Šta je novo?

Graficka ili nesto drugo?

Ne bih znao, evo sad skidam neke apdejtove, vec treci put restartujem racunar. Samo mi izbacuje Windows Update. Imam jos jedan da odradim.
I malopre sam obrisao neke viruse, nije ih bilo puno samo 2.

Koja maticna je u pitanju da probamo da otkljucas jos jedno jezgro ili bar L3kes od 6mb sto nije malo.

Ovo je kofiguracija:
Altos Comet(MA2MHS-2)
MSI GF615M-P33
AMD Athlon II X2 220
Memorija DDR3 4GB(2x2)
Hard diska 500GB
AMD Radeon 7750 MSI OC 1GB/DDR5
Kućište Kucište Codegen Q3335-A2
Black Napajanje 500W

Popravila se malo ocena posle apdejtova.
http://www.dodaj.rs/?3p/a7/2bqSmI6S/untitled3.png

Ovo je sistem ( C: )
http://www.dodaj.rs/?1I/121/2kLsIcNd/sistemc.png

A lik mi je ostavio i sistem na D
http://www.dodaj.rs/?3V/2f/3ZMurFOH/sistemd.png

Skoro sam radio sistem uradio mi prvi put, onda sam mu ja opet odneo i rekao da moze sve da obrise jer sam prebacio sve sto mi treba na drugi hard, on je verovatno mislio na D, i ostavio ga je.

EDIT: Nisam video poruku, mozes da mi das link da skinem MSI Afterburner, nisam ja siguran toliko da skinem to bez nekog rizika ili slicno, da si mi dao pesmu skinuo bih je bez problema. :D

Poslednja izmena:
Skini CPU-Z i vidi koji cipset ima tvoja ploca ako ima GeForce 7025
Onda imas srece moze da otkljucava procesore.
u biosu imas opciju unlock core.

Za msi idi Yes i restartovace ti komp da bi ocitao parametre za tvoju grafu.
Odlicno mozes da otkljucavas procesor.

restartuj komp i pritiskaj delite da udes u bios.
U biosu core unlock stavi na auto ili enable vec sta je ponudeno.
Ako nece da digne sistem ponovo udi ubios i malo podigni voltazu procesora.
Nece svaki primerak da se otkljuca ali ako budes imao srece bar ce ti otkljucati L3kes.

Ako nece da digne sistem ponovo udi ubios i malo podigni voltazu procesora.

Kako da podignem voltazu procesora? Na koliko?

Po ovim slikama procesor ne moze da ti iskoristi graficku kako treba jedva 50%
otud i seckanje,jedino da otkljucas proc ili L3 kes.

kada udes u bios ima Advanced BIO S Features.
Pa u CPU Specifications imas cpu voltage tu promeni voltazu na vrednost iznad normalne.
Ako ti uspe prati temperature procesora i skini prime 95 pusti ga da vrti da
vidis da li je stabilan,nemoj da se plasis ako dobijes plavi ekran ili komp nece da se upali.
Odradi reset biosa i sve ti vraca na normalne vrednosti

Poslednja izmena:
Na ploci ti je bios verzija 2.6 mislim da moras da flesujes na zadnji 10.2 da bi imao tu opciju.
ali sacekaj da proverim.

Pa imas Live Update 5 to je program od MSI za flesovanje iz Windovsa.
http://www.msi.com/service/download/
ali oprez mnogi izbegavaju ovaj nacin,ja sam licno radio ovaj nacin(moze da bude koban za plocu,nestanak struje...)
Imas i alat za otkljucavanje procesora isto od MSI.

Pa sta mi ti savetujes? Ja u biosu necu 100% da se snadjem i da uradim sve lepo.

Pa najbolje da odneses plocu da ti u servisu isflesuju na zadnji bios.
Ili nadi nekoga ko je iskusan da ti to odradi.

Aj probacu i to, otkad sam zamenio gaficku sve je otislo uz vetar. Samo da se ne ispostavi da sam za dzabe bacio 9.500din. :trust:

Procesor ti je bottleneck za grafu.
jedino ovo otkljucavanje jezgra moze da je pogura.

A nemoguce da je Radeon 5570 Sapphire 1GB/DDR3 radila bez problema. Nego, ja mislim da je mozda napajanje. Imam neku pretpostavku, jer kad pritisnem da izbacim CD muci se da ga izbaci, i cesto ga ne izbaci iz prve, nekad ze i zaglavi pa moram vise puta da pritisnem.

Call Of Duty Black Ops je veoma zahtevan sto se tice procesorske snage i sve sto nema L3 kes laguje.
Probaj na nekoj drugoj igri recimo Far Cry 3.

Ajd sad cu probati. Nego Radeon 5570 Sapphire 1GB/DDR3 mi je radila odlicno, znaci nemam zamerku. Imam preko 907GB samo igrice, dok sam imao tu graficku kako sam kliknuo tako sam igrao, jedino mi GTA 4 lagovala, onda sam skinuo "lekic" i radilo je bez problema. Aj videcu sad da probam nesto drugo pa javljam.

Evo probao Battlefield Bad Company 2, radi bez problema. Mozda jednostavno Call Of duty black ops ima los krek. Probacu sutra kad ustanem neke ostale igrice, pa ako opet nesto bude zezalo probacu ovo sto si mi ti sad predlozio, videcu sutra da zamenim onu pastu na procesoru, to nisam menjao otkad sam uzeo komp. Nekih 3 god. :d
A da druze, ne radi mi CD citac, a ne znam kako cu drugacije da podignem sistem. Ako mozes okaci mi link da skinem Windows sedmicu 64bita.

Izgleda da je problem bio do Call of duty, evo sad istalirao Assassin Creed III, i radi dobro. Dok ne dodje gomila ljudi, onda krece da secka malo. :)

Pa eto na kraju sve dobro:)
Ali vidi ovo sa otkljucavanjem u dogledno vreme da odradis.

Nazad
Vrh Dno