Šta je novo?

Gothic 3?

Trebaju svi da se ugledaju na Blizzard. Ljudi prave igre koje mogu da se igraju na skoro svim konfiguracijama, a pri tom izgledaju nenormalno dobro. Ljudi testiraju igru do iznemoglosti, a kada izadje, boom. Evo i ovo pomeranje expa. za WOW za sredinu januara. Strava bree. Boli njih dupe sto se to nije dopalo vecini igraca. Ima da izadje kada bude ispolirana do kraja i kraj. Blizz is king!!!!!

^
smarate :) otvorite nov topik pa pljujte o pc igrama, ako vas to zadovoljava... gde je moderator kad treba

Trebaju svi da se ugledaju na Blizzard. Ljudi prave igre koje mogu da se igraju na skoro svim konfiguracijama, a pri tom izgledaju nenormalno dobro. Ljudi testiraju igru do iznemoglosti, a kada izadje, boom. Evo i ovo pomeranje expa. za WOW za sredinu januara. Strava bree. Boli njih dupe sto se to nije dopalo vecini igraca. Ima da izadje kada bude ispolirana do kraja i kraj. Blizz is king!!!!!
Uz izvinjenje za troll, živo me zanima koja igra Blizzarda izgleda nenormalno dobro? :) Igre iz Blizzarda su šareniš, a kvalitet grafike je nikakav. Ima li iko predstavu koliko je eksponencijalno teže napraviti igru sa ovako kvalitetnim grafičkim okruženjima u odnosu na Warcraft/Starcratft/Diablo/Wow? Te igre nisu pojam kvalitetne grafike, naprotiv, sve su imale arhaičnu grafiku za trenutak u kojem su se pojavile. Ne govorim ovde o gejmpleju, već o tehničkoj strani, mada ni gejmplej nije toliko bitan za uspeh Blizzard igara koliko odlična multiplej podrška preko Battle.Neta. Karakteri iz Wowa su maltene jednako detaljni kao neka jedinica iz Dawn of wara, kad se kamera spusti i zumira maksimalno. Naravno da onda neće biti problema...

Uz izvinjenje za troll, živo me zanima koja igra Blizzarda izgleda nenormalno dobro? :) Igre iz Blizzarda su šareniš, a kvalitet grafike je nikakav. Ima li iko predstavu koliko je eksponencijalno teže napraviti igru sa ovako kvalitetnim grafičkim okruženjima u odnosu na Warcraft/Starcratft/Diablo/Wow? Te igre nisu pojam kvalitetne grafike, naprotiv, sve su imale arhaičnu grafiku za trenutak u kojem su se pojavile. Ne govorim ovde o gejmpleju, već o tehničkoj strani, mada ni gejmplej nije toliko bitan za uspeh Blizzard igara koliko odlična multiplej podrška preko Battle.Neta. Karakteri iz Wowa su maltene jednako detaljni kao neka jedinica iz Dawn of wara, kad se kamera spusti i zumira maksimalno. Naravno da onda neće biti problema...

Ok to sto si rekao. Postoji sarenis i u drugim igrama, ali nema takav smek i tu kompoziciju kao u Blizz igrama. Svaka stvar je na svom mestu. Ja kazem svaki put da u Blizzu rade likovi koji su vise likovnjaci - slikari, a manje programeri. Evo sta se desilo sa Gothicom. U zelji da se napravi sto realisticnija grafika, ljudi su skarabudzili kod i nedovrsenu je poslali u prodaju. Igra je strava, ali sta to vredi kada swapuje na svakih 5 sec, na konfiguracijama koje treba da pojedu tu igru. Blizz igre se igraju na Pentijumu 3, sa 512ddr-a. Bolje da su malo preradili Gothic 2 endzin i napravili od njega trojku, mada i Gothic 2 nije bila za ono vreme bas nesto optimizovana. Problem je u samim programerima i pozurivanju JooWooda da se izda sto pre.
Svi koji su igrali Gothic 3 i koji imaju piratsku verziju ili original, zale se. Ja se nadam da ce neki buduci patch resiti bar deo problema.

Poslednja izmena:
Pa i jesu preradili G2 endžin :)
Najbolje da će neko da krene da radi potpuno novi endžin ako već ima funkcionalan... uostalom, i ovo što gura Quake 4 je krpljeno još od '96 :)

Pa i jesu preradili G2 endžin :)
Najbolje da će neko da krene da radi potpuno novi endžin ako već ima funkcionalan... uostalom, i ovo što gura Quake 4 je krpljeno još od '96 :)

Zabrljali su, a ne prepravili engine od dvojke.

Evo liku secka a ima konf:
CPU: Intel Core 2 Duo E6600 @ 3.4Ghz
CPU cooler: Zalman CNPS9500 LED
GPU: GeForce 7900GT 512MB @ 550/700Mhz
Mobo: Asus P5W DH Deluxe
RAM: OCZ 2GB PC2 6400 Platinum XTC
PSU: FSP Epsilon 700W

Tako je kako je. Cekaju se patchevi.

Poslednja izmena:
Ovo me malo podseca na situaciju sa Boiling Point-om! Pomenuta igra kada je izasla nije bila igriva ni na high-end konfiguracijama! Izlazili su brojni patch-evi ali nijedan nije uticao na porast performansi, tako da je i dalje neigriva! Nadam se da takva sudbina i ne ceka G3!

Ne mora da znači. Autori Gothica samo treba da prerade učitavanje, tj. da ne učitava odmah ceo nivo do Male Krsne, nego da to radi u hodu kao Oblivion.

Da Boze! Zivi bili pa videli!

P.S. 2 voodoo: Opa 7000. post!

Dakle, opet cu igrati nesto s par meseci zakasnjenja i moracu da citam milion i po postova. Cisto me zanima da mi kazete (da ne trazim 2h po threadu) sta bih mogao da ocekujem sa ovom konfiguracijom: intel 3.0C, 7800GS, 2GB RAM. Ako sutra dam poslednji ispit, mozda i krenem da igram ovo cudo. :)

@Filipenko: Yo, kakva je igra za budzenje likova? ;) :D

poz

Postoje mnogo bolji načini da se proslavi zadnji ispit od igranja Gothica 3 :d

hehe pa nisam ni mislio na ovaj nacin da proslavljam (ako polozim). samo sam mislio da cu imati malo vise vremena. :)

edit: mada, sudeci po screenshotovima, izgleda da cu bataliti G3 i nastaviti sa ES3 i expansionima. :D

Poslednja izmena:
Dakle, opet cu igrati nesto s par meseci zakasnjenja i moracu da citam milion i po postova. Cisto me zanima da mi kazete (da ne trazim 2h po threadu) sta bih mogao da ocekujem sa ovom konfiguracijom: intel 3.0C, 7800GS, 2GB RAM. Ako sutra dam poslednji ispit, mozda i krenem da igram ovo cudo. :)

@Filipenko: Yo, kakva je igra za budzenje likova? ;) :D

poz

Igra je najzahtevnija upravo po pitanju RAM-a, jer dosta swapuje sa manje od 1,5 giga. Ti sa 2giga RAM-a ne bi trebalo da imas nikakvih problema.

Poslednja izmena:
Jeste li videli onu pecinu ispod Cape Duna? U njoj je mjuza do j...! A ima se i sta interesantno videti :) + Sreo sam ..... u Monteri (ako se dobro secam) :D Ima malo drugaciji friz, ali zato mu je, bar po meni, isti glas kao ranije.

Igra je prelepa!

Ne mogu nikako da naguram 75% u Monteri da bih usao u zamak a resio sam gotovo sve questove pored sampiona arene.Ostalo mi je samo da Mariku odnesem 15 dzakova a ima ih 10?!Plus da onog na farmi na severu resim grain thieves a nemam pojma kako.

edit:uspeo sam,pih slucajno sam ih nasao.

Poslednja izmena:
Probajte ovaj tweak (u g3.ini)
Anyway, here is one more performance tweak I found:

- ResourceCache.u32SpeedTreeMaxMemUsage_High=100000

If you use high settings it is highly reccomended that you change the above value by adding a 0 in the end, because this may be the reason of many crashes while saving and/or after extended play time.
The correct value would be this:

ResourceCache.u32SpeedTreeMaxMemUsage_High=1000000

Moze li neko da objasni gde se nalazi Ortega?

Moze li neko da objasni gde se nalazi Ortega?

Kad krenes od Cape Duna gore,pa dodjes do onog lika sto ti se zali da su mu banditi ukrali tovar koji treba da nosi u Ardeu,e pa blizu njega.Ides desno od njega i skocis dole.Tu ima nekih par vukova.Idi uz stenu i na kraju ce biti pecina u kojoj se nalazi njegova banda.

@MaximusD

Prilikom borbe za Monteru poginuli su mi ona dva lika sa juzne strane grada.Ne znam tacno kako se zovu.Onaj sto ti trazi da ubijes onog sto spijunira mesto sastanka i onaj sa druge strane sto trazi da navuces orkove koji cuvaju robove.Ima li to velikog uticaja kasnije?Daju li neke bitne questove?

Poslednja izmena:
Igra me stvarno razocarava,nacin borbe je u najmanju ruku monstruozan ,lock target ne sluzi nicemu i pored to ga ja izubijam svoje:(,a i mnogo me nervira sto npr kad gadjam nekog sa samostrelom i on pocne da mi se priblizava ja ne mogu istog trenutka da promenim oruzije, nego moram da sacekam da on stavi strelu pa tek onda mogu da promenim na neko drugo oruzije a do tada me ovaj gadno ofuti.Mada i pored svega toga posto sam veliki fan gothica ima da je predjem jer nasuprot losem combat sistemu muzika i atmosfera su fenomenalne ipak je to gothic od njega se ne odustaje tako lako;)

p.s.izvinjavam se na hejtu ali sam stvarno morao bas zato sto mnogo volim gothic morao sam da prokomentarisem jel mi je jako zao sto su je pokvarili sa tako nekim stupidnim stvarima.

Poslednja izmena:
file se zove ge3.ini a ne g3.ini ;)

@goran.rs,MximusD
'Fala, nasao ga i utepao :) A dok ga nisam nasao, ocistio sam jednu pecinu od undeadova :D
Btw, jedan lik - Owen, kojeg sam regrutovao za Okaru je riknuo na putu do Okare (ubile ga one Reapper zverke), nadam se da nije mnogo bitan za dalje kvestove...

@MaximusD

Prilikom borbe za Monteru poginuli su mi ona dva lika sa juzne strane grada.Ne znam tacno kako se zovu.Onaj sto ti trazi da ubijes onog sto spijunira mesto sastanka i onaj sa druge strane sto trazi da navuces orkove koji cuvaju robove.Ima li to velikog uticaja kasnije?Daju li neke bitne questove?
Ne, to su sporedni kvestovi. Borba za Monteru je bila teska, morao sam da dovedem Gorn-a da zajedno ocistimo.
Sada se borim kroz talase orkova da stignem do kralja :)

Igra me stvarno razocarava,nacin borbe je u najmanju ruku monstruozan ,lock target ne sluzi nicemu i pored to ga ja izubijam svoje,a i mnogo me nervira sto npr kad gadjam nekog sa samostrelom i on pocne da mi se priblizava ja ne mogu istog trenutka da promenim oruzije, nego moram da sacekam da on stavi strelu pa tek onda mogu da promenim na neko drugo oruzije a do tada me ovaj gadno ofuti.Mada i pored svega toga posto sam veliki fan gothica ima da je predjem jer nasuprot losem combat sistemu muzika i atmosfera su fenomenalne ipak je to gothic od njega se ne odustaje tako lako

Sledeci patch ce potpuno da redizajnira borbu sa samostrelom. Za sada ja koristim luk i strele posto mi je samostrel manje vise neupotrebljiv, izgleda da je Piranha uvidela to.

Piranha Bytes Mike Hoge has posted some news about the next Gothic 3 patch in the World of Gothic boards.

According to Hoge most of the Piranhas have worked on the 2nd patch until last week, so it seems, patch #2 is likely to be released soon. The patch will include bugfixes of course, more finetuning and completely redesign the crossbow. PB also says, they need more time to finetune the close combat system, so that hints to another patch

Poslednja izmena:
Sledeci patch ce potpuno da redizajnira borbu sa samostrelom. Za sada ja koristim luk i strele posto mi je samostrel manje vise neupotrebljiv, izgleda da je Piranha uvidela to.
ovo me je bas obradovala..nego kad cje sledecji patch?sutra?:D

Sve u svemu, ovo je najbolje igrati tek kad se posteno zakrpi :(

Druga (po redu) zakrpa je već dostupna za d/l. Nisam pažljivo pročitao listu promena, ali gomila stvari je ispravljena (pa i samostrel).

Ne, to su sporedni kvestovi. Borba za Monteru je bila teska, morao sam da dovedem Gorn-a da zajedno ocistimo.
Sada se borim kroz talase orkova da stignem do kralja :)

Ja sam upravo razgovarao sa kraljem.Bio je to jedan vrlo interesantan razgovor.Pa posle i sa magom Karyptom.Cini mi se da tek sada pocinje ono pravo...

Btw. poludeo sam za vreme borbe za Monteru,brdo orkova i placenika.Uzas.

edit: da,izbacili su novi patch!!!

Changes:

Build 1.08
----------
- Several crash bugs fixed
- Performance increased
- Combat AI for several monsters improved/simplified (e.g. boar)
- Lots of AI Fixes ( Murderer Reaction from party member fixed, AI comments improved)
- Sleeping NPC's AI reactions improved
- Camera Control: Inverting the X-axis is now saved
- Lensflare/Sun doesn't shine through mountains and buildings anymore
- Rhobar and Zuben are dead after defeating them
- Revolution mechanics improved
- Lester does now talk even when not sitting at the campfire
- Epilogue fixed
- "No mission success after 2 times "not enough gold" fixed
- Vak and Gonzales are now still there after a revolution
- There are now more weapons at traders and in chests
- Annoying NPCs from Faring arena removed
- Story and Missions in Al shedim improved. (Lester,Saturas,Wutras,etc...)
- Snorre's ancestor stone fixed
- All problems of Hogar and the southern Orcs fixed
- Ronar Trading fixed
- Less monsters/Orcs in Nordmar
- Vibald is now carrying explosive arrows
- Bogir dialog fixed
- Osmund dialog fixed
- Crossbow handling improved

Old savegames are still compatible.

Link za patch!

Poslednja izmena:
Vrh Dno