Šta je novo?

GPU rename

Masterchief

Čuven
Učlanjen(a)
31.12.2003
Poena
619
Kako da preimenujem r9550 kome je uflash-ovan bios od 9600pro (sada piše samo 9600series). Na primer u neki tamo HIS 9550 XT Ultra Turbo Nitro džiži midži? Da li može preko registry-a (tamo sam nešto čačkao i menjao, ali ostane i dalje 9600series). Čačkao sam nešto i sa bios editorima, ali ne skontah baš da li to može da se uradi (primetio sam da u nekim editorima ima stavka device vendor id (tako nešto), mislio sam da probam sa tim, ali se plašim da ne bude :crash: , a nemam pci karticu pri ruci pa da uflash-ujem nazad nemodifkovani bios). A? Zna li ko? Bre?

Poslednja izmena:
Crni je napisao(la):
Moze editovanjem bios-a ili drajvera.
Kako kojim editorom? Probao sa Radedit-om, Rabbit-om, nekim Bios Edit-om.
Kako editovati driver-e. Malo preciznije objašnjenje. :wave:

Poslednja izmena:
Bios mozes promeniti pomocu Rabit-a ili nekog hex editora. Treba promeniti "Device ID", "SubSystem ID" i "SubVendor ID". Pogledaj sta stoji u nekom biosu za 9600, uzmi bios od svoje 9550 i promeni ove vrednosti. Ako ne uspe preko Rabit-a upotrebi hex editor.

Nikako ne moze ,mani se corava posla.Ja sam svasta probao i nisam uspeo.

@ Cwelle znači koliko sam ja razumeo treba otprilike samo da zamenim
Subsystem ID, i Subvendor ID. Pa opet flash. Tako sam ja nešto i mislio nego se plašim da će mi se pojavi crni ekran umesto post screen-a, i da ću morati da jurim neku pci grafičku da bi mogao da uflash-ujem nazad original ili powercolor 9600pro. Nego je li neko probao ovako?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ako u originalnom biosu izmenis one ID-ove onda ce raditi bez problema, a ako isprobavas neki drugi bios nadji prvo pci graficku, za svaki slucaj, mada to flesovanje moze da se uradi i na slepo. :eyebrows:

Cwelle je napisao(la):
Ako u originalnom biosu izmenis one ID-ove onda ce raditi bez problema, a ako isprobavas neki drugi bios nadji prvo pci graficku, za svaki slucaj, mada to flesovanje moze da se uradi i na slepo. :eyebrows:

A jeste li Vi to vec radili, ili samo pricate na pamet ??? :smash:

Може да се уради на слепо, али је ј383н0, јер ако погреши једно слово може зрндати графу, а пошто је на слепо, нема начина да види шта је укуцао пре ноге што притисне Ентер.

Masterchief, ако будеш хтео да пробаш без pci графичке, прво запиши кораке на папир, да после не буде куку леле, и ако будеш после морао на слепо ДОБРО ПАЗИ ШТА УКУЦАВАШ.

Срећно :)

Masterchief je napisao(la):
Kako kojim editorom? Probao sa Radedit-om, Rabbit-om, nekim Bios Edit-om.
Kako editovati driver-e. Malo preciznije objašnjenje. :wave:
Preko drajvera editovanjem odgovarajucih inf fajlova (nadjes odgovarajuci ID i promenis ime), ali ti se time nece svuda prijavljivati onako kako ti hoces jer neki programi direktno pristupaju grafickoj i od nje dobijaju povratnu informaciju o modelu na osnovu imena ili ID-a. Pogledaj ovo, pa ce ti biti jasnije:
http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=227800

Preko BIOS-a mora isti da se edituje i da se promeni i naziv i odgovarajuci ID kako se bi se kartica korektno prijavljivala, ali kao sto rekose mora da se pazi da se nesto ne zezne ;)

eglisic je napisao(la):
A gde ste to radili i na kojoj grafickoj, ako ste i opste to i radili na grafickoj!?

Ја сам то радио на тостеру :d ...и на задњем седишту аутомобила ,)

А, чек, овде се прича о графама :D

Флешовао сам х850PRO (ViVo) u x850XT PE, и да куцнем о дрво...ради (за сада :p )

Једном приликом сам вежбе ради искључио монитор и одрадио све на слепо без по муке. Наравно, само сам укуцавао оно што сам претходно записао на папир, пошто нисам желео да испробавам Марфијев закон на својој кожи :)

eglisic je napisao(la):
A gde ste to radili i na kojoj grafickoj, ako ste i opste to i radili na grafickoj!?
9800SE u 9800Pro na prijateljevoj grafulji. Naravno, sve je proslo bez problema.

2Masterchief: Javi se ako ti treba pomoc oko editovanja. :wave:

Ne zaboravite da prilikom loseg flesa moze i tastatura da se ne primi pa onda ne pomaze ni Brajeva azbuka...

Cwelle je napisao(la):
9800SE u 9800Pro na prijateljevoj grafulji. Naravno, sve je proslo bez problema.

2Masterchief: Javi se ako ti treba pomoc oko editovanja. :wave:

To znaci da niste probali na svojoj, vlastitoj grafickoj...!?!?!?Sumnjivo...
:zgran:

Ne razumem zasto je bitno na cijoj grafickoj sam editovao bios. :trust:
Covek mi je zatrazio pomoc oko toga i ja sam mu pomogao. Ne vidim sta je tu sumnjivo i cemu takav stav.

Poslednja izmena:
eglisic je napisao(la):
To znaci da niste probali na svojoj, vlastitoj grafickoj...!?!?!?Sumnjivo...
:zgran:

Ma nemoj da si toliko sumnjicav uplasices nekoga ko bi mozda mogao da postigne nesto editovanjem biosa graficke karte. Evo ti primeri sta sam sve radio sa licno mojim kartama.
Asus_u 9550 menjao ime u Gigabyte 9600pro i menjao memorijske tajminge. Gigabyte 9600pro menjao ime u Gigabyte 9600XT, digao default klokove na 520/640 a tu kartu sam platio 180e, tada extra extra povoljno, u julu 2003.
Bios Leadteka 6200 menjao uzduz i popreko.
Gainward 6800LE digao voltazu na 1.4v, menjao memorijske tajminge i default klokove digao na 400/900.

Sve ove kartice i danas imam u svom vlasnistvu i sve perfektno rade.

Ma nemoj da si toliko sumnjicav uplasices nekoga ko bi mozda mogao da postigne nesto editovanjem biosa graficke karte

Mene nije uplasio...nego na mom 6800 sam otkljucao 16/6, 410/853
Cpu nece vise a ni memorija, koliko si dobio sa promenom tajminga memorije?
I jel moze da zeznes kartu sa nekim tajminzima?

Poslednja izmena:
Cwelle je napisao(la):
Ne razumem zasto je bitno na cijoj grafickoj sam editovao bios. :trust:
Covek mi je zatrazio pomoc oko toga i ja sam mu pomogao. Ne vidim sta je tu sumnjivo i cemu takav stav.

Pa ako ste na svojoj isprobavali tako nesto, onda i da prihvatim ovakav savet, ali ako ste na tudjoj experimentisali tako nesto,nesto sma sumnnjicav... :smash:

vucko83 je napisao(la):
Mene nije uplasio...nego na mom 6800 sam otkljucao 16/6, 410/853
Cpu nece vise a ni memorija, koliko si dobio sa promenom tajminga memorije?
I jel moze da zeznes kartu sa nekim tajminzima?

U principu mozes da zeznes da se ne upali a koliko sam upucen hardverski ne mozes nista da zeznes ali ako imas PCI karticu onda mozes i da eksperimentises. Ja imam Gainwarda 6800LE otkljucanog na 16/6 koji ima 2.2ns memoriju koja je deklarisana na 909Mhz tako da sa tajminzima od 6800 Ultre bez problema ide na 900Mhz vise nisam ni probao niti mi treba. Problem kod proizvodjaca koji su ugradjivali 2.2ns memoriju je da su stavljali iste biose kao i na 6800LE i 6800 koji imaju 2.8ns memoriju. I tajminzi su bili pretegnuti, u mom slucaju pre igranja sa tajminzima memara mi je isla na 815 stabilno do 825 sa artefaktima.

Remark gpu by Serbiangury. :smash:

Vrh Dno