Šta je novo?

GPRS&Free internet...

PJ je napisao(la):
Ne vredi. Drajveri se instaliraju, device manager mi prepozna 8310 na nekoliko sekundi kao "fashion phone" sa zutim uzvicnikom i odmah se rvati na standard modem over (ili via) IR port....
Rucna instalcija 8310.inf nije pomogla....

E i ja sam isp***** zbog toga, jedno 3 puta sam reinstalirao i probao sa dva telefona (8310 i 6510) dok nisam provalio... Instaliraj Nokia drajver za tvoj telefon, restartuj računar, i kada ti ga prijavi kao "Standard Modem IR takonešto", idi na njegov Properties, pa Update Driver, pa ručno izaberi alternativni drajver i onda iz liste odaberi Nokia 8310 IrDA.

Meni radi ocajno sporo DL mi je jedva 0.5kb/s, ne znam u cemu je fora, mozda je do tog servera sa koga skidam. Bench radi takodje relativno sporo tj radi sporije nego kada se kacim preko modema na 33.6 (ne mogu brze zbog stare centrale).
Inace t68 IR + notebook

Dobijam poruku sa prve slike (ovo za PPP), a telefon mi "kaze" subscribe to GPRS first (preko telefona sasvim OK koristim GPRS).
Verujem da je problem u drugoj slicici tj. u tome sto ne mogu da selektujem GPRS protokol. U networking mi je aktivan TCP/IP. Da li moram da ubacim i Netbeui? Nesto drugo?

Onemoguceno selektovanje protokola....

GPRS kao protocol mozes da biras samo u onom dilaup programu koji ide uz telefon, bar je tako kod SE telefona, a i iz win dialupa ne moze, ali i ne treba, posto radi i bez njega. A tcp/ip moras da ostavis.

Da li moze 3510 da se poveze kabelom sa racunarom i surfuje preko GPRS-a ??

DusaN je napisao(la):
GPRS kao protocol mozes da biras samo u onom dilaup programu koji ide uz telefon, bar je tako kod SE telefona, a i iz win dialupa ne moze, ali i ne treba, posto radi i bez njega. A tcp/ip moras da ostavis.

Networking mi tako i izgleda, ali i dalje mi izbacuje ono error 734. Na MS sajtu sam pronasao sta je greska, zasto se javlja, koji su moguci uzroci i kako resiti problem, ali kao po obicaju od tih njihovih uputstava nikakve koristi (sve mi je vec podeseno kao sto su oni napsiali)...

Any more ideas? :(

Evo danas na poslu probah i namestih sve po uputstvima sa mobtelovog sajta ali response mi je samo "GPRS Connection Not Available". Koja nebuloza bash me nervira. Nokia 3510. Chak sam probao i sa onim njihovim slanjem settinga, ali rezultat je isti.

Ja sam uspeo da se konektojume sa mog racunara i sa mojom karticom, ali koristeci 6510. Probao sam u psolepodnevnim satima i otprilike je protok bio 0.5kb/s....signal je pun (uvek, jer mi je predajnik na 100m vazdusnom linijom odavde)....

Saznao sam u chemu je problem: nisam znao da treba prvo da se zove da se aktivira. Kada sam zvao rekli su mi da zovem sutra jer imaju tehnichkih problema.

Povezao sam tel. ME45 i PC, sve namestio za gprs i to lepo radi na XP-u, ali u firmi mi je win 98 i problem je da sve lepo radi jedno 1-2 minuta i onda jednostavno prestane protok podataka, veza ne pukne. Diskonektujem se i ponovo konektujem opet lepo radi 1-2 minuta i stane. Ima neko ideju u csemu je problem?

Covece, pa ovo GPRS losije radio u startu nego sad kad je ovako preopterecen.. :)

Vrh Dno