Šta je novo?

Gran Turismo 5

Ovo sa ocenjivanjem vožnji u smiraj 2010. je najgora svinjarija IGN-a otkako ja pamtim. A pamtim poodavno. Mislim da je definitivno sajt ovim totalno raskrinkan. Dabome, baš njih briga, ali to je to. Ovo baca potpuno novo svetlo na njihovu aktivnost u proteklim godinama. Oni su ljudi sa misijom, a ta misija je promovisati ono što nam udeli kintu uz spuštanje konkurenta po cenu bilo kakve objektivnosti i digniteta. Sada je valjda i najnepoverljivijima (prema tvrdnjama da IGN za kintu daje ocene kakve hoće) jasno šta su radili godinama unazad, što na konzolnoj sceni, što inače.

IGN je mainstream site i kod njih arkadne igre uvek dobijaju bolje ocene.
Nista cudno.

Ovi i dalje ne odustaju :D
NFS Shift 2: We won't add 1000 irrelevant cars

Poslednja izmena:
Sta cete reci za ovaj review ?
http://www.gamespot.com/ps3/driving/granturismo52/review.html

The Good

* Accessible and rewarding for newcomers and veterans alike
* Uncompromisingly realistic handling
* Loads of great cars to drive and varied courses to drive them on
* License tests are no longer mandatory
* Premium cars are incredibly detailed.

The Bad
* Quality of visuals is wildly inconsistent
* Outdated and impractical online lobby system
* Too easy to win early races simply by entering in a powerful car.

zanimljivo pod koju kategoriju je zapao gt5 na simracingworld.com link

Genre: Arcade (Track)

I ne znam zasto se toliko oslanjate na te sajt review-e. Vecina vas vec ima igru, i ako vi sami ne mozete da donesete sud o njoj vec vam treba odobrenje sa nekih tamo IGN-ova, onda bolje da batalite igru i bacite se na hot pursuit :p

Poslednja izmena:
Da li i vama GT5 salje sliku na tv u rezoluciji 1080i na full HD tv-u ? I ako stoji da podrzava kvazi 1080p.

Dobro sad, igra ima average ocenu od 8.0 i sada svima krivo. *** online lobby i jeste malo bangav a i kada vozite premium i onda pored vas prodje standard...vidi se i te kakva razlika. Ima zilion klipova u vezi AI koji samo prati putanju a ne vozaca ispred sebe. Iskreno, sve ovo nisam ocekivoa, tako da mislim da vecina sajtova su sasvim realno ocenili igru. Nisu ni fanboys niti arcade only freaks, igra ima solidne bojke o kojima niko od nas nije razmishljao dok igra se nije pojavila. Prihvatite :D Da je zasluzila cistu 10ku, daleko od toga.

...ali da ga porede sa hot pursuit-om?? To je objektivno? :p

IGN je mainstream site i kod njih arkadne igre uvek dobijaju bolje ocene.
Nista cudno.

Ovi i dalje ne odustaju :D
NFS Shift 2: We won't add 1000 irrelevant cars

U redu je to kad neko postavi sebi neke ciljeve i ambicije ali sve dok taj shift 2 bude nosio ime NFS oni tu nemaju sta da traze i zato i jedino sto umeju je da se bave jadnim prozivkama a sajtovi kao eurogamer da samo jos vise podgrevaju sa ovakvim naslovima jer od toga zive.

ali ovaj deo texta je najzesci:

We're not going to add a thousand irrelevant cars. Both those games, to me, are almost like encyclopaedias. You've got a thousand cars, a thousand tracks, whatever, and basically the game is about earning cash to get another car, earning cash to get another car. It's like a grind. It's almost like stamp collecting.

That's not where the fun is. The fun is behind the wheel, feeling you're on the edge, pushing it to the limit, putting in the cars that are relevant and cool to drive, allowing you to completely customise those from factory to the works level we had in Shift 1, and giving you the chance to then play against your friends in a social way.

da stvarno se osecam on the edge dok mi karton (auto) kliza , sa sarenilom koje mi broji 15000000000 poena zato sto sam zakacio nekog pubertetliju koji slusa tokio hotel :p

ispada da gt5 uopste nema to trkanje, pa kako onda da se sakupe tolike markice (stamps) doktore Stupido? :d

Ubijate sa ign-om i ostalim glupostima.. sta pokusavate da dokazete i pokazete, who gives a fuck..

Jedva sam spojio jedan krug na Ringu sa LFA, pokusavao sam da ga vozim pristojno, 7:54, zvuk me plasi, mislim da idem brze nego sto stvarno idem.. :)

lfa1.jpg

lfa2.jpg

lfa3.jpg

lfa4.jpg

hehe promeio si mu felne? :d

hehe promeio si mu felne? :d

Pa da, i tu se zavrsava moje budzenje :) Ona sekcija gde kupujes felne poprilicno zavarava, ove su recimo izgledale mnogo tamnije tu...

pa kad nema tebe da das malo opsirnije utiske o igri (a tolko si je cekao), moramo da se mlatimo sa ign-om :)

Pa zar nisam vec par puta ;) Dzabe kad je ljudima interesantnije koliko se prodao u francuskoj prva dva dana i sta EA ima da kaze na sve to..

Borisu koji ti je to auto ?

Au koje zlo!
Koliko kosta u igri ?

Promenio sam mu felne, sad je Aca Lukas black on black :D

lfa5.jpg

Driver i ja na Tsukubi, pitaj boga koja je to brzina :D

tskubafiats.jpg

pa taj LFA i jeste dizajniran da izgleda kao novi GT :p

Kako vatas te screnove ?

Slike su odlicne.
Sinoc i danas probavam B Spec, mislim da su vreme potroseno na B Spec trebali da uloze u AI. Po meni B Spec je dobar samo za grind ...
Dao sam mu SLS AMG tuniran na 787HP upalim trku i stisnem X kad mi izbaci koliko para ...
Trke su vestacki prodzene u B Spec pa na Amater nivou trke traju 10 krugova, nemam strpljenja da ga gledam 10 krugova ... Nabudzim mu kola i on svaku pobedi bar na Beginner i Amater.
Mada moguce da je nekom zanimljivo ali tesko, pa kad vec imam vremena daj da ja vozim i podesavam.

AI u igri je katastrofa, trke za sad su krajnje nezanimljive, lakse je pobediti nego u NFS-u.
Aj videcemo kako ce biti kasnije. Kako je moguce da igra ovako los AI ? Jel su takvi bili i raniji GT ?

Lakse je pobediti nego u NFS-u sa Traction Control na 10 i Skid Recovery Force-om i sve sa tim da se gas daje sa r2. :D
I za ne poverovati je da 5 godina prave igru, a nisu mogli da ubace niti jednu jedinu karakondzulu da iskace iz zbuna, kakva je to igrica.

Poslednja izmena:
Igra u ovom photo mode izgleda perverzno. Msm kontam da je to photo mode :)))

Ako mislis na ove poslednje, ova prva je Photo Travel, lokacije na kojima poziras sa kolima.. generalno tu malo bolje izgleda jer ima raznih svetala oko automobila pa se jos vise istice.. Ova druga sa Fitcjama i one slike sa Ringa su Photo mode.. to ti je u principu ista grafika kao dok vozis, samo sa dodatnim AA-om i raznim podesavanjima kao na aparatu..

Koliko me muscle automobili nerviraju. Koja je poenta automobila sa 7L motorom sa 400 konja kada ne moze da razvije vise od 200km/h bez kupovine custom transmissiona od 20k cr? Americki *****ni dizajn.

procitaj poslednji "The Bad" iz citata koji si licno ti okacio par postova ranije ;)

Sta oces da kazes da ponavljas ? Nisam posebno ni obratio paznju sta pise sve.
Posle 2,3 trke sam vec razmisljao "zasto se bre ovako lako pobedjuje? ":trust:

AI u igri je katastrofa, trke za sad su krajnje nezanimljive, lakse je pobediti nego u NFS-u.
Aj videcemo kako ce biti kasnije. Kako je moguce da igra ovako los AI ? Jel su takvi bili i raniji GT ?

Nema to veze sa AI-em, vec sa restrikcijama, na expert i extreme ces imati problema...

A sto se tice tezine tako i treba da bude u pocetku...

Nazad
Vrh Dno