Šta je novo?

Gran Turismo 5

Dodjavola svi vi sa Japanskim accountom :d

Mozda i ja odem do djavola :p ... a mozda i sacekam dan-dva ..

O cemu prichash, igra je na EU storeu vec 4 sata :) A kao da je problem napraviti i JAP account :)

Ovo ubija koliko je dobro. :)
BTW Sto ne probate sami, imate ga na EU storeu.

molim te ne lupaj gluposti, oces da ti kazem po cemu je Forza 3 ispred GT5P ?
(Inace osvetljenje je bolje nego u Forzi 2 (ali u Forzi 3 osvetljenje je popravljeno), takodje naveo bi da i u GT5P takodje ima krzavih ivica i te kako)

- lepsa i detaljnija grafika (narocito staze i okolina)
- damage model
- carrer mode (mnogo bolje odradjen i zanimljivi)
- mogucnost tjuniranja automobila kao i dizajniranja, pravljenja skinova...itd
- izbor automobila i staza (ali dobro GT5P je neka vrsta demoa pa ne bi to uzimao u obzir)
- o online podrsci necu ni da govorim kao ni o online razmeni automobila i ostalom.

Nekako i osecaj za voznju u Forzi mi je nekako interesantniji, dinamicniji, fizika GT5P mi nekako deluje previse mirno.

Nemoj da mislis da ja pljujem po GT-u, jel i ja sam veliki ljubitelj GT serijala (uostalom da nije bilo GT-a verovatno ne bi bilo ni Forze) ali zaista GT5P mi ne deluje nista spektakularno i revolucionarno (kao sto mi je izgledao GT4 kad je izasao), takodje ovaj demo neki sa ovim Nisanom 370Z zaista deluje blago receno nista posebno.
Ne kazem ja da GT5 ne moze da pretekne Forzu 3, verujem da moze ali morace bas da izgleda zaista spektakularno i pre svega revolucionarno (a to vec sumnjam da ce biti kao nesto nevidjeno dosad)

Forza ima bolju grafiku od Gran Turismo? :d

Prvo, ja sam pricao o grafici, a ti mi pricas o karijeri, izboru automobila i nekim ludilima.
Forza nema bolju grafiku od Gran Turisma 5: Prologue. Takodje, GT5 ima gomilu "krzavih" ivica o kojima ti pricas samo ako igras na krs monitoru sa krs scalingom. Ja sam sada igrao Academy i od tih krzavih ivica ni traga ni glasa, pa ako pricamo o kvalitetu slike, Gran Turismo i tu sije Forzu. Sto je najgore, on to radi sa 2x vise daleko kvalitetnijih automobila na stazi. O tome koliko je osvetljenje u GT-u prirodnije... nema ni svrhe raspravljati.

vozao sam malo i sad sam shvatio da pojma nemam :d , kanda treba imati neki dobar volan za ovo... u svakom slučaju bruka je igra jedva čekam da izađe :)

ekstra je demo :D imam 21. vreme 1'38.318 :)

Poslednja izmena:
Jel ste provalili yamauchija na listi :)

Odusevljen sam :Klanjanje

BTW Ja nisam primetio tearing, iako je DF izmerio 5% u 720p modu.

Odlican je demo. Provalili smo Yamauchija ne listi (7. cini mi se) a ste provalili kako se menja zvuk skripe guma u zavisnosti od podloge?? :d To jos nisam ni u jednoj voznji video (mislim cuo)!
Mozete prodriftovati na toj lokaciji ( na izlazu iz krivine 7) i uveriti (oduseviti) se sami.

link za mapu http://en.wikipedia.org/wiki/File:Indianapolis_Motor_Speedway_-_road_course.svg

@lojma : brzi si za neke 3 desetinke (sa tuned 370z) ali ispravicemo to ;)

Ja sam trenutno overall 57. sa vremenima 1`38.691 i 1`51.834.

:D strasno koliko su jaca vremena na uk nego na japanskom...a ima jedan deo na stazi gde auto prokliza ako idete preko farbanih linija (ta 7. krivina ) :D

:D strasno koliko su jaca vremena na uk nego na japanskom...

Kako mislis, drugacije verzije demo-a?

Bio sam totalno zapanjen kretanjem obicne varijante, tako da nisam ni stigao da testiram tunirani.. Pedale me dr*aju, a i volan se nije pomerao jedno pola godine, pa sam imao poprilicno lose krugove, 1:54 sa obicnim..

ma iste su verzije samo su vremena drugaija .npr. ako vozis neko vreme na japanskoj verziji to vreme ti se neracuna u uk verziji ;) a vemena najboljih su se razlikovali kad sam ja poslednji put pogledao za oko 500 stotinki.ja tek malo pre probao obican :D

Ja mislio da ste vi neki opasno vozci koliko pricate o GT-u. :p
VIdim nema vas na listi nigde, vidim neki hrvat Rasta_TM-Croatia jer 6ti.

Ja mislio da ste vi neki opasno vozci koliko pricate o GT-u. :p
VIdim nema vas na listi nigde, vidim neki hrvat Rasta_TM-Croatia jer 6ti.

Lagano, tek sam 20 minuta vozio, pa sam morao na posao :) Tek treba da uposlim Raw no-life formulu :d

Jel 2:48 odlicno vreme ? :d
*** ja ne znam kako mozete i koji vam je uzitak voziti na Pro. Da nema lakse nivoe tezine igre ja je nikad ne bi igrao.

Pogledajte friends listu, niko nista ne igra, svi skidaju GT 5 :D

Poslednja izmena:
Pitanjce, davno sam igrao GT...
Tada sam vozio koliko se secam BMW 7, na stazi na foru kao za NASCAR tj samo se ide u krug.
Sa BMW-om sam tada dostizao brzine oko 300km/h ukoliko se ne varam, ali nisam nimalo imao osecaj ta se toliko brzo krecem. Pri tom sam vozio iz perspektive da se vidi ceo auto, delovalo mi je kao da idem jedva 50km/h.
E sad pitanje je, dal se nesto promenilo u tom segmentu igre? :)

Pitanjce, davno sam igrao GT...
Tada sam vozio koliko se secam BMW 7, na stazi na foru kao za NASCAR tj samo se ide u krug.
Sa BMW-om sam tada dostizao brzine oko 300km/h ukoliko se ne varam, ali nisam nimalo imao osecaj ta se toliko brzo krecem. Pri tom sam vozio iz perspektive da se vidi ceo auto, delovalo mi je kao da idem jedva 50km/h.
E sad pitanje je, dal se nesto promenilo u tom segmentu igre? :)

Osecaj brzine je odlican, mada to zavisi dosta i od staze. Kada imas gomilu objekata oko sebe, osecaj brzine je izrazeniji nego na stazama gde oko tebe nema nicega.

Osecaj brzine je odlican, mada to zavisi dosta i od staze. Kada imas gomilu objekata oko sebe, osecaj brzine je izrazeniji nego na stazama gde oko tebe nema nicega.

Nisam inace neki obozavalac voznji, ali mislim da se GT5 mora imati u kolekciji! :)
Jos bolje ako se promenilo na bolje sto se tice samog osecaja pri voznji...samo jos da dodjem kuci i da stavim da se skida demo.
Inace, koje je velicine demo?

219 MB.

Japan se ne takmici za GT Academy...
Australijanci za sada razbijaju, i to likovi sa GT Planeta...

dal je moguce da je lik na dzojstiku postavio ovako vreme Tuned - 1:37.627 havarija!!!

Bogami, zbog ovoga vec vredi pljunuti pare za neki ozbiljan volan :D

Moje "casual" vreme je oko 1:48, mada nisam igrao ni prolog, a poslednji GT koji sam igrao full je bila dvojka :d

Joj bre, jedva chekam da izadje... :D

dal je moguce da je lik na dzojstiku postavio ovako vreme Tuned - 1:37.627 havarija!!!

To sam bash malopre gledao...Neverovatno :)

Poslednja izmena:

Mozda nije dzojstik, mozda je neki volan koji nije zvanicno podrzan, kao Momo..

I zasto ne skines englesku verziju :)

Stock - 1:49.854
Tuned - 1:37.627

Total - 3:27.481 (current rank - 2nd)
ps.Sixaxis controller.
-------------------------------------
ma jok bre Sixaxis ...
skinuo sam al sam ovde postavio vreme.Pa isti su i ovaj je na engleskom :)

Nazad
Vrh Dno