Šta je novo?

Gran Turismo 5

Jesi ga temeljno testirao i probao? Ja sam se raspilavio na FF na G25, ali ljudi koji imaju G25 dugo vremena su rekli da im je mozda bolji FF na DFGT.

Imao sam DF GT prvi u Srbiji i dalje sam jedna od retnih koji ga je zapravo probao i bio je kod mene 10 dana sigurno, a na raspolaganju sam imao i G25 i DFP sve na gomili. I danas se sećam apsolutno svakog detalja svakog volana i mogu levom rukom da napišem review na arapskom.

Oprostićete mi za ovo, ali ljudi koji dugo imaju G25 su vezare jer su ga plaćale 300e i igrale Test Drive, a DF GT im se više sviđa jer je lepši na oko, a šta je od toga bitnije :D

Dosta bre više sa "čuo sam", "priča se", "rekli mi"... ,)

Poslednja izmena:
Gde lepsi na oko, G25 kao i Momo izgledaju mnogo ozbiljnije, DFP i DFGT posto su oficijalni GT volani su nacickani sa milijardu dugmica i Dpadom.. Kazem nema potrebe da daje 250 eura za G25, kad za ~110 moze da uzme odlicni DFGT, ako su uopste poceli masovnije da ga nabavljaju kod nas. I ne, to nisu rekli ljudi koji voze TDU, vec oni sto voze onu geek-ovsku voznju koja nema "prave" automobile.

Poslednja izmena:
Gde lepsi na oko, G25 kao i Momo izgledaju mnogo ozbiljnije, DFP i DFGT posto su oficijalni GT volani su nacickani sa milijardu dugmica i Dpadom.. Kazem nema potrebe da daje 250 eura za G25, kad za ~110 moze da uzme odlicni DFGT, ako su uopste poceli masovnije da ga nabavljaju kod nas. I ne, to nisu rekli ljudi koji voze TDU, vec oni sto voze onu geek-ovsku voznju koja nema "prave" automobile.

Znam, oni čupvci sa Auto Plus :D... ako se tako beše televizija zove :)...

Nego teško da DF GT može se nađe za 110, pre će biti 150e... U stvari kod nas i onako ne možeš da ga nađeš :)...

Da, Auto Plus, mada ne znam na koje cupavce mislis :) E kako je ta liga bila pro organizovana..

Poslednja izmena:
Auto plus gde sam ja radio ? :)

Evo, sa americkog sajta moze da se plati kreditnom karticom bez paypal-a i salju kod nas.

http://www.wheelstandpro.us/servlet/StoreFront

Ivane, jel si ti nekad neshto naruchivao online pa znash shta radish ili si se samo setio da bi mogao da kupish online poshto imash karticu ? :) Za tako glomazne stvari kao shto je volan, i te cenovne klase, uopshte se ne isplati da ga kupujesh. Izaci ce te minimum 200e (ne znam koja je poshtarina, ali ispod 100$ nije), + carinske dazbine koje su oko 35% na celu sumu, pa za te pare skoro novi G25 kod nas, a na DFGT nemash ni garanciju pa kao i da nije nov :) Evo u oglasima imash "kao nov" G25 za 180e, ako vec nije prodat.

Poslednja izmena:
Auto plus gde sam ja radio ? :)

Ivane, jel si ti nekad neshto naruchivao online pa znash shta radish ili si se samo setio da bi mogao da kupish online poshto imash karticu ? :) Za tako glomazne stvari kao shto je volan, i te cenovne klase, uopshte se ne isplati da ga kupujesh. Izaci ce te minimum 200e (ne znam koja je poshtarina, ali ispod 100$ nije), + carinske dazbine koje su oko 35% na celu sumu, pa za te pare skoro novi G25 kod nas, a na DFGT nemash ni garanciju pa kao i da nije nov :) Evo u oglasima imash "kao nov" G25 za 180e, ako vec nije prodat.

Imam iskustva sa narucivanjem i znam za sve probleme, a i nisam nigde pominjao da hocu da kupim volan online, nego ovu skalameriju (wheel stand pro :)). Za volan cu lako, samo da nadjem odgovor na pitanje koje sam gore postavio.

Ovde toga sigurno nema, pa ako hocu nesto bas tako, nema mi druge nego da platim koliko treba. Postarina za ovo iz Amerike je 50$, iz evrope verovatno manje.

Sve to je prilicno veliko cimanje i ja bi najradije otisao u radnju ovde i izabrao naki od 5 modela, ali sta cu kad nema. Daj neki predlog ako imas :)

Poslednja izmena:
^
pa samo ta skalamerija BEZ volana je 150$ + troskovi! Totalno neisplativo. Iscimaj nekog bravara da ti napravi kada se odlucis koji ces volan da kupis. Meni je napravio nosac za moj G25 kolega sa posla po ugledu na wheelstand pro

Ja sam to gore stavio kao primer, da vidite koji mi tip resenja treba, jer sam podrazumevao da imate vise iskustva pa cete reci: "A, to, imas 5 slicnih stvari, tu preskoci, ali najbolja je ova, nabavices je tako i tako itd..." :). A vi mi kazete da jurim bravare i nosim slike wheel stand pro-a kolegama da mi prave :).

Zezam se, ko zna sa cim cu zavrsiti, ali snaci cu se vec nekako. Hvala u svakom slucaju...

Poslednja izmena:
Ma jel si lud to da radish, ako planirash da dash te pare, kupi odmah kod nas G25 i drzi ga u vazduhu ako treba :d

Mozesh uvek da napravish neko postolje za volan, to je bar najmanji problem.

G25 cu svakako da kupim, ne mogu da izdrzim :), iako verujem da ima bojlih odnosa cena kvalitet. Papucice mi na njemu deluju neuporedivo bolje od ostalih (cak mi jedino te ne deluju kao da ce da se raspadnu).

A za postolje jos nemam resenje, videcemo :).

Poslednja izmena:
Papuchice na njemu i jesu najbolji deo volana :)

Papuchice na njemu i jesu najbolji deo volana :)

Ima to i drugu stranu, odnosno jako su dobre, izgledaju ultra kvalitetne, ali nazalost ni one nisu imune na Logitech-ov neresivi problem, spike-ing, odnosno kad potovi gube kontakt pa vam gas/kocnica skacu gore dole, ili imate 80% hoda papucice npr.. To se moze resiti kontakt sprejem kad pocne da zaebava i moze dosta vremena drzati a da se ne javi ponovo problem, ali cesto je jedino resenje zamena potova, koji moraju sa neta da se porucuju.. Dakle i on pati od tih problema, ali u svakom slucaju su bolje papucice. E sad, i to je malo diskutabilno, jer vecina nas igra u carapama, a jako su nezgodne i imaju jak otpor kad igras u carapama, pa sad ako vam ne smeta jaci otpor i navikavanje na to, onda ok..
Mada ovo se desava obicno posle godinu dana sa u proseku sat vremena igranja dnevno :)

Poslednja izmena:
Znam na sta mislis, imao sam tih problema na dfpu, ali ovde za sad sve radi odlicno. U carapama ne igram, to je "izmisljeno" zbog papucica sa slabim otporom da bi osecao komande uopste. Najveci problem g25 je menjac koji je obican krsh i za te pare to ne bi smeo da bude, mada ja sam ga platio smesno:)

Borise, a da kiselina iz carapa ne uzrokuje slabljenje kontakata? :p :d :d

:shock:

I Shopto drzi isti datum..

Pa ima i chvrshcih vesti od preordera na nekim sajtovima, da ce to biti ove godine :)

3864709390_d32ca2d005_o.jpg
(nije moja slika)

Ta slika je od pre par dana i definitivno je fake, lik je obecao da ce pokazati slike sa Ferrari 458 na Top Gear stazi i naravno od toga nije bilo nista, neverovatno je kako malo Photoshop skill-a moze da potpali net za kratko vreme :D

Ne shto je malo 3GB, nego GT5 beta i ako postoji van Polyphony studija, imace je samo neki tamo Japanci, rodjaci od Yamauchija, pa to nece biti na engleskom :)

Poslednja izmena:
A za plaćenike sa Balkana :D?

Poslednja izmena:
MultiPlayer: GT5 Release?

KY: ”The game is still under development but its release is not too far, it will be after the PSP GT release and, very probably, it will be a simultaneous world release”

MultiPlayer:What about the game features that were published on the official japanese site, 1000 cars, 80
tracks and YouTube download?

KY: ”We would like to wait to publish them, but what you read on the site is true.”

MultiPlayer: Is there something new in the single player mode

KY: ”If you look at the PSP version, you’ll see that the game is very different from the previous Gran Turismo versions. The 5th episode will have many similar features to the PSP version”

MultiPlayer: How the damages will influence the gameplay?

KY: ”The damages are not only visible, they will affect the driving style.
It depends on the player, some players will like it, others will not”

MultiPlayer: Will we have Nascar and WRC championships in the game or just the cars?

KY: ”There will be real Nascar races
in the game. Nascar had necessary to be included in the game. Regarding WRC championship we have been trying to add it to series since long ago. Now we got it.”

At the end KY confirmed 1080p and 60 fps.

http://www.gtplanet.net/worldwide-release-for-gran-turismo-5-probably/

Za full 1080p je verovatno lupio, jer je prolog bio upscale-ovan..

Poslednja izmena:
Za full 1080p je verovatno lupio, jer je prolog bio upscale-ovan..
Nije on ni pomenuo full 1080p i prolog jeste bio 1080p, samo su horizontalni pixeli bili upscale-ovani...
To je poslednja stvar koja me interesuje, brojke na papiru vise ne govore nista i svi znamo kako ce GT izgledati ;)
Sto se tice tog intervjua najinteresantnije od svega je sto je ona lista koja je povucena sa sajta samo deo informacija koje cemo najverovatnije dobiti na TGS-u...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno