Šta je novo?

Gran Turismo 5 Prologue

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam brate, Yamauchiu se ispraznila baterija na mobilnom, pa je nedostupan...

Aj razmisli malo - šta će na automobilima servo? On nije tu da poveća preciznost, nego babama da omogući da mogu da se isparkiraju sa parkinga Ideje ili Tempa. E sad, na nekim automobilima je servo neophodan, a na nekim samo smeta. Isto je tako i sa volanima, na DFP mnogo znači, ali na G25 će možda i da smeta... Sve mora ti se crta :p

Pa ne, nego neobjasnjiva opcija, ako se stvarno na servo misli. Taj "otpor" jednostavno mozes umanjiti tako sto smanjis snagu FF-a. Taj servo kao podmaze motore u DFP pa se lakse okrece? :)
Znam da je igra za 7-77, ali takve opcije kao sto su servo i slicno ne treba da budu dostupne za sve automobile, odnosno ne treba uopste, ako vozim Fiat Pandu, servo po defaultu, nema sta ja da ga palim ili gasim, ali ako vozim F40 ne zelim opciju koju taj auto nema. Dovoljno je sto imaju "nivoi" fizike :)

Neko bi rekao da trazis dlaku u jajetu.

Pa ne, nego neobjasnjiva opcija, ako se stvarno na servo misli. Taj "otpor" jednostavno mozes umanjiti tako sto smanjis snagu FF-a.
Pa nije isto... Jer je servo kada ti okrećeš volan u smeru gde skrećeš, a FF je sila fizike koja ti vraća kontru suprotno od krivine u koju skrećeš i ka kojoj držiš okrenut volan.

Taj servo kao podmaze motore u DFP pa se lakse okrece? :)
Otprilike da je tako.

Znam da je igra za 7-77, ali takve opcije kao sto su servo i slicno ne treba da budu dostupne za sve automobile, odnosno ne treba uopste, ako vozim Fiat Pandu, servo po defaultu, nema sta ja da ga palim ili gasim, ali ako vozim F40 ne zelim opciju koju taj auto nema. Dovoljno je sto imaju "nivoi" fizike :)

Opet ti s teorijama bez prakse? Auto sa servom i bez serva se provaljuje samo na brzinama do otprilike 10 na sat. Jer preko toga trakcija prednjih točkova manja od snage sile serva i sama snaga serva postaje irelevantna...

Opet ti s teorijama bez prakse? Auto sa servom i bez serva se provaljuje samo na brzinama do otprilike 10 na sat. Jer preko toga trakcija prednjih točkova manja od snage sile serva i sama snaga serva postaje irelevantna...

Zar nema i power servo (ili se drugacije zove) i obican servo. Jeste, ovo je sad bez prakse, ali imaju bese oni koji su stalno laki za okretanje i oni koji se gase posle ne znam 50, 60 na sat... nebitno, necemo vise o tome.

Ma jok... Morate svi da shvatite da su automobili jedne primitivne sprave koje su jedva napredovale za 100 godina. I što na TVu pričaju o nekoj superiornoj tehnologiji - lažu. Servo je vezan za rad motora... odnosno motor se vrti i vrti servo koji uvek radi. Jedino što postoji nešto oko ovoga je da se raspon okretanja volana menja zavisno od brzine kojom se ide... ali to nema veze sa snagom serva i ne znam da li se neko samo duvao time ili je ugradio i nisam nikada probao :p

Ma jok... Morate svi da shvatite da su automobili jedne primitivne sprave koje su jedva napredovale za 100 godina...:p

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/kTYiEkQYhWY&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/kTYiEkQYhWY&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]
:p

Eto, pogodio si pravi izvor problema. Od svega bitnog, ljudi jedino gledaju izgled... Zato automobili i jesu sve gori (u globalu) i zato se ni malo ne razvijaju. Zato što su vođeni sebičnom opsednutošžu profitom od strane proizvođača i zato što je neobaveštenim kupcima najbitnije kakve farove imaju i koje su boje. I koji se bave navijačkim strastima prilikom izbora automobila ili ponekad "eci peci pec" tehnikom. Zato se danas nova kola kvare ko blesava i rđaju posle 3 godine i čak ni nemaju neke tehnologije koje su imali pre 10 ili 15 godina... i to je sve bilo pre ove krize... možeš misliti kako će tek sada da bude.

al da ne offtopičarimo :p

...i onda na scenu nastupa GTR :D

Pa japanci vec 50 godina imaju automobile kao shto je GTR nego to nije bilo dostupno u Evropi, a narod zna samo ono shto je u njegovoj okolini, zato je Lozac kupio Golfa :d

...i onda na scenu nastupa GTR :D
Ali zato sa te scene mora da ga odveze slep jer mu se pokvario skupoceni menjac :D :

http://www.nagtroc.org/forums/index.php?showtopic=25361

Nema jeftino a kvalitetno ili "koliko para - toliko i muzike".

@Baner: taj progresivni volan stvarno radi. Licno sam probao na BMW Roadshow u Kosutnjaku, prosle godine (sad vec pretprosle). I ne radi svaki servo na pumpu pogonjenu motorom, sve cesce se koriste elektro pumpe gde se rad moze sasvim fino regulisati.

Jel si ti to sad rekao da je GTR nekvalitetan :d

Nije mi samo jasno kako taj nema full osiguranje na automobil te cene pa da ga zabole za bilo kakav problem.

Poslednja izmena:
Izgleda da sam postao vidovit, tacno sam znao ko ce prvi da udari reply :)

Nisam rekao da je nekvalitetan, vec sam postavio link gde vlasnik to tvrdi i dokazuje.
Ne znam o kakvom full osiguranju pricas, garanciju on ima ali je problem sto u garanciji pise da se iskljucenjem VDC-a (a to je neophodno za koriscenje LaunchControla) ponistava garancija na menjac. I nije jedini, ako procitas tu maratonsku temu, videces da ih ima jos sa problemom na istom sklopu. Ja sam samo izvukao zakljucak da mora da postoji razlog zasto je toliko jefitniji od automobila slicnih perfomansi.

Ajde da ne bude bas totalni off, siguran sam da u GT5p nisi imao tih problema, tamo su svi izradjeni od bitova istog kvaliteta :D

Znachi on se pokvario zato shto je jeftiniji, a skupljim automobilima to ne moze da se desi ?

Mislim da je bez veze da prichamo dalje, postoji milion dokaza protiv te tvrdnje (svi japanski automobili za pocetak), a ovo nije ni mesto za tu prichu.

Poslednja izmena:
Pokvario se jer se nije koristilo uputstvo za upotrebu...

Nije auto za svakoga, kao ni GT5p :D

Pa da, nije za one koji nisu voleli sudarache u mladosti :d Al sad ozbiljno, ako ne bude damage-a i u full verziji onda ***.. Ne mora vizuelno ako ne da Ferrari, ali mora barem uticati na upravljivost, ako ne vec i mehanicki..

Aj bre ne lupetaj :), pa vecina automobila u igri ima servo, a sad cesh ti da budesh pametan i ugasish, volish imaginarne automobile ? :d Pretpostavljam da bi gasio i ABS na novim automobilima sa 500ks :d

Ja bih, naravno da mi maknu tih par kila koliko je tezak :D

Inace, Mclaren F1 od 600 i kusur konja nema ABS. Klima koza muzika i elektropodizaci su sve sto mi treba od opreme :)

auu koja igra.. sa volanom sad ko da igram neku drugu majkemi :)

i vozim ford gt, zadnji krug, vodim, i stisnem pun gas prerano dok sam izlazio iz krivine i odeeee jaaaa u pmaterinu :)

Bolest, prelepo.. ne sumnjam da ce spolja izgledati toliko losije u GT5 full verziji, ali unutrasnjost nema sanse da bude ovakva..

pa pise nesto da sad nije moguce predstaviti taku graviku na sonyju tako da kazu da ni gt6 verovatno nece moci izgledati ovako.ali ko zna vide ce mo

Pa naravno da neće... Ali modeliranje se radi tako, posle ide optimizacija... I GT se nadograđuje od prvog dela... ali evo, sad su napravili keninsenga jednom i dosta ima je za vek vekova...

Zna li se nesto o Ringu, da li ce biti isti model kao iz GT4 samo sa novim teksturama ili ga rade od nule?

Skoro sve staze ukljuchujuci i Ring su vec uradili laserski za GT4, tako da ce koristiti te podatke. Isto i za automobile, sada ce samo dodati nove.

Poslednja izmena:
Skoro sve staze ukljuchujuci i Ring su vec uradili laserski za GT4, tako da ce koristiti te podatke. Isto i za automobile, sada ce samo dodati nove.

Bilo je spekulacija koliko je precizno uradjen, ali dobro, necemo da cepidlacimo, to je i dalje najbolja verzija koja postoji, zadovoljice isti blueprint sa novom grafikom..

jel ima neki info koje ce staze biti u gt5?

Nema, ali ne brini, sve najbitnije ce biti tu + neke za koje nismo mislili :)

Bilo je spekulacija koliko je precizno uradjen, ali dobro, necemo da cepidlacimo, to je i dalje najbolja verzija koja postoji, zadovoljice isti blueprint sa novom grafikom..

Ako je oko njega bilo shpekulacija za preciznost, kako je onda za bilo koju drugu verziju na kojiima na trenutke ne znash gde si, koliko je precizno :)

Postoji ceo dokumentarac o tome, kada su na merenjima svuda po svetu, za GT4.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno