Šta je novo?

GPRS&Free internet...

jox

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
680
Veliki korak za nas, ali mali za covecanstvo...
Do kraja septembra svi srecnici koji imaju BlueTooth mobtel i MSI-jev BlueTooth Key, mogu biti 24h online, i to radi DOBRO...

jel da se ide pc2mobilni2internet?

Ide jako lepo, narocito dobro ide download, sam surf mozda nesto malo slabije...

Jao ljudi, nemojte da trujete forum, jos ce da ukinu Free GPRS zbog surfera...

Flat ima vec od 310 dinara mesecno, pa navalite....

Nemojte svaku dobru ideju da ubijete u startu.... Setite se samo SMS servisa, svi su se gasili u roku od par dana i nema vise za Srbiju.. Bas zbog tih fazona...

da, da....meni GPRS vec radi sporije nego onih prvih dana ...dok vam ne rekoh na Benchu da je pusten u rad ;)

Desi se da mi izbaci povremeno no gateway reply...ili moram po nekoliko puta da otvaram neki link....
Ja ga koristim za mail, vremensku prognozu, uskoro i za sportske rezultate i to je otprilike to...
Kada budem imao bolji telefon od 8310 mozda cu ga koristiti i za druge stvari...

jox je napisao(la):
Veliki korak za nas, ali mali za covecanstvo...
Do kraja septembra svi srecnici koji imaju BlueTooth mobtel i MSI-jev BlueTooth Key, mogu biti 24h online, i to radi DOBRO...
moze i preko IR-a :)

Ti mislis na onaj dnevni...pa to i nije bas full flat.

cyberdude je napisao(la):
kolika je brzina tog gprs ???

53.2kbps.....max teoretski je 171.2kbps....ili tako nekako...
Evo probaj http://www.gsmworld.com/technology/gprs/intro.shtml
Mislim da tu ima interesantnih info....

Danas je GPRS prestao sa radom nekoliko sati...

Evo radi sa T65 preko kabla, brzina 1,6 do 2,5 KB/s
Kasnije cu probati sa T68 i preko IC-a, trebalo bi da radi preko 5KB/s.

Inace, vec mi se svidja :mrgreen:

Velja je napisao(la):
Ti mislis na onaj dnevni...pa to i nije bas full flat.

Pa jel ti skupo, 310 dinara.....

Ako ti je malo ceo dan, onda plati 690 za full flat.... 24 sata...

Blade Runner je napisao(la):

Kako da konektujem PC na NET koristeci 8310 i IC adapter? Kada konektujem 8310 na IR, pojavi mi se kao novi modem. Sta dalje? Nema svrhe da pravim novu konekciju. Ima onaj fazon sa *99* (*za Nokia telefone) ili tako nesto, ali nisam skapirao kada i gde da ga upisem :(

shto je najlepshe ne placa se ni fixni telefon, koji je uz to OPET slobodan u vecernjim satima... Ipak 24h ONLINE nije isto shto i flat...
Samo, jel zna neko kolika ce biti cena ove usluge kad bude pocela da se naplacuje? najavili su da ce biti po protoku... ali KOLIKO?

PJ je napisao(la):
...

Kako da konektujem PC na NET koristeci 8310 i IC adapter? Kada konektujem 8310 na IR, pojavi mi se kao novi modem. Sta dalje? Nema svrhe da pravim novu konekciju. Ima onaj fazon sa *99* (*za Nokia telefone) ili tako nesto, ali nisam skapirao kada i gde da ga upisem :(

I kada ti prepozna telefon koa modem napravis novu konekciji ili u windowsovom dialupu ili ako imas neki d dialup programa za telefon.
Ono sto je bitno je

APN -> internet
user -> mobtel
pass -> gprs
telefon -> *99***2#

i za protocol izaberi gprs

Na kraju mozes da skines ovaj pdf http://www.mobtel.co.yu/usluge/gprs/SonyEricssonGC75.pdf, jeste za ericssonov gprs modem ali moze pomoci, cisto da vidis kako i sta.

jox je napisao(la):
shto je najlepshe ne placa se ni fixni telefon, koji je uz to OPET slobodan u vecernjim satima... Ipak 24h ONLINE nije isto shto i flat...
Samo, jel zna neko kolika ce biti cena ove usluge kad bude pocela da se naplacuje? najavili su da ce biti po protoku... ali KOLIKO?

Ne mislis valjda da ce, kada usluga krene da se naplacuje, surf preko mobilne mreze biti jeftiniji nego preko obicnog telefona/kabla/wireless-a !?

Ubi se namestajuci na mom T65 ne ide nikako.. aj ako ti nije tesko kazi u naj kracem kako se namesta.

jox je napisao(la):
Cuo sam za cene od 50 din do 100 din po MB u zemljama oko nas. U Ceskoj postoji valjda i flat-rate preko GPRSa za ispod 2000 din/mesecno.
Koliko ce biti ovde... jos se ne zna.

Z L I je napisao(la):
...

Ubi se namestajuci na mom T65 ne ide nikako.. aj ako ti nije tesko kazi u naj kracem kako se namesta.

Mislim da cak ne treba nista da podesavas u telefonu, kreiraj dial up konekciju posle instalacije T65 kao modema i ogranici konekciju na 38400 jer preko kabla modem ne funkcionise preko ove brzine. Dok ne dobijes info sa "Query Modem " iz "Diagnostic" taba nemoj ni da probas uspostavljanje veze.

Javi sta si uradio ...

Savrseno radi i sa Compaq iPAQ-a i T39 preko BT i IRDA sa Siemens S45 i Nokia 7210.
Internet na dlanu, a plavozubi telefon u dzepu :))
Jedino sto se bench recimo skroluje do besvesti da bi se pregledao na 240x320 ekranu :))

Pozdrav!

...

Mislim da cak ne treba nista da podesavas u telefonu, kreiraj dial up konekciju posle instalacije T65 kao modema i ogranici konekciju na 38400 jer preko kabla modem ne funkcionise preko ove brzine. Dok ne dobijes info sa "Query Modem " iz "Diagnostic" taba nemoj ni da probas uspostavljanje veze.

Javi sta si uradio ...

Matori ,posle pocetnih teskoca uspeo sam da nabudzim sve i sljaka odlicno.. preko obicnog data kabla sam povezao i ide super na 38.4
do ja ja najzad mi je fiksni telefon slobodan..

Sasa je napisao(la):
...Internet na dlanu, a plavozubi telefon u dzepu :))...

Cooooool..... ;)

Sinoc sam povezao T68i preko IC-a i laptop, brzina je bila negde oko 5.6KB/s, skida oko 17MB na sat sto je ja mislim i maksimum za GPRS. Veza je stvarno bila odlicna za razliku od celog jucerasnjeg dana kada je ocigledno bilo preopterecenja mreze. Ako Mobtel sve lepo namesti i ponudi povoljne cene (manje verovatno) odose u provajdere ;)

GPRS...sta je sa prepaidom.

Dali Prepaid korisnici mogu da se konektuju preko GPRSa?

ne, samo postpaid

DusaN je napisao(la):
...
i za protocol izaberi gprs

Nemam mogucnost da izaberem protokol, ali upravo skiam sa nokia.com drajver za modem na 8310 (skoro 3MB :cuss: ), pa cu da probam...

Ne vredi. Drajveri se instaliraju, device manager mi prepozna 8310 na nekoliko sekundi kao "fashion phone" sa zutim uzvicnikom i odmah se rvati na standard modem over (ili via) IR port....
Rucna instalcija 8310.inf nije pomogla....

PJ, to mora da moze.
Verujem da ti se u modeme dodao "Standard IRDA modem".
Namesti novu konekciju, reci da koristi taj modem, broj telefona *99***1# i connect.
Dialing ne postoji, konektovanje traje ispod pola sekunde :)

Pozdrav!

Vrh Dno