Šta je novo?

Graficke koje su vam crkle i zasto?

Gainward 7900gs golden sample poceli da se pojavljuju zeleni pixel-i u 2D i pucaju texture u igrama poslata na reklamaciji danas, videt cemo sta ce biti. Verovatan razlog lose naleganje kulera pa sam jednom primetio da je temp. otisla na ~100C...

U februaru zveknula x1600Pro- serviseri nisu rekli zasto je riknula, zamenjena novom i ova od danas pocinje da se gubi baca zelene tackice i sitne linijice jos na POST-u , u win i ne ulazi.:-devil-:

Skiknula i druga x1600Pro , tj serviseri nisu mogli da je poprave, danas zamenjena sa 7600GT Golden Sample :)

mom drugu je crkla mx400 i sad wisi na mom zidu :d :d :D :D :D :d :D

Prilozi

• Micro Images.(077).jpg
    Micro Images.(077).jpg
    302.2 KB · Pregleda: 96
Poslednja izmena:
Sjajna tema :D Crkla mi je pre nekih 2 godine GeForce 4 MX440 (ozloglašeno đubre iz 80% ondašnjih konfiguracija), i to tako što je komp bio ugašen i iskopčan iz struje godinu dana u vikendici, i kada sam se vratio, jednostavno nije radila... Mislim da je ovo jedinstven slučaj da grafička crkne od NEUPOTREBE... Možda izvršila samoubistvo zbog usamljenosti...

Ja ubio 2 graficke do sada, GeForce 4 Ti 4600 Ultra i 6800 GT. Na prvoj sam spalio memoriju, a druga je vrisnula kad sam zaboravio da stavim molexe u grafu :wall: (mada je nisam ni mnogo stedeo prilikom OC-a)

meni samo riknuo s3 virge 1mb:)uopste ne baca sliku, i jedna mx400 od pregrevanja zbog nedostatka kulera, i viska toplote:)

Jedna Eagle Gf2, ubio je grom kroz scart na tv-out.

Poslednja izmena:
Meni jedan MSI GeForce 4 TI4200...crk'o od OC-a. Druga kartica koja mi je umrla je Sapphire 9800pro koji je sam od sebe zveknuo iznenada.

Ja ubio 2 graficke do sada, GeForce 4 Ti 4600 Ultra i 6800 GT. Na prvoj sam spalio memoriju, a druga je vrisnula kad sam zaboravio da stavim molexe u grafu :wall: (mada je nisam ni mnogo stedeo prilikom OC-a)

ti zaboravio da stavish a ja da izvadim :D u oba sluchaja rezultat isti - jedan 6800 manje :smoke:

Ja sam ubio moju 6800GT tako sto sam ubacio molex ali kontra! - da, chuvena serija Chieftec 360W dual fan napajanja koja ima molexe manje za 0,5-1mm i po shirini i po debljini :wall:

Sreca u nesreci, uvazili su mi reklamaciju i dobio sam zamenu :banana:

u oba sluchaja rezultat isti - jedan 6800 manje :smoke:

Pa ne bas, iako mi je istekla garancija (bar ona od godinu dana) poslali su graficku nazad u fabriku (Asus), i vratise je posle nekih mesec i kusur dana potpuno ispravnu, evo sad je kod ortaka i sljaka i dan danas. :smoke:

Poslednja izmena:
Ne crkavaju mi...E,da jedna nova Leadtek 7300GT Goes like hell,gone to the Hell!

Pa ne bas, iako mi je istekla garancija (bar ona od godinu dana) poslali su graficku nazad u fabriku (Asus), i vratise je posle nekih mesec i kusur dana potpuno ispravnu, evo sad je kod ortaka i sljaka i dan danas. :smoke:

a ? ocu i ja :( mada mislim da mojoj nema pomoci jer se zadimilo sa dela gde je gpu. jel se tebi dimila kad je uginula ?

Ja sam ubio moju 6800GT tako sto sam ubacio molex ali kontra! - da, chuvena serija Chieftec 360W dual fan napajanja koja ima molexe manje za 0,5-1mm i po shirini i po debljini :wall:

Sreca u nesreci, uvazili su mi reklamaciju i dobio sam zamenu :banana:

Hehehehehehe.... Sacekacu jos jedno dva tri dana, pa cu ovo da stavim u sig!

Mislim da imamo sampiona :) :) :) :d! Krece drugo kolo! Najludji nacin na koji vam je umrla graficka...

P.S Ovim postom nisam mislio da te uvredim ili da kazem da ne znas nista kao ovan... Cisto zezanje... NHF :wave:

jel se tebi dimila kad je uginula ?

Nope, cim sam cuo kako pisti ugasio sam komp i sacekao nekih desetak minuta, potom stavio molexe. Onda kad sam opet startovao masinu prvo su se pojavile neke kuke i motike (nesto a la tetris preko celog ekrana, u 2-3 boje), a ubrzo potom je slika i skroz nestala. :bottle:

Poslednja izmena:
hmm nije ni moja bila upaljenja vishe od 2 sekunde tj chim sam video dim ischupao sam napajanje iz kompa. i isto sam imao razne shtrafte po monitoru kad sam je probao posle.. ne znam da li vredi probati u nekom servisu mozda je i nisam ubio na skroz :D jel zna neko neki servis koji bi mogao da proba da opravi ovo ?

kontakriraj cika peru (user na bench-u)

Da napravimo rang listu crknutih grafickih(modeli i proizvodjaci)?

Da napravimo rang listu crknutih grafickih(modeli i proizvodjaci)?

Why not, onda bi moglo lepo da se vidi od kojih proizvodjaca najvise crkavaju graficke i koji modeli istih (mada je u velikoj vecini slucajeva to ili OC ili ljudska glupost).

Why not, onda bi moglo lepo da se vidi od kojih proizvodjaca najvise crkavaju graficke i koji modeli istih (mada je u velikoj vecini slucajeva to ili OC ili ljudska glupost).

Ne bi nista videli. To bi bilo merodavno samo u slucaju da su svi proizvadjaci podjednako zastupljeni na nasem trzistu i da je cena modela od svih proizvodjaca jednaka. Posto to nije ni priblizno tako, rang lista ne bi sluzila nicemu osim da se vidi sta se najvise kupuje... Isto kao sto maxtor "najvise crkava", a vecina smetne sa uma da maxtor uzima 50 i vise % trzniog udela, ostalih 50% dele svi ostali zajedno. Bar je tako bilo. Normalno da onda ima 1000-de crknutih maxtora, naspram skupa 2000-de ostalih prodatih...

@ gx-x:

Manje-vise si u pravu, tj. ja sam se lose izrazio kad sam rekao "od kojih proizvodjaca najvise crkavaju". Ali bilo bi lepo videti sta je ljudima najvise crkavalo, (model i proizvodjac) jer ako neko oce da kupi bas tu polovnu ili novu, a vidi da je xx% ljudi sa foruma imalo problem sa istom... Sta ga znam, ovo je moje neko razmisljanje.

Nope, cim sam cuo kako pisti ugasio sam komp i sacekao nekih desetak minuta, potom stavio molexe. Onda kad sam opet startovao masinu prvo su se pojavile neke kuke i motike (nesto a la tetris preko celog ekrana, u 2-3 boje), a ubrzo potom je slika i skroz nestala. :bottle:

ja sam imao slican slucaj kao ti, ali sam je preduhitrio i izlupao je cekicem :smash: i sad imam priveske od kondenzatora i sl. sto sam iscupao iz nje :-devil-:...kad sam hteo da isecem (tj. iscupam) RV350 iz nje on se rasprso k'o staklo, a steta mogao sam da imam najgotivniji priverzak za kljuceve na svetu :D
btw: rec je o Radeon 9800Pro...:S: steta, a bila je tako dobra

Meni riknula MX440, ne znam zasto, sada sluzi kao nastavno sredstvo u V bg gimnaziji :).
A pre par nedelja, i 7900GTO, ne znam zasto takodje ^.^

Poslednja izmena:
ja sam imao slican slucaj kao ti, ali sam je preduhitrio i izlupao je cekicem :smash: i sad imam priveske od kondenzatora i sl. sto sam iscupao iz nje :-devil-:...kad sam hteo da isecem (tj. iscupam) RV350 iz nje on se rasprso k'o staklo, a steta mogao sam da imam najgotivniji priverzak za kljuceve na svetu :D
btw: rec je o Radeon 9800Pro...:S: steta, a bila je tako dobra

slab bi ti bio privezak, drugari i ja imamo nekoliko privazaka (koje nosimo svakodnevno) sa 6800GT sa izrezanim slovom "n" sa nVidia logoa. Izrezni u udubljenu kockicu :p

Prvo S3 divljak-davno bese procita na netu da moze da se oc-mogla:mad: !
GF2 MX400-nisu mogli drajveri da se instaliraju
GF2 TI-kung fu napajanje (a i ja sam preterao 2 HD,CDRW,CD,Duron 600 oc,512mb a napajanje 260W:smash: ).Mislio da je crkla-nije htela da radi na novoj masini.Stavim je caletu u komp posle godinu dana radi ok:p
MSI 9550-svasta je radjeno na njoj,posle 8 meseci otisla ali zamenjena

ja koliko znam sa TV-out-om treba biti jako oprezan i kompozitni kabal treba ukljucivat/iskljucivat samo dok je kompjuter i TV ugasen... jes da se u vecini slucajeva nece desit nista ali nama na TVu se desilo da se PC resetuje prilikom ukljucivanja kabla

Meni je crkla MSI 6800,tacnije crkla je memorija na njoj, od samog pocetka sam primetio da sa grafickom nesto nije u redu(slab overclok, zamrzavanje kompa) i HIS 1900 pro zbog pregrevanja, da li je kuler bio lose nakacen ili o cemu se radilo nemam pojma, ali je tempetura istla i do 90c. Kasnije su poceli da se pojavljuju artifekti i onda jednog dana samo bum, kraj. E sad imam Asus 8800 gts i ona je prevruca cini mi se,kao da i sa njom nesto nije u redu. U idle tempratura je 72c., mada ovo su vreli dani,napolju je oko 40 a ja nemam klimu,videcu kad malo zahladni. Eto to je moje dosadasnje iskurstvo sa crkavanjem grafickih. Pozdrav.

Posle 7 meseci koriscenja crkla mi je gigabyteX1300pro koja je bolje radila od ove sto su mi zamenili zbog garancije, gde su u servisu ispali OK... dobio sam gigabyteX1650pro koju ne mogu da podesim da radi kao "pro" vec radi kao X1650 kao da nije modovana ,a jeste ,jer izgled kartice odgovara samo modovanoj varijanti.

P.S. Razlog crkavanja x1300 ne znam , samo se gasio monitor (kao neki sleep mode) i sto sam vise menjao drivere ona se vise sjebavala tako da se komp i restartovao sam od sebe.

Nazad
Vrh Dno