Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Sat može imati bolji prijem signala od telefona, ukoliko se telefon nalazi na pogrešnom mestu. U rancu, u unutrašnjem džepu jakne i slično.

@12:30

@dzokar
Ne verujem da sat moze imati bolji prijem od telefona posto su mu manje antene. Vise je zgodniju za praćenje ucitanog traila nego da stalno vadiš telefon i razmišljaš o bateriji ili stand alone gps.

btw probao sam wikiloc, posto nisam čuo za njega i traži mi pretplatu za bilo kakvo exportovanje trail-a, pa sam ga expresno i uninstalirao?
Koliko ja znam jedino Gaia dozvoljava besplatno export gpx fajla iz aplikacije?
Wikiloc ima najviše mapa u ovom našem području, a cena mu je 10€ godišnje, što nije strašno. Gaia je dobra isto, ali da učitani trail koristiš za navigaciju. Svakako, ima prednosti i jedno i drugo.
Inače, hvala za informacije svima, nisam trkač i slično, tako da mi nije toliko neophodan :) Najviše sam pitao zbog planina po BIH, dosta ih ima sa minama, mislio sam da bi mi sat pomogao da idem i samostalno. Najbolje izbegavati te planine onda bez lokalnog vodiča.

Imate i Komoot takođe može da se izveze i uveze gpx,i mnogo je bolji od Wikiloca,takođe ima integraciju i za Garmin satove,besplatan za upotrebu

@dzokar
btw probao sam wikiloc, posto nisam čuo za njega i traži mi pretplatu za bilo kakvo exportovanje trail-a, pa sam ga expresno i uninstalirao?
Koliko ja znam jedino Gaia dozvoljava besplatno export gpx fajla iz aplikacije?

Wikiloc dozvoljava export na desktop sajtu, ja jednostavno odem preko browsera i prebacim na desktop verziju kada treba da skinem .gpx na telefon.

Da li je Garmin menjao nešto na Race Predictor-u u poslednjim apdejtovima?

Moj FR945 nema više apdejtove i dokle je stigao, tu je.
Race predictor mi u zavisnosti od aktivnosti mrda gore dole 10-15s dnevno, uglavnom skoči/padne po 1m, ali dešava se promena i od po 2-3-4 minuta na bolje. Vremena koja mi daje, za sve 4 distance, su mi praktično nedostižno, za okvirno desetak procenata.

Juče nakon polumaratona, drugar konstatuju da je probio Race Predictor za tipa 1 minut. Lični rekord je oborio za nekih 2-3 minuta.

Sat je Epix, pogledamo graph i vidimo da je celog prošlog meseca predictor varirao u nekoliko sekundi na 1.49.xx, redovni treninzi, intervali, intervali na brdima, distance, sve po pravilima. Istrčao polutku 1.47.xx i sada mu je predictor na 1.46.xx.

Da li je to Garmin race predictor postao dostižan?

Race prediktor je tempo koji koristiš kao orijentir za interval treninge. Na trci bi trebalo da svaki možeš da probiješ, ako se sve fino posloži. :)

Da, na tvom Corosu.
Garmin race predictor je već godinama nepresušni izvor internet memova, jer ti kaže x, ti jedva istrčiš X plus dva minuta, on kaže, super, novo vreme je X minus 4.

Da li negde u Beogradu ima mogućnost da se vidi GARMIN Forerunner 265? Gledao sam dosta recenzija ali bih hteo da ga uporedim sa Apple Watch SE koji trenutno koristim.

Ta dva sata su dva dijametralno suprotna pristupa. Ako su ti Apple smart Watch funkcije bitne i integracija sa IOS, nedostajaće ti poprilično, ali pretpostavljam da to imaš u vidu, kroz recenzije koje si gledao?

Ta dva sata su dva dijametralno suprotna pristupa. Ako su ti Apple smart Watch funkcije bitne i integracija sa IOS, nedostajaće ti poprilično, ali pretpostavljam da to imaš u vidu, kroz recenzije koje si gledao?
Ima sync sa Apple Health i to mi je dovoljno što se tiče health stvari. Ostale stvari koje su mi potrebne a koliko sam video su pokrivene su prikaz poziva i alarm sa vibracijom.

Ne bih da ga uzimam na slepo pa bi bilo super ako ima neka radnja gde može da se pogleda.

Fenix 7 19.41 bugs:
u change logu je bio samo wf IQ error fix.

a dobio sam i autobacklite bug i neobjasnjiv hr spike i izgleda da nisam jedini :/

Prilozi

• Screenshot_20250101_165638_Connect.jpg
    Screenshot_20250101_165638_Connect.jpg
    72.2 KB · Pregleda: 39
Nabavljam uskoro Garmin Fenix 7 Pro. Da li neko moze ukratko napisati šta lično koristi od metrika koje ima Fenix 7-mica, a nije bilo na 6-tici.
Jesi nabavio ovaj sat? I ja ga merkam,ali ga trenutno nema,pa cekam da se pojavi ili da porucim iz HR,tamo sam nasao za 600 eura.

Jesi nabavio ovaj sat? I ja ga merkam,ali ga trenutno nema,pa cekam da se pojavi ili da porucim iz HR,tamo sam nasao za 600 eura.
Da, koristim ga već 10-tak dana. Zadovoljan sam zamenom.

Najvidljivija razlika u odnosu na F6 Pro je u meniju. Na prvi pogled ekrani su isti i deluje da nema razlika, ali kada se malo uđe u “dubinu” menija vidi se da su detaljniji i da imaju više podataka.
Baterija traje duze, a solar je čisti višak, da ga nema ekran bi mogao biti veći i verotno kontrastniji a i ovako baterija traje dugo.
Senzor za GPS poziciju je značajno precizniji. Ako je u stvarnosti putanja odlaska i povratka ista, poklapanje track-a je skoro potpuno. Vide se detalji tipa strana ulice, pa čak i strana trotoara.

Kao sto sam već napisao, zadovoljan sam, u dve generacije između F6 Pro i F7 Pro sat je fino unapređen i doteran.

Da, koristim ga već 10-tak dana. Zadovoljan sam zamenom.

Najvidljivija razlika u odnosu na F6 Pro je u meniju. Na prvi pogled ekrani su isti i deluje da nema razlika, ali kada se malo uđe u “dubinu” menija vidi se da su detaljniji i da imaju više podataka.
Baterija traje duze, a solar je čisti višak, da ga nema ekran bi mogao biti veći i verotno kontrastniji a i ovako baterija traje dugo.
Senzor za GPS poziciju je značajno precizniji. Ako je u stvarnosti putanja odlaska i povratka ista, poklapanje track-a je skoro potpuno. Vide se detalji tipa strana ulice, pa čak i strana trotoara.

Kao sto sam već napisao, zadovoljan sam, u dve generacije između F6 Pro i F7 Pro sat je fino unapređen i doteran.
Gde si ga kupio i koliko, ako nije tajna?

Redmi Watch 5 Lite

Vredi li ovaj 5100-5500 dinara u nasim radnjama nov

Znacilo bi mi da u setnju(priroda, izlet...) mogu da usnimim put koji sam presao, a da ne koristim telefon(sad koristim saomi band 6 i zavrsava mi posao)​

Svaki sa GPS ti završava posao.

Šomi band valjda nema, koristi telefon, tako da tu nešto nisi uštedeo.

I amoled i solar, 40, 45 i 50mm, koliko varijanti.

Mislim da preteruju sa raznolikošću modela, neće moći da optimizuju softver za sve?

Kaže da ima bolji mip solar -kao enduro3? (nisam to video u specifikaciji ali ako je tačno onda super), da ima multi band i da je brzi soc (sto je bila zamerka za 2x).

Nisam siguran za narandžasti akcenat 🤮
I metalni bezel je po meni bezveze, stari plasticni je garant izdrzljiviji na grebanje i padanje :)

Mora biti bolje od sata jer je na boljem mestu za senzor, gde je uvek toplo. Meni je oko zgloba zimi svaki sat koji sam imao do sad u velikom problemu.
Probao sam danas i bili su prilicno isti rezultati, ali danas je toplo, moram probati i kada bude hladnije.

Prilozi

• Clipboard_01-07-2025_01.jpg
    Clipboard_01-07-2025_01.jpg
    42.8 KB · Pregleda: 15
Previše se ovo poklapa, da ne skida Fenix sa magene i svoj prikaz?

Previše se ovo poklapa, da ne skida Fenix sa magene i svoj prikaz?
Da, mislim da uzima oba ocitavanja pa spoji.
Kada se startuje vežba pojavi se srce što je signal da je konetovan na externi hr monitor, ali i dalje i svetli ispod sata. Probao sam da skinem sat čita hr sa trake, vratim sat skinem traku čita hr sa sata :)
Mogao bi da iskljucim hr satu skroz, ali generalno me više interesuje šta se dešava kada je hladno.
To su inače bila dva sata: fenix 7s pro i fenix 7s sa magena trakom.

Poslednja izmena:
U jednoj od tema sam već pisao, ne znam da li ovde.
Garmin traka na Garmin Edge, a sat na zglobu meri optički.

Optički merač ima lag 12-15 sekundi.

Za trčanje u Z2, praktično nema razlike.

Za trčanje intervala, upadljiva razlika.
Grafikon iscrtan merenjem trakom bude "u špic", a graf sa sata bude zaobljen.

Prethodnih dana, temperatura bila u minusu, merenje pulsa na zglobu, imao sam neke bezveze skokove nakon nekoliko minuta. I traje nekoliko minuta, pa se vrati i do kraja radi ok. Evo ga primer.
Screenshot_20250107-144039_Connect.jpg

Da ore toga, drugarici Garmin, na 15,6km iskoči low battery i pauzira aktivnost, skrolovanje pokazuje sve nule. Klik na resume ne reaguje. Završavamo 16km, seli na (drugi) doručak, sat došao sebi, prikazao aktivnost, baterija preko pola, samo je falilo tih 400m.

@PJ jasno za hr strap, a ovo je ohr arm band, hoću da testiram teoriju da ce bolje meriti od sata na zglobu, kada je hladno. Meni je to danas bilo 10x400m u z4.

btw: Probao sam i magene hr strap, i nije nesto jer kaiš vremenom popušta i spada, a ovaj magene ohr arm band fino izgleda i ne spada.

Magene deluje da paše na garminove zamenske trake. Meni na iste trake sa AliE koje sam koristio Decathlon sad paše H10.

Nazad
Vrh Dno