Šta je novo?

Gothic Remake

• Začetnik teme Začetnik teme Mau53r
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovo je razlog da cekamo Archolos 2.0 i CSP nazalost.

5.jun se blizi. Najjeftiniji trenutno na instant gamingu, 33e

I ne mogu da izdrze da ne stave difficulty slider...katastrofa.
Pored toga, ovo deluje super.

Poslednja izmena:
Nadam se da ne utice na platinum trofej, ne bih bas da ulazem u ovo vise od 50-60h ako uopste i ima materijala za toliko.

A što je toliki problem što postoji? Mislim, ako ti ne treba, ne diraš, igraš kako si zamislio.
Prosto, Gothic je takav da kreces tako sto moze leptir da te nasamara, da postajes izuzetno overpowered u poslednjih 20% igre i celo iskustvo, dijalozi i tezina sveta to prati.
Ako smanjis tezinu, duh te igre se menja i to onda nije to, a sustina te igre je da bude Gothic, a ne Far Cry.
Jednostavno se gubi na dozivljaju igre koja ima razloga zasto je ostavila svima koji su je igrali, dovoljno jak utisak da se relativno detaljno pamti 25 godina kasnije.

Iako se slažem, i potpuno si u pravu - postoji i ogromna količina ljudi koja nikada nije igrala Gothic i nisu u fazonu da proživljavaju kako smo mi to radili nekad 😀

***, treba i da se proda van fanbase, da bi moglo i dalje da se gura.

Pa nije Gothic teska igra, nije to From Software 😀

Malo sam ja pristrasan za Gothic, ali smatram da kada se malo ne potrudis i udubis, ne mozes zaista da se uzivis u igru i ne ostavlja ti dugorocan filing.
Fora kod Gothica je upravo to, taj napredak, ljudi ce prostom inercijom da stave easy da ne gube vreme, izgubiti dobar deo igre koji bi inace morali da prodju.

Dodatno me nervira sto ima hard i perma death, sto dodatno igru pretvara u neki sweat fest, treba da se fokusiramo u RPG element, a ne u jurenje nekih achievementa 🙂
I sada ja igram na Gothic sto bi valjda trebalo da bude normalno i treba da umesto samo udjem i igram, razmisljam se: A da li bi mi bilo mozda bolje na hard, da li je ovo previse lako ili tesko, da li da spustim samo sada(ako moze tokom igre), itd...
Opet, moje misljenje, kako ja to dozivljavam, a inace bih voleo da ni u jednoj igri ne postoji difficulty settings.

Ako je to najveca zamerka, ovo je odlicno

Nikad ne igram na najlakše ili dva najlakša nivoa jer ne želim samo prolaz ali ne igram ni na najtežem jer opet ne želim da se zlopatim do beskonačnosti i to mi je oduvek neki recept da se uživim i uživam u igri. Tako ću i ovu pa šta god značilo igranje na normal težini, naročito što se više nema ni vremena ko nekad.

Iako se slažem, i potpuno si u pravu - postoji i ogromna količina ljudi koja nikada nije igrala Gothic i nisu u fazonu da proživljavaju kako smo mi to radili nekad 😀

***, treba i da se proda van fanbase, da bi moglo i dalje da se gura.
Teško će se ovo prodati Amerima, i dalje ima sav onaj eurojank u sebi po čemu je serijal i poznat 😀
Meni nikad nije smetalo, američkoj deci je to dovoljno da batale.
Dizajn nekih likova je lošije urađen nego u originalu, ne znam samo kako im je to uspelo da određeni likovi bolje izgledaju u igri od pre 24 godine.

Nazad
Vrh Dno