Šta je novo?

Gran Turismo 5 Prologue

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Brate smaras, navedi sta konkretno fali fizici pa da pricamo, ponavljas se iz posta u post...

Pa reeeko sam! :D ;)

Restrikcija od prevrtanja na krov (iz neobjasnjivih razloga), koja onda remeti celu fiziku, to je neprihvatljivo.
Automobil kada doskache posle skoka to cini celom duzinom, a ne prednjim ili zadnjim krajem (u zavisnost od automobila i neravnine) i pritom izgleda kao da je od gume, a ne da je metalna grdosija tresnula od zemlju. To je ono sto sam zapazio i sto mi jako smeta, a isto je bilo i u GT4.. Moram pedale popraviti, to jos jurim gde, pa da vidim da li se "oseca" realno pod rukama..

Poslednja izmena od urednika:
Aha, hmmm, evo da ti srocim iz mog (tvog) ugla onda, 98% trka u svetu zavrseno je normalno a onih 2% zavrseno je sa prevrtanjem jednog ili dva automobila...
GT je u tih 98% bolji od bilo cega drugog a u onih 2% spadaju GRID, LFS, iRacing, Burnout itd gde su oni bolji od GT-a, to priznajem...

Gresis, nema to nikakve veze da li se automobili u trkama retko ili cesto prevrcu, poenta je da MOGU da se prevrnu. U GT-u ne mogu, sta ti to govori, da ima ogroman propust u fizici, ili namerna restrikcija iz nekog razloga. E sad, da se to odnosi samo na prevrtanje, bilo bi prihvatljivo, ali to vuce za sobom sve ostalo. Ne mozes imati takvu restrikciju u fizici a sve ostalo da bude normalno, sve je to povezano.
Ona moja druga zamerka, sto se tice doskoka, klasican primer ogromne greske u fizici i verovatno je povezana sa ne prevrtanjem. Automobili nemaju realnu tezinu, ne padaju na prednji deo ili zadnji, ne vuche ih tezina na dole, vec padnu ravnomerno.
Trkanje nije fliper, auto itekako moze lako da se prevrne ili barem da se nakrivi na stranu, recimo teska krivina na desno, nizbrdo, krenes da pretices nekog sa unutrasnje strane, pritom ostvaris mali kontakt sa drugim autom i on jako lako moze da se prevrne, sam od sebe trpi ogromne G sile i tockovi i karoserija su mu na limitu, dovoljno je samo malo gurkanje od drugog automobila i lako se moze prevrnuti ili izgubiti kontrolu.
To je ono sto cini trkanje, adrenalin, voznja na limitu, neizbezni kontakt vozila od vozilo, preticanje... Celo trkanje gubi smisao kada znas da pri preticanju nema nikakvog rizika.. i da ne mozes ostetiti auto. Totalno ste u drugoj prichi sa takvim razmisljanjem, i ocigledno nikad niste imali napetu online trku i voznju na nozh, to da ste osetili ne bi ste pricali da je damage nepotreban i da je ovakva fizika savrsena kakva je...

Poslednja izmena:
Auto uopshte ne moze lako da se prevrne, a u LFSu se prevrcu ko tricikli, to nisi primetio kao neshto nerealno :)

Boris priča jednu te priču milioniti put, a to je što je teža igra za vožnju = realna igra HOW YES NO. Današnja kola je 18x lakše voziti nego neka proizvedena 1970-e. Pre su se kola mnogo više savijala u krivinama i nisu imali sva ta ojačanja, rol barove itd... Ti Borise pričaš tj upoređuješ jedan LFS gde na bankinu od 5cm prevrneš auto i to kada ideš 60km/h pa missssssim.... wtf. A da ne pričam kako upoređuješ GT4 sa GT5p, pa tek je tu ogromna razlika i što je najgore non stop pričaš o svemu ovome, a i dan danas nisi "seo" za GT5p. Kako možeš stajati iza svoje reči o nečemu o čemu nemaš nimalo iskustva?

Auto uopshte ne moze lako da se prevrne, a u LFSu se prevrcu ko tricikli, to nisi primetio kao neshto nerealno :)

Ma dal neko poredi LFS sa gt5p ??.. ijujujujuju :lol:

LFS je u poredjenju sa gt-om pravo pravcato s****e na kubni. Uostalom , ti si borise jedini izgleda koji misli drukcije. A to je meni dovoljno.

Ne znam samo zasto se ovoliki fini svet jos uvek raspravlja sa tobom na tu temu. :S:

Uostalom ako je tebi to pravi nedostatak (prevrtanje automobila na krov) , onda se dolazi do zakljucka da ti bas i nisi neki vozac (cim provodis toliko vremena na krovu , pa da smatras to kao manu u nekoj simulaciji).

Ako budu uradili damage u novom gt5 , mislim da ce ispraviti i taj drugi tvoj argument a to je padanje kao daska posle skoka auta. Posto damage sad ne postoji i da su uradili da prvo padne prednji deo (posto je kod automobila sa motorom napred (velika vecina), taj deo auta ubedljivo najtezi) , prvo bi se ostetio branik (da bi auto mogao mnogo da skoci mora i da bude brz a to su uglavnom spusteni automobili) pri cemu bi se branik u stvarnosti ostetio ili raspao a u gt5p bi se sasija cela verovatno zabila u stazu i doslo bi do nekih anomalija.. mozda bi se ceo auto prevrnuo na tu stranu...

Uostalom kao da LFS-u nista ne fali...

Poslednja izmena:
Ok.. damage je za pi*ke, automobili ne mogu da se prevrcu u stvarnosti, online nije potreban jer samo luzeri obrcu vise od dva kruga u istom automobilu u istom danu protiv drugih online luzera, ako ne znas da pretices bez damage-a onda nisi za voznju, itd.. s kim ja pricham o trkanju..

kola u gt5-ici nepadaju kao daska probaj onu stazu na planini pa ces da vidis sva kola se docekaju drukcije!ne kazem i lfs je ekstra ali...

Treba da dobijem GT5p na pozajmicu danas, pa me zanima sta sve treba.. Jesu popravili stanje sa tim skidanjem patcheva ili jos uvek moras 40 puta da pokusavas i koliko su teski svi ukupno?
Takodje gde bi mogao da skinem Save game sa svim otkljucanim automobilima?

1. Meni radi update normalno iz prvog puta.
2. Save cesh naci na www.gamefaqs.com, obrati paznju samo na regiju za koju skidash..

Poslednja izmena:
Lahva.. :)

Pa imaces sigurno oko 5Gb da skidas ako ne i vise

Daj zaebavas me? :zgran:

Pa sta su sve dodavali, hteo bih samo najnoviju fiziku da imam (ako su to menjali) i eventualno da mogu da uporedim vreme na nekoj stazi (mada sa pedalama koje popustaju gas svake 2 sekunde nece biti bas nekih najsrecnijih vremena :) )

Poslednja izmena:
pa ako se secam dobro toliko se povecalo zauzece na hd posle svih instalacija

Pa i ja velim nesto mi mnogo, jedino da su ubacili jos 50 automobila i 10 staza pa da opravda 5 giga :)
rasta, da nisi skidao neke demoe ili nesto pa da ti je na to otislo 5 giga ;)

pa ako se secam dobro toliko se povecalo zauzece na hd posle svih instalacija

Pa to ne znachi da si ti skinuo 5GB :) On sam zauzima odredjeno mesto za keshiranje, u startu, a patcheva nema sigurno vishe od 150-200MB.

Poslednja izmena:
pa nisam toliko lud:d znam da nisu drugi demoi.
Ali bilo ih je par vecih...

Da li ima bitnih promena kad patchujem igru? Igru ne igram uopste jer mi je glupo na dzojpedu, igra moj cale pa ako ce mu bas nesto promeniti na bolje da mu skinem... :wave:

Ja se zezao za onih 40 pokusaja downloada, ali se ostvaruje izgleda, evo vec neki 10-ti put, a jedva sam trecinu skale presao, scary..

Poslednja izmena:
Skalu nemoj da gledash, jer ne pokazuje nishta :)

Shto se tiche patcheva, svaki donosi nove stvari, najbitnije u balansu izmedju vozila i tweakovanju fizike, i kad sada uporedim prvu verziju i poslednji patch, kod nekih automobila je drastichna, kako fizichki, tako i zvuchno.

Poslednja izmena:
Proslo je posle 15-ak pokusaja.. :)

Not bad, not bad at all... Pedale mi se raspadaju, em sto gas skace gore dole, i kocnica mi non stop drzi na nekih 20 %, za taj problem sam totalno zaboravio.. tako da sto se toga tiche nisam se navozao, ali me je FF prijatno iznenadio, vozio malo Golf IV :D dok nisam ubo pravi save game, posle malo NSX-a.. Tek posle sam primetio u podesavanjima za volan da ima i simulation. To sam namestio i upalio F430... za sada nije lose, kad opravim pedale ili uzmem nove onda cu da vam pojurim neka vremena..

Poslednja izmena:
I jeli menjaš potpis ili ostaje? :)

Necemo da preterujemo, ovo je tek prvi sastanak :D

Proslo je posle 15-ak pokusaja.. :)

Not bad, not bad at all... Pedale mi se raspadaju, em sto gas skace gore dole, i kocnica mi non stop drzi na nekih 20 %, za taj problem sam totalno zaboravio.. tako da sto se toga tiche nisam se navozao, ali me je FF prijatno iznenadio, vozio malo Golf IV :D dok nisam ubo pravi save game, posle malo NSX-a.. Tek posle sam primetio u podesavanjima za volan da ima i simulation. To sam namestio i upalio F430... za sada nije lose, kad opravim pedale ili uzmem nove onda cu da vam pojurim neka vremena..

A koja je fora sa papuchicama, jel si ih otvarao i pokushao da podmazesh/sredish to ?

I shto te je FF iznenadio, pa GT4 i dalje ima najbolji ne-playstation FF :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno