Šta je novo?

Graficke Poruke???

BokyPP

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2002
Poena
609
Da li mogu da se salju graficke poruke sa nokie na bilo koji drugi telefon koji ima graficki display??? I da sve bude OK.... Recimo na "alcatel"

NE! :(

Ovaj konkretan slucaj, koji si ti naveo, sigurno ne radi,:( , probao sam (posto imam Alcatel)!

Pozdrav!

Aponen je napisao(la):
NE! :(

Ovaj konkretan slucaj, koji si ti naveo, sigurno ne radi,:( , probao sam (posto imam Alcatel)!

Pozdrav!

NOKIA rulz!

Jel zna neko da li moze 6110 da prima graf. poruke. Mislim recimo uvodni ekran je slicica a kad mi neo posalje graf. poruku ona cak ni nestigne. Probao sam jedno 30 puta sa 20 telefona (nokia) i isto nece? :( ]

Opet ja. :D

Nokia 6110 ne može da prima niti da šalje grafičke poruke. Telefon ima grafički ekran, ali jednostavno nema tu opciju u softveru.

Znam slučajno zato jer sam se raspitivao zbog jedne drugarice.

castor je napisao(la):
Opet ja. :D
Telefon ima grafički ekran, ali jednostavno nema tu opciju u softveru.

Uh, tako sam i mislio. A jel ima nacin da mu se to nesto na silu ubaci. Neki fleser ili slicno?

Pozdrav castor!:wave;

Možda je to riješeno sa novijom verzijom softvera, ali to može da ti kaže jedino neko ko se time "profesionalno" bavi.

Pozdrav.

Ja moram malo da vas demantujem zato sto imam nokiu 6110. Mogu da se prime graficke poruke, medjutim iz nekog meni nepoznatog razloga (dal' je to do operatera ili sta) to malo teze ide. Ali siguran sam da moze zato sto sam uspeo jednom da je primim, ali sam morao da je snimim kao neku grafiku za caller groups, a ne kao obicnu poruku. Poenta je da moze, ali kako...

chivitli je napisao(la):
Ja moram malo da vas demantujem zato sto imam nokiu 6110.

E, sad bas imam pare neke i evo hocu da kupim dual opticala, uplaticu neke sate (stotine :)) na dreniku. kupicu jos neke stvarcice, al necu da kupim nov mob (ovaj je star jedno 4 godine i ipadao je mom caletu vise puta, cak je jedanput upao u baru). Necu da ga kupim, pa nema sanse. Volim ovu nokiju vise nego ista. A model je stvarno dobar (da ne bude da sam subjektivan):) . Za klasu je bolji od svih ovih novih Nokia (tu bash ne ubrajam comunicator ali...). Nije mu otkazalo nista do sad osim sto ga zeza ono sto je kod nokia standard. Ona caka da se gubi display zbog toga sto se rastegli jedna gumica koja je u stvari neki "kontakto-spajac" (uh, ala sam ovo odvalio!) :D

Pozdrav!

luka.l je napisao(la):
E, sad bas imam pare neke i evo hocu da kupim dual opticala, uplaticu neke sate (stotine :)) na dreniku. kupicu jos neke stvarcice, al necu da kupim nov mob (ovaj je star jedno 4 godine i ipadao je mom caletu vise puta, cak je jedanput upao u baru). Necu da ga kupim, pa nema sanse. Volim ovu nokiju vise nego ista. A model je stvarno dobar (da ne bude da sam subjektivan):) . Za klasu je bolji od svih ovih novih Nokia (tu bash ne ubrajam comunicator ali...). Nije mu otkazalo nista do sad osim sto ga zeza ono sto je kod nokia standard. Ona caka da se gubi display zbog toga sto se rastegli jedna gumica koja je u stvari neki "kontakto-spajac" (uh, ala sam ovo odvalio!) :D

Pozdrav!

I ja sam za moju nokijicu vezan. Takodje mi je padala nebrojeno puta na asfalt, beton...baterija ode na jednu stranu, ostatak na drugu, ali i dalje super radi. Jedini problem sa njom je taj koji si naveo, ali nije jedina sa tom boljkom, koja se usput i da resiti pritiskanjem iznad displeja. Ovo verovatno nikog ne zanima ali imam + i neku kameleon masku tako da telefon mnogo lepo izgleda. Ma 6110 rulZ:)

A, da li je neko razmišljao o tome da li je problem do operatera? Koliko ja znam, prkeo Mobtel-a poruke funkcionišu. Pitanje je samo kako stoje stvari sa MTS-om, jer u ovom mom konkretnom slučaju problem je 6110 na 064 mreži.

Pozdrav

Slanje grafickih poruka izmedju Nokia na 064 radi korektno.

chivitli je napisao(la):
Ovo verovatno nikog ne zanima ali imam + i neku kameleon masku tako da telefon mnogo lepo izgleda. Ma 6110 rulZ:)

Civilti, mi smo braca po telefonu! cheers

Takodje imam kameleon masku!

Pozdrav! :wave;

chivitli je napisao(la):
I ja sam za moju nokijicu vezan. Takodje mi je padala nebrojeno puta na asfalt, beton...baterija ode na jednu stranu, ostatak na drugu, ali i dalje super radi. Jedini problem sa njom je taj koji si naveo, ali nije jedina sa tom boljkom, koja se usput i da resiti pritiskanjem iznad displeja. Ovo verovatno nikog ne zanima ali imam + i neku kameleon masku tako da telefon mnogo lepo izgleda. Ma 6110 rulZ:)

I ja imam problem sa displejom koji "bledi".. Mora da pritisnem ekran da bi video nesto... Da li ovo moze da se popravi u kucnoj radinosti? Koliko kosta poprvaka po servisima?

JOBAH je napisao(la):
I ja imam problem sa displejom koji "bledi".. Mora da pritisnem ekran da bi video nesto... Da li ovo moze da se popravi u kucnoj radinosti? Koliko kosta poprvaka po servisima?
\
Svi Nokijasi ;) su ga bar jednom imali (izuzeci potvrdjuju pravilo)!

Tesko. Moras da ga otvoris specijalnim oktagonskim srafcigerom koga ti verovatno nemas i a mu zamenis tu specijalnu gumicu koju isto tako 99% nemas. Tako da pravac servis i trazi da gledas dok ti to radi da ti nebi nesto drpno iz fontelea, a hoce to da urade. "Operacija" traje 2 minuta tako da ne moze da te odbije da nadgledas. Mislim da je cena oko 5 eura. Jes da malo seru (htedoh reci deru) :) al mozda ima i jeftinije.

Pozdrav!!!

dva pitanja:

1. Da i moze Nokia 7110 da prima graficke poruke??

2. kako funkcionise "Goddamn" kameleon maskica????

Slayer je napisao(la):
dva pitanja:

1. Da i moze Nokia 7110 da prima graficke poruke??

2. kako funkcionise "Goddamn" kameleon maskica????

Ovo prvo i mene zanima. Nadam se da moze.

Kako mislis "kako funkcionise" ??? :wave;

Baš juče sam prevrnuo "inside out" dotičnu 6110 i nigdje nisam mogao da nađem Caller Groups. Dakle, vjerovatno je do verzije softvera, ali kako da saznam koja verzija softvera je u telefonu?

Da bi proverio verziju softvera upisi *#0000# , a ako to ne uspe probaj *#9999#!!

A sto se tice "funkcionisanja" kameleon maskice, objasnite mi zasto se zove kameleon, i kako to menja boju. U cemu je fora???

Slayer je napisao(la):
Da bi proverio verziju softvera upisi *#0000# , a ako to ne uspe probaj *#9999#!!

A sto se tice "funkcionisanja" kameleon maskice, objasnite mi zasto se zove kameleon, i kako to menja boju. U cemu je fora???

Broj je onaj prvi.
A sad sto se kameleona tice:

Dakle, drzis ga uruci i gledas u njega pod pravim uglom....on je recimo plav (kao moj). Okrenes ga malo (znaci gledas sastrane a onda ti izgleda kao ljubicast i prelazi na ivicama recimo u plavo. Pretpostavljam da je caka u strukturi sitnih "vrhova" maske. Maska nije od glatke plastike vec je sva od sintih, sitnih tackica. Onako "fina". E, verovatno su te tackice nekakvi trouglici sa svake strane ofarbani drugacije pa iz drugog ugla i boja deluje drugacije. Mada mislim da je to mnogo bolje i jednostavnije reseno! :D

Pozdrav!

ZoNi je napisao(la):
Bolja fora su "termo" maske (video ih u Austriji)... Konkretan primerak: na maski je nacrtana golisava riba... kad drzis tel u ruci na butini joj se pojavi tetovaza, a iza nje Sunce... fora je da toplota zagreva neki unutrasnji sloj, koji tek tako postaje vidljiv... mnooogo jako!

Sta je mnogo jako? Maska ili riba??

Vrh Dno