Šta je novo?

Grafička

djolle

Čuven
Učlanjen(a)
14.02.2002
Poena
619
Imam trenutno Prolink GForce 2 MX400 64Mb,
ali bih je uskoro zamenio za neku novu sa TV out-om.
Šta mi preporučujete u ovoj gomili Nvidiinih modela?

(Cena je ograničavajući faktor :cuss: )

Pa neki Asus ili Leadtek bi bio dobar, a za model ne mogu nista da ti kazem jer nisi naveo koliko bi para dao za doticnu....:wave;

Bas tako - za tu cenu ATi ipak nudi vise, dok se njegov tv-out ne moze porediti sa tv-outom kod nVidia-e.

Amon_Ra je napisao(la):
Bas tako - za tu cenu ATi ipak nudi vise, dok se njegov tv-out ne moze porediti sa tv-outom kod nVidia-e.

Ipak malo preterujete (ATI-jevci). :p Ajmo ovako, recimo da sam video TV-out na Gigabyte 9000 (sto se ATI-ja tice), Gainward GF2 MX GS, i ASUS 8170 Magic (GF4 MX420 & DDR). I? GF2 je smesno porediti sa ATI-jem i GF4MX (ocajan TV-Out). A ako Gigabyte i ima bolji TV-Out to je sokro neprimetno... ,)

SuperStarr je napisao(la):
Ipak malo preterujete (ATI-jevci). :p Ajmo ovako, recimo da sam video TV-out na Gigabyte 9000 (sto se ATI-ja tice), Gainward GF2 MX GS, i ASUS 8170 Magic (GF4 MX420 & DDR). I? GF2 je smesno porediti sa ATI-jem i GF4MX (ocajan TV-Out). A ako Gigabyte i ima bolji TV-Out to je sokro neprimetno... ,)

Ne ne decko silno gresis ATi rulez :D

Mozda, ipak sam odgledao samo 3 DivX filma na ATI-ju, mozda gesim ali je mene i ovaj ASUS odusevio...

Pa nije u pitanju samo bolji TV na ATI-ji. Radeon 9000 je generalno mnogo naprednija kartica od MX440 kartica i bolje se snalazi sa novijim igricama. Sa vremenom ce razlika izmedju Radeona 9000 i MX440 samo povecavati.

SuperStarr je napisao(la):

Iako trenutno imam ATi-a mnogo vise gotivim nVidia-u, ali sta cu kada je trenutno ATi bolja kupovina, cak i ako ne gledamo taj tv out.

Amon_Ra je napisao(la):
Iako trenutno imam ATi-a mnogo vise gotivim nVidia-u, ali sta cu kada je trenutno ATi bolja kupovina, cak i ako ne gledamo taj tv out.

Druze molim te obrazlozi ukratko.Zasto je Ati bolja kupovina od NVidie
Ako zanemaris TV-out.

Amon_Ra je napisao(la):

Sigurno mislish na odnos modela 9000pro/MX460. To jeste bolja kupovina (ATI) ali najbolja kupovina sada je, barem kako ja gledam na to, nVidija Ti 4200. Cene su pale a kvalitet je bolji (osim mozda, TV outa) nego kod 9000pro pa i 9500...:)

R9000 naprimer trenutno kosta oko 70 i kusur eura, ( ja sam ga platio 90 pre 2,5 meseca), znaci cena mu stalno pada i po meni to je trenutno najbolja kartica sto se tice odnosa cena/ performanse. Ima punu directX 8.1 podrsku, znaci i pixel i vertex shadere, puno bolji 2D i 3D prikaz, skoro sve igre rade na njemu ( to je jedina prednost nVidie, sto sve igre rade na njoj), mada je i to diskutabilno, jer sa novijim igrama nema problema, a i drajveri su sve bolji i bolji. E sad, ako ces da juris skor u 3D mark-u, onda ti je mozda i boje da uzmes novi MX440(nV18), jer se bolje klokuje, i to je ujedno i najveca mana R9000( nekih modela), nemogucnost overclockovanja bez flashovanja BIOS-a (moja se odmah zakuca), ali i to nije problem. U svakom slucaju, svaku novu igru mozes da poteras u 1024X768X32b, bez seckanja. U buducnosti, razlika izmedju GF4MX i R9000, ce se samo povecavati(kada izadje veci broj dx 8.1 igara). Po meni najveca greska nvidie je sto je prestala da proizvodi GF3. Ne znam sta je, mozda je preskupa proizvodnja. Neka me neko slobodno dopuni, posto verujem da se dosta prednosti i mana nisam trenutno setio.

Re:

A da li se isplati neki MX460 sa TV out-om ili da idem na tu
ATI varijantu jer nemam nikakva iskustva sa ATI-jem, koji
model, koja cena? itd.

:confused:

Santa je napisao(la):
Po meni najveca greska nvidie je sto je prestala da proizvodi GF3. Ne znam sta je, mozda je preskupa proizvodnja. Neka me neko slobodno dopuni...

GF3 bi morao biti jeftiniji od GF4 Ti4200 a to bi totalno ugrozilo prodaju istih (GF4 Ti4200). cheers

Santa je napisao(la):
R9000 naprimer trenutno kosta oko 70 i kusur eura, ( ja sam ga platio 90 pre 2,5 meseca), znaci cena mu stalno pada i po meni to je trenutno najbolja kartica sto se tice odnosa cena/ performanse. Ima punu directX 8.1 podrsku, znaci i pixel i vertex shadere, puno bolji 2D i 3D prikaz, skoro sve igre rade na njemu ( to je jedina prednost nVidie, sto sve igre rade na njoj), mada je i to diskutabilno, jer sa novijim igrama nema problema, a i drajveri su sve bolji i bolji. E sad, ako ces da juris skor u 3D mark-u, onda ti je mozda i boje da uzmes novi MX440(nV18), jer se bolje klokuje, i to je ujedno i najveca mana R9000( nekih modela), nemogucnost overclockovanja bez flashovanja BIOS-a (moja se odmah zakuca), ali i to nije problem. U svakom slucaju, svaku novu igru mozes da poteras u 1024X768X32b, bez seckanja. U buducnosti, razlika izmedju GF4MX i R9000, ce se samo povecavati(kada izadje veci broj dx 8.1 igara). Po meni najveca greska nvidie je sto je prestala da proizvodi GF3. Ne znam sta je, mozda je preskupa proizvodnja. Neka me neko slobodno dopuni, posto verujem da se dosta prednosti i mana nisam trenutno setio.

Ma sve to stoji Santa druze, ali je izgleda GF3 preterano skup za proizvodnju i malo je nas smrtnika htelo da kupi takvu karticu, a jeste dobra. A u pravu je i SuperStarr to bi ugrozilo prodaju Ti 4200. Sa druge strane i da hoce da juri 3d mark moze ocas posla da joj flashuje bios i da sve sljaka bez problema. Sto se tice igranja 1024x768x32bit-a R9000 moze da odradi lepo posao, ali nikako sa svim ukljucenim detaljima, a treba misliti da ce sada izaci i Doom III i Colin III i jos mnogo mnogo zahtevnih igrica. Pa ce R 9000 poceti da posustaje. Pomeni je bolje resenje da uzme R9100 koji se za malo vise eura moze naci. Naravno ne low profile nego pravu koja kosta negde oko 90e Gigabyte-ov model. Itd... da ne duzim

Ma da, ali cena mu je ogranicavajuci faktor, a nije ni rekao o kojoj se cifri radi... Pomenuo je GF4MX seriju, pa pomislih da mu nista brze i bolje i ne treba... U svakom slucaju da ja sada kupujem graficku uzeo bi tu R9100 full, ili bi se skrpio za jos neku kintu i cekao da r9500 padne jos malo. A nije ni napisao koju masinu ima. Ako ima nesto ispod 1GHz, ne verujem da mu se isplati ista brze od r9100.... U svakom slucaju je ATI bolja solucija, pa djolle, javi sta si pazario... Da uvecamo ATI-jevo stado:beat:

:wave;

Re:

Santa je napisao(la):
Ma da, ali cena mu je ogranicavajuci faktor, a nije ni rekao o kojoj se cifri radi... Pomenuo je GF4MX seriju, pa pomislih da mu nista brze i bolje i ne treba... U svakom slucaju da ja sada kupujem graficku uzeo bi tu R9100 full, ili bi se skrpio za jos neku kintu i cekao da r9500 padne jos malo. A nije ni napisao koju masinu ima. Ako ima nesto ispod 1GHz, ne verujem da mu se isplati ista brze od r9100.... U svakom slucaju je ATI bolja solucija, pa djolle, javi sta si pazario... Da uvecamo ATI-jevo stado:beat:

Da, da, moja greška, nisam naveo koju maqinu imam itd.
- Asus TUSL2-C, Tualatin 1.2 Ghz, 256 Mb, HD WD 20 Gb 7200 ...

Uglavnom kod kuće koristim tu mašinu da klincima pustim po
neku igru, da ja odigram po neku zahtevniju 3D igru i da gledam
filmove. Šta mi preporučujete kao upgrade grafičke? Verujem
da će dolaziti sve zahtevnije i zahtevnije igre a i mrzi me više
da gledam filmove na monitoru, pa bih krenuo upgrade prvo od
grafičke dok ne skupim lovu za neku novu ploču I procesor.

Pazari lepo r9100 full. Odlican tv-out, svaku novu igru ces moci da igras na max nivou detalja, sem mozda doom3 kada bude izasao ( ali i to ce biti retki srecnici:p ). Preporuka, ukoliko imas oko 90€. Ako ne, juri r9000/pro. Neces zazaliti.

Pozdrav:wave;

Santa je napisao(la):

Pa de ces vise da uvecamo i ovako imam skor od 6 kartica. Malo li je na ovu bedu. Salim se naravno. U svakom slucaju nikako ne uzimaj low profile karticu ocajna je. Ne znam samo ko je izmisli :confused:

Nazad
Vrh Dno