Šta je novo?

Gran Turismo 5

Zato sto Francuska kasni sa objavljivanjem liste 1 nedelju. To je lista za 46. nedelju.

Prva posiljka za Francusku je bila 555k kopija, tako da igra sigurno ulazi u top 5.

^ to je kimi razlog zbog koga siroko izbegavam A spec events-e, vec iskljucivo igram special-e kada mi dosadi multy :p

najgori ai ikad , lik(ovi) koji (su) ga je radio(li) treba smesta da izvrse harikiri.

Sada ce Driver da vam objasni da je AI odlican kada vozite onako kako bi trebalo ;).

AI je odlican, pa cak i fenomenalan u nekim trenucima, okrenuli su me par puta u GT sampionatu i na Nascar takmicenju ali gledajuci replay za sve je bila moja krivica...

Kao sto rece jedan od komentara, Forza je bolja igra za stajanje u mestu :D

@shin, pa brate, da bi video koliko je damage zaista los moras da se okrenes i vozis u suprotnom pravcu, i to je to, kome je interesantno da vozi kao retard ima puno pravo da se buni, isto vazi i za gore navedeni AI...

Poslednja izmena:
impresije

evo i mojih utisaka, 18 sam level vozim subaru imprecu 2010 sedan nabudzenu maksimalno sa podesivim menjacem i amortizerima, sa medium racing gumama i za sad dobijam trke. Mucim se sa kartingom na expert levelu druga staza. Igram gt od 3-ce verzije i igra je za sad sasvim u skladu sa dosadasnjim gtejima:) Skoro sve automobile sam kupio polovne cak i subaru koju vozim najvise, obavezna je zamena ulja kad se uzme polovan auto u gt delu, uvek je crno i istroseno i ako to ne uradite gori crvena lampica za ulje dok vozite. Jedno pitanje ako neko zna vezano za gt deo. Zadnja opcija je nesto kao bild race car to je bilo valjda u gt2-ci kad je moglo da se od obicnog auta napravi race car. Sa kojim god autom sam to pokusao nije mi dozvoljavao zna li neko u cemu je rec?
smeta mi jedino sistem nagrada za level a ne za trke. Mislim ima nagrada i za trke ali jos me ni jedna nije obradovala, vise me iznenadila dobio sam spaceka i vw neki wagon vojni boze. U cetvorci lepo odvozis world championat i znas da te na kraju ceka viper oreca ili neki drugi dobar race car a ovde je kao da je igru pravio neko iz ms ili nfs tima: "e sad si dobio bojcu lepu i moz da bojis auto" mislim bice teze doci do pravog race automobila osim kupovinom a skylini su 950000. uspeo sam da skupim 650000 i nisam imao vise zivaca i uzeo polovnog gt skylina 01 sa 489 ks i nadrndo ga na 700ks:)
sve u svemu nije bas ko sto smo se nadali i prizeljkivali ali daleko od toga da je lose ili ne daj boze nezanimljivo.

p.s. neko je kukao na specijale i onu voznju vw kombijem na top gear test stazi, kad se to zavrsi sledece su lotus elise a na expert jos nisam stigao. Druga i treca staza sa wrc sampionom sebastianom su *******e dosta, pogotovo treca po snegu.

Poslednja izmena:
za one koji mozda jos ne znaju - postoji opcija da "ucutkate" nekog ko ne zna da iskljuci mikrofon. slucajno provalio u lobby screenu , kada birate auto i podesavate / predlazete pravila.

imate spisak igraca vertikalno i samo pedjete preko alapace i trouglom ga mute-ujete.
ima i jos par korisnih opcija, recimo add friend , ako vidite da je neko fer vozac , etc.. :p

Ranko i meni se desavalo da ja budem kriv za neki udes (mrtac ugao, nisam video auto, prestrojim se i ovaj me okrene misleci da je on mene zakacio) ali je u mnogoo vise slucaja kriv sam ai.
Bolje da ne uploadujem klipove za prelazenje top gear staze sa elise-om :p
Jednom sam cak i presao preko kona , koji je bio na sred staze i dobio diskvalifikaciju :p

Bolje da ne uploadujem klipove za prelazenje top gear staze sa elise-om :p
Jednom sam cak i presao preko kona , koji je bio na sred staze i dobio diskvalifikaciju :p

Moze li ta top gear staza da se vozi i ovako po zelji van specijalnih zadataka a bez tih striktnih pravila i diskvalifikacije ili to mora tako?

da bi presao taj event moras tako, ali da bi otkljucao stazu za arcade/practice moras zavrsiti 1. na onom hipi-samba event-u.

Moze li ta top gear staza da se vozi i ovako po zelji van specijalnih zadataka a bez tih striktnih pravila i diskvalifikacije ili to mora tako?

Naravno, ja sam je otkljucao u Arcade modu tako sto sam dobio tozla sa Samba busevima. Verovatno ce se otkljucati i sa bronzom na svim izazovima, a zlato u jednom od njih je odmah otkljucava.

Sa Tvitera:

"Mechanical damage options in the next update. Probably around early December. RT @ y_mokko: @ Kaz_Yamauchi RT @ damekuma: I think Ishi Makoto was not bound to change the expression level of damage in those options."

Btw, ako nekom hocete da demonstrirate igru, nikako mu ne dajte Cape Ring stazu... ono je katastrofa, ne sama staza, vec je fizika tako arkadna na toj stazi, totalni uzas.. da li zbog gomilu promena elevacije, izgleda da ova igra stvarno ima neku cudnu fiziku kada se menja elevacija i kad se tockovi odvajaju od podloge..

Poslednja izmena od urednika:
Ja sam upravo otkljucao ring 24hrs :D

Prokleti AMG easy challenge, na Intermediate i Advanced sam svuda pokupio zlato ali zato mi easy ne ide... :D

Bas sam se pitao gde su Endurance trke, i one se otkljucavaju:

Endurance (Level Based Unlocking)
Level 25 : Grand Valley 300km
Level 26 : Roadster 4 hours
Level 27 : Laguna Seca 200 miles
Level 28 : Indianapolis 500 miles
Level 30 : Suzuka 1000km
Level 32 : Nurburgring 4h
Level 33 : Tsukuba 9h
Level 35 : Le Mans 24h
Level 40 : Nurburgring 24h

aloe je napisao(la):
Ko god mi kaze da je bolje dati cca 130 eur za volan i nekih 40-50 eur za igricu , umesto natociti dva rezervoara goriva u auto i provozati se po Srbiji ili van nje nekih cca 1500 km smatracu ga teskim retardom... Bolje da sam nasuo dva rezervoara u alfu 159 cca 210 konja i provozao se kao covek, nego sto sam dao pare za igricu koja je dobra, ali nije ni s od prave simulacije...

Ovo je ipak vise za decu ili za nekog ko nema polozenu vozacku dozvolu, pa daj da vozim sta das...

:laugh: A jel znas koliko nas zabole za sta ces da nas smatras? Evo npr. ja tebe smatram snobom, jel je sasvim ocigledno da navodis da imas Alfu 159 od cca 210 konja samo da bi ovde izigravao nekog frajera koji kuka zato sto je na igru potrosio 50-ak €. :vomit:

Aj se kladimo da je ta Alfa dizel :d:d

Malo sam se pocastio, i nikako se nisam pokajao :) Perverzija od automobila :) Zvuk ubija, kokpit je uradjen savrseno i odlican je osecaj u voznji..

lfa0.jpg

:laugh: A jel znas koliko nas zabole za sta ces da nas smatras? Evo npr. ja tebe smatram snobom, jel je sasvim ocigledno da navodis da imas Alfu 159 od cca 210 konja samo da bi ovde izigravao nekog frajera koji kuka zato sto je na igru potrosio 50-ak €. :vomit:

Ja kad sam navodio zadnji put bio sam expressno brisan :D Btw ja ne mogu ni rezervoar da napunim za tih 50 eura(ni blizu) a ako mi dune mogu da ih sagorim za jedno vece jacom voznjom.. :)

IGN Ratings for Need For Speed: Hot Pursuit (PC)

8.5 Presentation
The menus aren’t exactly beautiful, but they get the job done. A few gripes here and there, too. No cockpit view? Sadface.

9.0 Graphics
I’ve never seen better-looking environments in a racing game. The scenery shines, the cars are beautiful and everything runs smoothly.

9.0 Sound
Excellent. The engine notes are spot-on, and hearing certain cars is bound to give you chills. Rain, thunder and environment sound are dramatic. Soundtrack is better than I expected.

9.0 Gameplay
The cars are a blast to drive, the crashes never get old, and the races truly come to life. Hot Pursuit just feels good in your hands

8.5 Lasting Appeal
The career mode gets a bit repetitive after a while, but the brilliant Autolog, online multiplayer and the sheer enjoyment of driving and crashing offset it.

9.0
OVERALL Outstanding
(out of 10)

Editor's Choice

Tja...znao sam da ću baciti pare na GT5, a bolja vožnja izlazi svake godine...

Ovo sa ocenjivanjem vožnji u smiraj 2010. je najgora svinjarija IGN-a otkako ja pamtim. A pamtim poodavno. Mislim da je definitivno sajt ovim totalno raskrinkan. Dabome, baš njih briga, ali to je to. Ovo baca potpuno novo svetlo na njihovu aktivnost u proteklim godinama. Oni su ljudi sa misijom, a ta misija je promovisati ono što nam udeli kintu uz spuštanje konkurenta po cenu bilo kakve objektivnosti i digniteta. Sada je valjda i najnepoverljivijima (prema tvrdnjama da IGN za kintu daje ocene kakve hoće) jasno šta su radili godinama unazad, što na konzolnoj sceni, što inače.

A izgleda da NFS čak ni nema opciju za manuelno menjanje brzina :Klanjanje

Poslednja izmena:
Realno, zamerke su im na mestu, jedino su okinuli sa brojčanom reprezentacijom onoga što su napisali u opisu za grafiku, zvuk i gameplay. Ko je očekivao "The ultimate game" od GT5, malo se prešao u proceni. GT5 jednostavno nije za svakog, u njemu će dugoročno uživati jedino okoreli "vozači".

Znam da ja hoću sigurno, zbog njega je prvenstveno i kupljen PS3 (svojevremeno i PS1).

Tja...znao sam da ću baciti pare na GT5, a bolja vožnja izlazi svake godine...

Nadam se da si bio ironican. :) NFS ima vecu ocenu na metacriticu u odnosu na GT5 sto ukljucuje prosek od preko 40 opisa, ali bi to bilo isto kao kada bi poredio GT5 sa Kirbijevim Epskim Predivom. :D NFS je ove godine decidno arkadno orijentisan, za razliku od prethodne kada su pokusali da konkurisu na polju simulacija, a svi znamo kako se to zavrsilo.

I ja sam kupio PS3 zbog GT5 i ni najmanje me ne tangiraju opisi.

Poslednja izmena:
Vrh Dno