Šta je novo?

grabber

mikac79

Čuven
Učlanjen(a)
27.12.2001
Poena
619
poreban program za grebovanje koji dobro radi i pod xp!

da

i ja sam koristio audiograbber dok nisam dosao do ovog problema u xp-u

Po milijarditi put - EAC + Lame, nema potrebe za ASPI.

Ja koristim AudioCatalyst sa Aspijem...Zadovoljan sam...Vrshi posao 😛

ma koristi koji hoces ali instaliraj ASPI drajvere-kao sto si video bez njih nista od grebovanja u XP/2000/NT okruzenju
ali po mogucnosti iskombinuj ga sa novim LAME enkoderom

Re: da

mikac79 je napisao(la):
i ja sam koristio audiograbber dok nisam dosao do ovog problema u xp-u
Audiograbber pod XP-om moze da radi i bez ASPI-a preko Win NT/2000 calls podesi samo u settings

DamjanMX je napisao(la):
Ja u xp+sp1 nisam imao nikakvih problema sa audiograbber-om, cak nisam ni morao da instaliram aspi jer ih je vec imao...
kako, kad Win2K/XP *NEMA* u sebi ASPI??? verovatno si pre toga instalirao neki program koji je sam postavio ASPI!

uglavnom, moja preporuka je bilo koji grabber koji koristi Lame (ja koristim CDex, zato sto mi je najjednostavniji, i zato sto lako mogu da prebacujem AudioCD-ove i u wma i ogg...)

Nebojsa Lukic je napisao(la):
Po milijarditi put - EAC + Lame, nema potrebe za ASPI.

I moja preporuka... Ubedljivo najprecizniji program za ripovanje...
Jako dobra mogucnost je manuelno upisivanje komande za lame, koja jedino kod EAC-a radi bez greske...
Jedina mana mu je sporost, zbog cega u vecini slucajeva koristim CD-DA ex

ZoNi je napisao(la):
koja je svrha manuelnog upisivanja??? zvuci kao dodatni smor!

Pa bez manuelnog upisivanja komande, eac nece da radi npr. VBR... Sa manual komandom mozes sve parametre enkodiranja podesiti tacno kako zelis, a ne biti ogranicen na interne parametre u EAC-u...
Do sada jedino CD-DA ima dobro razradjeno konfigurisanje LAME codeca...

Za EAC koristim komandu: -b 192 -m s -h -V 1 -B 224 --resample 44.1
Kao sto vidis, jednom je formiras po sopstvenim potrebama i koristis stalno istu... Nemoj da mislis da se ta komanda upisuje pre svakog ripovanja...

I moja preporuka za Easy CD-DA Extractor. Odlichan je i jednostavan sa svim potrebnim opcijama.

ZoNi je napisao(la):
shareware?

EAC i CDex su freeware!!! Mislite o tome...
S obzirom na posedovanje izvesnog K*zaa programa nisam imao problema sa time.

ZoNi je napisao(la):
ehm... poJenta je u sledecem: ZASTO bi koristio shareware program, ako imas besplatni program koji ti nudi iste opcije i komfor rada!?

Pa to je tacno! Ali vecina shareware programa je neuporedivo bolja od drugih, alternativnih, freeware izdanja (Cast izuzecima cheers )

Na softverskom polju, izreka "koliko para toliko muzike", je u 90% slucajeva vazeca. Zar ne? 😛

nIce Cream je napisao(la):
Na softverskom polju, izreka "koliko para toliko muzike", je u 90% slucajeva vazeca. Zar ne? 😛
NE! Ja bih rekao da to mozda vazi u maximalno 50% slucajeva...

npr. CDex ili EAC nisu uopste losiji od drugih komercijalnih programa - rekao bih cak da su bolji od vecine!

Audiograbber + Lame...odlicna kombinacija 🙂

ZoNi je napisao(la):
NE! Ja bih rekao da to mozda vazi u maximalno 50% slucajeva...

npr. CDex ili EAC nisu uopste losiji od drugih komercijalnih programa - rekao bih cak da su bolji od vecine!

Kako na osnovu 2 programa, koji spadaju u software koji je izuzetno lako napisati, mozes da tvrdis da je najvise 50% freeware software-a losije od shareware konkurenata? Preispitaj malo svoje tvrdnje na sopstvenom primeru.

Ako si tako uveren u svoje konstatacije, obrisi ti lepo Windows, i stavi neki Linux, takodje obrisi i office i stavi neki OpenOffice...
Posto vidim da si programer, obrisi i VisualBasic 😉

Eeee Zoni, Zoni... 😀

nIce Cream je napisao(la):
Ako si tako uveren u svoje konstatacije, obrisi ti lepo Windows, i stavi neki Linux, takodje obrisi i office i stavi neki OpenOffice...
Posto vidim da si programer, obrisi i VisualBasic 😉
rekao sam 50%...
u tih 50% stvari koje bih platio (kad bih morao :beat: ) spadaju samo Windows i Word (dakle, ne CEO Office - za sve osim Worda super mi je OpenOffice.org... u stvari, mozda bih i Word zamenio za OOo...)

nisam programer, pa nemam VB, VC++ ni bilo sta slicno tome...

uglavnom, i dalje tvrdim da za maximalno 50% NEfree softvera moze da se kaze da je bolje od free...

ZoNi je napisao(la):
rekao sam 50%...
u tih 50% stvari koje bih platio (kad bih morao :beat: ) spadaju samo Windows i Word (dakle, ne CEO Office - za sve osim Worda super mi je OpenOffice.org... u stvari, mozda bih i Word zamenio za OOo...)

nisam programer, pa nemam VB, VC++ ni bilo sta slicno tome...

uglavnom, i dalje tvrdim da za maximalno 50% NEfree softvera moze da se kaze da je bolje od free...

Svako ima svoje misljenje, tako da svaka dalja rasprava nema bas puno smisla... 😉

Aj pozdrav!

Nazad
Vrh Dno