Amon_Ra je napisao(la):Bas tako - za tu cenu ATi ipak nudi vise, dok se njegov tv-out ne moze porediti sa tv-outom kod nVidia-e.
SuperStarr je napisao(la):Ipak malo preterujete (ATI-jevci).Ajmo ovako, recimo da sam video TV-out na Gigabyte 9000 (sto se ATI-ja tice), Gainward GF2 MX GS, i ASUS 8170 Magic (GF4 MX420 & DDR). I? GF2 je smesno porediti sa ATI-jem i GF4MX (ocajan TV-Out). A ako Gigabyte i ima bolji TV-Out to je sokro neprimetno... ,)
SuperStarr je napisao(la):Ipak malo preterujete (ATI-jevci).Ajmo ovako, recimo da sam video TV-out na Gigabyte 9000 (sto se ATI-ja tice), Gainward GF2 MX GS, i ASUS 8170 Magic (GF4 MX420 & DDR). I? GF2 je smesno porediti sa ATI-jem i GF4MX (ocajan TV-Out). A ako Gigabyte i ima bolji TV-Out to je sokro neprimetno... ,)
Amon_Ra je napisao(la):Iako trenutno imam ATi-a mnogo vise gotivim nVidia-u, ali sta cu kada je trenutno ATi bolja kupovina, cak i ako ne gledamo taj tv out.
Amon_Ra je napisao(la):Iako trenutno imam ATi-a mnogo vise gotivim nVidia-u, ali sta cu kada je trenutno ATi bolja kupovina, cak i ako ne gledamo taj tv out.
Santa je napisao(la):Po meni najveca greska nvidie je sto je prestala da proizvodi GF3. Ne znam sta je, mozda je preskupa proizvodnja. Neka me neko slobodno dopuni...
Santa je napisao(la):R9000 naprimer trenutno kosta oko 70 i kusur eura, ( ja sam ga platio 90 pre 2,5 meseca), znaci cena mu stalno pada i po meni to je trenutno najbolja kartica sto se tice odnosa cena/ performanse. Ima punu directX 8.1 podrsku, znaci i pixel i vertex shadere, puno bolji 2D i 3D prikaz, skoro sve igre rade na njemu ( to je jedina prednost nVidie, sto sve igre rade na njoj), mada je i to diskutabilno, jer sa novijim igrama nema problema, a i drajveri su sve bolji i bolji. E sad, ako ces da juris skor u 3D mark-u, onda ti je mozda i boje da uzmes novi MX440(nV18), jer se bolje klokuje, i to je ujedno i najveca mana R9000( nekih modela), nemogucnost overclockovanja bez flashovanja BIOS-a (moja se odmah zakuca), ali i to nije problem. U svakom slucaju, svaku novu igru mozes da poteras u 1024X768X32b, bez seckanja. U buducnosti, razlika izmedju GF4MX i R9000, ce se samo povecavati(kada izadje veci broj dx 8.1 igara). Po meni najveca greska nvidie je sto je prestala da proizvodi GF3. Ne znam sta je, mozda je preskupa proizvodnja. Neka me neko slobodno dopuni, posto verujem da se dosta prednosti i mana nisam trenutno setio.
Santa je napisao(la):Ma da, ali cena mu je ogranicavajuci faktor, a nije ni rekao o kojoj se cifri radi... Pomenuo je GF4MX seriju, pa pomislih da mu nista brze i bolje i ne treba... U svakom slucaju da ja sada kupujem graficku uzeo bi tu R9100 full, ili bi se skrpio za jos neku kintu i cekao da r9500 padne jos malo. A nije ni napisao koju masinu ima. Ako ima nesto ispod 1GHz, ne verujem da mu se isplati ista brze od r9100.... U svakom slucaju je ATI bolja solucija, pa djolle, javi sta si pazario... Da uvecamo ATI-jevo stado:beat:
:wave;
Santa je napisao(la):Ma da, ali cena mu je ogranicavajuci faktor, a nije ni rekao o kojoj se cifri radi... Pomenuo je GF4MX seriju, pa pomislih da mu nista brze i bolje i ne treba... U svakom slucaju da ja sada kupujem graficku uzeo bi tu R9100 full, ili bi se skrpio za jos neku kintu i cekao da r9500 padne jos malo. A nije ni napisao koju masinu ima. Ako ima nesto ispod 1GHz, ne verujem da mu se isplati ista brze od r9100.... U svakom slucaju je ATI bolja solucija, pa djolle, javi sta si pazario... Da uvecamo ATI-jevo stado:beat:
:wave;
jazza je napisao(la):...Ne znam samo ko je izmisli![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari