Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Budget nije limit, epix 2, fenix 7 ili enduro ?

FR955 je stigao. Legalno 72.000 dinara.
Na (jeftinijim) oglasima se ne sećam da li je bio.

255 :)

Ma da, 255, na njega sam mislio. Greška u kucanju. Napisao si 255 Music, on je preko 430eur.

na KP, ne u navishop
955 ne vidim da iko ima na KP u ponudi

Ok, to na divlje nisam brojao. Mislim da sam na "Trkačka berza" video jedan oglas za 955 pre nego što se pojavio u Navi Shop. Tamo ima nekoliko prodavaca satova, Dača ima najviše oglasa.

Interesantan potez Garmina - uprkos predviđanjima da se to neće desiti, odlučili su da u Fenix 6 seriju ubace neke od ekskluziviteta FR 255/955 modela ( major update to Training Status widget. The main widget now displays Training Status, HRV, and Acute Load data. The widget also contains its own glance view containing Acute Load, Load Focus, VO2 Max, Recovery, Heat Acclimation, and Altitude Acclimation data).

Link

Interesantan potez Garmina - uprkos predviđanjima da se to neće desiti, odlučili su da u Fenix 6 seriju ubace neke od ekskluziviteta FR 255/955 modela ( major update to Training Status widget. The main widget now displays Training Status, HRV, and Acute Load data. The widget also contains its own glance view containing Acute Load, Load Focus, VO2 Max, Recovery, Heat Acclimation, and Altitude Acclimation data).

Link
Mislim da je HRV slicno kao stres meter, samo sto duze meri i radi analizu sa postojecim podacima.
Jos malo pa holter ekg :D

Ja za VA4 i dalje imam reci hvale, i nemam razloga da ga menjam ... verov zahtevni korisnici zahtevaju neke od naprednih opcija koje on nema, ali za neku laganu upotrebu nema greske ... aod u boji mi je i dalje odlicna stvar, podrzava muziku, dimenzije i masa mi mnogo vise odgovaraju od ovih 'dzombastih' modela koji su dosta visi i tezi. Baterija do 7 dana, tako da ako ga ima za 200e, nije to los izbor.

Kada nabacaju te nazive " Training Status, HRV, and Acute Load data", a onda shvatiš da sve to već imaš, u nekom obliku.

Voleo bih da probam "stamina" opciju. Baš me interesuje šta bi mi danas rekao.

Jutros sam imao momenat "otkazuj, vraćaj se u krevet", a istrčao sam nikad lakših 14km, da me nisu čekali, nastavio bih dalje. Posle 10k naleteli neki klinci, fudbaleri, drže pace 5.30 nisam ni primetio da sam prihvatio njihov ritam.
Idealan dan da se proveri funkcija, al' kad nemam :)

Update: počeo da trčim u 7.45, već je bilo 28C, kada sam završio, bilo je preko 30C.

Poslednja izmena:
Ja za VA4 i dalje imam reci hvale, i nemam razloga da ga menjam ... verov zahtevni korisnici zahtevaju neke od naprednih opcija koje on nema, ali za neku laganu upotrebu nema greske ... aod u boji mi je i dalje odlicna stvar, podrzava muziku, dimenzije i masa mi mnogo vise odgovaraju od ovih 'dzombastih' modela koji su dosta visi i tezi. Baterija do 7 dana, tako da ako ga ima za 200e, nije to los izbor.
Mni baterija traje do 4 dana, otprilike 25%dan, al mi je sve uključeno.

Dobar info, kod mene je sve iskljuceno (ne podnosim da sat koristim kao smartwatch u pogledu integracije sa telefonom itd), sem naravno gps u toku aktivnosti.

@Bokinjo da li ti tih 25% na dan troši ravnomerno ili ima skokove?
To je sa ili bez GPS aktivnosti?

Meni stigao Vertix, uz manju doplatu jer je Apex upao u neki opoziv, pa su hteli da mi pošalju novi. Malo da trolujem Garminovce, po spec 30 dana autonomije (realno 20) podignuto na 45 (videćemo još, stigao je sa 45% baterije, znači 15-20 dana tek za prvo punjenje). Baš bedak kad pročitam 4 dana na Garminu. :D

Apex bi trebalo daljinski da onesposobe, ali danas se to nije desilo. Funkcioniše besprekorno, baš bih voleo da ga zadržim i povremeno koristim.

Vertix ima bolesnu izradu i strašno je lagan. Ostavlja impozantan utisak koliko tu detalja ima.

Uzeo sam fenix 7s i da zamenim strap posto je jako kratka sa tropic gumenom sto imam i shvatim da fenix7 nema izmenjive spring-bar vec fixirane. Ja ne verujem koja je ovo glupost.

Prilozi

• IMG_20220729_001047_edit_1263064047143724.jpg
    IMG_20220729_001047_edit_1263064047143724.jpg
    159.4 KB · Pregleda: 55
Zato što su narukvice "na klik", pa je fiksan bar čvršći/bezbedniji?

Zato što su narukvice "na klik", pa je fiksan bar čvršći/bezbedniji?
Daa bezbednost pre svega, kako bi tek bilo bezbedno da je silikonski strap normalne duzine...
Ili da uzmu jos para na sigurni silikon i pogotovo na sigurne metalne narukvice?
Kad kupim 20mm lug sat ocekujem da je kompatibilan sa backkatalogom narukvica koje vec imam.
Procitao sam da mogu da se iseku i stave od fenix 6, ili da se izvade i bez secenja ako si uporan sa tankim skalpelom, pa videcu.

Prilozi

• IMG_20220729_071844.jpg
    IMG_20220729_071844.jpg
    67.5 KB · Pregleda: 45
Poslednja izmena:
Verovatno je na "ne S" modelu narukvica nešto duža.
Ako je ista širina kao kod 945, imam jednu crnu, kinesku, sa quick konekrorima. Mogu da ti je dam. Nadam se da je duža od tvoje.
Kupio na početku, dok je moja fabrička škripala. Škripanje prestalo, ovu nisam ni raspakovao.

Ne treba, ali hvala na ponudi :)

Taj brzopotezni princip mi se čini mnogo pouzdaniji i lakši za zamenu. Potrebno je samo naručiti adekvatne narukvice, imaš šta hoćeš na AE. Baš juče naručih silikonsku pošto je uz sat stigla najlon na čičak.

Ja sam hteo staviti 20mm gumenu tropical narukvicu, koju ne treba mesati sa silikonskim i plastičnim narukvicama koje su duplo odnosno troduplo tanje i skrnavije.

Skinuo sam ih uz malo stpljenja...
Plasticna rupa bez ikakvih ojacanja :/

Prilozi

• IMG_20220729_230000.jpg
    IMG_20220729_230000.jpg
    100.3 KB · Pregleda: 34
  • IMG_20220729_225637.jpg
    IMG_20220729_225637.jpg
    162.2 KB · Pregleda: 37
  • IMG_20220729_225127.jpg
    IMG_20220729_225127.jpg
    91 KB · Pregleda: 36
Poslednja izmena:
Zar je predviđeno da se skida to uopšte? Sve što je potrebno su odgovarajuće narukvice.

Nazad
Vrh Dno