Šta je novo?

GPS softver za PC (notebook sa BT risiverom)?

iGo :D

Do sada sam probao samo "Garmin City Navigator", mogu reci da se odlicno ponasa!
:wave:

uz gore pomenuti software , koji gps modul usb na primer da kupim da to sve radi kako treba ?

zar nema contact plan plus 2006 podrsku za gps , moze li se on koristiti umesto pomenutih ?

MS AutoRoute radi odlicno, ali nema Srbije i okolnih zemalja. No, za Evopu rula.

iGo je previse u fazonu gps-ova, ocigledno je samo portovan na Windows.

Garmina nisam probao, mozda jednom.

Anyway, kako mi za Srbiju i ne terba navigacija, za Evropu sam na MS-u.

Hvala

Bluetooth GPS risiver: MSI star finder je odličan...recimo.

Radiće na 99% telefona, koji moraju da imaju BT ofkors.
Kupiš USB bluetooth stick i ubodeš u lap ako nema integrisan.

E sad, telefon je stvar ukusa i to ostavljam tebi, ako imaš love, neki sa Win mobile je najbolji izbor, iako će ti i symbian završiti posao.

Probao sam iGo8 + MSI star finder i bez greške me "dovezao" iz Ljubljane do Stare Pazove ;)

Koji iGO PC koristite??

Hocu na MSI Wind-u da da imam iGO, Mapu Srbije i neke druge mape. I tu je sada problem.

iGO PC 2006 koji sam nasao lepo radi ra GPS prijemnikom koji imam (MSI Starfinder), ali krahira cim dodam neku mapu. Program radi samo sa mapom Madjarske.

iGO PC verzija 8 ne pravi probleme sa mapama, ali nikako ne uspeva da "uhvati" kontakt sa pomenutim GPS prijemnikom.

Sta da radim - svejedno mi je da li je resenje za iGO PC 2006 ili za iGO PC 8.

Ima li nesto novo po pitanju iGO-a ?

SuFox

Ima!

Ovih dana sam nasao iGO 8 PC koji radi! Trebalo je dosta probanja kojekakvih verzijja i podesavanja, ali sad sve radi. GPS dobijam od MSI Starfinder-a preko bluetootha. Jedino ogranicenje je da veza moze biti preko COM porta od 1 do 9, ne moze COM10 ili vise. To je neka rumunska verzija, jer je predpodesen na rumunski jezik i ima mapu Rumunije. Ja nisam uspeo nijednu drugu verziju da nateram da u'vati vezu sa bluetoothom.

Sve lepo i brzo radi. Instalacija se svodi na to da se svi fajlovi prebace na PC i da se napravi shortcut na desktopu. Zeljene mape, POI , buildings, jezici itd. se rucno iskopira u odgovarajuce foledere. Velicina ekrana je prema slici koju saljem, a ima i data fajl tako da se dobije slika u prozoru 1000x700 pixela.

Prilozi

• Igo8PC.jpg
    Igo8PC.jpg
    96.9 KB · Pregleda: 381
Poslednja izmena:
Opet ne razumem...Radi dobro na laptopu?

Da, radi dobro i na desktop PC-ju (preko USB dongle BT prijemnika), a radi dobro i na laptopu (kod mene MSI Wind, sa ugrađenim BT prijemnikom).

To što radi na stacionarnom desktop PC-ju, nije neka fora, jer ne mogu da ga nosim sa sobom :) Hocu samo da kazem da i tako radi.

Prava stvar je sto radi na laptopu. Za to ti treba GPS prijemnik. Moj je MSI Starfinder 200 gde veza ne moze ici preko USB cabla - samo preko bluetootha - pa zato ne znam da li bi radio sa USB kablom (pretpostavljam ipak da radi).

@zost
Koji softver koristis u toj kombinaciji?

@zost
Koji softver koristis u toj kombinaciji?

Ne znam na koji softver mislis. Pored toga pominjao sam i 2 kombinacije.......

Desktop PC OS: Win XP Professional
Laptop OS: Win XP Home

Program za navigaciju: iGO 8 PC koji sam spomenuo u ranijim porukama
BT dongle: drajveri koje automatski nadje i instalira Win XP

Program za navigaciju: iGO 8 PC.... na to sam mislio!

Hteo sam samo da pregledam mape Srbije i BiH na IGO 8 PC na desktop racunaru, bez GPS receivera. Sve sam instalirao, udjem u program ali ne prikazuje nijednu mapu.

E sad, da li je to zato sto nemam GPS receiver pa ne prikazuje mape ili moze da prikazuje mape bez GPS-a, samo ja ne znam da podesim?

najjace mape za srbiju su ti u PlanPlusu 2006 a mozes original da uzmes za 200din, ja sam probao sa BT GPSom radi odlicno...

Hteo sam samo da pregledam mape Srbije i BiH na IGO 8 PC na desktop racunaru, bez GPS receivera. Sve sam instalirao, udjem u program ali ne prikazuje nijednu mapu.

E sad, da li je to zato sto nemam GPS receiver pa ne prikazuje mape ili moze da prikazuje mape bez GPS-a, samo ja ne znam da podesim?

Nije jasno sa kojom verzijom iGO ti se to desava - mozda da okacis neku sliku.

Nijedna od verzija iGO 8 PC programa koje sam ja probao nije imala problema sa prikazivanjem mapa. Osim toga to nema veze sa tim da li ima GPS prijemnik ili ne.

To se i vidi na slici u poruci #15, tj. da GPS prijemnika nema ili da nije ukljucen.

Sa kojom mapom Srbije ti ne radi iGO 8 PC? Kako si je instalirao?

najbolji program tenutno za rutiranje i gps na pc je GarminMobilePC!
radi odlicno ,mape su najbolje...

Au, pa ono izgleda dosta ozbiljno. Jel neko probao?

Pretpostavljam da bi video mape - mora sve da bude legalno? Ima li šta jevtinije?

Koliko vidim insistiraju na Garminovim gps uređajima. Ili može da radi i sa drugim bluetooth gps-ovima, konkretno MSI.

Generalno - da li comp (bilo PC, bilo mac) može kao gps modul da koristi ovaj iz n95-tice?

Vrh Dno