Šta je novo?

Gran Turismo 5

Ja ne znam vise o cemu dosad nismo pricali. :d

pa to sam i hteo da kazem, ko zna na sta je mislio :)

Pa da se lose prenose (ili uopste ne prenose) neravnine na stazama u igrama, to mozes da vidis i u onom poredjenju na onom Data loggger snimku, koliko je 'zivlji' pravi snimak i prava voznja.. i ne mislim na drmuskanje kamere, nego na ponasanje volana i mnogo cesce brze korekcije volanom..

pa prenosenje prelaska preko ivicnjaka je po meni sasvim ok. a sto se tice neravnina na stazi, zar ne mislis da bi mozda bilo malo previse svako udubljenje i neravninu da snime :)

a sto se tice neravnina na stazi, zar ne mislis da bi mozda bilo malo previse svako udubljenje i neravninu da snime :)

To stoji... pogotovo na pravim stazama, da preslikaju svaku izbocinu i neravninu, a da bude na pravom mestu kao u stvarnosti, pa cekali bi jos 4, 5 godina :) a da ih nasumicno razbacaju po stazi, onda bi bilo kritika kako bezi auto na nekim mestima na kojima ne bi trebao na pravoj stazi..
Ali nadam se da su barem vece neravnine preslikali.. barem na nekim odabranim stazama..

edit: ustvari ne znam koju tehnologiju koriste za pravljenje staza i da li im ona odma 'generise' i da li dobiju i '3D' prikaz staze, ako je tako, onda bi moglo da zavrsi u igri, jer ne moraju rucno svaku neravninu da prave..

Poslednja izmena:
Vece izbocnine se osecaju na Dayton-i u Prologue, onaj najduzi pravac sto je mislim posledica radjenja staze od nule.

Suzuka i Fuji to mozda nemaju zato sto je Layout iz GT4 a recimo ostatak staze preradjen/doradjen.

Mozda bude u GT5 ;)

Shta bre prichash Lozachu, pa GT4 je imao bolje izbocine od svih simulacija na PCu, a pogledaj Prolog koliko je josh napredovao :)

Shta bre prichash Lozachu, pa GT4 je imao bolje izbocine od svih simulacija na PCu, a pogledaj Prolog koliko je josh napredovao :)

Ne kazem (mada bez probanja iRacing-a, nisam bas kvalifikovan da i njega otpisem).. U LFS-u je vecina staza kao mac'ja guza :) osim gradske staze, a i to se i u Prologue-u bas najvise osetilo u Londonu..

Koliko sam citao, nisu ubacili za akademiju..

kakve izbocine ?
Sta konkretno smatrate pod tim "izbocine" ?

Pa staza nije savrseno ravna, recimo na ovoj slici, ima tu raznih slojeva betona, negde ima i po koja 'cvoruga', negde je talasasto.. daleko je to od idealno ravnog..

nurburgring.gif

dajte jedan primer u prologu gde se osecaju izbocine posto ja ne mogu da se setim ni jednog dela.

Vozi onu gradsku stazu, mislim da je London, tu mi je posteno iskakao F430 iz ruku.(mislim da sam njega bio probao).. ako me secanje sluzi i ako to nisu bili samo ivicnjaci..

ivicnjake naravno ne racunamo u neravnine :)

hmmm, al ne mogu da se setim dal tu ima negde neravnina (obicno tu mnogo gazim ivicnjake pa mi volan iovako nonstop skace, pa iako je bilo nesto verovatno nisam ni izvalio)

Pa staza nije savrseno ravna, recimo na ovoj slici, ima tu raznih slojeva betona, negde ima i po koja 'cvoruga', negde je talasasto.. daleko je to od idealno ravnog..

nurburgring.gif

aha kapiram, pa dobro mislim ako ima izbocina u igri valjda ih ima pomalo i na pravoj stazi

Nego cujem Kaza rece da bi GT6 mogao da izadje vec naredne godine, jer ce biti radjen na osnovu GT5 modela sa nekim dopunama.

Poslednja izmena:
Nego cujem Kaza rece da bi GT6 mogao da izadje vec naredne godine, jer ce biti radjen na osnovu GT5 modela sa nekim dopunama.

Mislim da je bolje da izadje GT6 Prologue prvo, 4 meseca nakon izlaska GT5, pa onda GT6 3 meseca posle toga, jer.. mora GT6 da se isplati pre nego sto uopste izadje iz Polyphony-ja :d :)

dajte jedan primer u prologu gde se osecaju izbocine posto ja ne mogu da se setim ni jednog dela.

Kako bre, pa osecash talasanje chak i na Daytoni, a ima ih na svim stazama, mislim da je na Suzuki najmanje, a to je verovatno tako i u realnosti. Videcesh koja je borba sa volanom na ringu, ako bude bar isto kao u GT4, i to naravno zavisi i od automobila koji odaberesh :)

Ne kazem (mada bez probanja iRacing-a, nisam bas kvalifikovan da i njega otpisem).. U LFS-u je vecina staza kao mac'ja guza :) osim gradske staze, a i to se i u Prologue-u bas najvise osetilo u Londonu..

Sto bre nisi probao iRacing, pa chak sam ga i ja probao, isti djavo kao GTR :) I staze bre nisu sve kao ring, vecina ima samo blago talasanje, shta vi sad ocekujete, Ibarsku :d

mislim da sam provcitao na onom simracingworld sajtu, tako nekako se zove, potrazicu kasnije kad me ne bude mrzelo.

2 zesca offtopica.

I sta se bre zanosite GT6 bullshitovima... ajd da odigramo prvo 5 , pa onda da pricamo o 6 :p

Obecava :D GamesTM magazin je uradio preview..

It's absurdly difficult, and almost certainly the most technical driving game ever created, making a mockery of Gran Turismo fans

Nazad
Vrh Dno