Šta je novo?

Gran Turismo 5 Prologue

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I čisto da spustimo loptu, do kraja. Ja sam stvarno tu da vam dam, pokažem, objasnim... šta treba. Nisam bogom dan i popio svu pamet ovog sveta, ali sticajem okolnosti sam godine potrošio na te automobile.

Tu sam uvek da izvršim demonstraciju GT5P i skrenem pažnju na detalja koje allround gamer ne može da vidi i ako treba da priložim/narežem adekvatan materijal iz stvarnog života o automobilima (razne trke, priloge, poređenja) gde sve vidi šta i kako i zašto je GT priča za sebe.

Mislim da su mnogi promašili poentu Gran Turismo i zbog toga ovoliko žustre priče... nemojte da vas je sramota da pitate :).

Poslednja izmena:
SuperStaljin +1 cheers

Da bi neka trka delovala realno nije potrebno da samo grafika bude extra, sta je sa fizikom automobila??? GT je kralj sto se toga tice, jedinu igru koju postujem pored njega je rfactor za PC. Oduvek sam bio fan simulacija voznji jer volim izazov i ne volim da gubim zbog nekih gluposti. Izazvov je pobediti sa SLR-om na poslednjem testu u GT4 koji moram da priznam nisam uspeo da polozim, svakom ko jeste pruzam ruku...
Zna se sta je arkada a sta simulacija, dzaba NFS-u milion poligona (iako toliko nema, dajem primer) na felni automobila ako vidim da auto "slajfuje" na sva cetri tocka i stoji u mestu... I to realno da izgleda, ma daj molim te...
Odgledao novi trejler za novu Tocu i sve sto mogu da kazem je -smesno...
Ne znaju fiziku da odrade kako treba u CGI animaciji a kamoli u igri, automobili se ponasaju kao igrackice i dzaba im onda CGI...
Za grafiku iz GT5 se odusevljavam jer je to jedino sto ocekujem od unapredjenja, sve ostalo znam da ce da bude extra jer su ljudi carevi. Dizajnirali su ekran sa parametrima ponasanja automobila na novom Skyline GT-R-u, a i Citroen se sada ubacuje i sta vise reci...
Mislim, budimo ozbiljni, ko nije igrao prethodne delove nema potrebe da dolazi ovde i daje svoje komentare...

GT5 > sve ostalo :-devil-:
Ko se ne slaze neka slobodno da neke argumente a ne komentare tipa "to tako ne izgleda u trci" i slicne gluposti...

btw kupujem ps3 sa GT5 Prologue uz njega, dakle onaj poznati paket cim se pojavi kod nas...

Pa ja odlgedam reply jednom u 200 trka.
Simptomatično mi je to što će finalni GT5, ukoliko ne prorade pirati, kupiti možda troje ljudi s foruma, sve i da je poslednja igra na svetu. Al zato su svi rođeni kritičari iz fotelje. Dobrodošli u majku Srbiju.

Pa ja cu je kupiti sigurno, svaki GT je mogao da se igra godinama.

Ne znaju fiziku da odrade kako treba u CGI animaciji a kamoli u igri, automobili se ponasaju kao igrackice i dzaba im onda CGI...

Pa to je poenta priče. Realnošću se dolazi do boljeg vizuelnog doživljaja.

Ako se auto cima, uvija, odskače kao pravi auto on izgleda bolje od nekog Tech Demoa - jer ljubitelji automobila to vole da vide, pa amakr auto imao 50 poligona i nijednu teksturu.

Ako je pogođen pogled iz kokpita, odnosno pravi ugao, onda će izgledai odlično, pa makar unutra nema ferrari znak ili otvori ventilacije.

Zaboravljate da je potrebno pogoditi realne senke i svetlo. Tu je još GT4 briljirao. Dakle ne svetlo i senke koje ATi i nvidia najbolje znaju da pogode, nego svetlo što realnije.

Da, u toku igre GT5P nije šaren i lepršav, ali prave ljubitelje i poznavaoce automobila ostavlja bez teksta.

Ja uzimam GT5 Prologue prvog dana, iako nisam hard core po tom pitanju. Bane, sta mislis o ovome (ozbiljno pitam, iako je offtopic, daj samo par recenica)?

http://www.iracing.com/

Pa ako hoćeš da poredim sa GT5P...

Mnogi mali i malo veći razvojni timovi (koji rade ovakve igre ili modove) odlično znaju da simuliraju zakone fizike i ja to poštujem i manje više sve takve igre sam igrao sa uživanjem. "Problem" je što ne samo nemaju licence za prave automobile, nego nemaju dostupnost dobrim automobilima, pa samim tim, čak i da imaju znanje, nisu u mogućnsoti da osobine tih automobila prekopiraju. Takođe, po pitanju kvaliteta staza, odnosno verno prenesenih realnih staza sa sve usponima i spuštanjima, rupama, neravninama i ostalim, ovakve igre su obično slabašne. A izgleda niko u trenutno nije u stanju da originalno prenese najpopularniju stazu na svetu - Nordešlife - osim Polyphonija.

Meni je dosta hotlapovanja i nerealno teških simulacija. Ove igre su dobre za one koji su celog života hteli da budu trkački vozači. Da se znoje i ginu za svaku stotinku. Meni je toga dosta :). Sada u GT gledam razlike među automobilima... kako voziti s ovim, a kako s onim neku krivini... koji je auto zanimljiv za neku stazu... a koji je dosadan i tako.

Iskreno ne mogu da docekam da izadje GT5P. To mi je jedna od omiljenih igara. Igrao sam sve delove ali verujem da je ovaj totalno nesto novo. Nego Bane ajde onako napravi zakljucak posto vec imas GT5P. Da li je ispunio tvoja ocekivanja? Da li je grafika, fizika...itd stvarno onakvi kako su i najavljivali? Sumiraj onako sve u jedan konacan utisak da znamo da se samo radujemo do 28. marta kad izlazi ili da ne spavamo do tad :):):)

Grafika je kakva jeste. Neću da izazivam nikoga. Činjenica je da GT ima najbolje modele automobila, staza, najbolje svetlo i najbolje senke. Pogled iz kokpita je odličan i najbolji u poređenju s konkurencijom. Usuđujem se da kažem i jedini pogled iz kokpita gde se sve lepo vidi.

Fizika je na prvi pogled (kada se prebaci na simulaciju i poisključuju pomoći) tek malo teža od GT4. Ona u stvari jeste donekle teža od GT4, ali je značajno realnija. Nema više gasa, kočnice, skretanja i menjanja brzine u isto vreme. Mnogi su pravili "simulacije" tako što su stavljali da upravljanje bude nemoguće teško. To nije simulacija, nego mučenje. GT5P prebačen na simulaciju i sa poisključivanim ABS i TC može svako da vozi (za razliku od Richard Burnsa koga može da vozi 5% ljudi), ali će dobri vozači praviti bolja vremena od onih loših - baš kao u pravom životu :). Okretanje i izletanje je sada realnije. Interakcija sa podlogom je super. Kada dotakneš travu ili pesak, nema šanse da se izvučeš, baš kao u stvarnosti. Ma sjajno je - značajan korak ka realnosti u odnosu na GT4.

Što se zvuka tiče, već sam pričao, dobro su skinute zvučne mogućnosti automobila, ali i dalje ima značajno mogućnosti za poboljšanje zvuka. I dalje je u pitanju "sintisajzer" i to je neophodno obzirom na broj kola koji će biti u GT5. Igra bi bila praktično savršena da su zvukovi urađeni na osnovu sampleova, ali i ja puno tražim.

U svakom slučaju GT5P je prva vožnja ikada koja vas tera da auto vozite ispravno, a da vas od te vožnje ne boli glava, znoje dlanovi ili povećava nervoza. I pored toga, dosta je zabavna.

Nije savršena, ali je po kvalitetu i mogućnostima počistila bilo koju vožnju do sada.

edit: Samo da se razumemo. Ja GT5P vozim na simulaciji, bez pomoći sa volanom. Igra traži solidan nivo veštine. Nisam je probao na "arcade" putem džojpeda, tako da ne mogu da sudim da li je zanimljiva da se igra i na taj način, pogotovo ukoliko neko nije ljubitelj automobila i vožnje.

Poslednja izmena:
@Bane
A reci mi kako se ponasa AI? Po meni to je bio najgori deo GT4

@Bane
A reci mi kako se ponasa AI? Po meni to je bio najgori deo GT4

U pravu si. AI je bio prilično loš u GT4. I to je popravljeno osetno u GT5P. Nije savršen, ali prilično dobar da bude zanimljivo trkanje.

Screenshot? Kako mislite? Da slikam fotoaparatom :)?

Poslednja izmena:
Evo kako je to izgledalo kad je stigao :).

img0528gv8.jpg

img0540cl9.jpg

img0544ni8.jpg

Čisto malo da se pohvalim :p. Oni papiri tamo su prevodi sa japanskog :D.

A videću da slikam samo GT na TVu čim se malo odmorim :).

Poslednja izmena:
Hehehhe, extra ti je setup... :wave:

Ali blazeni izraz lica je priceless. :)

a na prvoj slici mu se od uzbudjenja sve prosulo po krevetu :)

...ne prodajem n'o se 'falim...

:D

Poslednja izmena:
Uhhhhhhhhhh...
GT5vsReality-03-08-2.jpg
GT5vsReality-03-08-3.jpg

:D:D:D

DSC05227.jpg

DSC05225.jpg

DSC05226.jpg

DSC05228.jpg

Zar su reci potrebne? :D

Bolesnici!!!! :D

Ne znam šta znači, ali GT5P onako izgleda u replayu, garaži i početnom meniju...

wd2.jpg
wd32.jpg
wd54.jpg
gt5.jpg
gt1.jpg
gt9.jpg
gt10.jpg

Moze li se preuzeti demo ove igre sada na nekom od store-a i/ili da li ce biti ako nema?

Demo je bio samo za Japance pa je uklonjen kad je izašla igra a verovatno ga nikad više neće ni kačiti, plati pa se vozi a za džabe imaš screnshotove:D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno