Šta je novo?

Graficka za AGP !!! Par saveta molim...

gulanone

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2006
Poena
304
Planiram da zamenim graficku za agp... dugo sam razmisljao da dal da menjam sve (plocu+proc...) ali nemam zivaca za to, a i mnogo je to kesha zbog igranja samo da se razumemo...Tako da resih samo da ubodem koju bolju agp-ovku pa nek radi dok radi...:guitar:

Moja konfiguracija je...
AMD Athlon 64 754 (Athlon ne Sampron, to je prva serija Athlona 64) 3000+
2* 512mb PC400
ATI 9800 PRO
X-fi music...

E sad imam par pitanja!
Razmisljam se izmedju nVidia 7800gs gainward 512mb... 130e Ili Ati 1950gt sapphire 256mb... 142e (sve cene sa itsvet-a) ?!

Interesuje me koja je po vasem misljenju bolja, koja ce duze trajati?
Nemam nameru da menjam to svaki dan... ovo ce trajati sve dok :mad: :wall: :crash:
Uz to me takodje interesuje:
  • Prvo. dal obe imaju HDMI izlaz tj. dal mogu da se nakace na HDMI ulaz na TV-u (kapiram da je valjda to bolje resenje nego da ga kacim na vga... to mi je bitno jel sam nabavio Sony Bravia LCD pa bih da opikam koju igricu i odgledam koji film na TV-u) ?
  • Drugo, koja manje struje trosi, tj. dal cu morati (ja se stvarno iskreno nadam da necu jer mi je to zaista trosak koji mi nije potreban...) da menjam napajanje? Cuo sam da su obe kartice poprilicne "zderonje"... ja vec imam ubodenog ATI 9800 PRO 128mb koji isto trosi mnooogo struje ima i dodatni konektor za napajanje onaj kao za hard disk... koji je nakacen nekog Chieftec-a stvarno nisam siguran koji je cini mi se 360w ili 300w, nemam pojma, nisam siguran stvarno (imam stvarno trista cuda nakacenih... 2 harda, 2 dvd r, skoro svi slotovi za kartice popunjeni, mozda 2 slobodna usb-a od 8 ukupno, 4 ventilatora u kucistu... i sve radi bez problema)... nemam pojma ni gde se snaga napajanja gleda... kupio sam celo kuciste pre godinu, godinu i po dana u List Computers-u...

Poslednja izmena:
E PA LJUDI MOGU VAM ZVANICNO POTVRDITI DA SAM OD DANAS OD 09:30h POSTAO PONOSNI VLASNIK MSI ATI 1950PRO AGP KARTICE!!! STO JE BILA I TEMA OVOG POSTA!
STIGLA JUTROS IZ SUBOTICE PREKO 3RECORDS.COM...
ZA SAD SAM URADIO PAR TESTOVA I SVE JE PROSLO OK!
SVE RADI SUPER, NAPAJANJE JE IZDRZALO, SVE SUPER FUNKCIONISE, DRIVERE NISAM MENJAO OSTALI SU STARI SA STAROG ATI 9800PRO!

PRVI UTISCI SU DA JE KARTICA OGROMNA, JEDVA SAM JE NAGURAO U KUCISTE CAK SAM MISLIO DA MI KABL OD ZVUCNE KA CD-u I USB DODATNI KONEKTOR NECE MOCI DA SE PRIKLJUCE ALI SAM IH PROVUKAO NEKAKO...

SAD BIH VAS MOLIO ZA NEKE DODATNE SAVETE AKO IMATE DA MI DATE... TIPA NEKIH DODATNIH UBRZANJA I KOJI SU DRAJVERI NAJBOLJ, KOJA VERZIJA TJ. NAJPOUZDANIJI I NAJBRZI?!
HVALA!!!

Koliko love,kolikoa je garancija?

I koliko je napredak u odnosu na 9800pro?

ili ovo

Citat:
AMD spremio AGP izdanje Radeon HD 3800 karti
Postavljeno 08.11.2007 u 01:41 // ostavi komentar
Ko je mislio da je AGP nestao, prevario se. Ne samo da su kompanije koliko-toliko pratile to tržište i izbacivale poneke od savremenih modela za isto, već će AGP tržište dobiti i svoju DirectX 10.1 grafičku kartu. AMD planira da izbaci Radeon HD 3850 model u AGP izdanju. Ovo će ujedno biti i najsnažnija grafička karta ikada izdata za AGP platformu. Pretpostavlja se da specifikacije neće odudarati od PCI Express 2.0 verzije, pošto eksplicitne razlike nisu navedene. Datum predstavljanja je isti kao za PCI Express 2.0 verziju, odnosno radi se o 19. novembru.

Sve se moze naci i dobra ploca i dobra graficka,ali je problem sto nema procesora.
Ja neznam koji je najaci procesor za s939(mozda jedno 3.2 ili 3.4) a takodje i za s754 koji ja imam i sta mi vredii sto imam u puno memorije i dobru graficku i dobru plocu,kad ne postoji dobar procesor,koji ce da se uklopi???

aj nek mi neko da objasnjenje

!

E PA LJUDI MOGU VAM ZVANICNO POTVRDITI DA SAM OD DANAS OD 09:30h POSTAO PONOSNI VLASNIK MSI ATI 1950PRO AGP KARTICE!!! !!!

lepa kupovina:smoke:

i kakav je utisak ? sve poleeeeeeeeeeeeeeeeeeeetelo ?:-devil-:

http://www.3records.co.yu/webshop/catalog/product_info.php?cPath=1_27_55&products_id=177
Kao sto i pise na sajtu garancija 1 god!

Pa da osetna je prednost tu nema govora, ovo je DX9 kartica, a 9800PRO DX7 !!!
Mada cini mi se da cu ipak morati da menjam napajanje, poprilicno sam siguran da je zbog njega, kazite vi sta mislite..? Naime pri normalnom radu na normalnim taktovima nema nikakvih problema, prosao je 3D mark, ali kad sam podigao procesor na 2.4 (to radim preko clockgen-a jer mi nije potrebno stalno da mi radi tako samo kad igram neke igrice i vratim na default kad zavrsim, ovo mi je elegantnije resenje:D a procesor inace dizem najvise zbog memorije jel moja asus k8n nema dual chanell za memoriju pa mi ovako 2 modula rade na 333mhz, tako da pomerim u clockgen-u memoriju do 400 i procesor sam ide do 2.4, mada verujem da moze i jos samo se za 4-5C podigne temperatura) prilikom testa u 3D marku 2003 (nemam 2005) zabo je na sredini negde...:mad:

Interesuje me jel ima neko neka cuda, gluposti savete za ubrzavanje ovog cuda i koji su se drajveri najbolje pokazali, ili samo da skinem najnovije.!?

Poslednja izmena:
Sta bi bilo najbolje za mene da uradim,al da ne menjam komp???

P.S. mogli bi da odgovorite na moj predhodni post

cititram:

Sve se moze naci i dobra ploca i dobra graficka,ali je problem sto nema procesora.
Ja neznam koji je najaci procesor za s939(mozda jedno 3.2 ili 3.4) a takodje i za s754 koji ja imam i sta mi vredii sto imam u puno memorije i dobru graficku i dobru plocu,kad ne postoji dobar procesor,koji ce da se uklopi???

aj nek mi neko da objasnjenje

Poslednja izmena:
max21:
Vec sam ti rekao sacekaj pa uzmi taj sapphire x1650pro sa ddr3 memorijom, dodaj jos jedan modul od 512MB ddr-a. To ti je najisplatljivija varijanta za neko krace vrame jer ti je promena proc i MB neophodna. Procesora za 939 i 754 nema, jer da ima i ja bih uzeo jedan. Mozda treba da razmislis ponovo o promeni proc, MB i ddr-a zajedno sa grafikom. Ja razmisljam o Intelu E2160, Biostaru TP35D2-A7 i geil ultra kit 2x1GB, smo sad nemam love.
gulanone:
I moja ploca nema dual chanel pa ddr radi na 400.!?! Drajvere skini samo najnovije, a za ubrzanje kartice moze AtiTool. To sto ti zabode u 3d marku ne mora da znaci da je do napajanja, ja imam neko Unipower 350W, proc OC, mem OC, grafika OC, i sve to radi bez problema. Mislim da tvom proc fali malo dodatne voltaze i mislim da voltazu mozes da dignes u bios-u (ne znam kakav je bios). Pre nego sto to krenes da radis procunjaj se malo po forumu.

mirise na napajanje...
a64 trosi dosta, kao i 1950
mislim da je chif od 360W preslab za njihove apetite

Pa da... i ja sam nesto tako uspeo da skapiram... Recite mi koje bi napajanje trebao da pogldam... Mozda ga necu odmah pazariti, tanak sam sa keshom, vec malo kasnije...
Jel onaj Chiefec 450w od, tj dovoljan i za naredni period?
Kakav je Chieftec 550w, video sam da ga niko nigde ne spominje?

Sad sa trenutno u razmisljanju da uopis stari ATI 9800PRO,2*512mb ddr400,256mb ddr400 pa da pazarim 2*1024mb ddr400 najvise sto sam dobio preko oglasa je 70e ako neko zna gde bi mogao vise da dobijem ako moze neka mi javi! Hteo bih tu sto manje kesha da dodam za 2*1024 ako je moguce...

Idem sad da uzmem Apcera od 1gb,a za graficku cu malo razmisliti,mora kad-tad izleteti nesto dobro za male pare.

Zamislite,lik mi uzme ipred nosa x1950pro,ja se taman nameracio da kupim i dodjem i kazu,prodato malo pre.

A bila ja samo 5800 din,zadnji primerak,cisto da se ne baci,***

Zamislite,lik mi uzme ipred nosa x1950pro,ja se taman nameracio da kupim i dodjem i kazu,prodato malo pre.

A bila ja samo 5800 din,zadnji primerak,cisto da se ne baci,***

Tesko da je X1950Pro bio za tu lovu...
da nisi ti nesto pobrkao ?

Ljudi... savet jedan! Koje od ovih napajanja je najbolje uopste i za moju konfu?
Moracu da pazarim nesto pa me interesuje koje se najbolje pokazalo!?
LC Power LC6550G
Thermaltake W0090RE
CHIEFTEC GPS-450AA-101A
ili neko vase...
???
Treba mi nesto ako je moguce do 50E ako ne neko malo skuplje ali da je kvalitetno i da moze da tera moju konfu!
Hvala!

slikaj slikaj

Slusaj, max21, oni su to pomesali sa 1650pro.
Nego idemo mi u ponedejlak da narucimo dve 1950pro za po 6000din, pa ako prodje prica, bice super. Samo ti nemoj nista da im govoris :) Ozbiljan sam :)

Nego idemo mi u ponedejlak da narucimo dve 1950pro za po 6000din, pa ako prodje prica, bice super. Samo ti nemoj nista da im govoris :) Ozbiljan sam :)

Moze i meni dve :)

Poslednja izmena:
Citiram korisnika: cronnin
Nego idemo mi u ponedejlak da narucimo dve 1950pro za po 6000din, pa ako prodje prica, bice super. Samo ti nemoj nista da im govoris Ozbiljan sam

Moze i meni dve

Nego idemo mi u ponedejlak da narucimo dve 1950pro za po 6000din, pa ako prodje prica, bice super. Samo ti nemoj nista da im govoris Ozbiljan sam

moze i meni jedna da se ne baci

Ja se ne *****avam,stvarno je bila 5848din,imam i taj cenovnik,ali je nema vise

Da li je bolje da kupim novi procesor tj amd athlon 64 3000+ ili da kupi neki dobar cooler(npr Arctic Cooling Freezer 64 PRO) za te pare,pa da clockujem procesor

Mislim da je bolje da kupim cooler

Poslednja izmena:
koja je firma u pitanju ?
daj link !
cenovnik !

... c..c...c... zar je tako tesko priznati da si se malo presao ?

koja je firma u pitanju ?
daj link !
cenovnik !

... c..c...c... zar je tako tesko priznati da si se malo presao ?

Nema link,ima cenovnik,nisam brate,usao u prodavnicu i pitam jel imate x1950pro i pokazem mu u cenovniku i on kaze da su je prodali

Prodavnica se zove Ultra

ima i slika iz cenovnika,ali se nista ne vidi

Prilozi

• Slika(346).jpg
    Slika(346).jpg
    29.1 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
da

Ja se izvinjavam sto sam pretpostavio da je Sempron, moja greska.

Definitivno smo preterali sa off-topicom, pa da se vratimo na temu.

Gulanone, jel ti novi Chieftec 550W resio problem?
Jel to onaj Smart sa 3x18A na 12V?

Poslednja izmena:
izvinjavam se zbog off-a,ali niko da ista konkretno kaze

modovi mogu da izbrisu zadnje 3-4 strane

A sad da pitam za karticu

1.Mislim znam,samo mi treba potvrda

Kad bih kupio ati 19xx karticu,morao bih da menjam napajanje,trenutno imam atx 350w (kinesko)

2.A da li bi morao kad bi kupio x1650pro??

Poslednja izmena:
Ja se izvinjavam sto sam pretpostavio da je Sempron, moja greska.

Definitivno smo preterali sa off-topicom, pa da se vratimo na temu.

Gulanone, jel ti novi Chieftec 550W resio problem?
Jel to onaj Smart sa 3x18A na 12V?

Izvini sto sam upao nepozvan na temu...
ne razumem se bas u uredjaje ... Ne radi mi dobro .. PES 2008
ako si u mogucnosti samo da mi pojasnis u cemu je problem ovo je moja konfiguracija...

Maticna : VIA` P4M000M2
Procesor : Intel Celeron 3.20 Hz
RAM : 1gb
Graficka : MSI NX7300 LE
i na medium nije bas po volji.....

max: Mozes da probas da je poteras na tvom napajanju, mislim da ne mozes nista da ostetis, ali ipak sacekaj jos neko misljenje. Ljudi su terali kartice tog ranga na tim kineskim napajanjima, i ponekad bi im se pri maximalnim opterecenjima restartovala masina, a taj problem bi resavalo jace napajanje. Znaci, ne mogu nista sa sigurnoscu da ti tvrdim. Mozda bi pomoglo da ocitas koliko ampera imas na 12V grani. Ja mislim da bi sa 15A mogao da potera svoju konfiguraciju?

Aladdin, sorry, ne igram PES, nikad ga nisam ni instalirao, i ne znam koliko je hardverski zahtevan, ali taj tvoj 7300LE je dosta slaba kartica, i najverovatnije je do nje. I tebi preporucujem 1650pro :)

kompijuter :
Maticna : VIA` P4M000M2
Procesor : Intel Celeron 3.20 Hz
RAM : 1gb
Graficka : MSI NX7300 LE
...
ne razumem se bas najbolje... ali
ovo mi nije dovoljno da mi radi normalno.. Pro evolution 2008
i to na Medium.. ..
na rezoluciji 1280-720 .....
Moze li neko da me uputi..!!!!

http://www.pesoholichari.com/vb/index.php?
Ovaj link je bas na tu i sve ostale teme vezane za PES 2008. Mislim da bi ti tamo najbolje objasnili sta je problem.:wave:

1.Koja je kartica bolja u rezoluciji 1024x768 i koliko???

SAPPHIRE X1950GT ATI radeon AGP DDR3 Dual DVI-I/TV-out 256 bit

ili

LEADTEK Winfast PX7600GT 256MB DDR3 /DVI /HDTV-out AGP

2.Kakva je ovo kartica MSI RX1650PRO-TD256E PCI-E /550MHz/800MHz/256MB DDR2/128-bit/TV&DVI

Koliko je losija od 1650xt,256mb,ddr3???

Poslednja izmena:
ATI X1950 jede za dorucak 7600

Nazad
Vrh Dno