Šta je novo?

Graficka za AGP !!! Par saveta molim...

gulanone

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2006
Poena
304
Planiram da zamenim graficku za agp... dugo sam razmisljao da dal da menjam sve (plocu+proc...) ali nemam zivaca za to, a i mnogo je to kesha zbog igranja samo da se razumemo...Tako da resih samo da ubodem koju bolju agp-ovku pa nek radi dok radi...:guitar:

Moja konfiguracija je...
AMD Athlon 64 754 (Athlon ne Sampron, to je prva serija Athlona 64) 3000+
2* 512mb PC400
ATI 9800 PRO
X-fi music...

E sad imam par pitanja!
Razmisljam se izmedju nVidia 7800gs gainward 512mb... 130e Ili Ati 1950gt sapphire 256mb... 142e (sve cene sa itsvet-a) ?!

Interesuje me koja je po vasem misljenju bolja, koja ce duze trajati?
Nemam nameru da menjam to svaki dan... ovo ce trajati sve dok :mad: :wall: :crash:
Uz to me takodje interesuje:
  • Prvo. dal obe imaju HDMI izlaz tj. dal mogu da se nakace na HDMI ulaz na TV-u (kapiram da je valjda to bolje resenje nego da ga kacim na vga... to mi je bitno jel sam nabavio Sony Bravia LCD pa bih da opikam koju igricu i odgledam koji film na TV-u) ?
  • Drugo, koja manje struje trosi, tj. dal cu morati (ja se stvarno iskreno nadam da necu jer mi je to zaista trosak koji mi nije potreban...) da menjam napajanje? Cuo sam da su obe kartice poprilicne "zderonje"... ja vec imam ubodenog ATI 9800 PRO 128mb koji isto trosi mnooogo struje ima i dodatni konektor za napajanje onaj kao za hard disk... koji je nakacen nekog Chieftec-a stvarno nisam siguran koji je cini mi se 360w ili 300w, nemam pojma, nisam siguran stvarno (imam stvarno trista cuda nakacenih... 2 harda, 2 dvd r, skoro svi slotovi za kartice popunjeni, mozda 2 slobodna usb-a od 8 ukupno, 4 ventilatora u kucistu... i sve radi bez problema)... nemam pojma ni gde se snaga napajanja gleda... kupio sam celo kuciste pre godinu, godinu i po dana u List Computers-u...

Poslednja izmena:
cronnin
Pri rezoluciji 1280x1024 sve na high
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
2009, 60000, 19, 69, 33.483

Pri rezoluciji 1024x768 sve na high
2316, 60000, 22, 65, 38.600

E sad, to su rezultati na pocetku a kad krene malo veca pucnjava malo ce da padnu sigurno.

max21
SAPPHIRE X1650PRO ATI radeon AGP 256MB DDR3 DVI,TVO 6048.00
http://www.a-maze.co.yu/vga.htm
A 7600 se krece nesto preko 100e.
http://www.pcberza.co.yu/komponente/detail.php?id=39101
Mad mislim da ti je taj sapphireov x1650pro isplatljivija varijanta,a ima i ddr3 memaru.

Poslednja izmena:
Ne znam sta je ovo HDR + Aniso 16x. To nisam video u podesavanjima. Inace ima i antialiasing ali mi je blokiran, znaci ne mogu da ga ukljucim inace sve ostalo na high.

Ako može mala pomoć ili razjašnjenje. Uzeo sam asusov n7600gs (ddr2) pre neki dan, verzija za AGP naravno. Pre toga sam imao mx440, tako da o ovim novijim karticama ne znam skoro ništa. Pokrenuo sam 3d mark 06 test. Na testovima za grafiku imam do 14 fps, a pri testovima za procesor jedva 2. Da li je to normalno za moju konfiguraciju? Ovo pitam, jer kada sam prvi put instalirao karticu, javila mi se poruka da kartica nema dovoljno napajanje i da je takt spušten da bi normalno radila. Tada sam video da postoji dodatni konektor za napajanje, koji sam kasnije priključio. Reinstalirao sam drajvere i nakon te instalacije nisam dobio nikakvu poruku. Da li je moguće da je takt ostao isti i da treba da se vrati na normalu? Ako neko zna neki softver za kontrolu grafičke (i gde mogu da joj vidim trenutne performanse), bio bih mu zahvalan da mi napiše. Hvala.

Poslednja izmena:
Ako može mala pomoć ili razjašnjenje. Uzeo sam asusov n7600gs (ddr2) pre neki dan, verzija za AGP naravno. Pre toga sam imao mx440, tako da o ovim novijim karticama ne znam skoro ništa. Pokrenuo sam 3d mark 06 test. Na testovima za grafiku imam do 14 fps, a pri testovima za procesor jedva 2. Da li je to normalno za moju konfiguraciju? Ovo pitam, jer kada sam prvi put instalirao karticu, javila mi se poruka da kartica nema dovoljno napajanje i da je takt spušten da bi normalno radila. Tada sam video da postoji dodatni konektor za napajanje, koji sam kasnije priključio. Reinstalirao sam drajvere i nakon te instalacije nisam dobio nikakvu poruku. Da li je moguće da je takt ostao isti i da treba da se vrati na normalu? Ako neko zna neki softver za kontrolu grafičke (i gde mogu da joj vidim trenutne performanse), bio bih mu zahvalan da mi napiše. Hvala.

performanse su ti ok a softver koji trazis je Riva Tuner (inace je free).

Ljudi,potrebna mi je pomoc

imam sledecu konfiguraciju

amd athlon 64 2800+
epox 8hda3+ series
sapphire 9600xt
512mb twinmos

E sad imam dva pitanja

Da li se isplati na ovo moju konfuguraciju^^ kupovati jos 1gb memorije.
Tj,da li ce davati voj maximum???Bojim se da su mi druge komponente lose pa da ce je gusiti,onda su to bacene pare

Uzeo bi Apacer od 512 ili 1gb,ali nesto razmisljam da je mozda ova moja(TwinMos) sporija i da ce je mozda usporavati???

Poslednja izmena:
isplati se ... uzimaj
jer je 512Mb malo za bilo sta

uzmi jos 512

pitao si za memoriju. Sta ti nije jasno ?

512mb danas nije skupo koliko može da bude poletno za računar :)

ok

Vlayza:

Rezultati za grafiku su ti OK, za procesor ne znam, time se nisam zanimao :)

Aj javi kako radi graficka, kolko struje vuce, kako rade igrice, ima jos ljudi koje to zanima :) Bas konkretno taj model Asus Silent 7600gs me zanima.

Bas ste mi lepo pomogli,nema sta jedan ovako,jedan onako

Gore sam ti ostavio link za graficku Sapphire x1650pro sa ddr3 koja je ~6000 din.
Sto se tice memorije, lepo i kaze covek, uzmi jos 512MB jer je tvojih 512MB malo. Nema svrhe da bacas pare na 1GB jer igre koje traze preko 1GB memorije ionako neces moci ugodno da teras (pa i kad bi uzeo x1650pro) zbog skoro svih ostalih komponenata.

Vlayza:
I za proc ti je uredu. Taj barton ima 512 L2 kesha (uh rado ga se secam), moj sempron baca po 1fps a najcesce stoji 0fps. Inace sa mojim kompom izvlacim ~4700 marka u 3d marku 06.

Poslednja izmena:
he he

Danas sam bio u A-maze-u da vidim neka napajanja i nemaju nista od AGP-a, ali ce dobiti posle vikenda.
Kazu 1950 sigurno, ali ne znaju za 1650.

Sto se tice napajanja, isto posle vikenda dobijaju Thermaltake. Mozda bude TR2-RX serija sa 'Cable Menagement' opcijom.
Javicu ako je interesantno.

U svakom slucaju me uvek iznervira kad shvatim da nema nista, a da nisu sigurni sta ce da dobiju :)

Poslednja izmena:
sta?? obojica smo se slozili da uzmes jos 512 :p

Hvala svima za informaciju. Mnogo ste mi pomogli.
Instalirao sam Alpha Prime. Na 1024x768, sa detaljima i ostalim stvarima podešenim na maksimum (popodne ili sutra ću da ostavim kokretne vrednosti za ostalo), radni odlično. Ne secka ni u jednom segmentu. Juče nisam bio kući, tako da nisam probao rivatuner. Popodne ili sutra ću da ostavim konkretne podatke iz njega, kao i za neku drugu igru. Pozdrav!

Ljudi,ja imam samo dva slota i necu da se slucajno za****m da kupim jos 512 pa da bude premalo,mozda kupim 1gb,pa ako mi ova od 512mb ne bude potrebna,prodacu je.

Sta vi kazete???

Poslednja izmena:
A kad bi kupio x1950gt,mislim da ne bi davala maximum zbog ostlih kmponenti

A i mislim da je malo 256mb ddr3 memorije na 1950gt.

Kad sam davno kupovao racunar,ja narucim amd athlon 64 3000+ i oni mi jave da nemaju i pitaju me da li hocu 2800+ ili 3200+ i ja kazem 2800+,a trebao sam da uzmem od 3200+,sad ga nigde nema pa cak ni polovnog.

Aj sad recite koja bi bila optimalna graficka i ddr memorija za moj komp???Znaci da daje svoj maximum uz ove komponente(ispod)???????

amd athlon 64 2800+
epox 8hda3+

Poslednja izmena:
Laki je malo nervozan.
Samo polako.

256mb ddr3 memorije na 1950gt je sasvim dovoljno.
Tvojih 512Mb je malo, pa posto memorija nije skupa uzmi 1Gb i miran si.

Sto se tice grafike sve od 7600GT, X800XT, 1950 ce ti odgovarati
Klokni malo tog athlona i radice ok

Mada u dogledno vreme ces sve to morati utopiti i preci na PCI-E
(zalosno al' je tako)

Poslednja izmena:
Laki je malo nervozan.
Samo polako.

256mb ddr3 memorije na 1950gt je sasvim dovoljno.
Tvojih 512Mb je malo, pa posto memorija nije skupa uzmi 1Gb i miran si.

Sto se tice grafike sve od 7600GT, X800XT, 1950 ce ti odgovarati
Klokni malo tog athlona i radice ok

Mada u dogledno vreme ces sve to morati utopiti i preci na PCI-E
(zalosno al' je tako)

Znam,ja ovo uzmam da me sluzi sledecih od 6 mececi pa max do 10 tj god i po,ili uzimam novu konfu u sledeci oktobar ili tamo na prolece 2009,videcemo

A sta mislim na koliko bi mogao da se clockne athlon,cuo sam da to zavisi i od memorije i od ploce.

ja sam mog A64 2800+ terao na Asus K8N-E deluxe sa 1Gb (2x512Mb) Kingston KVR PC400 terao do 2.6 GHz

Ljudi,ja imam samo dva slota i necu da se slucajno za****m da kupim jos 512 pa da bude premalo,mozda kupim 1gb,pa ako mi ova od 512mb ne bude potrebna,prodacu je.

Sta vi kazete???

Ako imas love za bacanje samo napred!
Pogledaj moju masinu, na tih 2x512MB DiRT sve na high pri rezoluciji 1024x768 daje ~37fps. Sto znaci da 1GB nije ogranicavajuci faktor.

Ako imas love za bacanje samo napred!
Pogledaj moju masinu, na tih 2x512MB DiRT sve na high pri rezoluciji 1024x768 daje ~37fps. Sto znaci da 1GB nije ogranicavajuci faktor.

ma da, sta pricas bre:zgran:
Pa sa tim podesavanjima, duplo jace masine imaju problema.
Evo npr ja na mojoj konfiguraciji sa malo nizim podesavanjima med/high izvlacim <25fps

Moja greska, pomesao sam rezultate. Evo sad sam ponovo uradio test. Radjen je na pocetku druge staze sve na high rez 1024x768.
1240, 60000, 16, 24, 20.667

Mada i dalje tvrdim da za njegovu mashinu 1GB ddr-a nece biti ogranicavajuci faktor.

ili ovo :d
AMD spremio AGP izdanje Radeon HD 3800 karti
Postavljeno 08.11.2007 u 01:41 // ostavi komentar
Ko je mislio da je AGP nestao, prevario se. Ne samo da su kompanije koliko-toliko pratile to tržište i izbacivale poneke od savremenih modela za isto, već će AGP tržište dobiti i svoju DirectX 10.1 grafičku kartu. AMD planira da izbaci Radeon HD 3850 model u AGP izdanju. Ovo će ujedno biti i najsnažnija grafička karta ikada izdata za AGP platformu. Pretpostavlja se da specifikacije neće odudarati od PCI Express 2.0 verzije, pošto eksplicitne razlike nisu navedene. Datum predstavljanja je isti kao za PCI Express 2.0 verziju, odnosno radi se o 19. novembru.

E PA LJUDI MOGU VAM ZVANICNO POTVRDITI DA SAM OD DANAS OD 09:30h POSTAO PONOSNI VLASNIK MSI ATI 1950PRO AGP KARTICE!!! STO JE BILA I TEMA OVOG POSTA!
STIGLA JUTROS IZ SUBOTICE PREKO 3RECORDS.COM...
ZA SAD SAM URADIO PAR TESTOVA I SVE JE PROSLO OK!
SVE RADI SUPER, NAPAJANJE JE IZDRZALO, SVE SUPER FUNKCIONISE, DRIVERE NISAM MENJAO OSTALI SU STARI SA STAROG ATI 9800PRO!

PRVI UTISCI SU DA JE KARTICA OGROMNA, JEDVA SAM JE NAGURAO U KUCISTE CAK SAM MISLIO DA MI KABL OD ZVUCNE KA CD-u I USB DODATNI KONEKTOR NECE MOCI DA SE PRIKLJUCE ALI SAM IH PROVUKAO NEKAKO...

SAD BIH VAS MOLIO ZA NEKE DODATNE SAVETE AKO IMATE DA MI DATE... TIPA NEKIH DODATNIH UBRZANJA I KOJI SU DRAJVERI NAJBOLJ, KOJA VERZIJA TJ. NAJPOUZDANIJI I NAJBRZI?!
HVALA!!!

Ljudi, ranije sam razmishljao da pazarim neku polovnu 6600gt, ali se sada predomishljam usled ove priche o 7600gs kartici... Kolika je uopshte razlika u performansama izmedju ove dve kartice?

Nazad
Vrh Dno