Šta je novo?

Gran Turismo 5 Prologue

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kolko ja znam, glavni lik iz GT je rekao da ce Prolog da dobija update-ve A full GT5 tek 2010

Poshto vidim da nisi bas bistro shvatio post aj da ga uprostim samo za tebe: GT Prologue ce da dobija updateove a FULL verzija igre ce izaci tek 2010. To si samo ti mogao da izvuchesh iz rechenice i da pomislish da ce Prologue da se pretvori za god dana pomocu updateova u full verziju.

Da je tako onda nebi spominjao Prologue vec bi samo rekao GT5. E sad, to sto si ti kupio konzolu i shvatio da tvoja omiljena igra ima da izadje tek za 3 god od kako je PS3 proizveden, to je tvoj problem. Ali nije razlog da ovde negirash konstantno ljudima i da uvek mora tvoja da bude zadnja.

Ukoliko Prolog dobije još 2 staze i par eventsa do nove godine on će biti sasvim dovoljan za igranje još neko vreme :).

Ne znam za vas ljudi ali ja sa sam odavno prestao da im verujem.Ne bi me cudilo da izadje tek 2011. godine U svakom slucaju sto vise zakasni to ce biti bolji. Samo kad bi nam sad u prologi dali Nurburgring pa makar i onaj malo nasminkani iz GT4.

Da im verujesh ? :) Pa ti mislish da oni ne bi mogli da zbrzaju igru za 6 meseci i da bude kao bilo koja druga ? :) Pa josh uvek ne postoji voznja koja se moze porediti ni sa GT4, to se nikom ne isplati da radi, jer je previshe posla i previshe ulozenih para. Treba im dati svo vreme ovog sveta da naprave jednu poshtenu voznju poshto niko drugi to nece da radi i nema resurse da tako radi.

Poshto vidim da nisi bas bistro shvatio post aj da ga uprostim samo za tebe: GT Prologue ce da dobija updateove a FULL verzija igre ce izaci tek 2010. To si samo ti mogao da izvuchesh iz rechenice i da pomislish da ce Prologue da se pretvori za god dana pomocu updateova u full verziju.

Ja ne znam da li prichamo istim jezikom, ali ti u svom postu nigde ne pishesh "moze da se desi da GT5 izadje 2010." vec samo kazesh da GT5 izlazi 2010. a to su potpuno razlichite stvari.

E sad, to sto si ti kupio konzolu i shvatio da tvoja omiljena igra ima da izadje tek za 3 god od kako je PS3 proizveden, to je tvoj problem. Ali nije razlog da ovde negirash konstantno ljudima i da uvek mora tvoja da bude zadnja.

Ja nemam PS3 sine, i nisam klinac kako bi pomislio da tako kompleksna igra sa najpreciznijim modelima 50 staza i 800 automobila sa incar i damage-om moze da se zavrshi za godinu dana, tako da si se opasno istripovao, to moze da pomisli samo neko ko je juche pocheo da prati igre. Ako zavrshe 2010. super, sve dok urade ljudski, ja nemam nishta od toga da igra izadje za mesec dana i bude kao Forza, kapirash...

Poslednja izmena:
Sve je to lepo, ali da se razumemo, ja obozavam da igram voznje, sve osim GT4 sam presao. GT 4 me smorio na PS 2. Ali ako oni misle da izbace exclusivu za PS 3 2011... onda pre mislim da ce izaci na nekoj next next gen konzoli, a ne na next gen konzoli, posle 4 godine od njene premijere. Nije Polifoni juce saznao performanse Soni trojke pa da su danas poceli da rade. Ne kazem da treba igru zbrzati, ali da im treba 3-4, pa i 5-6 godina da je naprave...ozbiljno bi se zapitao u sposobnosti doticnih programera. eto, sta fali recimo GRID-u, osim sto je prekratka? Da su ulozili recimo 6 meseci vise, da ima vise staza i takmicenja, super trka. Iovako je dobra, samo sto se predje za 2 nedelje (i to sam igro po 2-3 sata dnevno). Dakle, kolko kog da jedva cekam GT5, toliko i ne cekam, ako ce mi se pojaviti za 3 godine!

Poslednja izmena:
GRID i Gran Turismo su dva različita sveta.

Sve je to lepo, ali da se razumemo, ja obozavam da igram voznje, sve osim GT4 sam presao. GT 4 me smorio na PS 2. Ali ako oni misle da izbace exclusivu za PS 3 2011... onda pre mislim da ce izaci na nekoj next next gen konzoli, a ne na next gen konzoli, posle 4 godine od njene premijere. Nije Polifoni juce saznao performanse Soni trojke pa da su danas poceli da rade. Ne kazem da treba igru zbrzati, ali da im treba 3-4, pa i 5-6 godina da je naprave...ozbiljno bi se zapitao u sposobnosti doticnih programera. eto, sta fali recimo GRID-u, osim sto je prekratka? Da su ulozili recimo 6 meseci vise, da ima vise staza i takmicenja, super trka. Iovako je dobra, samo sto se predje za 2 nedelje (i to sam igro po 2-3 sata dnevno). Dakle, kolko kog da jedva cekam GT5, toliko i ne cekam, ako ce mi se pojaviti za 3 godine!

Ako ne prepoznajesh razliku izmedju Grida i GT5, nemoj ni da chekash GT5, imacesh bar josh 3 voznje od Codemastersa dok se GT5 ne pojavi, pa uzivaj...

DRIVERU uopste mi nisi jasan pa zasto mi govoris svari za koje sam i sam svetan uzmi prvo dobro procitaj tudje odgovore pre nego sto pocnes da ih kritikujes.Nego kazi mi koji ti je PSN ID gde se obicno trkas i kad.Moj ID je ACA_GT_SERBIA uglavnom sam na Fuji sa GTR om ili na Suzuki 750p.

Poslednja izmena:
Znam sta covek oce da kazhe ali nije bash najbolje poredjenje. Ali ima poentu. U narednih godinu dana nas cheka Forza 3 a cak se i shushka o PGR5. Ja barem mislim da najvishe GT timu oduzima modeliranje automobila jer su rekli da ima za jedan auto treba i do 3 nedelje. Sto se tiche spesifikacija, pretpostavljam da imaju najvishe podatka iz proslog dela...sem ovih novih modela.

E sad, dok se oni trude da bude to najlepshi sim racing, granica se pomera svakog meseca tako da mi ovo vishe izgleda na Duke Nukem Forver deja-vu. Dok izadje full GT5, bice barem 2 igre koje ce daleko bolje izgledati. Nije to pretpostavka, vec chinjenica.

Isto kao sto je Brothers in arms 3 izgledao neverovatno krajem 2006, sada izgleda ko prosek, cak meni barem dosta loshiji graficki od COD4.

Poslednja izmena:
Pa nisam hteo da poredim GT i GRID, iako tako izgleda. Expressionism me je ispravio. Ocu da kazem, da ce izaci dosta igara trkalica, a oni nikad da zavrse. I na kraju, 2010-2011 to ce biti zastarela grafika, ili osrednja, tako to biva sa igrama koje se prave 5-6 godina. Ne postoji jednostavno engine u koji mozes da ubacis sve sto si pravio 5 godina i da izgleda ko da si napravio zadnjih 6 meseci!

Dok izadje full GT5, bice barem 2 igre koje ce daleko bolje izgledati. Nije to pretpostavka, vec chinjenica.
Samo se ti nadaj, oni su sa tkzv "demoom" razbili konkurenciju po pitanju grafike a postoji mogucnost da ce buduci update mozda i grafiku da poboljsa mada, gledajuci Prologue i ostale igre slicnog tipa ne moraju nista da diraju barem godinu, dve i opet ce izgledati najlepse, i na kraju krajeva, nijedna druga igra nece imati ponasanje automobila kao GT jer sve vuku ka arkadnom izvodjenju sto govori da GT na konzolama jednostavno nema konkurenciju :wave:

Ti polako sa grafike predje na igrivost da bi nesto dokazao :).

*** Forza:wall:, PGR:wall:, aman jeste li vi probali te igre ili samo tako pišete:smash:? Forza je krš. Kakve veze imaju te igre? Pa šta i ako izađe 5 delova?

Meni danas stigao ponovo GT 5 Prolog:p, sad će opet biti brm-brm:wave:

Pa razbili su konkurenciju "sada". Za godinu ipo to nece biti nikakva konkurencija. Grafiku sigurno nece menjati jer je nemoguce, jedino ce ubacivati nove svetlosne efekte ili sta god se vec pojavi novo. GT5 je "sada" najrealniji ali opet, za godinu ipo ko zna koja ce se igra pojaviti. Trenutno Forza 3 cilja da obori GT sa trona. Sad se ne zna nishta o igri sem da definitivno ima mnogo vishe automobila od GT i da ce doci na 2 DL dvd-a. ***, jedina koja cilja ka simulaciji, e sad sta ce biti od toga to niko ne zna. Forza 2 i nije bash bila nesto ali *** kad je tu konkurencija, tu je i trud.

Jeste GT sve kao realnost ali dok oni ne srede damage ili barem neku vrstu sudara to jest uticanje oshtechenja na vozhnju, ta igra je sve samo ne realna. Kucanje u zid punom brzinom i onda odskakanje ko pinball loptica pa onda "5 second" punishment gde idehs 2 na sat. Sta je tu ustvari realno?

@Goran.a

Da, igrao sam sve tri igre. Forza mi je smor. A PGR4 je bio 200 puta zabavniji od bilo kog GT meni. Ne bih da se ponavljam ali vidish koja me stvar bode u ochi u vezi GT pogotovu kada se pompuje ta "realnost".

Poslednja izmena:
...A PGR4 je bio 200 puta zabavniji od bilo kog GT meni...
U GT-u nikada nisam trazio zabavu, vec ozbiljnost, poslednji krug se vozi a iza mene lik na pola sekunde, tu je tenzija, otkucaji srca rastu, pa briga da li cu ukociti na vreme, pustiti gas, kontrirati, ne znam za druge ali ja se tako osecam kada igram online jer ne volim da budem drugi :D

Nego, Aco, gde si ti covece ovih dana, e, nemam konkurenciju ***, dosadno mi na prvom mestu, aj navrni malo da se-ih kidamo :

6eoy8j.jpg

Poslednja izmena:
*** Forza:wall:, PGR:wall:, aman jeste li vi probali te igre ili samo tako pišete:smash:? Forza je krš.

Sto je Forza krs, ako je nisi probao zasto onda? :) Nisam ni ja, ali sam citao komentare ljudi koji se ozbiljno bave simulacijama voznje, prave kokpite i ostala cuda, voze prave trke, da Forza ima poprilicno ozbiljan fizicki engine, kazu da se mnogo bolje oseca "pod rukama" i da cak i sa gamepadom primecuju tu razliku... cak im je i Enthusia bila ozbiljnija od GT4...

Znaju vec neki koja je po meni najbolja simulacija automobila i ne zelim ponovo da ulazim u raspravu sa Driver-om i Baner-om, samo da kazem jednu stvar: GT se poprilicno opustio u tom svom "najbolji smo". Sa prvim i drugim delom su napravili pravi bum i prosirili zainteresovanje za simulacije automobila na totalno drugi nivo, ceo svet sada zna za Gran Turismo. Ali, sada se previse oslanjaju na svoje ime, forsiraju grafiku (koja je sjajna) i sami broj automobila, a i njeni fanovi su previse u fazonu "GT je najbolja simulacija"... i to me malo nervira, nemojte biti slepi od hype-a i misliti kako je ovo najrealnije kretanje automobila ako ne znate bas o cemu pricate.
Opet napominjem, nisam jos probao Prologue, ali po komentarima ljudi koji znaju o cemu pricaju i po snimcima prologue-a vidim da to jos uvek nije tako ozbiljno, ali nemojte me pogresno shvatiti, dao bi 200 evra za GT5 kada bi konacno stavili fiziku na prvo mesto i prestali da jasu na uspesima iz proslosti. Videcu da ugrabim Prologue jer kako kazete radi Momo volan sa njim, pa cu i sam videti da li je to jos uvek tako kako mislim da jeste..
Dakle ukratko, htedoh reci da ne dozvolite da vas hype zaslepi i da ne umisljate kako je ovo svetlosnim godinama ispred svega ostalog sto se tice realnosti kretanja, jer je to velika zabluda..

Citroen se polako otkriva :)

2885470649_de43dc0543.jpg

Znam sta covek oce da kazhe ali nije bash najbolje poredjenje. Ali ima poentu. U narednih godinu dana nas cheka Forza 3 a cak se i shushka o PGR5. Ja barem mislim da najvishe GT timu oduzima modeliranje automobila jer su rekli da ima za jedan auto treba i do 3 nedelje. Sto se tiche spesifikacija, pretpostavljam da imaju najvishe podatka iz proslog dela...sem ovih novih modela.

Ma uopshte nisu bitni suvi brojevi i koliko treba za koji auto, vec je dovoljno da "sednesh" u auto u GT5p i bilo kojoj drugoj igri i da bi bude jasno koliko je tu posvecena paznja detaljima (u svakom smislu) i koliko je to vremena oduzelo developerima, pogotovo ako pratish automobilizam i znash kako se ti automobili chuju, ponashaju. Ja se svaki put najezim kad sednem u Mine's Skyline R34 ili Amuse S2000.

E sad, dok se oni trude da bude to najlepshi sim racing, granica se pomera svakog meseca tako da mi ovo vishe izgleda na Duke Nukem Forver deja-vu. Dok izadje full GT5, bice barem 2 igre koje ce daleko bolje izgledati. Nije to pretpostavka, vec chinjenica.

Upravo je to jedan od razloga shto GT5 treba toliko vremena. Nije uopshte pitanje da li je neka grafichka na PCu brza 5x, vec ko ce da napravi na PCu neshto kao GT5 grafichki, i ja ti kazem niko dok GT5 sigurno. Voznje na PCu inache izgledaju uvek dosta loshe u odnosu na neke druge zanrove, a na X360 su vec za PGR pravili fake teksture za osvetljenje, tako da nishta bolje od onoga shto sada vidish necesh imati na Xboxu. A na kraju, ko kaze da GT5 nece izgledati josh bolje do izlaska ? Pa niko josh nije 100% iskoristio mogucnosti PS3 i izbacio najoptimizovaniju mogucu igru, vecina njih to nikada nece uraditi, ali jedan od onih koji hoce je sigurno Polyphony.

I na kraju, dobru grafiku ne chine najvece teksture, vec najpametnije programiranje.
Da li ce za dve godine svi da kazu za GT5 "jao kako je ovo ruzno, ne mogu da igram" ? Ne, sve ostale igre ce mozda imati 3x vece teksture ali ce GT5 i dalje biti najblizi real life-u. GT4 je to josh uvek u odnosu na gomilu novih igara..

DRIVERU uopste mi nisi jasan pa zasto mi govoris svari za koje sam i sam svetan uzmi prvo dobro procitaj tudje odgovore pre nego sto pocnes da ih kritikujes.Nego kazi mi koji ti je PSN ID gde se obicno trkas i kad.Moj ID je ACA_GT_SERBIA uglavnom sam na Fuji sa GTR om ili na Suzuki 750p.

Ja nemam PS3, a inache video sam te na Suzuki chini mi se :)

Poslednja izmena:
Ogovaram Ranku. Tu sam ja ali tebe te nema.Izgleda da nam se ne gadjaju termini.Ja uglavnom vozim izmedju 20 i 23/h kad imam vreme.

Poslednja izmena:
Lol,prodje deset dana i nista od poklanjanja volana nekom. Umesto da ispadnes smeker i "put your money where your mouth is" ti i dalje "trla baba lan da joj prodje dan". Eee,koga ti lazes ovde ne mogu da verujem!

O chemu ti prichash ? Bolje prestani...

Poslednja izmena:
Ja na GT5P uopste ne gledam kao na igru.

To su GTR2 , LFS , rFactor ... GT je ipak na sasvim drugom nivou.

Igram simulacije ceo moj zivot, i gadim se pomagala kao sto su kontrola proklizavanja , automatsko menjanje brzina , itd...
Kada se sve to iskljuci, tek onda prava fizika dolazi do izrazaja i tu tek mozete videti koliko je truda poliphony ulozio u svaki auto.

Da to niej samo igrica govori i cinjenica da GT sad ima i filmove iz auto sveta za njihove fanove - entuzijatiste , sto znaci da stvarno rade na tome da budu ultimativni u svemu.

Sad video sam da neki od vas kao argument za njihovu "lenjost" i tako dugo razvijanje, koriste nedovoljnu angazovanost , sto mislim da uopste nije tacno.

GT4 je izasao 2005 , a GT5 ce 2009. To je razdoblje od 4 godine. Taman dovoljno da pravi proizvodjaci izmisle i lansiraju trzistu nove automobile i GT je tu da ih sve obuhvati.
Posto PS3 sada ima i podrsku preko net-a , verujem da ce poliphony da radi na novim modelima cak i kad bude izasla puna verzija i da ce moci da se downloaduju novi sadrzaji.

GT4 nije kao neko njesra sa PC u kome ima 20 automobila (+modovi koje bi bolje odradila moja baba) za koje treba tacno da znate u kojoj su igri da biste provozali neki specifican auto.

..nego lepo "hmm , voze mi se neke trke . Gde li sam stavio Gran Turismo!?" :)

E, Marko, nemas ti pojma, cuti tu i kupuj taj PS3 da te kidam malo :p
Nego, nova slika Citroena :)

2887919179_4ae877742d.jpg

Ceo auto ce biti otkriven 2 oktobra a do tada samo ovakvi teaseri :)

Poslednja izmena:
^ I treba da prestanesh kad josh nisi probao Prolog :d

Btw, koja je fora sa ovim Citroenom, zar nekog to interesuje :)

Poslednja izmena:
Dizajnirali su ga PD i Citroen a sve sto PD dizajnira mene interesuje :p
BTW to je prototip specijalno napravljen za Paris Motor Show koji ce se najverovatnije pojaviti i u GT-u sa sledecim update-om, mada, zivi bili pa vozili...

Deder Ranko izvešćuj™ sa tim update-om. Šta će biti, kako će biti i što je najvažnije kad će biti :)

^ I treba da prestanesh kad josh nisi probao Prolog :d

Pali, dere vas decko sa Gamepad-om, neces to videti u ovim drugim "igrama" :d

Kad popravim pedale, videcemo da li je Kazunori san isao na dodatne casove fizike...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno