokusao da me izbegne) ali vas super-inteligentni-ma-ni-jedan-mu-AI-nije-ravan nastavlja da prolazi kroz mene kao da me nema i naravno, okrene...

ova situacija mi se ponavljala 200 puta.

a ti driveru ne lupaj za gtr1 i 2. Tamo mozda ai nije toliko agresivan ali je dovoljno pametan da odbije kada vidi da ne moze da prestigne i dovoljno pametan da te ne ometa u voznji.
To sto si ti odvozio 2 signle trke (ako i toliko) te uopste ne cini kompetentnim da ga pljujes i spustas na jos nizi nivo , kada je gt5 bas toliki krs po tom pitanju. :p

Ja GTR nisam ni vozio online jer to nije bilo moguce u to vreme (kada si ti volan video na posteru :d:d), probao sam naravno ali nikada nije radilo kako treba na 56k. GTR smo vozili u mrezi iskljuchivo, i imao sam malo vishe od dve trke u zivotu :) U svakom sluchaju sam ih video dovoljno da bi mi bilo jasno da ono nema veze sa simulacijom, gde se Ferrari GT klase ponasha kao Yellowbird :d

A to za udaranje od pozadi, meni se desilo mozda par puta, a evo sad sam na preko 40% od igre, u svim ostalim sluchajevima AI normalno koci i normalno se ponasha sve dok se ja normalno ponasham i ne srljam ko budala samo da ih preteknem po svaku cenu, kako vecina inache vozi. Ovo treba voziti kao da si na pravoj stazi i ja to tako radim...

Poslednja izmena:
Jacina AI-a u trkama je, kad pogledas spisak automobila pre pocetka trke, dva najaca po "konjazi" to su prva dva mesta, ali tu nije navedeno da su ta prva dva na tu snagu jos 50% tjunirana, ne sve ali 50%, 3 ci i ispod su noramalni stock.
Nekoliko puta sam isprobavao, uzmem najaci auto koji ima na spisku takmicara koji ce da mi se suprotstavi, uzmem isti. Utrci iza njega sam 2gi na pravcu ali ne mogu da ga stignem i on pocinje da mi bezi !? Znaci da jeste to taj ali tjuniran sto nije navedeno u spisku.
Onda uzmem isti auto i istu trku ali sad nabudzim kola na max. i to je to, malo sam u prednosti nad njim, isti auto pored mene ali ja ga lagano stizem na pravcu.

Naravno sve navedeno je iskustveno, greska moguca.

Nije vas jos smorila karijera? :)

Steta sto nema vise Race Modable automobila. Taj deo su super uradili.

Nije vas jos smorila karijera? :)

nije, meni je nekako trip ono sa polovnim kolcima :d
jes da nemaju enterijer ali su mi zanimljivija za voznju nekako.
bas sam malo pre opet naleteo na yellowbird , ali nisam hteo da ga uzimam, racunam svi ste ga do sad nabavili.

@driver - nije tacno da se ferari 575gt ponasao kao yellowbird , bio je stabilan kao planina (i nekako noobovski , kao u gt5 - GTR, svaka shusha koja nije znala da vozi ga je birala :p ).
ko zna pod kakvim ste uslovima vozili ako je on tebi bio tako neupravljiv :p

a to sto sam ja gledao volane tada na posteu tebi uopste ne ide u prilog, jer sam volan nabavio tek pre koji mesec , pa sam tebe drao ono vece (racunam samo prvo, jer je tada radilo normalno) uprkos akiloneu i njegovim sabotazama :p

Nazad
Vrh Dno